gradinite invatamant prescolar

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Incep inscrierile la gradinita

Incep inscrierile la gradinita

Parintii isi pot inscrie copiii la gradinita incepand de luni pana pe 1 august, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

In vederea cuprinderii copiilor cu varste intre 3 si 6 ani in invatamantul prescolar, se deruleaza, succesiv, urmatoarele etape: reinscrierea copiilor care frecventeaza unitatea de invatamant prescolar in acest an scolar si doresc sa o frecventeze si in anul scolar 2015-2016 si inscrierea copiilor nou-veniti.

Reinscrierile au inceput pe 27 aprilie, iar inscrierile se vor derula in intervalul 11 mai - 1 august. Inscrierile pot continua si dupa aceasta data, daca mai exista locuri disponibile, a precizat Ministerul Educatiei.

Potrivit sursei citate, ocuparea locurilor ramase libere dupa reinscriere se va face in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta - grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 2-3 ani).

Perioadele de inscriere si reinscriere la nivelul fiecarei gradinite si orarul aferent sunt stabilite de conducerea respectivelor unitati de invatamant. Ambele categorii de informatii vor fi afisate la loc vizibil, in fiecare gradinita, pentru a fi cat mai accesibile parintilor si publicului interesat. In masura in care este posibil, informatiile vor fi publicate si pe site-urile gradinitelor (daca exista) si, eventual, pe site-ul inspectoratului scolar judetean.

De asemenea, in limita locurilor ramase si, daca este cazul, inscrierea se face pe baza criteriilor generale de... mai mult


Luni, 11 Mai 2015, ora 09:38

Ponta vrea dezbatere pe invatamantul obligatoriu de la 5 ani. In 2012 il critica pe "supraomul" Funeriu (Video)

Ponta vrea dezbatere pe invatamantul obligatoriu de la 5 ani. In 2012 il critica pe "supraomul" Funeriu (Video)

Premierul Ponta cere dezbatere nationala cu privire la introducerea invatamantului obligatoriu de la 5 ani, inainte ca Guvernul sa ia o decizie. Dupa ce in urma cu un an si jumatate se opunea vehement acestei idei, Victor Ponta admite acum ca acesta este trendul european si mondial.

"Astazi, se discuta pe plan european, pe plan mondial ca toti copiii sa fie intr-un sistem institutionalizat de educatie inca de la varsta de cinci ani si cred ca o asemenea decizie nu trebuie luata doar de Guvern sau de Ministerul Educatiei. Cred ca e o deczie foarte importanta care se refera si la mentalitatea din Romania.

Stiti foarte bine, bunicii sunt obisnuiti sa stea mai mult cu copiii acasa, sa-i tina mai mult. Sa facem o dezbatere reala, pentru ca, atunci cand se ia decizia, nu doar sa imitam un sistem european sau de pe plan mondial", a declarat premierul, luni, la conferinta cu tema "Consolidarea sistemelor de educatie a copiilor pentru asigurarea unui proces de invatare eficient", organizata de Ministerul Educatiei, UNICEF si Fundatia pentru o Societate Deschisa, informeaza Mediafax.

Victor Ponta a mai spus ca a fost "aproape convins" de ministrul Remus Pricopie sa fie de acord cu aceasta idee, dar a precizat ca nu mai este direct vizat, pentru ca fetita sa cea mica a implinit deja 6 ani.

In prezent, Guvernul lucreaza la un proiect de lege privind obligativitatea invatamantului de la 5 ani, dar in septembrie 2012 Victor Ponta se opunea categoric acestei idei, considerand... mai mult


Luni, 07 Aprilie 2014, ora 13:32

9 comentarii
Vaslui: Serbarile de 8 martie, interzise in toate gradinitele din judet

Vaslui: Serbarile de 8 martie, interzise in toate gradinitele din judet

Serbarile de 8 martie din judetul Vaslui nu vor mai avea loc. Acesta este modul prin care Inspectoratul Scolar din judet vrea sa impiedice oferirea de cadouri cadrelor didactice.

Seful Inspectoratului vrea ca poeziile si cantecele dedicate zilei de 8 martie sa fie incluse in alte serbari din aceasta primavara, relateaza Mediafax, potrivit Digi 24.

"Aceasta decizie am luat-o la propunerea inspectorului pe invatamantul prescolar, dupa ce au existat semnale ca s-ar oferi cadouri cadrelor didactice din gradinite.

Nici educatoarele si nici parintii nu au de ce se ingrijora deoarece poeziile si cantecele dedicate zilei de 8 Martie pot fi incluse in alte serbari sau programe din aceasta primavara", a declarat, Gabriela Placinta, seful ISJ Vaslui.

In judetul Vaslui exista 344 de gradinite, iar in ele sunt inscrisi 13.740 de copii. mai mult


Vineri, 21 Februarie 2014, ora 21:25

8 comentarii
Ingrijitoare de gradinita, acuzata ca a inchis un copil in beci (Video)

Ingrijitoare de gradinita, acuzata ca a inchis un copil in beci (Video)

Parintii un baietel de trei ani si sapte luni din Cernavoda o acuza pe una dintre ingrijitoarele gradinitei la care este inscris acesta ca le-au inchis fiul intr-un beci.

Acestia sustin ca femeia le-ar fi lasat copilul inchis pe intuneric, pe motiv ca ar fi fost neascultator. Digi 24 transmite ca si mamele altor copii de la gradinita respectiva s-au plans de acelasi tratament.

Oamenii legii au deschis o ancheta si au recoltat amprente din incinta gradinitei pentru a vedea daca acuzatiile pot fi probate.

Directoarea gradinitei sustine ca daca se va dovedi ca baietelul a fost inchis de ingrijitoare in beciul gradinitei, vinovata va fi exclusa din sistemul de invatamant prescolar. Singurele pedepse admise in cazul copiilor de gradinita sunt bulinele negre.

mai mult


Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 12:09

Pricopie: Gradinita obligatorie pentru copiii de 5 ani - afla de cand

Pricopie: Gradinita obligatorie pentru copiii de 5 ani - afla de cand

Ministrul Educatiei Remus Pricopie a anuntat, joi, ca inscrierea la gradinita a copiilor de cinci ani va fi obligatorie incepand cu anul 2015.

Declaratia a fost facuta la prezentarea bilantului pentru anul scolar 2012-3013, care a avut loc in Capitala, potrivit Mediafax.

Pricopie a precizat ca in invatamantul prescolar sunt cuprinsi 98% dintre copiii de cinci ani si ca masura se adreseaza procentajului de 2% care nu merge la gradinita. Astfel, absolut toti copiii de aceasta varsta trebuie sa fie inscrisi, din 2015, la gradinita, in grupa mare.

In plus, Remus Pricopie a mai anuntat ca nu se va mai intra la liceu, tot din 2015, cu note sub 5 si ca, din 2014, scoala profesionala va incepe dupa terminarea clasei a VIII-a. mai mult


Joi, 10 Octombrie 2013, ora 15:22

2 comentarii
Gradinita ar putea fi obligatorie de la varsta de cinci ani

Gradinita ar putea fi obligatorie de la varsta de cinci ani

Invatamantul obligatoriu ar putea incepe de la varsta de cinci ani, Este ideea pe care vrea sa o puna in practica ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Astfel, cel mai tarziu din 2015, parintii ar putea fi obligati sa-si inscrie copiii direct in grupa mare prescolara, inca de cand acestia implinesc cinci ani. Propunerea mai are nevoie de aprobarea Parlamentului, potrivit Digi 24.

Inscrierea copiilor la gradinita, pana pe 21 iunie

"Voi merge in Parlament, dar nu acum, trebuie sa vedem momentul potrivit in care sa cer modificarea momentului in care copiii sunt obligati sa mearga la scoala. Am avut sapte ani, am coborat la sase ani. Sunt state europene care au obligativitatea de a merge, nu la scoala, ci la gradinita, de la 4 ani", a spus Pricopie.

Citeste mai multe despre Ministrul Educatiei ar dori invatamant obligatoriu de la varsta de cinci ani pe Digi 24. mai mult


Luni, 27 Mai 2013, ora 15:27

1 comentariu
Ministerul Educatiei a deblocat aproape 600 de posturi didactice auxiliare si nedidactice

Ministerul Educatiei a deblocat aproape 600 de posturi didactice auxiliare si nedidactice

Ministerul Educatiei a deblocat in aceasta saptamana aproape 600 de posturi didactice auxiliare si nedidactice din invatamantul preuniversitar.

Potrivit unor surse, in fiecare judet au fost deblocate in jur de 10-15 posturi didactice auxiliare si nedidactice.

Posturile au fost deblocate printr-un ordin al ministrului Educatiei.

Deblocarea posturilor didactice auxiliare si nedidactice a fost solicitata si de federatiile sindicale reprezentative din educatie, care au afirmat ca scolile si gradinitele functioneaza in prezent in regim de avarie.

FSLI cere deblocarea posturilor didactice auxiliare si nedidactice din invatamant

"Masura suspendarii ocuparii posturilor vacante s-a aplicat cu prioritate posturilor didactice auxiliare si nedidactice, astfel incat s-a ajuns in situatia in care unitatile de invatamant nu au mai putut incadra secretar de scoala, administrator financiar, ingrijitori, bucatari, supraveghetori sau alte categorii de personal didactic auxiliar sau nedidactic", se arata intr-o adresa remisa Guvernului, in luna septembrie, de catre Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant.

Potrivit sindicalistilor, situatia cea mai grava este in invatamantul prescolar unde, la nivelul lunii noiembrie a anului trecut, numai in Bucuresti erau peste 500 de posturi blocate la un numar de 135 de gradinite, situatia fiind similara la nivel national si agravandu-se progresiv in 2012.

"In lipsa personalului nedidactic, cad in sarcina educatoarei sau... mai mult


Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 15:24

500 de gradinite vor fi construite in urmatorii ani - promisiuni de la Guvern

500 de gradinite vor fi construite in urmatorii ani - promisiuni de la Guvern

Ministerul Educatiei are in lucru un program care prevede construirea unui numar de 500 de gradinite la nivel national, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Oana Badea.

Totodata, 250 de gradinite se afla in reabilitare si reconstructie, inclusiv mansardari.

Secretarul de stat a tinut sa precizeze ca un numar de 18 gradinite din cele 24 prevazute a fi destinate grupurilor dezavantajate vor fi finalizate in mai sau iunie anul acesta.

"Optiunea Legii Educatiei este de a generaliza invatamantul prescolar. Pana acum era prevazuta doar obligativitatea grupei pregatitoare", a spus reprezentantul MECTS. mai mult


Joi, 17 Februarie 2011, ora 18:54

2 comentarii
Incep inscrierile la gradinita

Incep inscrierile la gradinita

Parintii copiilor prescolari pot sa ii inscrie pe micuti la gradinita, pentru anul scolar 2008-2009, incepand de miercuri, 16 aprilie, cererile urmand a fi depuse pana pe 22 aprilie, informeaza Romania Libera.

Cererile vor fi primite si inregistrate in ordinea depunerii, gradinitele fiind obligate sa primeasca aceste cereri indiferent de numarul lor. Chiar daca o cerere este inregistrata, asta nu inseamna ca este si rezolvata, deoarece gradinitele se confrunta si in acest an cu o acuta lipsa de locuri.

Validarea solicitarilor se va face in perioada 23 aprilie - 30 aprilie. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Bucuresti, criteriile principale de validare a cererilor in Capitala sunt apropierea gradinitei de domiciliul copilului sau de locul de munca al parintilor si existenta unor frati ai copilului in gradinita.

ISMB a cerut directorilor de gradinite sa dea dovada de transparenta si sa afiseze numarul de locuri disponibile si situatia zilnica a inscrierilor.

"In anul 2008-2009, anticipam o crestere a numarului de cereri. Nu putem sa lasam parintii sa planga la poarta gradinitei", a declarat reprezentantul ISMB, Marian Banu, dupa adoptarea masurilor organizatorice.

Potrivit datelor oficiale, cei 878.627 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, recenzati la inceputul anului de invatamant, se vor bate pentru 647.127 de locuri disponibile in gradinite. mai mult


Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 09:42

2 comentarii
Alte articole despre: locuri, cereri, gradinite, inscriere, prescolari

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)