grila salarizare unica

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ponta vrea sa schimbe grila de salarizare a bugetarilor (Video)

Ponta vrea sa schimbe grila de salarizare a bugetarilor (Video)

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca grila de salarizare a bugetarilor va fi schimbata.

Seful Guvernului a adaugat ca se vor introduce plafoane pentru minim si maxim, informeaza Antena 3.

In plus, premierul a mentionat ca nu e corect ca un medic rezident sa castige doar 1.000 de lei, in timp ce un chestor sau un director obtine mult mai mult.

"Pasul urmator pe care vrem sa-l facem in toamna este o regandire totala a administratiei. (...) Legea salarizarii unice a bugetarilor nu s-a aplicat niciodata.

Am ajuns in aberatia in care platim un medic rezident cu 1.000 de lei si un chestor care nu face nimic cu 150 de milioane sau un director. Deci, trebuie sa facem o lege a salarizarii mult mai credibila pentru acest an", a declarat premierul.

Ponta a adaugat ca administratia publica trebuie regandita, in asa fel incat fiecare primar sa aiba libertate cu bugetul pe care il are si cu angajatii.

"Trebuie sa vedem ce are de facut un minister, o primarie, ce buget are si apoi fiecare sa aiba libertate, dar sa nu-i plateaca pe toti la fel, deci vrem mai multa flexibilitate.

Acum, daca vrei sa dai afara pe cineva care nu munceste, te da in judecata si pierzi, suntem prizoneri in aceasta chestiune", a adaugat premierul.

mai mult


Vineri, 28 Iunie 2013, ora 18:45

25 comentarii
Boc: Angajatii AVAS cer concediu medical pentru a nu li se taia salariile

Boc: Angajatii AVAS cer concediu medical pentru a nu li se taia salariile

Premierul Emil Boc a declarat vineri ca sute de angajati ai AVAS au cerut concediu medical pentru a scapa de recalcularea salariilor potrivit grilei din Legea unica a salarizarii.

"Am dat astazi (vineri n.r.) exemplul de la AVAS unde, pentru ca nu doresc sa treaca pe noua grila de salarizare ca muritorii, au intrat in concediu medical sute de salariati. Pai e firesc asa, sa platim din banii nostri concediile medicale ale unora care doresc sa isi pastreze privilegiile? Nu e firesc, trebuie sa punem ordine in acest aspect", a declarat Boc la Cluj.

Reprezentantii Guvernului au constatat, la finele lunii trecute, ca Legea unica a salarizarii nu poate fi aplicata in cazul a 21 de agentii si autoritati guvernamentale - printre care si AVAS - deoarece salariile in aceste institutii sunt stabilite prin contracte colective de munca in vigoare, iar aplicarea Legii unice ar duce la reduceri salariale si, implicit, la procese in instanta. Potrivit unor informatii neoficiale, Contractul colectiv de munca in cazul AVAS expira in februarie 2010.

Ulterior, Guvernul a adoptat o OUG care recunoaste valabilitatea contractelor colective de munca deja incheiate, pana la expirarea lor. Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a spus la acea vreme ca personalul din aceste institutii va fi reincadrat conform transelor de vechime in munca si pe functiile corespunzatoare categoriei, gradului sau treptei profesionale avute la data de 31 decembrie 2009.

"Cu alte cuvinte, drepturile salariale pe... mai mult


Vineri, 19 Februarie 2010, ora 19:37

1 comentariu
Salariile magistratilor vor creste din nou in grila Legii unice

Salariile magistratilor vor creste din nou in grila Legii unice

Salariile magistratilor vor creste in grila Legii unice prin majorarea coeficientilor de salarizare, dupa cum a decis politic Guvernul, miercuri seara.

Astfel, la presiunea magistratilor, guvernantii au decis, miercuri seara, ca trebuie sa accepte propunerile venite din justitie si sa majoreze coeficientii pentru sistemul judiciar.

Joi, reprezentantii ministerelor Muncii, Finantelor si Justitiei s-au intalnit pentru a face din nou calcule, in functie de buget. Ulterior, acestia au fost invitati la o discutie finala cu premirul Boc la Palatul Victoria.

Informatia este confirmata, de altfel, de o inregistrare obtinuta de NewsIn, de la discutiile de joi intre ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si reprezentantii magistratilor, prin videoconferinta.

"Principalul mesaj pe care eu vi-l prezint dumneavoastra, daca vreti de ordin politic, (...), este acela ca vom incerca sa gasim o solutie pentru ca dumneavoastra sa nu fiti prejudiciati sub aspectul drepturilor salariale, inclusiv cele castigate.

Deci aceasta este o decizie politica pe care pot sa v-o spun foarte limpede, este luata la nivel de Guvern si in acest moment se lucreaza pentru finalizarea solutiilor tehnice, pentru ca este nevoie de simulari si corelari in cadrul parametrilor tehnici", le-a spus ministrul participantilor la discutii.

Vicepresedintele Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, a declarat, marti, ca la intalnirea de la Guvern, reprezentantii Executivului au recunoscut ca salariile in... mai mult


Joi, 03 Septembrie 2009, ora 19:44

28 comentarii
Predoiu: Legea salarizarii pentru magistrati arata mai bine decat a scris presa

Predoiu: Legea salarizarii pentru magistrati arata mai bine decat a scris presa

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu i-a linistit, luni seara, pe magistrati, asigurandu-i ca Legea salarizarii unice arata mai bine decat s-a vehiculat in ultimele zile pentru magistrati.

"Discutiile vor continua, probabil, si dupa interventia mea. Maine dimineata (marti - n.r.) la sediul Guvernului va fi prezentat proiectul final al grilei. Grila arata, pentru sistemul judiciar, mai bine decat informatiile care s-au vehiculat in presa", a declarat Predoiu, intr-o interventie la Realitatea Tv.

Intrebat ce se intampla cu sporul de stres de 50%, ministrul a explicat ca, pentru ca sedinta nu s-a incheiat inca, nu poate da astfel de detalii tehnice, dar ca toate lamuririle vor fi date in cursul zilei de marti.

"Nu pot sa intru in detalii tehnice. Insa in niciun caz nu se poate vorbi de o scadere a salariilor magistratilor asa cum s-a spus", a asigurat Predoiu.

La aceasta ora, premierul Emil Boc si ministrii discuta corecturile necesare pentru legea salarizarii unice. De asemenea, marti se va mai organiza o intalnire cu sindicatele, pentru ca totul sa fie gata pentru a putea incepe procedurile pentru asumare.

Executivul a prezentat vineri reprezentantilor Fondului Monetar International si Bancii Mondiale ultima forma a Legii unitare de salarizare, varianta fiind acceptata de reprezentantii Fondului. mai mult


Luni, 31 August 2009, ora 22:50

7 comentarii
Potrivit proiectului Legii unice de salarizare, Oprescu va castiga mai mult ca un ministru

Potrivit proiectului Legii unice de salarizare, Oprescu va castiga mai mult ca un ministru

Primarul general al Capitalei va avea un salariu lunar echivalent cu 11,1 salarii minime pe economie, in timp ce un ministru va castiga 10,95 salarii minime, iar un parlamentar 10,35 salarii minime, arata proiectul Legii unitare de salarizare transmis sindicatelor de catre Ministerul Muncii.

Profesorii si medicii raman cu aceiasi coeficienti de salarizare in grila proiectului Legii unitare de salarizare a personalului din sistemul bugetar si in ultima forma a documetului, trimisa in 25 august de Ministerul Muncii sindicatelor, ca si in varianta publicata la finalul saptamanii trecute.

Atfel, un profesor cu grad I, ciclul II Bologna, va castiga intre 3,4 si 4,1 salarii minime, un profesor gradul II cu studii superioare, ciclul I Bologna, ar putea castiga intre 2,65-3,4 salarii minime pe economie, in timp ce un medic primar ar putea castiga intre 4,05 salarii minime si 5,1 salarii minime pe economie.

In nota de fundamentare a documentului apare, insa, si valoarea coeficientului 1 pentru 2010, fixata la 705 lei, cat ar trebui sa fie salariul minim, potrivit declaratiilor de marti ale ministrului Finantelor. Totodata, Ministerul Muncii aduce mici modificari si in ce priveste nivelul coeficientilor dintre anii 2011 si 2015 fata de varianta salariului minim propusa marti de Gheorghe Pogea.

Astfel, in anul 2011 nivelul coeficientului 1 ar putea fi de 765 lei, in 2012 - 845 lei, in 2013 - 935 lei, in 2014 -1.015 lei, pentru ca in 2015 nivelul coeficientului minim din... mai mult


Miercuri, 26 August 2009, ora 14:19

13 comentarii
Procurori: Salariile magistratilor nu se pot micsora

Procurori: Salariile magistratilor nu se pot micsora

Romania trebuie sa respecte recomandarile UE, deoarece acestea nu permit micsorarea salariilor pentru magistrati, a declarat presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Constantin Sima.

Presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Constantin Sima, spune ca nu a primit inca noul proiect al legii salarizarii unice, deoarece Ministerul Muncii nu a inaintat, inca, documentul catre Ministerul Justitiei. Sima afirma ca Asociatia Procurorilor nu a fost chemata de Guvern la nicio dezbatere despre proiectul noii grile de salarizare.

Totodata, prim procurorul Romaniei Laura Kovesi a declarat ca Ministerul Public a trimis observatii Guvernului pe proiectul Legii unice de salarizare, desi nu a primit varianta oficiala. Kovesi a adaugat ca obiectiunile trimise pe 18 august au vizat diferentele mari dintre unele salarii si faptul ca unele salarii scad.

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatorul Mona Pivniceru, a precizat, pentru NewsIn, ca nu a vazut grila de salarii, insa a specificat ca salarizarea nu depinde de criza, ci de volumul de munca si de cu totul alte criterii.

Nici Consiliul Superior al Magistraturii nu a primit oficial noul proiect al Legii unice de salarizare, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al CSM, Cecilia Morariu.

CSM vroia salarii pentru magistrati incepatori de 4.600 de lei, insa a primit doar 1.600

In schimb, Consiliul Superior al Magistraturii a propus Guvernului coeficienti de salarizare pentru magistratii... mai mult


Sambata, 22 August 2009, ora 19:12

10 comentarii
Sindicatele sustin ca salarizarea unica nu e chiar unica si ameninta cu proteste

Sindicatele sustin ca salarizarea unica nu e chiar unica si ameninta cu proteste

Liderii sindicali care au participat joi la intalnirea de la sediul Ministerului Muncii pe tema legii salarizarii unice au calificat noua grila drept o batjocura la adresa profesorilor si au asigurat ca daca se va ramane la aceasta forma se va iesi in forta in strada.

Presedintele sindicatului "Spiru Haret", Gheorghe Izvoranu, a spus ca, desi se intituleaza "legea salarizarii unice", ea nu este deloc unica, pentru ca a observat si i s-a confirmat de la minister ca pentru anumite domenii exista legi speciale.

"Am constatat ca o serie de domenii de activitate au coeficienii mult mai mari si ni s-a spus ca o serie de domenii au legi speciale de salarizare si acele legi nu pot fi incalcate. Ori daca exista o lege unica de salarizare, cum sa fie legi speciale pentru anumite domenii. Este o bataie de joc la adresa Invatamantului", a acuzat Izvoranu.

El a spus ca, pe langa faptul ca Guvernul a incalcat legea si nu a marit slariile profesorilor cu 50%, le-a mai si spus ca, de fapt, oricum aveau salariile prea mari cu 20-25%.

"Tot ce s-a negociat intre sindicate si Ministerul Muncii a fost doar un mod de a induce in eroare opinia publica si o bataie de joc. Invatamantul preuniversitar este la baza piramidei acestei legi unice, ceea ce inseamna o lipsa totala de respect pentru un domeniu care ar fi trebuit sa fie prioritate nationala.

Noua ni s-a spus ca avem salariile prea mari acum, asa ca se va aplica o reducere de 20%. Guvernul Boc ne spune nu numai ca nu ne... mai mult


Joi, 13 August 2009, ora 16:32

9 comentarii
Boc, Pogea si Sarbu discuta salarizarea unica a bugetarilor

Boc, Pogea si Sarbu discuta salarizarea unica a bugetarilor

Premierul Emil Boc se intalneste, duminica, cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor si ai Ministerului Muncii pentru a discuta pe tema proiectului de Lege privind salarizarea unica in sistemul bugetar.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca 14 august este termenul pana la care trebuie finalizat proiectul Legii salarizarii unice si ca optiunea lui este ca acesta sa fie promovat prin asumarea raspunderii, potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al Guvernului.

Emil Boc a spus ca la 14 august forma finala a proiectului de lege trebuie prezentata pe masa Guvernului, urmand ca dupa aceea sa fie o discutie cu Parlamentul asupra formei de adoptare. "Personal optez pentru angajarea raspunderii", a spus Boc.

Ministerul Finantelor urma sa prezinte Guvernului o evaluare a impactului financiar al aplicarii Legii unitare a salarizarii din sistemul bugetar. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, declara in data de 8 iulie - ziua in care era programata prezentarea evaluarii - ca a cerut Executivului o amanare de doua saptamani, deoarece Guvernul trebuie sa se asigure ca Legea este sustenabila financiar.

Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International (FMI) sa finalizeze pana in 30 octombrie Legea unitara a salarizarii in sistemul bugetar, iar memorandumul tehnic din cadrul acordului cu FMI prevede scaderea ponderii cheltuielilor cu salariile in bugetul de stat de la 8,6% din produsul intern brut (PIB) in 2008 pana la 7,8% din... mai mult


Duminica, 02 August 2009, ora 08:42

26 comentarii
Ministerul Muncii a taiat 40% din salariile din grila Legii unice

Ministerul Muncii a taiat 40% din salariile din grila Legii unice

Cele trei niveluri de referinta prezentate de Ministerul Muncii in sedinta de guvern de miercuri sunt 5,4, 3,8 si 2,3 salarii minime pe economie, in scadere cu circa 40% fata de coeficientii reper conveniti la inceputul acestei luni cu sindicatele, de 8,85, 6,5, 3,8.

Pe de alta parte, ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat la Realitatea Tv ca negocierile continua.

"Ajustarile facute pe grila de salarizare se apropie de a doua varianta, ce are coeficientii prezentati de dumneavoastra (5,4, 3,8 si 2,3 n.r.), insa propunerile sunt inca in negociere. Magistratii nu intra in aceasta parte a grilei, ci vor avea coeficienti cuprinsi intre 10 salarii minime si 15 salarii minime, la care se vor adauga si sporurile. Deci, salariile acestora se vor situa intre 6.000 si 9.000 de lei", a spus Sarbu.

"Ceea ce pot sa confirm este ca un profesor de liceu cu gradul II va avea un salariu de debut de circa 2.000 lei, cu coeficienti cuprinsi intre 3,05 si 4,75. Cand vor avea toate sporurile de vechime, acestia pot ajunge la salarii de 3.600 lei si 3.700 lei", a precizat ministrul.

Ministerul Muncii a prezentat in sedinta Executivului aceste niveluri de referinta, ce ar putea, insa, sa suporte modificari ulterioare in jos, daca impactul bugetar al aplicarii Legii unitare de salarizare nu va putea fi suportat de bugetul de stat, au declarat pentru NewsIn surse guvernamentale.

Astfel, pe noua grila, functia de medic primar de clinica - echivalenta cu cele de conferentiar in... mai mult


Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 20:18

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)