guvern plata salarii esalonat

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Guvernul da milioane de lei pentru IMM si plata unor drepturi salariale castigate in instanta

Guvernul da milioane de lei pentru IMM si plata unor drepturi salariale castigate in instanta

Guvernul va da mai multe milioane de lei pentru ajutorarea IMM-urilor si pentru plata unor drepturi salariale castigate in instanta.

Mai exact, Executivul a aprobat, miercuri, printr-un memorandum, deblocarea a 15 milioane lei, aferente lunii aprilie, pentru lansarea si derularea, in 2015, a programelor finantate anual de la bugetul de stat in scopul sprijinirii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Suma reprezinta "a doua transa deblocata in 2015, din suma de 70 de milioane de lei retinuta conform Legii nr. 186/2014 a Bugetului de stat pe anul 2015, ce urmeaza sa fie repartizata de Guvern pe o perioada de sase luni, in mod esalonat, pentru programele destinate IMM-urilor", potrivit sursei citate.

In luna martie a fost deblocata de catre Guvern suma de 10 milioane de lei.

Pe de alta parte, Ministerul Afacerilor Interne si Curtea de Conturi vor primi fonduri suplimentare pentru plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala.

Decizia luata miercuri, tot in sedinta de guvern, arata ca bugetul MAI va fi suplimentat cu suma de 16,094 milioane de lei, necesara pentru plata primelor doua transe aferente anului 2016, dar care se platesc anticipat, in 2015.

De asemenea, din aceasta suma va fi platita diferenta de bani reprezentand titluri devenite executorii pana la 31 decembrie 2014, dar care nu au fost inca achitate.

Mai mult, Guvernul a decis... mai mult


Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 16:44

Ministerul Muncii cere mai multi bani, ca sa plateasca salariile castigate la tribunal

Ministerul Muncii cere mai multi bani, ca sa plateasca salariile castigate la tribunal

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) solicita suplimentarea bugetului la titlul "Cheltuieli de personal" cu 432.000 de lei, necesari pentru plata sumelor prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

MMFPS a pus in dezbatere publica un proiect de Hotarare privind suplimentarea bugetului institutiei pentru plata titlurilor executorii prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, cu modificarile si completarile ulterioare.

CCR: Salariile castigate in instanta, platite esalonat, pana in 2016

Proiectul de act normativ prevede suplimentarea bugetului cu 432.000 de lei din suma globala prevazuta pentru "Cheltuieli de personal" in bugetul Ministerului Finantelor Publice - "Actiuni generale".

Initiatorii proiectului arata ca Ordonanta de urgenta a Guvernului 71/2009 prevede ca plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana in 31 decembrie 2011, se realizeaza dupa o procedura de executare potrivit careia, in 2012, autoritatile si institutiile publice debitoare au obligatia sa plateasca cinci la suta din valoarea titlului executoriu.

"MMFPS inregistreaza la aceasta data datorii in suma de... mai mult


Luni, 09 Aprilie 2012, ora 16:38

CCR: Salariile castigate in instanta, platite esalonat, pana in 2016

CCR: Salariile castigate in instanta, platite esalonat, pana in 2016

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins solicitarea Opozitiei privind plata esalonata catre bugetari a drepturilor salariale castigate in instanta.

Astfel, acestea se vor plati asa cum a decis Puterea, pana in 2016, informeaza TVR Info.

Curtea Constitutionala s-a reunit, luni, intr-o sedinta extraordinara ca sa discute sesizarea formulata de Opozitie.

CCR, sedinta extraordinara - cum isi vor primi bugetarii inapoi banii castigati in tribunale

Camera Deputatilor a adoptat, la 12 octombrie, actul normativ prin care salariile castigate in instanta de angajatii la stat vor fi acordate esalonat, in transe anuale.

Astfel, acestia ar primi 5% din suma in 2012, 10% in 2013, urmand ca in 2014 si 2015 suma sa se fie de 25%.

143 de deputati au votat pentru aceasta masura, 104 impotriva, iar 4 s-au abtinut.

Presedintele Traian Basescu a declarat in repetate randuri ca, indiferent de decizia Curtii Constitutionale, bugetul nu are bani pentru majorari de pensii si salarii. O eventuala declarare ca neconstitionala a acestei legi ar face Guvernul sa-si regandeasca total bugetul pe 2012. mai mult


Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 14:30

8 comentarii
Ce ne ascunde Guvernul Boc, inainte de alegeri? (Opinii)

Ce ne ascunde Guvernul Boc, inainte de alegeri? (Opinii)

Anul 2012 pare a fi fost declarat anul adevaratei renasteri economice a Romaniei. Anul in care se vor desfasura alegerile parlamentare va aduce cu sine si serioase ajustari salariale pozitive in randul bugetarilor si pensionarilor. Cat reprezinta adevar in aceste promisiuni si cat reprezinta campanie electorala preliminara?

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, promitea, acum cateva zile, ca salariile si pensiile vor creste consistent in anul pe care mayasii l-au declarat capat de linie pentru Terra.

Aceasta crestere substantiala se va datora, in mare parte, bugetului de stat, al carui venituri incep sa creasca, precum pirul din gradina, dupa o ploaie de vara.

Bineinteles, nu trebuie sa uitam cele peste 200.000 de contracte de munca, incheiate intr-o luna in Romania muncitoare, si decretate de Emil Boc ca fiind o reusita totala a noului Cod al Muncii.

Pana la a-i crede pe cuvant pe pastorii finantelor tarii, trebuie sa privim putin la realitatea socio-economica ce ne inconjoara. Sa executam cateva calcule simple si deductii logice, pentru a vedea daca, intr-adevar, Guvernul chiar a reusit prin masurile reformiste sa infloreasca bugetul de stat, declarat cocosat in urma cu doi ani de zile, de greutatea unui gras care ii statea in spate. Daca in doi ani s-a reusit o asemenea performanta, jos palaria, dar daca totul nu-i decat manipulare preelectorala?

Una dintre stirile aparute in presa arata ca bugetarii au castigat in instanta, in primele patru luni... mai mult


Joi, 26 Mai 2011, ora 12:07

21 comentarii
Boc, despre decizia ICCJ: O sa platim salariile profesorilor cand permit resursele (Video)

Boc, despre decizia ICCJ: O sa platim salariile profesorilor cand permit resursele (Video)

Premierul Emil Boc a declarat marti, dupa intalnirea cu parlamentarii UDMR, ca Guvernul va respecta decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind plata drepturilor salariale ale profesorilor, insa ca le va acorda acestora restantele atunci cand situatia financiara o va permite.

"Aceasta decizie a ICCJ acopera perioada 1 octombrie 2008 - 31 decembrie 2009. Este vorba despre drepturile salariale care vor fi recuperate de catre profesori pe acel interval de timp. Acele drepturi salariale, potrivit legii, vor fi platite in momentul in care resursele economice ale tarii permit pe baza reesalonarii asa cum sunt reesalonate si alte drepturi restante din trecut pe alte categorii sociale", a explicat premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

"Am avut o discutie foarte buna si concreta cu partenerii si colegii de la UDMR pe doua probleme principale: problema salarizarii in invatamant si problema dialogului social si a Codului dialogului social", a spus Boc, dupa intalnirea cu parlamentarii UDMR", a mai spus seful Guvernului.

Profesorii care dau in judecata Ministerul Educatiei pentru plata drepturilor salariale au dreptul sa primeasca esalonat sumele restante, au decis magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Profesorii au dreptul la plata diferentelor salariale cuvenite - ICCJ.

Decizia vine dupa ce procurorul general de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Galati au facut un recurs in interesul... mai mult


Marti, 05 Aprilie 2011, ora 17:42

16 comentarii
Profesorii isi primesc majorarile de salarii castigate in instanta pana in 2014

Profesorii isi primesc majorarile de salarii castigate in instanta pana in 2014

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) considera ca OUG 113/2010, conform careia drepturile salariale castigate in instanta pana la 31 decembrie 2010 vor fi acordate, esalonat, intre 2012 si 2014, este o "noua dovada a dispretului pe care il manifesta Guvernul fata de lege si salariati.

"Este o noua lovitura pentru angajatii statului care mai sperau ca, prin justitie, vor recupera o parte din drepturile salariale care le-au fost taiate in mod ilegal", potrivit unui comunicat emis marti de FSLI.

Guvernul a emis recent OUG 113/2010 conform careia drepturile salariale castigate in instanta pana la data de 31 decembrie 2010 vor fi acordate, esalonat, in perioada 2012-2014, respectiv 34% in 2012, 33% in 2013 si 33% in 2014.

"Intr-un stat de drept, o sentinta judecatoreasca trebuie pusa in aplicare imediat, nu amanata pana cand Guvernul va fi in stare sa gaseasca solutii prin care sa acorde drepturile salariale. Nu este exclusa nici posibilitatea ca Executivul sa mai amane inca o data aceste termene.

In conditiile in care Guvernul s-a laudat ca in 2010 au crescut substantial incasarile la bugetul de stat, comparativ cu anii trecuti, ne intrebam de ce nu s-a revenit la salariile din luna iunie 2010 si de ce a fost nevoie de o astfel de ordonanta prin care sa amane platile? Raspunsul este unul singur: actuala Putere ori minte, ori fura din salariile celor 1,3 milioane de bugetari", a declarat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant,... mai mult


Marti, 21 Decembrie 2010, ora 15:16

3 comentarii
Guvernul plateste drepturile salariale castigate in instanta din 2012

Guvernul plateste drepturile salariale castigate in instanta din 2012

Drepturile salariale castigate in instanta de bugetari pana in prezent vor fi platite incepand cu 2012, potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptate de Guvern prin care se amana cu doi termenul de la care urma sa inceapa plata acestora.

Astfel, drepturile salariale restante castigate in instanta de bugetari, devenite executorii pana la data intrarii in vigoare a OUG adoptate miercuri, se achita astfel: in 2012 se platese 34% din suma, in 2013 - 33%, iar in 2014 - diferenta de 33%.

"Prin aceasta decizie, Guvernul a amanat practic plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale stabilite in favoarea personalului bugetar. (...) Decizia are scopul de a mentine echilibrele bugetare", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Actul normativ se refera la autoritatile si institutiile publice finantate integral din bugetul de stat, din bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, din venituri proprii si subventii de la stat sau chiar finantate integral din venituri proprii.

Valoarea totala a drepturilor salarile restante castigate in instanta se ridica la 2,16 miliarde de lei, reprezentand 0,4% din PIB, a precizat Ioana Muntean.

CSM a avizat negativ proiectul de act normativ

Guvernul a adoptat anul trecut Hotararea cu numarul 71, potrivit careia plata drepturi salariale castigate in instanta pana la 31 decembrie 2009 urma sa se faca astfel: in anul 2010 - 34% din valoarea titlului... mai mult


Miercuri, 19 Mai 2010, ora 22:27

1 comentariu
Drepturile salariale castigate in instanta in 2010, platite esalonat

Drepturile salariale castigate in instanta in 2010, platite esalonat

Drepturile salariale restante castigate in instanta in 2010 vor fi platite esalonat in 2011, 2012 si 2013, potrivit unei OUG adoptate de Guvern, masura fiind necesara, printre altele, pentru a respecta angajamentele privind deficitul bugetar, asumate de Executiv.

Potrivit OUG publicate vineri in Monitorul Oficial, "plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti, avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010" se face astfel: in anul 2011 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu, in 2012 - 33%, iar in 2013 - tot 33%". Sumele se actualizeaza cu inflatia si, in cursul acestor termene, orice procedura de executare silita se suspenda.

Preambulul actului normativ arata ca OUG a fost emisa avand in vedere "influenta substantiala" asupra bugetului de stat pe 2010. In plus, argumenteaza Guvernul, neadoptarea actului normativ ar duce la "imposibilitatea mentinerii echilibrelor bugetare si, implicit, la nerespectarea angajamentelor interne si internationale asumate de Guvern, inclusiv in ceea ce priveste deficitul bugetar".

OUG adoptata de Guvern prelungeste aplicabilitea prevderilor OUG 71, emisa in iunie 2009, care facea referire la hotararile judecatoresti emise pana la 31 decembrie 2009. Sumele respective vor fi platite in 2010, 2011 si 2012. mai mult


Sambata, 13 Martie 2010, ora 08:25

1 comentariu
Statul va plati salariile castigate de bugetari in instanta in urmatorii trei ani

Statul va plati salariile castigate de bugetari in instanta in urmatorii trei ani

Ordonanta care a fost aprobata in 2009 de Guvern, prin care restantele salariale castigate de catre bugetari in instanta au fost esalonate la plata pe o perioada de trei ani, va fi aplicata si in perioada urmatoare.

"Ceea ce este in vigoare este Ordonanta 71 declarata constitutionala de catre Curtea Constitutionala. Altceva nu s-a discutat decat acte normative care vin in consonanta cu Ordonanta 71, pe aplicabilitatea ei si in perioada urmatoare", a spus, joi, premierul Emil Boc, citat de Gandul.

Primul-ministru a explicat ca decizia a fost luata deoarece resursele bugetare sunt limitate. "Daca dumneavoastra aveti mai multe resurse financiare sa le platiti, va invitam sa o faceti. Asta poate bugetul statului, asta plateste. Nimeni nu are bani undeva ascunsi, cat se poate se plateste", a mai spus Emil Boc.

Pentru a se putea acorda salariile restante in urmatorii trei ani este deja estimat un plus de cheltuieli bugetare in suma totala de 1,39 miliarde lei, respectiv 463 milioane lei in 2011, 462 milioane lei in 2012 si 473 milioane lei in 2013.

Sumele reprezentand drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar prin hotarari judecatoresti si devenite executorii in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 vor fi esalonate la plata in urmatorii trei ani, urmand ca in 2011 sa fie platit 34% din valoarea titlului executoriu, in 2012 sa fie achitat 33% din valoarea titlului, iar in 2013 sa fie acordat restul de 33% din valoarea titlului. mai mult


Joi, 11 Martie 2010, ora 17:03

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba