guvern posturi vacante

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Guvernul, obligat sa reangajeze 23 de inspectori si sa le dea salariile neachitate

Guvernul, obligat sa reangajeze 23 de inspectori si sa le dea salariile neachitate

Tribunalul Bucuresti a obligat Guvernul sa reangajeze 23 de inspectori guvernamentali disponibilizati in vara anului trecut si sa le plateasca despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi pe care ar fi trebuit sa le primeasca, decizia nefiind definitiva.

Un complet de la Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Bucuresti (TB) le-a dat castig de cauza, in 13 iunie, celor 23 de inspectori guvernamentali, ale caror raporturi de serviciu au incetat in iulie 2013, ca urmare a reorganizarii Secretariatului General al Guvernului, a declarat marti avocatul Razvan Vasiliu.

Casa de avocatura care ii reprezinta in instanta pe inspectorii guvernamentali a aratat ca acestia au dat in judecata Secretariatul General al Guvernului, pe prim-ministrul Victor Ponta si Guvernul. In urma prezentarii probelor, instanta a admis contestatiile formulate de avocati si a dispus reintegrarea reclamantilor in functiile publice detinute anterior, respectiv acelea de inspectori guvernamentali in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Avocatul Razvan Vasiliu a precizat ca, in plus, Tribunalul Bucuresti i-a obligat pe cei trei parati sa plateasca fiecarui reclamant cate o despagubire egala cu salariile indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acestia de la data eliberarii din functie si pana la reintegrarea efectiva.

"Ne bucura aceasta decizie, deoarece ea reprezinta o binevenita intoarcere... mai mult


Marti, 17 Iunie 2014, ora 15:55

1 comentariu
Posturile eliberate de PNL dupa iesirea de la guvernare, impartite intre cei ramasi: Ce primeste fiecare

Posturile eliberate de PNL dupa iesirea de la guvernare, impartite intre cei ramasi: Ce primeste fiecare

Posturile de conducere din ministere se reimpart intre actualele partide de guvernamant, dupa iesirea PNL din USL si automat si din Executiv.

Astfel, Puterea a stabilit cui revin posturile vacante de secretari si subsecretari de stat, informeaza Realitatea Tv.

Partidul Conservator va avea patru posturi, iar UDMR va avea opt posturi. Restul de pana la 24 de ministere vor fi impartite intre PSD si UNPR.

Cioburile USL: Antonescu face Opozitie, Ponta reface Guvernul, iar Tariceanu isi face partid si vrea presedinte

Update - Premierul Victor Ponta a declarat, luni dupa-amiaza, ca vor fi redistribuite doar posturile liberalilor care si-au dat demisia: "In rest nu am schimbat pe nimeni. Cei care au ramas in guvern raman in continuare. Am discutat despre locurile ramase vacante prin demisia celor de la PNL".

"Este evident ca oamenii au inteles ca USL nu mai functioneaza impreuna printr-o decizie a domnului Antonescu si a colegilor liberali. (...) Liberalii sunt si au fost partenerii nostri", a mai spus Ponta.

Crin Antonescu: USL si-a incetat existenta. Cerem demisia lui Victor Ponta

Liderii PNL au decis, pe 25 februarie, iesirea de la guvernarare si ruperea USL. A doua zi, pe 26 februarie, ministrii liberali si-au depus demisiile.

La guvernare a fost cooptata UDMR, care a dat doi ministri, dintre care unul, Kelemen Hunor, este si vicepremier. De asemenea, si PC are un vicepremier, in persoana lui Daniel Constantin, ceilalti doi viceprim-ministri fiind Liviu... mai mult


Luni, 17 Martie 2014, ora 14:22

2 comentarii
Cine vrea sa lucreze la Guvern? Executivul a scos mai multe posturi la concurs - vezi daca te califici

Cine vrea sa lucreze la Guvern? Executivul a scos mai multe posturi la concurs - vezi daca te califici

Anul 2014 a inceput bine la Guvern. Chiar daca peste 4.000 de bugetari au fost restructurati in anul care abia s-a incheiat, iata ca acum se fac angajari.

Potrivit site-ului oficial care anunta posturile libere ale guvernului, Ministerul Finantelor Publice are cele mai multe oferte pentru cei care isi cauta o slujba.

Astfel, Ministerul organizeaza concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioada nedeterminata a noua posturi in cadrul Directiei Corpului de Control. Se cauta trei consilieri de clasa I cu grad profesional superior, doi consilieri cu grad profesional principal, trei experti de clasa I cu grad profesional asistent si un referent clasa III cu grad profesional asistent.

Guvernul a lansat un portal cu locuri de munca vacante in administratie

Calendarul concursului de angajare: pe 13 ianuarie 2014 este termenul limita de depunere a dosarelor, pe 28 ianuarie 2014 la ora 10:00 are loc proba scrisa, iar pe 31 ianuarie 2014 este interviul.

La Directia Generala de Ajutor de Stat tot din cadrul Ministerului de Finante se organizeaza un concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioada nedeterminata a functiei de consilier, clasa I, grad profesional superior.

Datele examenului de angajare: pe 15 ianuarie 2014 la ora 10:00 are loc proba scrisa, iar pe 20 ianuarie 2014 este programat interviul.

La Secretariatul General al Guvernului se cauta un expert, clasa I, cu grad profesional superior. Adica, se cer studii superioare de lunga durata absolvite cu... mai mult


Joi, 02 Ianuarie 2014, ora 20:09

3 comentarii
Peste 2.500 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate

Peste 2.500 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate

Peste 2.000 de posturi vacantate dupa 1 ianuarie vor fi deblocate in sistemul sanitar, dupa ce Guvernul a aprobat un act normativ in acest sens, a anuntat joi Ministerul Sanatatii.

Executivul a aprobat, la solicitarea Ministerului Sanatatii, hotararea de guvern privind ocuparea unui numar de 2.766 de posturi vacante din sistemul sanitar.

Actul normativ prevede o deblocare a unui numar de posturi vacante atat pentru unitatile sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii, cat si pentru cele al caror management a fost transferat la autoritatile administratiei publice locale.

Potrivit MS, este vorba de posturile care s-au vacantat dupa data de 1 ianuarie 2012, astfel incat ocuparea acestora nu determina un impact financiar suplimentar deoarece sunt bugetate si cheltuielile de personal aferente sunt prevazute in bugetele de venituri si cheltuieli aprobate.

Cele 2.766 de posturi care vor fi deblocate la nivel national vor fi repartizate pentru personalul de specialitate medico-sanitar, personalul auxiliar sanitar si personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unitatile din sistemul sanitar.

Nominalizarea posturilor pe categorii profesionale, in vederea ocuparii prin concurs sau examen, este de competenta ordonatorului de credite cu aprobarea ordonatorului principal de credite, informeaza MS.

"Este un pas foarte important pe care il facem pentru profesionistii din sistemul sanitar. Masura vine in sprijinul unitatilor publice din... mai mult


Joi, 09 August 2012, ora 15:05

1 comentariu
Posturile didactice vacante din universitati, scoase la concurs

Posturile didactice vacante din universitati, scoase la concurs

Posturile didactice si de cercetare vacante din institutiile de invatamant superior de stat ar putea fi deblocate in acest an, prevede un proiect de hotarare de guvern publicat pe site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Potrivit proiectului, in acest an, s-ar putea aproba scoaterea la concurs a posturilor didactice si de cercetare vacante din institutiile de invatamant superior de stat, cu conditia incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin Legea bugetului de stat pe anul 2012.

Initiatorii proiectului precizeaza ca prezentul act normativ nu are impact macro-economic, intrucat Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului asigura finantarea de baza pentru universitatile de stat, prin granturi de studii calculate pe baza costului mediu per student echivalent, per domeniu, per cicluri de studiu si per limba de predare, in conformitate cu prevederile Legii Educatiei Nationale. mai mult


Joi, 12 Aprilie 2012, ora 13:27

Vrei sa fii functionar? Vezi in ce institutii publice se fac angajari

Vrei sa fii functionar? Vezi in ce institutii publice se fac angajari

Desi Guvernul a promis Fondului Monetar International ca reducerile de personal din sectorul public vor continua si in acest an, in institutiile publice inca se fac angajari.

Cei care isi doresc sa fie bugetari au posibilitatea sa lucreze in directiile ministerelor, in primarii sau pentru institutiile care gestioneaza fonduri europene. Cele mai multe posturi sunt pentru consilieri si experti.

La Transporturi se va organiza in 17 si 19 ianurie un concurs pentru ocuparea functiei publice de executie temporar vacanta de expert clasa I, gradul profesional asistent, la Directia Generala Infrastructura si Transport Naval.

Potrivit anuntului publicat pe site-ul ministerul Transporturilor, candidatii trebuie sa aiba studii superioare economice de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, cunostinte "nivel bine" de MS Office, Internet si e-mail si sa cunoasca cel putin o limba din Uniunea Europeana la "nivel bine". Candidatii trebuie sa aiba o vechime in specialitate de minim un an.

De asemenea, ministerul cauta si anumite calitati si aptitudini: asumarea responsabilitatilor, flexibilitate, capacitate de lucru individual si in echipa, capacitate de respectare a termenelor limita, capacitate de a duce la bun sfarsit sarcinile alocate, capacitate de organizare a propriei activitati.

Cei intersati trebuie sa stie si ca la ministerul Transporturilor e nevoie de disponibilitate pentru deplasari necesare indeplinirii atributiilor aferente postului,... mai mult


Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 07:37

1 comentariu
Guvernul angajeaza personal pentru gestionarea fondurilor europene

Guvernul angajeaza personal pentru gestionarea fondurilor europene

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanta de urgenta privind masurile de ocupare a posturilor in sectorul bugetar, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Astfel, Guvernul a luat miercuri cateva masuri pentru intarirea structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistentei financiare comunitare, pentru a evita blocajele care pot aparea in procesul de absorbtie a fondurilor europene, arata un comunicat al Guvernului, remis Ziare.com.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, ocuparea posturilor vacante la nivel guvernamental se face cu aprobarea Executivului, dupa o centralizare a tuturor posturilor vacante de la toti ordonatorii principali de credite.

"Dupa ce se va face o centralizare a acestor posturi vacante, se va face o redistribuire a acestor posturi, cu prioritate spre structurile care se ocupa de gestionarea fondurilor europene", a explicat Ioana Muntean.

Ioana Muntean a declarat ca ocuparea posturilor vacante se poate face prin doua modalitati, folosindu-se doua tipuri de acte normative:

"Scopul ordonantei de urgenta aprobate miercuri de Guvern este de a rezolva, in primul rand, una dintre prioritatile strategice ale Guvernului, si anume, absorbtia fondurilor europene", a mai declarat purtatorul de cuvant al Guvernului. mai mult


Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 17:40

4 comentarii
Ocuparea posturilor vacante, suspendata de Guvern

Ocuparea posturilor vacante, suspendata de Guvern

Guvernul va suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice.

In acelasi timp, Executivul va interzice achizitionarea de autoturisme, mobilier si aparatura birotica, pentru a reduce cheltuielile bugetare, au declarat pentru Mediafax surse ministeriale.

"Posturile pentru care au fost aprobate procedurile de organizare a concursurilor si au fost deja inregistrate inscrieri ale candidatilor vor putea fi ocupate in conditiile legii", au spus sursele citand dintr-un proiect de ordonanta de urgenta.

Prin exceptie, ordonatorii principali de credite, in cazuri temeinic justificate, vor putea aproba ocuparea doar a unui procent de maxim 15% din totalul posturilor care se vor elibera dupa data intrarii in vigoare a ordonantei, dar numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget.

In ceea ce priveste autoturismele si piesele de mobilier, aceste bunuri vor putea fi asigurate doar prin redistribuiri in cadrul aceleiasi institutii sau de la alte autoritati publice. mai mult


Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 12:39

5 comentarii
CSM cere deblocarea posturilor vacante din justitie

CSM cere deblocarea posturilor vacante din justitie

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a trimis, marti, primului ministru Emil Boc, Ministerului Finantelor si Ministerului Muncii si Protectiei Sociale o scrisoare pentru sistarea aplicarii prevederilor ordonantei prin care se blocheaza ocuparea posturilor vacante din sistemul judiciar.

"Daca prevederile acestei ordonante s-ar aplica si in cazul magistratilor, toate angajamentele privind resursele umane luate de CSM in fata organizatiilor europene ar fi compromise", a declarat miercuri pentru NewsIn, purtatorul de cuvint al CSM, Cecilia Morariu.

Morariu a precizat ca CSM a cerut sprijinul Ministerului Justitiei si Parchetului General in realizarea acestui demers.

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Mona Pivniceru, considera ca 2009 a inceput "cu stangul" pentru magistrati, din cauza recentelor ordonante de urgenta ale Guvernului, prin care plata salariilor restante a fost amanata, iar ocuparea posturilor vacante suspendata.

"Se va ajunge ca judecatorii sa judece pana la limita biologica si, in acest caz, nu o sa putem fi acuzati ca judecam prost", a declarat, marti, pentru NewsIn, presedintele AMR.

Mona Pivniceru a precizat ca, in prezent, exista 400 de posturi vacante, care nu vor putea fi ocupate din cauza Ordonantei de Urgenta 223/2008 care a intrat in vigoare in 2 ianuarie si care "blocheaza schema justitiei".

"Nu se poate sa dam societatii rebuturi juridice", a mai spus Mona Pivniceru, drept pentru care Consiliul Director al... mai mult


Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 23:06

5 comentarii
Alte articole despre: CSM, deblocare posturi, Justitie

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. O boala "record mondial": Medicii au scos 232 de dinti din gura unui adolescent
  2. Faza zilei: Dansul nebunesc al unui batran simpatic (Video)
  3. Nunta care a uimit o lume intreaga: Un baiat de 9 ani si o femeie de 62
  4. Fenomen spectaculos la Mamaia, deasupra lacului Siutghiol (Foto)
  5. Aparatul care-ti calca singur hainele in doar 10 minute
  6. Modul bizar prin care un barbat vrea sa devina o celebritate mondiala (Video)
  7. Fototeca de aur: Sapte regi intr-un cliseu si alte momente inedite (Galerie foto)
  8. Pomul lui Matusalem a renascut, dupa doua milenii
  9. Fizicienii sustin o teorie neobisnuita: Omenirea traieste in universuri multiple (Video)
  10. Omul care explica rotatia Pamantului cand Copernic si Galileo nici nu erau nascuti