harta autostrazi

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Harta care arata situatia drumurilor din Romania - Interviu

Harta care arata situatia drumurilor din Romania - Interviu

Un grup de romani s-a unit in jurul unui forum si a reusit sa realizeze o harta ce arata situatia drumurilor din tara noastra. Ea va fi acutalizata in fiecare luna si de anul viitor va deveni interactiva.

Ziare.com a stat de vorba cu cei care stau in spatele Construim-Romania.ro pentru a afla mai multe detalii despre acest proiect si despre modul in care au loc lucrarile la autostrazi.

Ce informatii vom putea afla din harta cu situatia drumurilor din Romania?

Informatii privind calitatea drumurilor din Romania, codificate pe culori, de la albastru, care inseamna un drum "excelent", cu asfalt si semanalizare foarte buna, pana la rosu, care reprezinta drumuri de evitat.

In principal sunt prezente drumurile nationale si autostrazile, dar includem si anumite drumuri judetene folosite frecvent in tranzitul intre drumurile nationale.

Unde o putem gasi? Cat de des va fi actualizata?

Harta este actualizata lunar pe Forumul Construim Romania. Avem in plan ca din 2015 sa transformam harta intr-una interactiva si cu actualizare mult mai rapida.

De unde si cum culegeti informatiile pe care se bazeaza aceasta harta?

Informatiile despre drumuri sunt furnizate de cei care circula pe drumurile respective si sunt centralizate de utilizatorul @vancouver, care realizeaza harta.Cine se afla in spatele forumului construim-romania.ro? Cum a luat nastere aceasta idee?

Comunitatea celor preocupati de evolutia infrastructurii din Romania este cristalizata de mai... mai mult


Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 07:45

3 comentarii
Ce se ascunde de fapt in spatele hartii Guvernului cu planurile pentru autostrazi

Ce se ascunde de fapt in spatele hartii Guvernului cu planurile pentru autostrazi

Premierul Victor Ponta a prezentat, marti, care sunt autostrazile prioritare pana in anul 2018. Insa nu harta in sine este importanta, ci faptul ca aceasta strategie ascunde, de fapt, un plan bine gandit al USL si folosit de toate guvernarile anterioare.

Seful Guvernului a punctat, la inceputul discursului, ca este important pentru coalitie si pentru toata Romania sa existe "in mod realist o retea de autostrazi care sa fie construita, nu doar proiectata, si am stabilit anul 2018 ca orizont posibil de realizare a lor".

Harta Romaniei, brazdata de autostrazi - ce proiecte are Guvernul pana in 2018 (Galerie foto)

"Cred ca este un mesaj important, pe care trebuie sa-l dam oamenilor, vizavi de proiectul nostru si, de asemenea, e un mesaj pe care vrem sa-l dam tuturor, ce anume putem face. Pentru ca proiecte si harti s-au facut foarte multi inainte, (...) dar s-au facut foarte putine lucruri in mod real", a sustinut Victor Ponta.

Insa Otilia Nutu, analist la Expert Forum, arata ca premierul ar putea sa isi incalce cuvantul, avand in vedere ca proiectele puse pe harta de catre USL nu pot fi demarate inca.

Motivul invocat este ca toate guvernele Romaniei s-au angajat fata de Uniunea Europeana ca vor face un Master Plan de Transporturi si ca se vor tine de el. In plus, in cazul in care acesta nu se va face, tara noastra nu va orimi niciun ban din programul operational sectorial POS-T.

In plus, infrastructura din programul operational regional este strans legata de... mai mult


Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 19:40

23 comentarii
Harta cu autostrazi a Guvernului, corectata - ce modificari au fost aduse

Harta cu autostrazi a Guvernului, corectata - ce modificari au fost aduse

Guvernul a publicat din nou, miercuri, harta ce contine autostrazile prioritare, care au ca termen de finalizare anul 2018. In noua versiune a fost inlocuit orasul Salaj cu cel corect, adica Zalau, si a fost modificat traseul unei autostrazi, intre Buzau si Braila, care trece prin Focsani.

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, strategia cincinala de dezvoltare a retelei de autostrazi, insa a fost facuta o eroare: pe harta a aparut orasul Salaj in loc de Zalau. In urmatoarea zi, Guvernul a facut corecturile necesare.

Gafa incredibila a Guvernului Ponta - a incurcat orasele cu judetele

De asemenea, a mai aparut o modificare, de data aceasta la traseul unei autostrazi.

In prima varianta, autostrada care leaga Ploiesti de Galati trecea doar prin Buzau si Braila.

Insa in varianta republicata, apare versiunea Ploiesti-Buzau-Focsani-Galati-Braila.


Prima varianta publicata de Guvern


Varianta corectata

C.P. mai mult


Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 17:50

7 comentarii
Gafa incredibila a Guvernului Ponta - a incurcat orasele cu judetele

Gafa incredibila a Guvernului Ponta - a incurcat orasele cu judetele

Premierul Victor Ponta si guvernul pe care il conduce s-au facut de ras, marti, prezentand strategia de dezvoltare a retelei de autostrazi pe o harta pe care era trecut orasul Salaj in loc de Zalau.

Greseala este cu atat mai mare avand in vedere ca, in Romania, nici macar nu exista vreo localitate cu numele Salaj. Documentul prezentat de guvern a fost realizat de specialisti desemnati de Executiv si transmis jurnalistilor acreditati la Guvern.

Alegeri fara competitie in PSD: Glume cu Iliescu si Cretu, judetul Timisoara si o sala goala - Reportaj

Nu este prima oara cand PSD incurca judetele cu orasele. Chiar la congresul social democratilor care a avut loc in aceasta primavara la Sala Palatului, organizatorii au trecut, din greseala, pe un banner care indica unde voteaza reprezentantii anumitor judete, orasul Timisoara ca fiind judet. Dupa ce au realizat ca au facut o gafa, organizatorii au remediat repede problema folosind banda adeziva alba cu ajutorul careia au acoperit literele "-oara".

Pana si ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a spus, in luna octombrie, ca a venit in "judetul Timisoara" pentru a prezenta un program adresat tinerilor.

A.C. mai mult


Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 08:02

12 comentarii
Harta Romaniei, brazdata de autostrazi - ce proiecte are Guvernul pana in 2018 (Galerie foto)

Harta Romaniei, brazdata de autostrazi - ce proiecte are Guvernul pana in 2018 (Galerie foto)

Premierul Victor Ponta a prezentat, marti, care sunt proiectele guvernarii USL in ceea ce priveste constructia de autostrazi.

El a spus ca Romania are in prezent putin peste 500 km de autostrada, dintre care circa 230 km au fost inaugurati in actualul mandat, in 2012 si 2013, prim-ministrul mentionand insa ca a fost vorba de proiecte incepute pe vremea comunismului sau de cand Calin Popescu-Tariceanu conducea Guvernul.

De asemenea, premierul a precizat ca spera ca noile proiecte sa fie finalizate pana in 2018.

Astfel, in urmatorii 5 ani, Executivul isi propune sa accelereze lucrarile incepute, sa demareze unele noi din fonduri europene si sa atraga companii private pentru parteneriate public-private, conform proiectului remis Ziare.com.

In prezent, Romania are la dispozitive patru surse de finantare pentru constructia de autostrazi:

- prin Reteaua trans-Europeana de transport (TEN-T) coeziune, adica din fonduri europene de coeziune, pentru care avem alocata suma de trei miliarde de euro, in perioada 2014-2020;

- prin TEN-T dezvoltare regionala, pentru care sunt alocati 1,8 miliarde de euro;

- concesiune si parteneriat public-privat, caz in care fondurile de la buget nu pot depasi 49% din valoarea proiectului, altfel se ia in calcul la deficit;

- bugetul de stat, de unde vor fi alocati intre 750 milioane si un miliard de euro anual din acciza suplimentara la carburanti.


Sursa: Guvern

Guvernul a enumerat si proiectele care sunt deja finantate,... mai mult


Marti, 03 Decembrie 2013, ora 14:54

12 comentarii
Romania risca sa ramana in afara UE: Trebuie sa ne conectam la reteaua europeana de autostrazi

Romania risca sa ramana in afara UE: Trebuie sa ne conectam la reteaua europeana de autostrazi

Romania trebuie sa aiba ca prioritati imediate terminarea autostrazii Transilvania si a coridorului IV pan-european pentru a se conecta la infrastructura Uniunii Europene, intrucat Romania si Bulgaria sunt singurele tari din UE fara astfel de conexiuni, altfel riscand sa fie lasate in urma, considera un specialist al Bancii Mondiale.

"In ceea ce priveste procesul de integrare in Uniunea Europeana, suntem parte a Uniunii Europene, dar daca ne uitam la infrastructura, suntem in afara ei. Noi si Bulgaria suntem singurele tari care nu suntem legate cu autostrada la Uniunea Europeana.

De aceea, terminarea autostrazii Transilvania, coridorul IV pan-european sunt prioritare", a declarat joi Marcel Heroiu, specialist in dezvoltarea sociala in cadrul grupului Banca Mondiala pentru Europa si Asia Centrala, la o conferinta pe tema dezvoltarii regionale organizata la Arenele BNR.

El a aratat ca Bulgaria si-a construit deja autostrada, care se leaga de Serbia, iar Romania este ocolita.

"Daca nu stim sa dezvoltam si sa ne racordam la infrastructura de transport majora a Uniunii Europene, vom fi lasati in urma in anii viitori. Acum suntem parte a Uniunii Europene, dar suntem la periferie", a avertizat Heroiu.

Oficialul Bancii Mondiale apreciaza ca, daca Romania va incuraja extinderea UE prin includerea Moldovei, Ucrainei, Turciei, Serbiei, va putea deveni un centru al fluxurilor comerciale si va trece de la o pozitie periferica la una mai centrala in cadrul UE.

Romania,... mai mult


Joi, 24 Octombrie 2013, ora 14:13

6 comentarii
Harta autostrazilor care poarta amprenta regilor asfaltului

Harta autostrazilor care poarta amprenta regilor asfaltului

Trei tronsoane de autostrada si modernizarea centurii Bucuresti reprezinta cateva dintre cele mai importante proiecte de infrastructura in lucru si sunt, bineinteles, impartite intre regii asfaltului.

Business24 iti prezinta harta santierelor in lucru, termenele de finalizare, dar si companiile care si le-au insusit.

Fratii Horpos, Theodor Berna si Dorinel Umbrarescu sunt oamenii de afaceri care controleaza cele mai mari companii din sectorul constructiilor de drumuri si, bineinteles, si-au luat partea si in marile proiecte de autostrada.

Pe lista "clientilor" CNADNR se mai regasesc Dan Besciu (top 6), Eduard Hanganu sau misterioasa Florentina Bonciog (despre care presa a scris ca este fiica directoarei Administratiei Strazilor din sectorul 6).

Pe coridorul VI European se lucreaza din toate partile. Mai exact, pe autostrada A1 Bucuresti-Nadlac sunt in stadiu de executie mai multe tronsoane: Sibiu-Orastie, Deva-Lugoj si santierul Arad-Nadlac, unde lucrarile sunt suspendate deocamdata, dupa rezilierea unor contracte.

Consulta harta autostrazilor in constructie si vezi cine sunt oamenii de afaceri abonati la banii publici, in continuarea articolului Harta autostrazilor care poarta amprenta regilor asfaltului INFOGRAFIE publicat pe Business24.ro. mai mult


Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 21:06

2 comentarii
Dam 700.000 de euro pe intretinerea toaletelor de pe autostrazi

Dam 700.000 de euro pe intretinerea toaletelor de pe autostrazi

Intretinerea toaletelor publice de pe autostrazi va costa Romania, anul acesta, 700.000 de euro. Totusi, romanii trebuie sa suporte conditii mizerabile cand intra in acestea, investitiile fiind practic invizibile.

Pe langa faptul ca asa-zisele grupuri sanitare sunt extrem de murdare, mirosul este insuportabil, fiind simtit si de la o distanta mai mare, potrivit Pro TV.

Legislatia in vigoare prevede ca trebuie sa avem spatii de servicii, care sa includa si parcare si toaleta, la fiecare 30 de kilometri de autostrada. Legea mai spune ca firmele care castiga contracte de curatenie sunt responsabile de intretinerea acestora.

Astfel, ele sunt obligate sa repare orice se strica si sa curete toaletele. De asemenea, acestea ar trebui sa fie dotate, in permanenta, cu hartie igienica, odorizante si prosoape de unica folosinta.

Oricine a intrat intr-o toaleta de pe Autostrada Soarelui stie ca acestea nu sunt nici pe departe atat de curate pe cat ar trebui, nici nu se compara cu serviciile din alte tari dezvoltate.

Cu toate acestea, Romania a platit anul trecut 164.000 de euro pentru intretinearea grupurilor sanitare de pe autostrazi, in timp ce anul acesta suma a ajuns la 700.000 de euro. Avand 32 de astfel de spatii, statul plateste aproximativ 22.000 de euro, intr-un singur an, pe intretinerea unei toalete. mai mult


Vineri, 19 Iulie 2013, ora 21:59

8 comentarii
Cine a furat autostrazile Romaniei (Opinii)

Cine a furat autostrazile Romaniei (Opinii)

Romanii vor dezvolta probabil, in curand, o nevroza maniaco-depresiva in legatura cu subiectul autostrazilor, dupa ce obsesia nationala a ultimilor 10 ani nu a reusit sa-i convinga pe politicieni sa dea poporului nicio satisfactie in domeniul betonului turnat pe camp.

Romanii au facut drumuri, in urma cu 2.000 de ani, care exista si rezista si astazi sa transporti pe ele marfuri cu mijloacele antice. Noi, "urmasii lui Traian", am demonstrat ca nu suntem in stare nici macar sa turnam astfalt pe o distanta mai mare de 50 de kilometri.

"A construi" autostrazi e o exagerare si o neintelegere in termeni, in primul rand. Nu necesita, decat in cazuri cu totul speciale, o mare filosofie si o stiinta riguroasa. Altfel, oricine poate sa construiasca sute si mii de kilometri de autostrada, atata timp cat isi doreste si crede ca are nevoie de asa ceva.

Si, totusi, in Romania autostrada a ajuns un subiect care da fiori de moarte tuturor soferilor, ii sperie pe politicieni si ii complexeaza pe intelectuali.

Cat despre guvernanti... desi stiu ca ar deveni eroii neamului, daca ar lasa in urma lor si cateva sute de kilometri de drum modern in locul prafului pe care il astern peste tot mai multele industrii falimentate, nici ei nu stiu cum sa faca sa dea drumul masinariei simple care toarna asfalt.

Dupa 23 de ani de la Revolutie, cu doar o suta si ceva de kilometri construiti in total, nu poti sa spui ca proiectul "autostrazi" a suferit din cauza lipsei banilor, a timpului... mai mult


Joi, 30 Mai 2013, ora 12:58

22 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)