hotarare consiliu municipiului bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
"Delta Vacaresti" avizata marti ca parc natural

"Delta Vacaresti" avizata marti ca parc natural

Zona naturala situata pe arealul Lacului Vacaresti din Bucuresti, care are o suprafata de 183 de hectare si care ar putea deveni viitorul Parc Natural Vacaresti, va fi avizata administrativ de consilierii generali ai Capitalei, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei CGMB de marti.

Parcul Natural Vacaresti urmeaza sa obtina statutul de arie naturala protejata de interes national. Pentru acest lucru este necesara o hotarare de guvern care va cuprinde atat Studiul de Fundamentare Stiintifica si avizul Academiei Romane, cat si hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

In raportul de specialitate al proiectului inclus pe ordinea de zi a sedintei CGMB de marti se precizeaza ca statutul de arie naturala protejata contribuie la conservarea unor habitate naturale importante sub aspect floristic si faunistic si la mentinerea caracterului perisagistic si recreativ.

"Zona naturala situata pe arealul Lacului Vacaresti, cu o suprafata de 183 de hectare pe teritoriul Sectorului 4, cuprinsa intre Calea Vacaresti, Soseaua Oltenitei, Soseaua Vitan-Barzesti si Splaiul Dambovitei, a favorizat aparitia unui ecosistem natural, specific unei delte, cu o vegetatie cuprinzand sute de specii de plante si o bogata diversitate avifaunistica", se precizeaza in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

In Delta Vacaresti, asa cum a mai fost numita zona, se afla sute de specii de plante, dar si peste 90 de specii de pasari si mamifere precum vidra... mai mult


Duminica, 27 Aprilie 2014, ora 10:13

2 comentarii
Controale la cei care au adoptat maidanezi: Daca nu ii mai au, amenzi uriase

Controale la cei care au adoptat maidanezi: Daca nu ii mai au, amenzi uriase

Persoanele care au adoptat caini din adaposturile sectorului 1 si i-au lasat pe strada vor primi amenzi de 2.500 de lei, au decis, vineri, autoritatile locale.

Potrivit unei hotarari adoptate in sedinta extraordinara de vineri, valoarea amenzilor aplicate celor care au abandonat catei luati in adoptie a crescut la 2.500 de lei, transmite Mediafax.

Cainele care a ucis un copil apartinea unui ONG

Daca, in urma controalelor efectuate la persoanele care au adoptat caini de la Centrul situat in Soseaua Odai se va dovedi ca acestea nu au animalul la adresa indicata, ele vor primi amenzi.

Mai mult, vor fi sanctionate si persoanele care nu anunta in termen de cinci zile ca au schimbat adresa la care cainele este adapostit.

La data de 6 octombrie, primaria Capitalei va organiza un referendum local in cadrul caruia bucurestenii vor fi nevoiti sa se pronunte cu "da" sau "nu" la intrebarea: "Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor fara detinator capturati pe domeniul public al Municipiului Bucuresti si neadoptati in termenul prevazut de lege? Da sau nu?". mai mult


Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 22:06

2 comentarii
Sedinta cu scandal la CGMB: "nebunule, cretinule, potoleste-te!"

Sedinta cu scandal la CGMB: "nebunule, cretinule, potoleste-te!"

Prima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din acest an, care a avut loc luni, a debutat cu un scandal, nefiind foarte clar cine si ce probleme a avut.

Alesii au propus un nou proiect de hotarare: reinfiintarea comisiilor locale de fond funciar. Scris pe loc, proiectul a fost citit la intamplare de alesul general Doru Prioteasa, dupa care a izbuncnit scandalul, relateaza Evenimentul Zilei.

In timp ce PNL-istul Horia Scarlat i-a acuzat pe cei de la PDL ca propunerea are "iz penal", colegul lui PNG-ist, Gaf Deac, i-a replicat: "Iz penal este la carciuma ta din parc, nebunule!".

Dupa ce s-a asezat Scarlat la locul lui, liderul PNL din CGMB, Robert Nitu, l-a mustrat pe colegul lui: "Bai cretinule, nu ai invatat nimic in aceste doua mandate. Potoleste-te, nu mai prostii vorbesti!".

"Haideti sa nu o mai mermelim atata! Sa votam si gata!", a replicat Victor Stan, incercand sa rezolve situatia. mai mult


Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 21:57

2 comentarii
Magazinele de etnobotanice de langa cladiri publice, interzise in Bucuresti (Video)

Magazinele de etnobotanice de langa cladiri publice, interzise in Bucuresti (Video)

Consiliul General al Minicipiului Bucuresti a decis vineri interzicerea functionarii magazinelor care comercializeaza produse etnobotanice in apropierea scolilor si bisericilor.

Totodata, magazinele de vise sunt interzise si in proximitatea spitatlelor si garilor, informeaza Antena 3.

Proiectul aprobat in CGMB mai prevede ca aceste magazine sa fie interzise in jurul unitatilor de cercetare stiintifica, bibliotecilor, caminelor, internatelor, cantinelor, caselor de cultura ale studentilor, caselor corpului didactic, caselor universitare, taberelor scolare, bazelor si complexelor cultural-sportive, palatelor si cluburilor copiilor si elevilor.

Potrivit deciziei consilierilor municipali, magazinele de comercializare a substantelor halucinogene, etnobotanice, a plantelor si substantelor care au fost identificate ca fiind daunatoare sanatatii publice neinterzise inca prin legislatie sa fie interzise pe o raza de 1,5 kilometri in jurul acestor locatii.

Initial, propunerea a fost ca aceste magazine sa fie interzise daca sunt mai aproape de un kilometru de astfel de unitati.

Inainte ca in CMB sa se voteze acest proiect, magazinele de vise aflate in apropierea scolilor au fost interzise in sectoarele 1, 2 si 6, in urma unor decizii ale consilierilor locali.

mai mult


Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 19:20

5 comentarii
Bucuresti: Proprietarii terenurilor virane, obligati sa le acopere cu gazon

Bucuresti: Proprietarii terenurilor virane, obligati sa le acopere cu gazon

Proprietarii terenurilor virane din Bucuresti vor fi obligati sa le salubrizeze si sa le acopere cu gazon, marind astfel suprafata verde din Capitala, potrivit unui proiect de hotarare elaborat de municipalitate si aflat in dezbatere publica.

In plus, daca pe terenurile virane sunt copaci, acestia vor trebui sa fie toaletati. Proprietarii care vor salubriza si taia ramurile copacilor nu vor avea voie sa depoziteze deseurile pe terenuri si nici sa le arda acolo.

Cei care nu respecta aceste reguli vor fi sanctionati cu amenda intre 3.000 si 5.000 de lei. Achitarea amenzii in 48 ore scade cuantumul acesteia la 1.500 de lei.

In expunerea de emotive a hotararii ce urmeaza sa fie supusa la vot in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se arata ca, pentru reducerea concentratiei de pulberi in suspensie, una dintre masurile "stabilite de Programul Integrat de Gestionare a Calitatii Aerului in Municipiul Bucuresti este cresterea suprafetei de spatiu verde amenajata prin inierbarea terenurilor virane". mai mult


Duminica, 23 Mai 2010, ora 11:37

5 comentarii
PD-L si PNG au obtinut, din nou, majoritatea in Consiliul General al Capitalei

PD-L si PNG au obtinut, din nou, majoritatea in Consiliul General al Capitalei

PD-L si PNG au reusit, in sedinta Consiliului General al Municipiului General (CGMB) de luni, sa il schimbe din functia de consilier general pe fostul membru PNG Daniel Fuciu, reusind astfel sa aiba majoritatea absoluta, respectiv 28 de consilieri din totalul de 55.

Majoritatea s-a realizat in conditiile in care PRM a jucat, practic, la doua capete, lipsind de la retragerea mandatului detinut de Fuciu, dar votand pentru validarea unui nou consilier PNG, Nicolae Raileanu.

PSD si PNL au parasit sala de sedinte dupa ce CGMB a aprobat, cu 27 de voturi pentru si 23 impotriva, incetarea mandatului lui Fuciu.

Consilierii PSD si PNL au sustinut ca pentru aceasta schimbare este nevoie de 28 de voturi, adica de majoritatea absoluta, dar secretarul general al CGMB, Tudor Toma, a replicat, citand din legea administratiei locale, ca invalidarea este valabila, fiind nevoie doar de majoritatea simpla.

Dupa votare, consilierii PSD si PNL au revenit in sala.

Conform unor surse din CGMB, daca nu ar fi reusit inlaturarea lui Daniel Fuciu din Consiliu, PRM ar fi trecut de partea PSD si PNL, stabilind astfel o noua majoritate, ceea ce ar fi dus la schimbarea viceprimarului Mircea Raicu si a presedintelui de sedinta Calin Murg, ambii reprezentanti ai PDL.

Independent de "cazul Fuciu", inaintea sedintei CGMB de luni, consilierul general al PSD Doru Giugula a anuntat ca vrea sa deschida o lista de semnaturi pentru consilieri, prin care sa propuna un proiect de hotarare pentru... mai mult


Luni, 31 August 2009, ora 18:41

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba