Ziare.com
TAROM si ING au fost amendate cu 100.000 de euro pentru incalcarea prevederilor GDPR

TAROM si ING au fost amendate cu 100.000 de euro pentru incalcarea prevederilor GDPR

TAROM si ING au fost amendate pentru incalcarea regulamentului privind protectia datelor personale (GDPR), informeaza Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP). Compania nationala TAROM a fost ...

29 Noiembrie 2019

Implementare gdpr

7 din 10 IMM-uri n-au implementat GDPR. Statul nu-i ajuta deloc pe oamenii de afaceri, care trebuie sa cheltuie 600 de milioane de euro

7 din 10 IMM-uri n-au implementat GDPR. Statul nu-i ajuta deloc pe oamenii de afaceri, care trebuie sa cheltuie 600 de milioane de euro

Desi au avut doi ani la dispozitie pentru a o face, autoritatile romane nu i-au informat nici pana astazi pe intreprizatori cu privire la modul in care ar trebui sa implementeze Regulamentul General pentru Protectia Datelor (GDPR) si sa se alinieze la noile exigente europene in domeniu. In aceste conditii, intrarea in vigoare a regulamentului de pe 25 mai i-a prins nepregatiti pe cei mai multi dintre intreprinzatorii cu afaceri mici si mijlocii. Ce se mai poate face de acum incolo? Tot oamenii de afaceri vin cu idei si solutii...

05 Iunie 20182 comentarii
    O zi pana la aplicarea GDPR. Cine conduce autoritatea responsabila si cand ar putea incepe controalele

    O zi pana la aplicarea GDPR. Cine conduce autoritatea responsabila si cand ar putea incepe controalele

    Senatul a adoptat in aceasta saptamana proiectul de lege care imputerniceste Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) sa asigure buna implementare a prevederilor GDPR in Romania. Tara noastra n-a fost nevoita sa-si creeze de la zero o autoritate care sa vegheze la implementarea GDPR, in conditiile in care avea deja una pe care era suficient sa o imputerniceasca in acest sens. Este vorba despre ANSPDCP, institutie infiintata in urma cu nu mai putin de 13 ani, in baza Legii 102/2005, tocmai in scopul de a-i ajuta (sau a-i determina, dupa caz) pe operatorii romani de date sa tina pasul cu reglementarile europene in domeniu...

    24 Mai 20182 comentarii
      O companie romaneasca din 5 nu stie ce este GDPR, cu o zi inainte ca acesta sa intre in vigoare. Cum stau lucrurile in restul Europei

      O companie romaneasca din 5 nu stie ce este GDPR, cu o zi inainte ca acesta sa intre in vigoare. Cum stau lucrurile in restul Europei

      O companie romaneasca din 5 nici macar nu a auzit de Regulamentul General de Protectia Datelor (GDPR), in ciuda faptului ca mai este doar o zi pana cand acesta va intra in vigoare. Romanii nu sunt, insa, nici pe departe cei mai ignoranti dintre europeni atunci cand vine vorba despre GDPR. Astfel, doar 20% dintre companiile romanesti sustin ca n-au auzit despre regulament, in vreme ce media, la nivelul UE, este de 27%, se arata in Raportul European privind Platile pe primul trimestru din 2018, realizat de Intrum...

      24 Mai 2018
        Cum afecteaza GDPR afisarea notelor la Evaluarea Nationala si Bacalaureat si cat de pregatite sunt scolile de aplicarea noilor reguli privind protectia datelor

        Cum afecteaza GDPR afisarea notelor la Evaluarea Nationala si Bacalaureat si cat de pregatite sunt scolile de aplicarea noilor reguli privind protectia datelor

        Notele obtinute de elevi la examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat vor fi afisate si dupa intrarea in vigoare a GDPR, informeaza Ministerul Educatiei Nationale, la solicitarea Ziare.com. Cu toate acestea, la cererea scrisa a parintilor si elevilor, rezultatele la examene ar putea fi anonomizate. Activitatea la clasa si modul de afisare a notelor obtinute de elevi la examenele nationale nu se vor modifica in mod radical, dupa intrarea in vigoare a GDPR. Iata de ce. "Datele scolare nu intra in categoria datelor personale si pot fi facute publice la nivelul clasei si al consiliului profesoral al clasei, precum si la nivelul parintilor. In caz extrem, aceste date pot fi transmise prin intermediul carnetului de elev", se arata intr-un raspuns formulat de MEN pentru Ziare.com...

        22 Mai 20182 comentarii
          Cine nu si-a desemnat inca responsabil cu protectia datelor mai are doar patru zile la dispozitie. Pe 25 mai intra in vigoare GDPR

          Cine nu si-a desemnat inca responsabil cu protectia datelor mai are doar patru zile la dispozitie. Pe 25 mai intra in vigoare GDPR

          GDPR intra in vigoare pe 25 mai in toate statele membre UE, asa ca operatorii romani de date - fie ei institutii sau societati comerciale - mai au la dispozitie doar cateva zile pentru a se pregati sa respecte noile exigente europene in domeniu. Multi dintre acesti operatori vor avea nevoie chiar sa instruiasca sau sa contracteze specialisti care sa se ocupe cu protectia datelor si care, in terminologia regulamentului, se numesc "data protection officer". Pe scurt, DPO. Iata cum si-i recurteaza cativa dintre marii operatori de date din Romania si cu ce se vor ocupa ei...

          21 Mai 20181 comentariu
            Privatii care incalca GDPR risca amenzi de 466 de ori mai mari decat statul roman

            Privatii care incalca GDPR risca amenzi de 466 de ori mai mari decat statul roman

            Amenda maxima pe care risca sa o primeasca o companie privata incepand cu data de 26 mai pentru incalcarea normelor GDPR va fi de 466 de ori mai mare decat cea care i se va putea aplica unei institutii de stat pentru abateri similare, se arata intr-un proiect de lege adoptat deja de deputati. Pana sa fie partial reformulat, acelasi document intocmit pe picior risca sa blocheze activitatea tuturor asiguratorilor din Romania, a spitalelor private, dar si a altor companii. Peste numai doua saptamani, pe 25 mai 2018, va intra in vigoare Regulamentul General de Protectia Datelor (GDPR) . De la acel moment incolo, va deveni obligatorie atat pentru companiile private, cat si pentru institutii respectarea noilor exigente europene in materie de colectare si prelucrare de date cu caracter personal...

            14 Mai 20181 comentariu
              Trei saptamani pana la GDPR, impact major pentru firme: Cum implementam si care sunt primii pasi de urmat

              Trei saptamani pana la GDPR, impact major pentru firme: Cum implementam si care sunt primii pasi de urmat

              Pentru a evita amenzi de pana la 20 de milioane de euro, toate firmele din Romania care prelucreaza informatii cu caracter personal ale propriilor angajati sau ale clientilor vor trebui sa dovedeasca, incepand cu 26 mai, ca respecta normele Regulamentului General de Protectia Datelor (GDPR). Conformarea la acest nou set de reguli se anunta laboriasa si scumpa, mai ales pentru intreprinzatorii care pana acum nu s-au pregatit deloc sa intampine schimbarile produse de intrarea in vigoare a Regulamentului...

              08 Mai 20184 comentarii
                Mai putin de trei saptamani pana la noile norme GDPR - modificari radicale pentru firme si amenzi usturatoare. Legea zace in Parlament

                Mai putin de trei saptamani pana la noile norme GDPR - modificari radicale pentru firme si amenzi usturatoare. Legea zace in Parlament

                Desi ar trebui sa garanteze pentru buna implementare a Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR) in tara noastra, statul roman a ramas el insusi in urma cu adoptarea legilor care sa permita colectarea si prelucrarea datelor personale in conformitate cu noile standarde impuse de UE. Pe fondul cresterii infractionalitatii din mediul virtual, UE a decis inca de acum doi ani ca nu mai poate permite ca datele personale ale celor peste 500 de milioane de cetateni ai sai sa fie folosite de oricine si in orice conditii...

                07 Mai 2018
                  PR2Advertising.ro te invita la a doua editie a conferintei GDPR. Vezi care sunt temele de discutie si cine sunt speakerii confirmati

                  PR2Advertising.ro te invita la a doua editie a conferintei GDPR. Vezi care sunt temele de discutie si cine sunt speakerii confirmati

                  PR2Advertising.ro te invita pe 25 aprilie 2018 la a doua editie a conferintei GDPR. Evenimentul are loc la Premier Palace Hotel & Spa din Bucuresti, incepand cu ora 9:40 si este destinat managerilor, specialistilor in promovare si marketing, avocatilor si, in general, celor care sunt interesati si preocupati de alinierea companiei reprezentate la noile norme impuse de Uniunea Europeana cu privire la protectia datelor cu caracter personal. Conform noilor reglementari, companiile care nu vor respecta GDPR risca amenzi de pana la 20 milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri globala. Tocmai de aceea, este important ca institutiile sa se inteleaga cum vor fi afectate de GDPR si ce trebuie sa faca pentru a evita amenzile uriase aplicate pentru nerespectarea noilor reglemenatri privind protectia datelor cu caracter personal...

                  18 Aprilie 2018
                  Alte articole despre: conferinta GDPR, regulament GDPR
                    Evenimentul Ready, steady, GDPR ajunge la Cluj-Napoca: provocari si solutii in procesul de adaptare la noile modificari

                    Evenimentul Ready, steady, GDPR ajunge la Cluj-Napoca: provocari si solutii in procesul de adaptare la noile modificari

                    BusinessMark anunta organizarea conferintei Ready, steady, GDPR!, ce va avea loc pe 18 aprilie 2018, la Hotel Golden Tulip Ana Dome, Cluj-Napoca. Scopul evenimentului este de a prezenta principalele solutii cu privire la adaptarea companiilor in contextul implementarii Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR). Regulamentul urmeaza sa fie implementat incepand cu 25 mai 2018, fapt ce va avea un impact puternic asupra mediului de afaceri din Romania. In acest context, conferinta Ready, steady, GDPR! isi propune sa analizeze subiecte, precum:...

                    13 Aprilie 2018
                      Componenta inteligenta de stocare date si documente care raspunde reglementarilor GDPR

                      Componenta inteligenta de stocare date si documente care raspunde reglementarilor GDPR

                      Zipper Romania ofera solutii si servicii de prelucrare si management de date si documente prin intermediul celor 5 linii de business inovatoare si dand noi perspective domeniului de inregistrare, gestionare si arhivare a documentelor prin optimizarea proceselor si automatizarea fluxurilor de lucru. Zipper s-a concentrat in permanenta pe dezvoltarea si implementarea unor noi tehnologii de lucru care sa satisfaca nevoile reale ale oricarei afaceri, indiferent de dimensiunea acesteia si a inteles ca evolutia presupune adaptarea tendintelor actuale de externalizare a serviciilor si oferirea de solutii profesioniste, flexibile si configurabile...

                      28 Martie 2018
                        Ready, steady, GDPR: cum sa iti pregatesti compania pentru implementarea Regulamentului General privind Protectia Datelor

                        Ready, steady, GDPR: cum sa iti pregatesti compania pentru implementarea Regulamentului General privind Protectia Datelor

                        BusinessMark anunta organizarea conferintei Ready, steady, GDPR!, ce va avea loc pe 28 martie 2018, la Hotel Radisson Blu, Bucuresti. Scopul evenimentului este de a prezenta principalele solutii cu privire la adapatarea companiilor in contextul implementarii Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR). Acesta urmeaza sa fie implementat incepand cu 25 mai 2018, fapt ce va avea un impact puternic asupra mediului de afaceri din Romania. Principiile generale de prelucrare a datelor cu caracter personal impun ca acestea sa fie procesate in mod transparent...

                        15 Martie 2018
                        Alte articole despre: conferinta GDPR
                          Conceptul GDPR 360, o abordare completa a regulamentului UE

                          Conceptul GDPR 360, o abordare completa a regulamentului UE

                          GDPR 360 o abordare completa, o transpunere a legislatiei in solutii de automatizare si management al datelor si documentelor Joi, 22 februarie 2018, am participat in calitate de partener principal la evenimentul Automation Experience. Automation Experience a fost un eveniment ofertant, pe parcursul caruia au fost scoase in evidenta subiecte care au vizat tendinte si noutati din sfera solutiilor de procesare a datelor si documentelor, in contextul unuia dintre cele mai actuale subiecte si anume regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia datelor cu caracter personal...

                          05 Martie 2018
                          Alte articole despre: regulament GDPR, conferinta GDPR
                            Safetech Innovations propune solutii practice de implementare a GDPR

                            Safetech Innovations propune solutii practice de implementare a GDPR

                            Safetech Innovations, singura companie din Romania care ofera solutii complete de securitate cibernetica, continua seria evenimentelor dedicate prezentarii unei abordari practice a noului Regulament General privind Protectia Datelor (GDPR). Vineri, compania a organizat dezbtarea "Implementari practice si solutii complete de guvernanta". In cadrul evenimentului, directorul general al Safetech Innovations, Victor Gansac, a prezentat etapele necesare pentru asigurarea conformarii cu noul regulament, cat si scenarii de aplicare a serviciilor si solutiilor necesare pentru alinierea companiei cu noul regulament general privind protectia datelor...

                            19 Septembrie 20171 comentariu
                              Victor Gansac, expert in securitate cibernetica: Cum se pot pregati organizatiile pentru intrarea in vigoare a noilor reglementari europene in domeniul protectiei datelor cu caracter personal EU GDPR

                              Victor Gansac, expert in securitate cibernetica: Cum se pot pregati organizatiile pentru intrarea in vigoare a noilor reglementari europene in domeniul protectiei datelor cu caracter personal EU GDPR

                              In aprilie 2016 a fost adoptat Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor, EU GDPR). Noua reglementarese va aplica direct in statele membre UE incepand cu data de 25 mai 2018, fara a fi necesara transpunerea sa prin intermediul unui act legislativ national...

                              04 Mai 2017

                                Urmareste Ziare.com pe

                                Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
                                 

                                TOP 3 STIRI PRESA CENTRALA

                                Orban amana prin OUG, pana la 1 august, cresterea alocatiilor: Si daca am vrea, nu putem!
                                Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat joi, in sedinta de guvern, ca depune un proiect de ordonanta de urgenta, prin care sa fie amanata...

                                Record: O banca le-a sters la doi clienti datorii de 62.000 de euro, respectiv 52.000 de franci elvetieni
                                Un bucurestean a obtinut stergerea unei datorii de 298.000 de lei (aproximativ 62.000 euro) in urma negocierii cu banca, intermediata de Centrul de...

                                Iohannis a promulgat legea care dubleaza alocatiile copiilor. Ce va face Orban?
                                Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care dubleaza alocatiile copiilor. Conform Administratiei Prezidentiale, Iohannis a semnat...
                                Platforma pentru solutionarea online a litigiilor