imprumuturi camatari

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Descinderi la zeci de camatari din Bucuresti si alte judete: Teroare si prostitutie

Descinderi la zeci de camatari din Bucuresti si alte judete: Teroare si prostitutie

Politistii de la Investigatii Criminale si procurorii DIICOT au descins joi dimineata acasa la zeci de suspecti de santaj, camatarie si trafic de persoane.

"Sunt efectuate 20 de perchezitii domiciliare, in Bucuresti, Ilfov si Calarasi, pentru destructurarea unui grup infractional organizat", arata un comunicat al Politiei Romane.

La actiune participa 220 de politisti din Bucuresti si de la inspectoratele de politie judetene Calarasi, Ilfov, Arges, Buzau, Dambovita, Giurgiu, Prahova.

Politistii pun in aplicare 20 de mandate de aducere la DIICOT emise pe numele persoanelor banuite, precum si 25 de citatii pentru martori.

Suspectii sunt in vizorul Politiei Incepand cu luna februarie 2015.

"Din cercetari a reiesit ca gruparea infractionala ar fi fost constituita in jurul liderului, in baza relatiilor de rudenie dintre membrii gruparii.

Majoritatea membrilor gruparii infractionale sunt banuiti ca ar fi folosit violenta in derularea actelor infractionale, inducand o stare de temere si incercand sa castige suprematia in mediul infractional din Bucuresti, Ilfov si Calarasi", mai arata documentul citat.

Principala activitate a gruparii o reprezenta acordarea de imprumuturi banesti cu camata persoanelor din anturajul acestora sau persoanelor recomandate de apropiati ai grupului.

"In cazul in care datornicii nu mai aveau posibilitatea sa restituie sumele imprumutate precum si dobanda aferenta, care in toate cazurile depasea valoarea sumei initiale, membrii... mai mult


Joi, 23 Iulie 2015, ora 08:34

2 comentarii
Perchezitii la camatari: Ar fi imprumutat un milion de euro - implicati si oameni de afaceri

Perchezitii la camatari: Ar fi imprumutat un milion de euro - implicati si oameni de afaceri

Anchetatorii organizeaza, marti dimineata, 61 de perchezitii in judetul Arges, la sedii de firme si la locuintele unor persoane suspectate de santaj, camatarie, spalare de bani si evaziune fiscala.

Suspectii ar fi acordat imprumuturi de un milion de euro cu dobanzi foarte mari, printre cei imprumutati fiind oameni de afaceri cunoscuti, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, in acest dosar sunt urmarite penal 11 persoane, fiind suspectate ca au acordat imprumuturi totale de peste un milion de euro, cu dobanzi mari, iar pentru a acoperi activitatile de camatarie au creat circuite economice fictive prin mai multe firme.

Suspectii au imprumutat sume mari, cu dobanzi cuprinse intre trei si zece la suta pe luna, printre cei imprumutati numarandu-se oameni de afaceri care administreaza firme cunoscute la nivel local, in judetul Arges, si care detin in patrimoniu bunuri imobile sau mobile ce reprezentau o garantie pentru recuperarea sumelor imprumutate si a dobanzilor, se arata in comunicat.

Daca cei care imprumutau bani cu dobanda nu puteau returna sumele si dobanda stabilita, membrii grupului infractional treceau la amenintarea cu acte de violenta impotriva lor sau a familiilor debitorilor.

Procurorii arata ca, pe langa administratorii de firme carora suspectii le imprumutau bani, "o alta categorie de persoane imprumutate de membrii grupului infractional sunt fiii unor persoane cu potential financiar din judetul Arges, acestia fiind atrasi... mai mult


Marti, 09 Decembrie 2014, ora 12:58

DIICOT, actiune in forta pe urmele camatarilor din Bucuresti si Teleorman

DIICOT, actiune in forta pe urmele camatarilor din Bucuresti si Teleorman

Procurorii de la Criminalitate Organizata au facut joi dimineata perchezitii la camatari din Bucuresti, Teleorman si Giurgiu.

Anchetatorii DIICOT, impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate, au efectuat 20 de perchezitii domiciliare, care au ca scop destructurarea unei grupari infractionale organizate formate din 15 persoane, specializate in comiterea infractiunilor de camata, santaj si spalare a banilor, arata un comunicat al institutiei.

La sediul DIICOT vor fi aduse la audieri 30 de persoane.

Sursa citata precizeaza ca gruparea actiona inca din 2011 in Teleorman. Membrii ei erau implicati in activitati de camatarie (fiind percepute dobanzi intre 5 si 40% lunar, din valoarea creditului acordat) si recuperari de debite, inclusiv prin mijloace violente (amenintare, santaj).

Camatarii dadeau imprumuturi mai ales patronilor de mici firme, dupa ce in prealabil "studiau" posibilitatile de restituire, dar si bunurile de valoare ce ar putea fi valorificate pentru achitarea debitelor si dobanzilor, precizeaza DIICOT.

Daca nu plateau, debitorii erau amenintati, intimidati sau chiar agresati fizic.

De asemenea, in situatia in care erau in imposibilitatea de a achita datoriile, debitorii erau constransi sa isi vanda bunurile, eventual cu posibilitatea rascumpararii la valori superioare celor de vanzare.

Din sumele obtinute, camatarii isi cumparau masini de lux, case, terenuri pentru ei si... mai mult


Joi, 04 Decembrie 2014, ora 08:45

1 comentariu
O companie de imprumuturi rapide vrea legitimitate prin listarea la bursa

O companie de imprumuturi rapide vrea legitimitate prin listarea la bursa

In luna mai a acestui an, Noah Breslow, directorul executiv al OnDeck Capital, o companie de imprumuturi rapide infiintata in 2007, promitea ca in scurt timp ofiterii de credit ai bancilor sa devina la fel de invechiti ca si agentii de turism.

"Ne-am propus sa revolutionam operatiunile de creditare. Acum, dupa un miliard de dolari imprumutati, deja credem ca am reusit acest lucru", declara Breslow.

OnDeck Capital a reusit sa atraga in randul actionarilor nume de elita din business-ul american. 150 de milioane de dolari au investit in afacere Google Ventures si Peter Thiel. Golmand Sachs si altii au mai adaugat 300 de milioane de dolari in capitalul de lucru. Pe 10 noiembrie, compania a inceput demersurile pentru initierea ofertei publice de actiuni, ceea ce ar duce valoarea companiei la aproape 1,5 miliarde de dolari.

Citeste mai multe despre Imprumuturile rapide, o alta fata a camatariei? OnDeck Capital vrea legitimitate prin listarea la bursa pe Business24.ro mai mult


Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 00:04

Perchezitii de amploare la camatarii din Bucuresti

Perchezitii de amploare la camatarii din Bucuresti

400 de politisti si 15 procurori participa, marti dimineata, la o serie de perchezitii la locuintele unor camatari din Capitala si nu numai.

17 persoane sunt acuzate de camatarie, talharie si santaj, informeaza Realitatea TV.

Descinderile au loc la 40 de adrese din Bucuresti si trei judete.

Perchezitiile au loc dupa ce clanurile camatarilor au fost atent monitorizate de Departamentul de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Perchezitiile au loc la membrii gruparilor Caran, Duduianu si Vancica.

Acestia frecventau cazinouri din Bucuresti, de unde "isi recrutau viitorii debitori", sumele de bani rulate in cadrul activitatii de camatarie erau de ordinul sutelor de mii de euro lunar pentru fiecare camatar. Ei practicau dobanzi ce depaseau sumele imprumutate, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Capitalei si Politiei Romane.

"Activitatea infractionala a constat, in principal, in acordarea de imprumuturi cu camata, respectiv sume mari de bani (de nivelul miilor, zecilor si chiar sutelor de mii de euro) pentru perioade scurte de timp (dobanda depasind in unele situatii suma imprumutata), catre persoane care practica jocuri de noroc la cazinouri, iar in cazurile in care sumele nu erau restituite la termen invinuitii exercitau presiuni (inclusiv amenintari cu acte de violenta fizica) in acest sens", au precizat sursele citate. mai mult


Marti, 14 Mai 2013, ora 08:32

3 comentarii
Mafia camatarilor din Salaj: Infractorii isi recuperau banii din alocatii si pensii

Mafia camatarilor din Salaj: Infractorii isi recuperau banii din alocatii si pensii

Mai multe persoane din judetul Salaj sunt acuzate ca au dat imprumuturi cu camata, cu dobanzi de 100% pe luna, banii fiind recuperati de la cei care nu puteau sa plateasca din alocatii pentru copii, pensii de handicap si alte ajutoare sociale.

Procurorii DIIOCT au cerut, in acest dosar, arestarea a opt persoane din Jibou, judetul Salaj.

"Gruparea era constituita pe criterii de tip etnic si familial, inculpatii fiind cetateni romani de etnie rroma, intre acestia existand relatii de rudenie de gradele I sau II", se arata intr-un comunicat DIICOT, remis miercuri Ziare.com.

Dobanda de 100% pe luna

Procurorii DIICOT au stabilit ca membrii gruparii au acordat imprumuturi cu camata unor persoane din orasul Jibou, pentru care au perceput dobanzi de 100% pe luna.

Anchetatorii au identificat pana la acest moment 80 de persoane, victime ale grupului de crima organizata. "Sumele de bani imprumutate si dobanzile pretinse erau recuperate prin amenintari si acte de violenta, indreptate atat impotriva debitorilor cat si a familiilor acestora", puncteaza comunicatul citat.

Daca victimele nu reuseau sa plateasca dobanzile aferente, acestea erau obligate sa semneze procuri notariale prin care renuntau in favoarea membrilor gruparii la alocatiile de stat pentru copii minori, alocatiile pentru persoane aflate in plasament sau in intretinere, la pensiile de handicap, precum si alte ajutoare sociale.

Sumele de bani erau recuperate de catre membrii gruparii cu ajutorul a doi... mai mult


Miercuri, 27 Martie 2013, ora 21:14

Perchezitii in Arges - este vizata o grupare de camatari

Perchezitii in Arges - este vizata o grupare de camatari

Politistii din judetul Arges au efectuat miercuri dimineata opt perchezitii in municipiul Pitesti si in comuna Mosoaia, la domiciliile unor persoane suspectate de camatarie.

Sase persoane au fost duse la audieri, iar suspectii sunt acuzati de camatarie si santaj. Membrii gruparii acordau imprumuturi cu dobanda intre 20-100% pe luna unor persoane fizice din judetele Olt si Arges.

Ulterior, prin amenintare si acte de violenta, victimele au fost obligate sa semneze chitante olograf sau acte notariale prin care sa ateste primirea unor sume de bani de o valoare mult mai mare drept imprumut si au fost deposedate de bunuri mobile si imobile aflate in proprietatea acestora sau a unor rude apropiate (parinti, frati), conform unui comunicat al DIICOT remis Ziare.com.

Prejudiciul cauzat de membrii grupului este de peste 300.000 euro. (L.S.) mai mult


Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 08:52

Imprumutul de la camatari, solutie de criza pentru intreprinzatorii disperati

Imprumutul de la camatari, solutie de criza pentru intreprinzatorii disperati

Criza economia i-a impins pe unii oameni de afaceri sa imprumute bani de la camatari, in detrimentul bancilor, primii oferind "credite" cu dobanda mai mica.

Astfel, multi intreprinzatori, ramasi fara lichiditati, si-au dat garantie casele, masinile si bijuteriile pentru a obtine banii necesari sustinerii afacerilor, relateaza Adevarul.

Unul dintre acesti camatari, Sile "Gospodarul", a reusit sa obtine sute de mii de euro din imprumuturile "la limita legii", dupa cum le denumeste.

"Prima parte a anului a fost profitabila. Pentru ca bancile nu au mai dat credite, oamenii de afaceri au incercat cu disperare sa-si salveze afacerile si sa se mentina pe piata apeland la serviciile mele", povesteste camatarul.

Antreprenorii primesc aproximativ 30 de procente din valoarea bunului pe care il lasa drept garantie. "Banii sunt dati pe loc, dupa ce, in prealabil, se incheie un "contract de imprumut garantat prin ipoteca". In fiecare luna, pana la plata integrala a imprumutului, clientul trebuie sa imi aduca 10% din suma data", spune camatarul.

Exista si multe riscuri pentru intreprinzatori. Daca se intarzie cu plata unei rate mai mult de doua saptamani, camatarul scoate bunurile la vanzare, pentru a-si recupera banii.

Potrivit presedintelui Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Galati, Marian Filimon, numarul camatarilor a crescut simtitor in acest an. mai mult


Duminica, 06 Septembrie 2009, ora 19:03

7 comentarii
Atentie la comisioanele percepute de camatari!

Atentie la comisioanele percepute de camatari!

Anunturile din ziare de genul "Imprumut bani foarte rapid" suna foarte tentant, mai ales intr-o perioada in care bancile dau credite foarte greu.

Si poate fi o solutie, daca aveti nevoie de sume mari, de zeci de mii de euro. Atentie insa! In spatele anunturilor se afla firme dubioase care percep comisioane uriase sau, si mai rau, camatari care iti cer ipoteca pe casa si ajung sa ia si pielea de pe tine.

Potrivit unei anchete realizate cu camera ascunsa de jurnalistii de la Realitatea TV, la prima vedere, cei care apeleaza la o asemenea sursa de bani nu au decat de castigat.

E de ajuns copia dupa contractul de munca si pot lua banii pe loc. Nu trebuie sa plateasca nici macar dobanda lunara, ca la banca.

Din nefericire insa, de cele mai multe ori comisionul este urias iar acesta nici macar nu se stabileste dupa vreo regula, ci la mica intelegere.

Si uite asa exista riscul foarte mare ca acela care s-a aventurat sa imprumute bani de la necunoscuti sa ramana fara casa, masina sau bijuteriile puse drept gaj. mai mult


Miercuri, 24 Decembrie 2008, ora 19:41

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  2. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  3. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  4. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  5. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  6. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  7. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  8. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  9. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  10. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)