imprumuturi camatari

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
O companie de imprumuturi rapide vrea legitimitate prin listarea la bursa

O companie de imprumuturi rapide vrea legitimitate prin listarea la bursa

In luna mai a acestui an, Noah Breslow, directorul executiv al OnDeck Capital, o companie de imprumuturi rapide infiintata in 2007, promitea ca in scurt timp ofiterii de credit ai bancilor sa devina la fel de invechiti ca si agentii de turism.

"Ne-am propus sa revolutionam operatiunile de creditare. Acum, dupa un miliard de dolari imprumutati, deja credem ca am reusit acest lucru", declara Breslow.

OnDeck Capital a reusit sa atraga in randul actionarilor nume de elita din business-ul american. 150 de milioane de dolari au investit in afacere Google Ventures si Peter Thiel. Golmand Sachs si altii au mai adaugat 300 de milioane de dolari in capitalul de lucru. Pe 10 noiembrie, compania a inceput demersurile pentru initierea ofertei publice de actiuni, ceea ce ar duce valoarea companiei la aproape 1,5 miliarde de dolari.

Citeste mai multe despre Imprumuturile rapide, o alta fata a camatariei? OnDeck Capital vrea legitimitate prin listarea la bursa pe Business24.ro mai mult


Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 00:04

Perchezitii de amploare la camatarii din Bucuresti

Perchezitii de amploare la camatarii din Bucuresti

400 de politisti si 15 procurori participa, marti dimineata, la o serie de perchezitii la locuintele unor camatari din Capitala si nu numai.

17 persoane sunt acuzate de camatarie, talharie si santaj, informeaza Realitatea TV.

Descinderile au loc la 40 de adrese din Bucuresti si trei judete.

Perchezitiile au loc dupa ce clanurile camatarilor au fost atent monitorizate de Departamentul de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Perchezitiile au loc la membrii gruparilor Caran, Duduianu si Vancica.

Acestia frecventau cazinouri din Bucuresti, de unde "isi recrutau viitorii debitori", sumele de bani rulate in cadrul activitatii de camatarie erau de ordinul sutelor de mii de euro lunar pentru fiecare camatar. Ei practicau dobanzi ce depaseau sumele imprumutate, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Capitalei si Politiei Romane.

"Activitatea infractionala a constat, in principal, in acordarea de imprumuturi cu camata, respectiv sume mari de bani (de nivelul miilor, zecilor si chiar sutelor de mii de euro) pentru perioade scurte de timp (dobanda depasind in unele situatii suma imprumutata), catre persoane care practica jocuri de noroc la cazinouri, iar in cazurile in care sumele nu erau restituite la termen invinuitii exercitau presiuni (inclusiv amenintari cu acte de violenta fizica) in acest sens", au precizat sursele citate. mai mult


Marti, 14 Mai 2013, ora 08:32

3 comentarii
Mafia camatarilor din Salaj: Infractorii isi recuperau banii din alocatii si pensii

Mafia camatarilor din Salaj: Infractorii isi recuperau banii din alocatii si pensii

Mai multe persoane din judetul Salaj sunt acuzate ca au dat imprumuturi cu camata, cu dobanzi de 100% pe luna, banii fiind recuperati de la cei care nu puteau sa plateasca din alocatii pentru copii, pensii de handicap si alte ajutoare sociale.

Procurorii DIIOCT au cerut, in acest dosar, arestarea a opt persoane din Jibou, judetul Salaj.

"Gruparea era constituita pe criterii de tip etnic si familial, inculpatii fiind cetateni romani de etnie rroma, intre acestia existand relatii de rudenie de gradele I sau II", se arata intr-un comunicat DIICOT, remis miercuri Ziare.com.

Dobanda de 100% pe luna

Procurorii DIICOT au stabilit ca membrii gruparii au acordat imprumuturi cu camata unor persoane din orasul Jibou, pentru care au perceput dobanzi de 100% pe luna.

Anchetatorii au identificat pana la acest moment 80 de persoane, victime ale grupului de crima organizata. "Sumele de bani imprumutate si dobanzile pretinse erau recuperate prin amenintari si acte de violenta, indreptate atat impotriva debitorilor cat si a familiilor acestora", puncteaza comunicatul citat.

Daca victimele nu reuseau sa plateasca dobanzile aferente, acestea erau obligate sa semneze procuri notariale prin care renuntau in favoarea membrilor gruparii la alocatiile de stat pentru copii minori, alocatiile pentru persoane aflate in plasament sau in intretinere, la pensiile de handicap, precum si alte ajutoare sociale.

Sumele de bani erau recuperate de catre membrii gruparii cu ajutorul a doi... mai mult


Miercuri, 27 Martie 2013, ora 21:14

Perchezitii in Arges - este vizata o grupare de camatari

Perchezitii in Arges - este vizata o grupare de camatari

Politistii din judetul Arges au efectuat miercuri dimineata opt perchezitii in municipiul Pitesti si in comuna Mosoaia, la domiciliile unor persoane suspectate de camatarie.

Sase persoane au fost duse la audieri, iar suspectii sunt acuzati de camatarie si santaj. Membrii gruparii acordau imprumuturi cu dobanda intre 20-100% pe luna unor persoane fizice din judetele Olt si Arges.

Ulterior, prin amenintare si acte de violenta, victimele au fost obligate sa semneze chitante olograf sau acte notariale prin care sa ateste primirea unor sume de bani de o valoare mult mai mare drept imprumut si au fost deposedate de bunuri mobile si imobile aflate in proprietatea acestora sau a unor rude apropiate (parinti, frati), conform unui comunicat al DIICOT remis Ziare.com.

Prejudiciul cauzat de membrii grupului este de peste 300.000 euro. (L.S.) mai mult


Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 08:52

Camataria, interzisa prin lege - pana la 5 ani de inchisoare, bunuri confiscate

Camataria, interzisa prin lege - pana la 5 ani de inchisoare, bunuri confiscate

Camera Deputatilor a adoptat, marti, propunerea legislativa conform careia camataria constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la 5 ani, iar sumele de bani si bunurile provenite din aceasta activitate se confisca.

Proiectul a intrunit 168 voturi favorabile, 98 "impotriva" si zece abtineri, in conditiile in care cvorumul legal de sedinta este de 166 deputati.

Actul normativ defineste camata ca "dobanda pe care o ia camatarul pentru sumele date cu imprumut", iar camatarul ca "persoana care da imprumuturi banesti in schimbul unei camete".

Potrivit proiectului, "darea de bani cu dobanda ca indeletnicire de catre persoane neautorizate constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani".

Totodata, "sumele de bani si bunurile provenite din savarsirea acestei infractiuni se confisca", se mai arata in actul normativ.

Legea este prevazuta sa functioneze pe o perioada limitata, pana la data intrarii in vigoare a noului Cod penal, care incrimineaza in mod similar camataria.

Senatul a respins aceasta initiativa, Camera Deputatilor fiind for decizional in acest caz. mai mult


Marti, 18 Octombrie 2011, ora 15:35

10 comentarii
Camataria, interzisa prin lege

Camataria, interzisa prin lege

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, pe articole un proiect de lege privind interzicerea activitatii de camatarie.

Initiativa legislativa prevede ca darea de bani cu dobanda de catre camatari se pedepseste cu inchisoarea de la sase luni la cinci ani, iar sumele de bani si bunurile provenite din savarsirea acestei infractiuni se confisca.

Proiectul defineste camata ca fiind dobanda pe care o ia camatarul pentru sumele date cu imprumut, iar camatarul drept persoana care da imprumuturi banesti in schimbul unei camete.

Aceasta lege se va abroga la data la care va intra in vigoare noul Cod Penal.

La dezbaterile generale liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a salutat initiativa, precizand ca aceasta acopera vidul legislativ creat pana la intrarea in vigoare a noului Cod penal.

"In ultimii 20 de ani fenomenul de camatarie a inceput sa devina apanajul unor grupuri interlope. (...) Aceasta initiativa este binevenita, acopera vidul legislativ pana apare Codul penal", a afirmat Toader, adaugand ca fenomenul camatariei a luat amploare si trebuie tratat ca infractiune foarte grava.

Deputatul social-democrat Aurel Vladoiu a aratat ca grupul PSD sustine acest proiect de lege, precizand ca la biroul sau parlamentar din Valcea multi oameni reclama "metodele diabolice folosite de camatari".

In schimb, liberalul Mihaita Calimente a sustinut ca este o "initiativa populista".

"Camataria este una dintre cele mai marsave actiuni care se desfasoara in societate si de... mai mult


Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 15:03

8 comentarii
Deputatii juristi: Camataria se pedepseste cu inchisoarea, iar banii se confisca

Deputatii juristi: Camataria se pedepseste cu inchisoarea, iar banii se confisca

Deputatii juristi au adoptat, marti, un raport favorabil pentru proiectul de lege referitor la activitatea de camata, initiat de noua deputati PD-L .

Proiectul de lege prevede ca darea de bani cu dobanda de catre camatari se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani, iar sumele de bani si bunurile provenite din savarsirea acestei infractiuni se confisca.

Initiativa defineste camata ca fiind dobanda pe care o ia camatarul pentru sumele date cu imprumut, iar camatarul - persoana care da imprumuturi banesti in schimbul unei camete.

Aceasta lege se va abroga la data la care va intra in vigoare noul Cod Penal. Proiectul a fost respins de Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional. mai mult


Marti, 22 Februarie 2011, ora 19:45

4 comentarii
Imprumutul de la camatari, solutie de criza pentru intreprinzatorii disperati

Imprumutul de la camatari, solutie de criza pentru intreprinzatorii disperati

Criza economia i-a impins pe unii oameni de afaceri sa imprumute bani de la camatari, in detrimentul bancilor, primii oferind "credite" cu dobanda mai mica.

Astfel, multi intreprinzatori, ramasi fara lichiditati, si-au dat garantie casele, masinile si bijuteriile pentru a obtine banii necesari sustinerii afacerilor, relateaza Adevarul.

Unul dintre acesti camatari, Sile "Gospodarul", a reusit sa obtine sute de mii de euro din imprumuturile "la limita legii", dupa cum le denumeste.

"Prima parte a anului a fost profitabila. Pentru ca bancile nu au mai dat credite, oamenii de afaceri au incercat cu disperare sa-si salveze afacerile si sa se mentina pe piata apeland la serviciile mele", povesteste camatarul.

Antreprenorii primesc aproximativ 30 de procente din valoarea bunului pe care il lasa drept garantie. "Banii sunt dati pe loc, dupa ce, in prealabil, se incheie un "contract de imprumut garantat prin ipoteca". In fiecare luna, pana la plata integrala a imprumutului, clientul trebuie sa imi aduca 10% din suma data", spune camatarul.

Exista si multe riscuri pentru intreprinzatori. Daca se intarzie cu plata unei rate mai mult de doua saptamani, camatarul scoate bunurile la vanzare, pentru a-si recupera banii.

Potrivit presedintelui Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Galati, Marian Filimon, numarul camatarilor a crescut simtitor in acest an. mai mult


Duminica, 06 Septembrie 2009, ora 19:03

7 comentarii
Atentie la comisioanele percepute de camatari!

Atentie la comisioanele percepute de camatari!

Anunturile din ziare de genul "Imprumut bani foarte rapid" suna foarte tentant, mai ales intr-o perioada in care bancile dau credite foarte greu.

Si poate fi o solutie, daca aveti nevoie de sume mari, de zeci de mii de euro. Atentie insa! In spatele anunturilor se afla firme dubioase care percep comisioane uriase sau, si mai rau, camatari care iti cer ipoteca pe casa si ajung sa ia si pielea de pe tine.

Potrivit unei anchete realizate cu camera ascunsa de jurnalistii de la Realitatea TV, la prima vedere, cei care apeleaza la o asemenea sursa de bani nu au decat de castigat.

E de ajuns copia dupa contractul de munca si pot lua banii pe loc. Nu trebuie sa plateasca nici macar dobanda lunara, ca la banca.

Din nefericire insa, de cele mai multe ori comisionul este urias iar acesta nici macar nu se stabileste dupa vreo regula, ci la mica intelegere.

Si uite asa exista riscul foarte mare ca acela care s-a aventurat sa imprumute bani de la necunoscuti sa ramana fara casa, masina sau bijuteriile puse drept gaj. mai mult


Miercuri, 24 Decembrie 2008, ora 19:41

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ziua de salariu te poate ucide - studiu
  2. Actrita de la Bollywood, 26 de ani de inchisoare pentru blasfemie
  3. Avion inghetat pe pista: Pasagerii se dau jos si imping (Video)
  4. Dorel loveste pe aeroportul Baneasa: A intrat cu masina in avion
  5. Au plecat sa culeaga ciuperci, dar au gasit marijuana
  6. Campusul Microsoft, pazit de roboti inteligenti
  7. La ce poate conduce teama de un atac militar al Rusiei
  8. Creatura marina "diavolul negru", filmata in premiera mondiala (Video)
  9. Ursuletul Winnie the Pooh, interzis intr-un oras european pentru ca e "hermafrodit"
  10. Supravietuire miraculoasa: A cazut de la etajul 11 pe o masina in miscare