incepere procedura insolventa

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Mediafax Group, oficial in insolventa

Mediafax Group, oficial in insolventa

Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in insolventa a societatii Mediafax Group.

Solicitarea de intrare in insolventa a venit din partea societatii de presa, scrie chiar Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a desemnat drept administrator judiciar provizoriu pe KPMG Restructuring SPRL, care va avea o remuneratie provizorie de 5.000 de lei. Prima sedinta a adunarii generale a creditorilor a fost programata pentru 2 martie 2015.

Termenul limita de depunere, de catre creditori, a opozitiilor la sentinta de deschidere a procedurii este de 10 zile de la notificare, iar termenul de solutionare a opozitiilor nu va depasi 5 zile de la data expirarii termenului de depunere a acestora.

Data de 2 februaruie 2015 este termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului, iar 23 februarie este termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar de creante, data primei sedinte a adunarii generale a creditorilor fiind 2 martie, a decis instanta.

Mediafax Group este urmarita penal, alaturi de alte trei persoane din conducerea companiei, pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Dosarul Mediafax Group: Trei persoane, arestate preventiv

In urma cu cateva zile, trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul Mediafax Group.

Masura luata de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, ea putand fi... mai mult


Marti, 16 Decembrie 2014, ora 19:24

Florin Motiu, despre Noul Cod de Insolventa la conferinta Legal Updates

Florin Motiu, despre Noul Cod de Insolventa la conferinta Legal Updates

Saptamanalul de afaceri in limba engleza Business Review organizeaza in data de 16 octombrie, 2013, prima conferinta care va dezbate principalele modificari aparute in urma recentei adoptari a Noului Cod al Insolventei - Legal Updates. Conferinta va fi urmata de o sesiune de workshop-uri, ce trateaza masurile complexe din noua legislatie.

Evenimentul va incepe la ora 8:30 si va avea loc la Pullman Hotel Bucuresti, sala New York. Incepand cu ora 11:45, Business Review va gazdui si o sesiune de 3 worksop-uri, care se vor desfasura simultan. Pe langa worshop-ul dedicat Noului Cod al Insolventei, se vor organiza si seminarii ce prezinta noutatile legislative in materie de tranzactii sau prevederile din propunerile de directiva privind achizitiile publice.

Conferinta va fi onorata si de prezenta domnului Florin Motiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei, care va vorbi despre noutatile survenite in Noul Cod al Insolventei. Stoparea masurilor abuzive in materie de deschidere a procedurii insolventei si a votarii planului de reorganizare sunt doar doua dintre cele mai semnificative modificari prevazute in noul cod.

In cadrul conferintei organizate de Business Review vor fi prezenti si specialisti cu vechime in domeniul insolventei precum: Simona Milos, Presedinte, INPPI; Andreea Deli, Partener, Deli&Asociatii; Irina Sarcane, Partener, Five Advisory Group; Diana Rizea, Asociat, Noerr; Stan Tirnoveanu, Partener, ZRP Insolvency.

Printre temele de discutie se regasesc... mai mult


Marti, 15 Octombrie 2013, ora 19:46

Zegrean despre OUG privind insolventa - pe ce se va pronunta Curtea Constitutionala

Zegrean despre OUG privind insolventa - pe ce se va pronunta Curtea Constitutionala

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, vineri, la Suceava, ca in cazul OUG referitoare la Codul insolventei se poate extinde controlul privind constitutionalitatea si asupra altor articole daca acestea au legatura cu cele despre care Curtea a fost sesizata.

Zegrean a declarat ca CCR se pronunta doar asupra articolelor cu care a fost sesizata, dar ca se poate extinde controlul daca articolele sesizate au legatura cu alte articole din textul OUG supusa controlului de constitutionalitate.

"Noi suntem tinuti de sesizare pentru ca nu ne putem sesiza din oficiu in nicio imprejurare decat cand sunt propuneri de modificare a Constitutiei. Atunci obligatoriu ne pronuntam. In situatia asta ne pronuntam numai pe ce am fost sesizati, dar daca articolele cu care am fost sesizati au legatura cu alte articole din ordonanta putem sa ne extindem controlul si asupra celorlalte", a spus Zegrean.

El a subliniat ca CCR nu a stabilit un termen pentru judecarea acestei exceptii de neconstitutionalitate si ca se asteapta mai intai raportul judecatorului raportor.

Avocatul Poporului a contestat, miercuri, la Curtea Constitutionala Ordonanta de urgenta privind insolventa, invocand lipsa conformitatii unor dispozitii legale din actul normativ fata de articolul 1 alineatul 5 si articolul 15 alineatul 2 din Constitutie, "privind obligativitatea respectarii Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor, cat si a neretroactivitatii legii".

PDL: Sesizarea Codului Insolventei la... mai mult


Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 18:44

Haos la Galati: Otelul a intrat in insolventa!

Haos la Galati: Otelul a intrat in insolventa!

Problemele clubului Otelul Galati sunt abia la inceput. Echipa lui Dan Adamescu a intrat in insolventa din cauza unor datorii neplatite.

Tribunalul Galati a dispus inceperea procedurii de insolventa asurpa clubului de la malul Dunarii. Cererea a fost facuta de Judecatoria Galati - Biroul Aosciatii si Fundatii dar si de Oficiul National al Registrului Comertului.

Data limita pentru inregistrarea creantelor este 3 aprilie 2013.

Aceasta mutare face parte din disputa care a izbucnit intre fostul director general Marius Stan, actualmente primar al orasului, si noul patron Dan Adamescu.

Clubul Otelul Galati a fost cedat in schimbul sumei de 1 euro desi avea in conturi 7 milioane de euro in momentul tranzactiei.

Problemele la Galati au aparut dupa ce din conturile clubului au disparut 4 milioane de euro, iar oamenii lui Marius Stan au fost indepartati.

Otelul Galati este al patrulea club din Liga 1 care a intrat in insolventa, dupa Rapid, Gloria Bistrita si Universitatea Cluj.

C.S. mai mult


Joi, 28 Februarie 2013, ora 21:18

2 comentarii
Actiunile Oltchim, in cadere libera pe BVB

Actiunile Oltchim, in cadere libera pe BVB

Pretul actiunilor Oltchim a scazut cu aproape 15 la suta, vineri, dupa ce s-a anuntat intrarea in insolventa a companiei, in ziua precedenta.

In jurul pranzului, actiunile Oltchim (OLT) se vindeau cu 0,4144 lei/unitate pe Bursa de Valori Bucuresti, in scadere cu 14,99 la suta fata de ziua precedenta.

Vineri, cererea de incepere a procedurii de insolventa a fost depusa la Tribunalul Valcea, dupa ce a fost aprobata in sedinta Consiliului de Administratie de miercuri.

Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant al firmei Rominsolv, si Niculaie Balan, din partea BDO Business Restructuring, au fost numiti administratori judiciari provizorii pentru Oltchim.

Cererea de insolventa a Oltchim, depusa la tribunal

Potrivit lui Piperea, procedura de insolventa ar putea dura un an, dar ar putea fi scazuta la sase luni, in anumite conditii. De asemenea, avocatul a precizat, pentru Ziare.com, ca va incerca o privatizare prin insolventa a companiei.

In toamna anului trecut, incercarea de privatizare a combinatului chimic a esuat, dupa ce Dan Diaconescu, patronul OTV, care a fost numit castigator al licitatiei, nu a platit suma de 45 de milioane de euro pe care o promisese. mai mult


Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 14:00

1 comentariu
Dezvoltatorul imobiliar Green City a intrat in insolventa

Dezvoltatorul imobiliar Green City a intrat in insolventa

Compania Green City Construct, detinuta de omul de afaceri Dumitru Bucsaru, a intrat in insolventa, Tribunalul Bucuresti acordand 60 de zile pentru reorganizare, in vederea evitarii falimentului.

Green City Construct este dezvoltatorul celui mai mare cartier de vile, aflat in comuna 1 Decembrie, in sudul Capitalei, relateaza Ziarul Financiar.

Omul de afaceri a contractat un imprumut de peste 100 de milioane de lei de la CEC Bank, pentru constructia primei parti a complexului Green City, format din 365 de vile, pe care a incercat sa-l refinanteze.

Potrivit reprezentantilor companiei, o mare parte din casele pentru care au fost gasiti clienti nu au fost achitate integral, iar inceperea procedurii de reorganizare le-ar permite acestora mai mult timp pentru a contracta un credit bancar, termenul limita fiind 31 decembrie 2012. mai mult


Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 18:12

Blue Air sustine ca a platit datoriile si contesta insolventa (Video)

Blue Air sustine ca a platit datoriile si contesta insolventa (Video)

Compania Blue Air sustine ca si-a platit datoriile si nu intelege decizia instantei de insolventa. In plus, reprezentantii companiei considera ca hotararea tribunalului in cazul Blue Air este o incercare de distrugere a unui brand romanesc.

"Nu inteleg decizia tribunalului. Nu exista o cauza pentru aceasta decizie a Tribunalului decat de a ataca acest brand romanesc, pe care unii vor sa-l distruga din diverse motive. Cred ca este un complot din umbra. Vreau sa le spun clientilor nostri ca vom continua operarea, nu este afectat deloc programul de zbor", a spus sambata Sheriff Usama, presedinte executiv Blue Air.

La randul sau, Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare al grupului din care face parte operatorul low-cost Blue Air, a declarat in cadrul aceleiasi conferinte de presa ca nu intelege de ce Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in procedura de insolventa din moment ce ei au dovezile platilor efectuate catre firmele care au cerut insolventa.

"Am primit o decizie a tribunalului si s-a inceput procesul de insolventa a Blue Air din cauza unor datorii catre Carpat Air si Service Excellence Solutions. Avem dovezile platilor, avem confirmarea oficialilor acestor companii ca am facut platile.

Nu stim, cel putin eu nu inteleg, de ce s-a luat aceasta hotarare. Nu sunt specialist in justitie, am avut alte calificari, dar azi vom incerca sa clarificam cat se poate, daca e ceva in spatele acestei decizii", a declarat Racuru.

Blue Air intra in... mai mult


Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 14:20

Tofan Grup International a intrat in insolventa, urmeaza falimentul

Tofan Grup International a intrat in insolventa, urmeaza falimentul

Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, inceperea procedurii de insolventa a Tofan Grup International, urmand ca reprezentantii societatii sa ceara falimentul, au declarat avocatii grupului.

Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant in instanta al firmei lui Gelu Tofan, a declarat ca, dupa deschiderea insolventei, se va ajunge la faliment, din cauza ca grupul nu mai poate fi sustinut financiar.

"S-a incercat o reorganizare a grupului, dar a esuat. Majoritatea firmelor componente ale grupului au intrat deja in faliment", a adaugat Piperea.

Avocatul a mai spus ca cea mai mare firma a grupului, Danubiana, a intrat in faliment din 2008. Danubiana fusese preluata de Tofan Grup in 1995.

Instanta a stabilit pentru 17 noiembrie primul termen de incepere a procedurii insolventei. La aceasta data proprietarii grupului pot cere deschiderea falimentului sau reorganizarea companiei.

Tofan Grup International a fost infiintata in 1991 de catre omul de afaceri Gelu Tofan si este o companie axata pe comercializarea si distributia anvelopelor.

Gelu Tofan a intrat, in urma cu cativa ani, in vizorul procurorilor din cauza contractului de schimb "masini uzate contra anvelope". Contractul dintre Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT) si Tofan Group a fost incheiat in anul 2000 si s-a derulat pana in 2004. In acest dosar, procurorii DNA au inceput investigatii, dupa ce MApN a constatat anumite nereguli in derularea contractului privind schimbul a 4.000 de autovehicule uzate ale... mai mult


Duminica, 16 August 2009, ora 15:35

5 comentarii
Compania Snack Attack a intrat in insolventa

Compania Snack Attack a intrat in insolventa

Operatorul de fast food Snack Attack a intrat in insolventa in urma plangerii depuse impotriva companiei de catre furnizorul de produse din carne de pui Convidence Prod, al carui avocat nu a informat actionarul principal atunci cand a cerut deschiderea procedurii.

Desi a fost incheiat un acord de esalonare a platilor pe data de 6 aprilie, iar platile au inceput sa fie efectuate, avocatul Convidence Prod a cerut la data de 28 aprilie deschiderea procedurii de insolventa a companiei Snack Attack, informeaza Adevarul.

Compania Snack Attack il acuza pe avocatul furnizorului ca a actionat fara informarea actionarului principal atunci cand a cerut deschiderea procedurii de insolventa.

Conducerea precizeaza ca indeplinirea obiectivului sau de protejare a consumatorilor prin renuntarea la utilizarea carnii de pui neconforme cu standarele impuse de normele de siguranta a alimentelor a fost impiedicata de eroarea acestuia.

Avocatul a actionat fara aprobarea actionarului, fapt confirmat si de cererea de renuntare la judecata adresata Tribunalului Bucuresti, iar Snack Attack a initiat un recurs impotriva deciziei judecatoresti.

Pana la clarificarea situatiei, prin procedura de insolventa Snack Attack este sub observatie. Cel mai probabil, in etapa urmatoare, compania va fi reorganizata, iar apoi activitatea va continua in mod obisnuit. mai mult


Marti, 09 Iunie 2009, ora 20:59

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba