inchirieri apartamente

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cat de rentabil este sa cumperi un apartament in Bucuresti si apoi sa il inchiriezi

Cat de rentabil este sa cumperi un apartament in Bucuresti si apoi sa il inchiriezi

O analiza realizata de Imobiliare.ro arata cat de rentabil este sa cumperi un apartament si apoi sa-l inchiriezi.

Studiul remis Ziare.com raporteaza preturile medii solicitate pentru unitatile locative cu una, doua si trei camere scoase la vanzare in Capitala la nivelul mediu al chiriilor practicate pe fiecare segment in parte.

Garsonierele sunt, de regula, cele mai rentabile achizitii.

Bucuresti: randamente bune si in "cartiere"

In zona de centru-nord a Capitalei (ce cuprinde subzonele Aviatiei, Baneasa, Dorobanti, Floreasca, Herastrau, Kiseleff, Aviatorilor), un apartament cu doua camere are un pret mediu cerut de 69.100 de euro, in vreme ce chiria pe acest segment ajunge la circa 410 euro pe luna.

Randamentul unei asemenea achizitii ar fi de aproximativ 7,1% pe an, iar investitia ar putea fi recuperata in circa 14 ani. La un pret de 101.100 de euro si o chirie medie de 710 euro pe luna, un apartament cu trei camere ar aduce un yield de 8,4% pe an si o perioada de amortizare de 11 ani si circa zece luni.

In zona centrala (Unirii, Victoriei, Universitate, Romana, Cotroceni, Dacia), pretul mediu solicitat pentru o garsoniera este de 41.200 de euro, conform Imobiliare.ro, iar chiria se situeaza la 250 de euro - valori ce echivaleaza cu un randament de aproape 7,3% si un interval de recuperare a investitiei de 13 ani si aproape noua luni.

Pentru o locuinta bicamerala (scoasa la vanzare cu 76.200 de euro si la inchiriere cu 400 de euro pe luna), nivelul... mai mult


Marti, 02 Decembrie 2014, ora 15:37

5 comentarii
Pro si contra apartamentelor in regim hotelier

Pro si contra apartamentelor in regim hotelier

Stiai ca, atunci cand ai nevoie de cateva nopti de cazare intr-un alt oras, pe langa solutiile clasice de cazare (hotel, pensiune, gazda sau prieteni), a aparut si varianta de inchiriere a unui apartament in regim hotelier.

Acesta solutie de cazare este cunoscuta si apreciata de foarte mult timp de turistii ce viziteaza tari precum Spania, Grecia, Germania sau Anglia. Si in Romania au inceput sa apara apartamente de inchiriat in regim hotelier, la inceput in Bucuresti si in zonele turistice. Clientii au devenit rapid interesati de noua oportunitate mai ales datorita preturilor mai mici decat la hotelurile ce ofera conditii similare.

Concurenta este acerba si in aceasta zona asa ca fiecare incearca sa faca diferenta fata de concurenta, dar deja majoritatea aparamentelor sunt dotate cu mobilier modern, bucatarie dotata, internet wi-fi, TV, aer conditionat, etc., dar cativa atreprenori cauta sa se desprinda de pluton. De exemplu, un apartament complex rezidential Central Park poate fi vizionat intr-un tur virtual pe apartamentcentralpark.ro.

Mai jos am facut o scurta analiza a avantajelor si dezavantajelor pe care le ofera o cazare in regim hotelier.

Avantaje

1. Costuri mai mici - principalul criteriu dupa care se uita majoritatea este costul. In medie, un apartament in regim hotelier se inchiriaza la un pret de aproximativ 50% fata de pretul la un hotel cu conditii similare. Iar daca sunteti 2-3 familii sau un grup mai numeros si alegi un apartament cu 2-3... mai mult


Marti, 19 August 2014, ora 15:41

Unde exista cele mai mari chirii din lume: 11.440 de dolari pe luna, pentru un apartament cu trei camere

Unde exista cele mai mari chirii din lume: 11.440 de dolari pe luna, pentru un apartament cu trei camere

Cele mai mari preturi din lume pentru inchirierea unui apartament cu trei camere se gasesc in Hong Kong, in pofida tendintei de ieftinire cunoscute recent, conform unei analize publicate joi de compania de resurse umane ECA International.

Aici, un apartament nemobilat cu trei camere intr-o zona pentru care exista cerere costa in jur de 11.440 de dolari americani pe luna, in scadere cu 1% fata de anul trecut, dar dublu fata de Singapore, care a fost desemnat de curand cel mai scump oras din lume si unde o locuinta similara costa aproximativ 5.630 de dolari, potrivit CNBS.

Efectul taxei pe masini: A devenit cel mai scump oras din lume. Pe ce loc e Bucurestiul

Avand in vedere densitatea mare a populatiei si numarul limitat de locuinte, chiriile medii din Hong Kong au fost de-a lungul timpului mai mari decat cele din alte zone cu un cost ridicat al nivelului de trai.

Topul cinci al zonelor cu cele mai ridicate chirii este completat de Moscova, Caracas, New York si Londra.

Analiza ECA a fost realizata pe baza preturilor din 180 de regiuni si orase in care companiile isi deleaga cel mai frecvent angajatii.

In regiunea asiatica, pretul mediul pentru inchirierea unui apartament cu trei camere de lux este de 3.600 de dolari, peste media globala de 3.000 de dolari. mai mult


Joi, 06 Martie 2014, ora 11:24

4 comentarii
Chirii in Capitala: Diferente uriase intre nord si sud

Chirii in Capitala: Diferente uriase intre nord si sud

In timp ce in zona de sud chiriile nu depasesc cateva sute de euro, in nordul Capitalei chiriasii trebuie sa achite o renta lunara cu pana la 70% mai mare decat in cartierele din sud.

La cat ajung chiriile in diferite cartiere bucurestene:

Chiria medie in sud pentru apartament cu 3 camere: 302 euro

Ferentari, Giurgiu si Berceni sunt trei cartiere in care de-a lungul timpului s-au inregistrat cele mai mici chirii comparativ cu media intregului oras. Discrepanta este insa si mai mare daca ne raportam la Baneasa, Herastrau sau Floreasca, amplasate in partea de nord, potrivit raportului de monitorizare AnunturiPaticulari.ro.

Cum te pregatesti pentru cumpararea unui apartament

Astfel, daca in cartierul Ferentari o garsoniera este data spre inchiriere cu 115 euro, in Herastrau, pentru acelasi tip de locuinta un proprietar solicita o chirie de 374 de euro. Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, chiria medie solicitata de catre proprietarii din cartierul Berceni este de 268 de euro, in timp ce o chirie pentru o locuinta cu 2 camere este de 381 de euro pe luna in Floreasca, 449 de euro pe luna in Baneasa si 656 de euro in Herastrau.

Viata in cel mai scump oras din lume - chiria pentru o garsoniera este 1.500 euro/luna

Diferenta este si mai mare pentru chiriile solicitate de proprietari pentru apartamentele cu 3 camere. In timp ce un proprietar din Ferentari cere 302 euro pe luna pentru a inchiria o locuinta cu 3 camere, o persoana care inchirieaza o... mai mult


Luni, 05 August 2013, ora 12:37

2 comentarii
Chiriile din Bucuresti, in crestere in februarie - Afla cu cat

Chiriile din Bucuresti, in crestere in februarie - Afla cu cat

Chiriile din Bucuresti au crescut, in februarie, cu 2%, situatie care nu s-a mai repetat din 2008 incoace.

Ferentari a fost, luna trecuta, cartierul cu cea mai scazuta chirie, in medie, din Capitala, iar zona Dorobanti s-a situat printre primele intr-un top al celor mai ridicate chirii, chiria in cel mai scump cartier bucurestean ajungand sa fie si cu peste 60% mai mare decat chiria din cea mai ieftina zona pe segmentul apartamentelor de doua camere, conform unui comunicat al Anunturiparticulari.ro.

Raportand chiria medie din Ferentari la media intregii Capitale se observa insa ca persoanele interesate de inchirierea unui apartament in aceasta zona pot plati o chirie cu 30% mai mica la garsoniere si apartamente de 3 camere si pana la 48% sub nivelul mediu al orasului pe segmentul unitatilor de doua camere.

Proprietarii de garsoniere din aceasta zona solicita in prezent o chirie medie de 161 euro pe luna. Pentru doar opt euro in plus, cei interesati pot inchiria un apartament cu doua camere, in timp ce pretul de strigare la chiria pentru o unitate de trei camere ajunge la 328 euro.

Dorobanti, pe de alta parte, se situeaza in ceea ce priveste chiriile cu 30-35% peste media Bucurestiului pe segmentul garsonierelor si al apartamentelor de doua camere. Chiria medie solicitata de proprietari pentru o garsoniera in Dorobanti atinge 294 euro, ajungand in cazul apartamentelor de doua camere pana la 440 euro. Pentru o unitate de trei camere aflata intr-un bloc din... mai mult


Marti, 12 Martie 2013, ora 16:41

1 comentariu
Chiria la comun: solutia care coboara pretul chiriei la mai putin de 100 euro/persoana

Chiria la comun: solutia care coboara pretul chiriei la mai putin de 100 euro/persoana

O varianta rentabila pentru studentii care nu au loc in camin este varianta inchirierii, impreuna cu unul sau mai multi prieteni, a unui apartament cu doua-patru camere sau chiar a unei case la curte.

Portalul de specialitate imobiliare.ro prezinta, pe baza ofertelor listate pe portal, o lista cu cele mai bune oportunitati de inchiriere pentru studenti, atat in Capitala, cat si in marile orase ale tarii.

Bucuresti

Intr-unul dintre cele mai cautate cartiere bucurestene - Dristor -, chiria minima ceruta pentru o garsoniera este de 180 de euro, insa poate depasi cu usurinta pragul de 200 de euro pe luna, conform www.imobiliare.ro. Luand insa in calcul varianta de a imparti locuinta, in acelasi cartier poate fi inchiriat si un apartament cu doua camere, la un pret de 250-270 de euro pe luna. Astfel, costurile ce revin pentru o camera scad la 125-135 de euro pe luna. Tot cu 250 de euro pe luna poate fi inchiriat insa si un apartament cu trei camere din zona Dristor-Baba Novac. In trei, costurile ar scadea sub 100 de euro pe luna de persoana.

Pe de alta parte, un apartament cu patru camere intr-o vila din zona Alba Iulia-Unirii poate fi inchiriat cu 500 de euro pe luna, de unde rezulta un pret de 125 de euro pe luna de persoana.

Tot pentru studenti exista si varianta de a inchiria o casa la curte impreuna cu un grup de colegi. O locuinta cu doua camere, cu o suprafata de 60 de metri patrati, din zona Timpuri Noi, poate fi inchiriata cu 240 de euro pe luna, ceea ce... mai mult


Luni, 27 August 2012, ora 12:10

Dezvoltatorii imobiliari inchiriaza de Sarbatiori apartamentele nevandute

Dezvoltatorii imobiliari inchiriaza de Sarbatiori apartamentele nevandute

Dezvoltatorii imobiliari din zonele turistice ale tarii au scos spre inchiriere de Sarbatori apartamentele pe care nu au reusit sa le vanda peste an.

Astfel, vilele ramase nevandute fac concurenta serioasa, anul acesta, hotelurilor si pensiunilor, in conditiile in care tarifele sunt la jumatate, informeaza incont.ro

Intr-un cartier de 50 de vile de langa Brasov acum bate vantul; doar 12 case si-au gasit proprietari, celelalte 38 sunt mobilate si au intrat in regim hotelier.

O locuinta cu 4 camere se inchiaza cu 150 de euro pe noapte. Asta inseamna un profit de 57.000 de euro doar in perioada Sarbatorilor.

"Pentru ca vanzarea nu merge asa cum ne-am fi dorit avem apartamente dotate si mobilate pe care le inchiriem, marea poate fi fumoasa si iarna", spune Laura Stupar, reprezentanta unui complex rezidential. mai mult


Duminica, 19 Decembrie 2010, ora 15:05

1 comentariu
Tiriac Jr. simte criza: Nu mai vinde apartamentele din Stejarii, ci le inchiriaza

Tiriac Jr. simte criza: Nu mai vinde apartamentele din Stejarii, ci le inchiriaza

Ion Alexandru Tiriac, fiul miliardarului Ion Tiriac, intentioneaza sa-si schimbe strategia pentru proiectul imobiliar exclusivist Stejarii si sa scoata apartamentele spre inchiriere.

Astfel, vanzarile de apartamente au fost oprite, in conditiile in care cadrul complexului alcatuit din 282 de apartamente, pana in prezent s-au vandut peste 20.

"Noi am oprit vanzarile la inceputul acestui an. Am vandut cele mai scumpe apartamente, dar cele mai ieftine sunt in general achizitionate prin finantare deoarece sunt destinate clasei medii, care depinde de finantare de la banci", a spus Alexandru Tiriac, pentru Ziarul Financiar.

Compania va incepe, in aceasta toamna, constructia clubului din cadrul complexului, investitie de peste 20 milioane de euro, ce va include opt terenuri de tenis si doua piscine.

Pretul de inchiriere pentru un apartament de doua camere de 140 mp, cel mai mic din cadrul complexului din nordul Capitalei, va fi de 13,8 euro/mp, fata de o medie de pana in 10 euro/mp in alte proiecte noi in care proprietarii inchiriaza locuinte in Capitala.

Chiria minima lunara la aceste apartamente se va situa in jurul a 2.000 de euro, iar contractele nu se vor incheia pe o perioada mai mica de un an. Principalii chiriasi ar putea fi executivii de top sau personalul ambasadelor. mai mult


Marti, 07 Septembrie 2010, ora 17:03

3 comentarii
ANL inchiriaza 152 de apartamente tinerilor

ANL inchiriaza 152 de apartamente tinerilor

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat 152 unitati locative in ianuarie si februarie 2009, apartamentele fiind realizate in cadrul programului de constructii locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, a anuntat institutia intr-un comunicat.

Potrivit acesteia, cele peste 150 de apartamente au fost finalizate in Timisoara, Adjud, Ramnicu Valcea si Costinesti, informeaza NewsIn. La aceste unitati se adauga 12 locuinte finalizate in cadrul programului pilot de constructii utilizand tehnologii noi, din Bistrita Nasaud.

Programul se adreseaza tinerilor care nu isi permit sa cumpere un apartament sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera.

Blocurile au 3-4 etaje si sunt impartite in garsoniere si apartamente cu doua sau trei camere si sunt in garantie pe o perioada de 2 ani.

Locuintele se acorda tinerilor cu varsta intre 18 si 36 de ani, care nu au un apartament in proprietate sau carora nu le-a fost repartizata o locuinta prin acest program. De asemenea, solicitantii trebuie sa fie angajati cu contract de munca si sa-si desfasoare activitatea in localitatea respectiva. mai mult


Luni, 02 Martie 2009, ora 16:47

1 comentariu
Alte articole despre: blocuri ANL, inchirieri apartamente

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cimitirele din Guatemala, adevarate atractii turistice (Galerie foto)
  2. Niste rusi vor sa traiasca in orasul Putin: Raspunsul neasteptat al sefului de la Kremlin
  3. Ce face PETA cu hainele de blana: Asternut pentru maidanezii de la Craiova
  4. Tara care a dat liber la adulter: Nu se astepta nimeni la ce a urmat
  5. Isterie pe Internet: Goana dupa doua lame care l-a prins in joc pana si pe John McCain (Galerie video)
  6. Cum a furat curent o primarie de sector din Bucuresti
  7. Inchisoare pe viata pentru un asistent care a ucis peste 30 de pacienti, "din plictiseala"
  8. Megalomania lui Erdogan: Peste 1.000 de politisti ii pazesc palatul!
  9. Secretul longevitatii unui miliardar de 84 de ani: Cinci doze de Cola pe zi
  10. Doi renumiti oameni de stiinta au dat verdictul: Creationistii trebuie inchisi pentru sanatatea mintala a copiilor