indemnizatie certificat handicapat

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Mii de absolventi de liceu vor indemnizatie de somaj

Mii de absolventi de liceu vor indemnizatie de somaj

Aproximativ 17.500 absolventi s-au inregistrat pentru indemnizatia de somaj, in primele trei saptamani din luna iulie, de peste patru ori mai multi decat in luna precedenta, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), inclus in proiectul european "Fii informat!".

Dintre cei 17.501 de absolventi inregistrati in perioada 1-21 iulie, 16.297 provin din invatamantul liceal si post-liceal, 364 din invatamantul primar, gimnazial si profesional, iar 840 - din invatamantul universitar.

In luna precedenta, pentru a primi indemnizatia de somaj s-au inregistrat la serviciul public de ocupare 3.970 absolventi, dintre care 3.404 provin din invatamantul liceal si post-liceal, 466 din invatamantul primar, gimnazial si profesional, iar 100 din invatamantul universitar.

ANOFM si structurile sale teritoriale mai ofera absolventilor informare si consiliere profesionala, mediere pentru identificarea unui loc de munca, formare profesionala gratuita.

Absolventii pot obtine indemnizatie de somaj in cazul care nu au reusit sa-si gaseasca un loc de munca si daca in termen de 60 de zile de la absolvire s-au inregistrat la agentia pentru ocuparea fortei de munca din raza de domiciliu sau resedinta sau la un furnizor de servicii specializate, acreditat. De asemenea, indemnizatia se acorda de la data absolvirii scolilor speciale, pentru persoane cu handicap.

Data absolvirii este prima zi a lunii urmatoare celei inscrise pe diploma sau, dupa... mai mult


Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 13:00

4 comentarii
Din 600 de locuitori ai unui sat valcean, 400 au certificat de handicapat

Din 600 de locuitori ai unui sat valcean, 400 au certificat de handicapat

Nu mai putin de 400 de locuitori din cei 600 ai comunei Bujoreni, din judetul Valcea, au certificat de handicapat, iar primaria nu mai poate face fata platii indemnizatiilor.

Oamenii spun ca nu pot renunta la indemnizatie pentru ca este singura lor sursa de venit, informeaza Realitatea TV.

Printre cei 400 de bolnavi exista si 100 de copii, desiunii dintre ei sunt perfect sanatosi.

Pentru acesti bolnavi, statul plateste aproximativ 60.000 de euro pe luna.

Unui minor cu handicap grav statul trebuie sa angajeze unul dintre parinti ca asistent social cu un salariu 630 de lei sau sa ii plateasca o indeminzatie de insotitor de 460 de lei, la care se adauga alocatia copilului de 84 de lei, plus bugetul complementar de 91 de lei. mai mult


Vineri, 19 Iunie 2009, ora 21:13

15 comentarii
Romancele isi declara copiii handicapati, pentru a avea concediu prelungit

Romancele isi declara copiii handicapati, pentru a avea concediu prelungit

Impinse de saracie, tot mai multe femei din Resita recurg la certificate de handicap pentru copiii pentru a avea parte de concediu de maternitate prelungit si de indemnizatia de 600 de lei.

Potrivit legii, daca cei mici sufera de un handicap, concediul de maternitate poate fi prelungit cu un an. In conditiile in care fabricile de confectii din judet se inchid iar femeile isi gasesc greu un loc de munca, tot mai multe mame scot certificate de handicap pentru copii, relateaza Caras online.

Legea este destul de permisiva in acest sens, pentru ca certificatul de handicapat poate fi anulat dupa varsta de trei ani, cand copilul "se vindeca" miraculos.

Potrivit directorului adjunct al Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale, in Caras Severin se afla in plata 2.241 de indemnizatii de maternitate pentru copii intre 0 si 3 ani.

Nu este singura modalitate prin care unele femei inteleg sa se lupte cu criza economica: la inceputul lunii februarie, Evenimentul Zilei relata ca tot mai multe femei din Iasi raman gravide pentru a nu a fi date afara de la munca.

La Inspectoratul Teritorial de Munca s-au semnalat atunci cazuri in care femeia nu poate face dovada starii de graviditate sau angajatori care au primit de la angajate certificate de graviditate imediat dupa ce le-au dat preavizul de concediere.

In special angajatele pentru o perioada determinata recurg la astfel de metode, pentru ca angajatorii reduc cheltuielile din pricina crizei dand afara angajatii temporari. mai mult


Vineri, 13 Martie 2009, ora 11:56

3 comentarii
Un medic cu "handicap" din Craiova incaseaza ilegal bani de la stat

Un medic cu "handicap" din Craiova incaseaza ilegal bani de la stat

Acuzatii grave la adresa unui reputat medic din Craiova au fost aduse chiar de soacra acestuia. Leontina Surtea spune ca i-a fost facut dosar medical de persoana cu handicap doar ca sa beneficieze de ajutor social. Timp de un an, medicul a ridicat, lunar, aproape sapte milioane de lei vechi, ca ingrijitor, informeaza Realitatea TV.

Ioana Surtea, de 78 de ani, figureaza in evidente ca avand handicap de gradul I. Dupa acte, femeia sufera de dementa mixta. Dosarul depus la asistenta sociala a fost intocmit de nora sa, Leontina Surtea, un reputat medic ginecolog din Craiova. Numai ca soacra nu a stiut nimic de spre acest lucru.

Dupa ce a aflat ca este luata in evidenta de autoritati, femeia a cerut sa fie din nou expertizata. Potrivit directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu, "s-a constatat ca realitatea la acest moment este alta. Persoana avea dreptate, avea capacitatea sa se autogospodareasca".

Medicul acuzat, Leontina Surtea, neaga insa toate acuzatiile care i se aduc. Mai mult, ea considera ca, daca trebuie tras cineva la raspundere acestia sunt medicii de la neuropsihiatrie care au eliberat certificatul in cauza.

"Soacra mea este bolnava, am un certificat eliberat de la un medic psihiatru, care a evaluat-o in mai multe randuri. Nu numai un medic, mai multi medici au ingrijit-o", declara Leontina Surtea.
"Fiica mea a incasat banii ca era trecuta ca tutorele ei, sa aiba grija de ea. Fiica mea era tutorele ei, ca ea era handicapata", spune mama medicului ginecolog,... mai mult


Marti, 19 August 2008, ora 12:25

2 comentarii
Alte articole despre: handicap, indemnizatie, doctor

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)