indemnizatie somaj 2013

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Proiect din fonduri europene pentru sute de mii de romani: Cum ii va ajuta

Proiect din fonduri europene pentru sute de mii de romani: Cum ii va ajuta

Somerii vor putea primi indemnizatia pe un card bancar, dupa ce va fi implementat proiectul derulat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) din bani europeni.

Daca vor alege aceasta modalitate de plata, atunci romanii fara un loc de munca vor putea beneficia de cateva avantaje: fara comisioane la emitere si la platile sub un anumit plafon, printre altele. Sunt vizati in special somerii care primesc banii prin posta.

Cati someri au fost in Romania anul trecut (Grafic)

Ziare.com a stat de vorba cu reprezentantii ANOFM pentru a afla mai multe detalii despre proiectul institutiei.

In ce stadiu se afla proiectul finantat din fonduri europene si care au fost etapele parcurse pana acum?

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca implementeaza proiectul "Actiunea: Prepaid! - Solutie de reformare si modernizare a servicilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plata a indemnizatiei de somaj", proiect cu finantare nerambursabila din Fondul Social European prin Programul Operational si Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acesta se afla in luna a 17-a de implementare, urmand a se incheia in septembrie 2015.

In acest moment este in dezvoltare aplicatia informatica, ce va administra intreg fluxul de gestiune al cardurilor si al platilor ce se vor efectua prin intermediul acestora.

Pana acum au fost culese informatii si au fost studiate prevederile legale cu privire la platile somerilor, alcatuirea... mai mult


Joi, 18 Iunie 2015, ora 07:24

7 comentarii
Cea mai mare indemnizatie de somaj in 2014: Suma uriasa incasata de un fost director al unei firme

Cea mai mare indemnizatie de somaj in 2014: Suma uriasa incasata de un fost director al unei firme

Cea mai mare indemnizatie de somaj a fost platita anul trecut unui fost director general de la o societate comerciala din Bucuresti, acesta incasand lunar, ca somer, 7.103 lei, arata Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

In anul 2014 au fost inregistrate zece dosare de somaj cu un cuantum al indemnizatiei mai mare sau egal cu 3.000 lei, cele mai multe fiind in Bucuresti, potrivit ANOFM.

Cea mai mare indemnizatie de somaj, de 7.103 lei lunar, a revenit unui fost director general al unei societati comerciale din Capitala. Totodata, un sef serviciu din Brasov, ajuns somer, a incasat lunar 5.299 de lei, iar un fost director de banca, aflat in aceeasi situatie, a primit anul trecut 4.755 de lei lunar.

Alti sapte someri au beneficiat de indemnizatii de somaj de peste 3.000 de lei.

Peste 460.000 de someri in octombrie. Rata somajului, in crestere

Astfel, unui fost manager din Capitala i-a revenit o indemnizatie de somaj de 3.824 de lei, un fost director de societate comerciala din Vrancea a primit 3.688 de lei, un director general/director general adjunct banca/societate de leasing din Bucuresti ramas fara loc de munca a incasat 3.685 de lei.

De asemenea, un contabil-sef din Bucuresti a primit lunar o indemnizatie de somaj de 3.518 de lei, un manager de proiect, tot din Capitala, a beneficiat de o indemnizatie de somaj in valoare de 3.468 de lei, un fost manager iesean a incasat lunar 3.340 de lei, in timp ce un alt manager de proiect din... mai mult


Vineri, 06 Martie 2015, ora 15:26

1 comentariu
Indemnizatie lunara de aproape 6.000 de lei - cel mai bine "platiti" someri romani

Indemnizatie lunara de aproape 6.000 de lei - cel mai bine "platiti" someri romani

Cea mai mare indemnizatie de somaj aflata in plata se ridica la 5.755 de lei, platiti unei persoane din judetul Botosani care a ocupat postul de director adjunct la o societate comerciala, potrivit ANOFM.

Aceasta este si cea mai mare indemnizatie acordata in 2013.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) informeaza ca, pe langa indemnizatia de aproape 6.000 de lei, in 2013 au mai fost in plata alte 14 indemnizatii de peste 3.000 de lei, noua dintre acestea in Bucuresti.

Trei dintre cele 14 indemnizatii de peste 3.000 de lei sunt mai mari de 4.000 de lei, doua dintre acestea fiind platite in Capitala, iar una, in Brasov.

Astfel, pe locul al doilea in topul celor mai mari indemnizatii de somaj este un fost director economic din Capitala, care primeste lunar 4.833 de lei, urmat de un fost director tehnic, tot din Bucuresti, care are o indemnizatie de 4.356 de lei, si de un fost director de program din Brasov, pentru care se platesc lunar 4.239 de lei.

In Bucuresti, mai sunt in plata, printre altele, o indemnizatie de somaj de 3.907 lei, pentru o persoana care a ocupat functia de receptioner contractari-achizitii, una de 3.630 de lei pentru un fost director economic si o alta, de 3.594 de lei, pentru un fost manager financiar.

Alti 3.589 lei sunt platiti lunar, tot ca indemnizatie de somaj, unui fost asistent manager, 3.494 lei pentru un fost expert in management activitati investitionale, 3.254 de lei pentru un fost... mai mult


Marti, 17 Decembrie 2013, ora 17:43

1 comentariu
Somajul in orasele din Romania: Cati someri sunt in orasul tau Harta interactiva

Somajul in orasele din Romania: Cati someri sunt in orasul tau Harta interactiva

In opt orase din Romania ponderea somerilor este de sub 1%, in timp aceasta depaseste 10% in alte trei asezari urbane.

Otopeni - judetul Ilfov, si Jimbolia - judetul Timis, sunt orasele cu cea mai scazuta pondere a somerilor din populatia stabila, fiecare cu 0,75%.

Mai precis, in Otopeni erau inregistrati in luna august a acestui an 61 de someri, dintr-o populatie stabila de 8.144 locuitori, iar in Jimbolia 59 de someri din 7.838 de locuitori, potrivit datelor transmise de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) la solicitarea Ziare.com.

Ponderea somerilor este sub 1% si in Cajvana - judetul Suceava (0,80%), municipiul Satu Mare (0,83%), in municipiul Sighetu Marmatiei - judetul Maramures (0,85%), in Voluntari - judetul Ilfov (0,87%), in Techirghiol - judetul Constanta (0,95%), in Chitila - judetul Ilfov (0,98%).

La polul opus, in urmatoarele trei orase ponderea somerilor depaseste 10% din populatia stabila: Pogoanele - judetul Buzau (11,41%), unde in luna august erau inregistrati 494 de someri din cele 4.330 de persoane care reprezentau populatia stabila, Budesti - judetul Calarasi (10,80%) si Ulmeni - judetul Maramures (10,08%).

ANOFM calculeaza rata somajului inregistrat, pentru fiecare luna calendaristica, la nivel de tara si judet, iar la nivel de localitate calculeaza ponderea somerilor.

Ponderea somerilor reprezinta procentul somerilor din populatia stabila cu varsta intre 18-62 ani din localitatea respectiva. Populatia stabila... mai mult


Luni, 30 Septembrie 2013, ora 07:49

9 comentarii
Somajul, schimbat din pix: Cati romani nu au avut loc de munca, in iulie

Somajul, schimbat din pix: Cati romani nu au avut loc de munca, in iulie

In luna iulie 2013, rata somajului in forma ajustata sezonier a fost estimata la 7,5%, aflandu-se la acelasi nivel cu luna anterioara si in crestere cu 0,5 puncte procentuale fata de nivelul inregistrat in luna iulie 2012, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

INS a revizuit in jos datele pentru luna iunie, de la 7,6%, la 7,5%. Aceasta miscare se face dupa un interval de timp de la publicarea primei estimari, dupa ce se primesc noi date.

Numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani), estimat pentru luna iulie din anul curent este de 739.000 de persoane, in scadere totusi fata de luna precedenta (746.000 de persoane) si in crestere fata de aceeasi luna din anul precedent (701.000 persoane).

Deci, rata somajului a ramas neschimbata, in iulie, fata de iunie, desi numarul somerilor a scazut. Explicatia sta in faptul ca indicativul se calculeaza raportat la populatia activa, care a fost si ea in scadere luna trecuta, potrivit analistului Dragos Nechifor.

"Acest lucru inseamna ca cei intrati in campul muncii sunt mai multi decat cei care au iesit", a precizat analistul, la Digi 24.

Pe sexe, in iulie, rata somajului pentru barbati o depaseste cu 1,7 puncte procentuale pe ce a a femeilor (valorile respective fiind 8,2% in cazul persoanelor de sex masculin si 6,5% in cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului a fost estimata la 6,1% pentru
luna iulie 2013 (6,8% in cazul barbatilor si 5,3% in cel al femeilor).... mai mult


Vineri, 30 August 2013, ora 10:46

9 comentarii
Cheltuielile pentru ajutorul de somaj majorate, indemnizatia medie ramane 487 lei

Cheltuielile pentru ajutorul de somaj majorate, indemnizatia medie ramane 487 lei

Cheltuielile pentru asistenta sociala prevazute in bugetul asigurarilor pentru somaj vor fi majorate cu 60 milioane lei in vederea achitarii indemnizatiilor de somaj pentru un numar mediu anual de 158.000 someri.

Nivelul indemnizatiei medii lunare se pastreaza la 487 lei. Cheltuielile fondului de garantare pentru plata creantelor salariale se majoreaza cu suma de 33,3 milioane lei.

Per total, cheltuielile bugetului asigurarilor pentru somaj aferent sistemului asigurarilor pentru somaj vor creste cu suma de 136 milioane lei, fiind prevazute majorari si la "Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile", cu 50 milioane lei, si la "Transferuri intre unitati ale administratiei publice", cu 35 milioane lei. Cheltuielile de administrare si functionare a sistemului de asigurari pentru somaj vor fi diminuate cu circa noua milioane lei.

La bugetul asigurarilor pentru somaj prin proiectul de act normativ se propune majorarea veniturilor bugetului asigurarilor pentru somaj aferente sistemului asigurarilor pentru somaj, cu suma de 185,6 milioane lei si diminuarea cu suma de 4 milioane lei a veniturilor fondului de garantare pentru plata creantelor salariale.

Subventia acordata de la bugetul de stat va fi majorata cu suma de 191,6 milioane lei.

In ceea ce priveste bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii, proiectul de act normativ propune diminuarea veniturilor cu suma de 663,2 milioane lei rezultand din majorarea veniturilor... mai mult


Marti, 30 Iulie 2013, ora 09:10

Bacalaureat 2013: Sprijin de la stat pentru cei care au picat - cat vor primi somaj

Bacalaureat 2013: Sprijin de la stat pentru cei care au picat - cat vor primi somaj

Tinerii care au terminat o forma de invatamant si nu au un loc de munca pot obtine, pentru sase luni, o indemnizatie de somaj de 250 de lei, aceasta putand fi acordata si absolventilor de liceu care nu au promovat examentul de bacalaureat, a declarat, marti, ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a prezentat masurile pe care Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca le poate lua in spijinul tinerilor absolventi.

Potrivit legii, absolventii au 60 de zile sa se inregistreze la agentia de ocupare din judetul in care locuiesc, pentru a putea beneficia, timp de sase luni, de o indemnizatie de somaj care reprezinta 50 la suta in indicatorul de referinta, adica 250 de lei, dar si de unele masuri active, precum servicii de mediere si consiliere.

Ministrul Mariana Campeanu a amintit si de programul prin care angajatorii pot primi subventii daca angajeaza absolventi de orice forma de invatamant. Aceste subventii se pot acorda pentru 12 sau 18 luni, daca tanarul angajat are si handicap, valoarea lor variind in functie de nivelul de pregatire al absolventului: 500 de lei pe luna pentru nivel de scoala primara sau gimnaziala, 600 de lei pentru absolventi de liceu sau postliceala si 700 de lei pe luna pentru cei care au terminat o forma de invatamant universitar.

De asemenea, legea permite acordarea unor prime de incadrare absolventilor care reusesc sa isi gaseasca un loc de munca.

Minisitrul... mai mult


Marti, 09 Iulie 2013, ora 14:20

2 comentarii
Esti absolvent si vrei ajutor de somaj? Mai ai doua luni sa-ti depui dosarul

Esti absolvent si vrei ajutor de somaj? Mai ai doua luni sa-ti depui dosarul

Absolventii de gimnaziu, de liceu sau de studii superioare care vor sa primeasca ajutor de somaj de la stat au la dispozitie 60 de zile de la absolvire ca sa-si depuna dosarul pentru ocuparea unui loc de munca, se arata intr-un comunicat al ANOFM.

Acestia trebuie sa se prezinte la sediul Agentiei Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) din judetul sau localitatea de care apartin, avand asupra lor un act care sa demonstreze ca au absolvit unul din ciclurile de invatamant mentionate si dovada faptului ca nu au reusit sa-si gaseasca un post pana acum.

Peste 65.000 de absolventi au solicitat ajutor de somaj in aceasta vara

"ANOFM informeaza absolventii, persoane care au obtinut o diploma sau un certificat de studii, in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii ca pot beneficia de informare si consiliere profesionala, mediere pentru identificarea unui loc de munca, formare profesionala gratuita prin programe care asigura initierea, calificarea, recalificarea, perfectionarea, specializarea, facilitati financiare, daca se inregistreaza la agentia pentru ocuparea fortei de munca din raza de domiciliu sau resedinta, ori la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Absolventii care nu-si gasesc de munca pot primi 225... mai mult


Luni, 08 Iulie 2013, ora 23:32

1 comentariu
Angajatii Oil Terminal, in somaj tehnic timp de o luna si jumatate

Angajatii Oil Terminal, in somaj tehnic timp de o luna si jumatate

Contractul de munca al salariatilor Oil Terminal va fi suspendat timp de zece zile lucratoare, in intervalul 15 februarie-28 martie 2013, angajatii urmand sa primeasca in aceasta perioada o indemnizatie de 75% din salariul de baza, conform unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Aceasta masura este prevazuta intr-un protocol semnat pe 31 ianuarie, de comun acord, de conducerea companiei si Sindicatul Oil Terminal.

De asemenea, cele doua parti au incheiat, pe 30 ianuarie, un act aditional la contractul colectiv de munca ce prevede majorarea salariilor de incadrare cu suma de 110 lei, incepand cu 1 ianuarie 2013.

Oil Terminal are ca obiect de activitate serviciile de depozitare si expediere a titeiului, pacurii si altor materii prime. mai mult


Vineri, 01 Februarie 2013, ora 11:07

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba