indexare pensii 2013

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ponta face bilantul: Am indeplinit tot ce era esential economic, la anul indexam pensiile

Ponta face bilantul: Am indeplinit tot ce era esential economic, la anul indexam pensiile

Premierul Victor Ponta a facut un bilant al celor 550 de zile in care a condus Guvernul Romaniei spunand ca, din punct de vedere economic, a indeplinit "cam tot ce era esential", prin urmare la anul exista spatiul bugetar sa fie indexate pensiile si poate chiar crescute si salariile mici ale bugetarilor.

"Din punct de vedere al datelor economice, am indeplinit cam tot ce era esential. Am reusit sa castigam marele pariu cu fondurile europene, avem toate programele deblocate", a declarat Victor Ponta intr-o emisiune la Antena3.

Din punct de vedere al obligatiilor internationale, premierul a reamintit ca s-a incheiat cu bine acordul cu FMI si a fost semnat unul nou, iar "deficitul si toate celelalte sunt in grafic".

"Avem o crestere economica peste cea prognozata, 1,7%, si n-am marit nicio taxa importanta (...) Nu au fost taxe mai mari, in schimb am reusit si ne-am achitat de principalele obligatii ale statului", a mai declarat premierul.

Pe de alta parte, Victor Ponta a admis ca incasarile la buget in 2013 "sunt mai mici decat cele prognozate" si a explicat ca sunt cele trei cauze principale.

"Aveam in septembrie prognozat un miliard de lei profit de la BNR plus profit de la banci (...) Prin schimbarea regulamentelor o sa sa incasam zero. Nu e vina Guvernului", a precizat premierul.

A doua cauza a tinut de reorganizarea ANAF, care a dus la scaderea incasarilor in cele cateva luni in care s-au produs schimbarile respective, iar cea de a treia cauza a tinut... mai mult


Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 14:37

34 comentarii
Indexarea cu 4% a pensiilor, aprobata in Parlament

Indexarea cu 4% a pensiilor, aprobata in Parlament

Parlamentul a dat aviz favorabil, marti, indexarii cu 4% a pensiilor, incepand cu 1 ianuarie 2013.

Ordonanta de urgenta 1/2013 pentru modificarea legii privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptata de Camera Deputatilor, care este decizionala, in ciuda votului negativ exprimat de parlamentarii PP-DD, informeaza Romania Tv.

Actul normativ, aprobat si de Senat, in data de 28 ianuarie, urmeaza sa fie trimis presedintelui Traian Basescu pentru promulgare.

Potrivit ministrului Muncii, Mariana Campeanu, valoarea punctului de pensie a crescut la 762,1 lei, de la 732,8 lei.

"Punctajul de pe talon se inmulteste cu valoarea punctului de pensie. In 2014, valoarea punctului de pensie va fi din nou indexata in functie de inflatie si de cresterea salariului real, nu putem sti de acum care vor fi acestea", a precizat oficialul, la acelasi post de televiziune.

In plus, ministrul a anuntat ca, avand in vedere ca indexarea este valabila de la 1 ianuarie, pensionarii vor primi, in februarie, si diferenta de pe luna trecuta.

Conform sursei citate, deputatul PDL, Roberta Anastatse, a cerut o crestere mai mare a pensiilor.

"E un lucru salutar ca aceasta indexare apare, insa calculele noastre arata ca aceasta indexare ar trebui sa aiba loc cu 6% si nu cu 4%. Credem ca exista resurse financiare pentru acest lucru, daca luam in calcul cresterea aparatului adminstrativ", a spus Anastase.

In replica, Mariana Campeanu a spus ca intr-adevar pensionarii au fost... mai mult


Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 13:49

23 comentarii
Ponta confirma pe Facebook cresterea salariului minim si indexarea pensiilor

Ponta confirma pe Facebook cresterea salariului minim si indexarea pensiilor

Premierul Victor Ponta a confirmat cresterea salariului minim in doua trepte si indexarea pensiilor cu 4%, intr-o postare pe Facebook.

"Salariul minim va creste de la 1 februarie la 750 de lei si de la 1 iunie la 800 de lei. Iar maine adoptam OUG si indexam cu 4% pensiile", a anuntat Ponta.

Asftel, salariul minim pe economie va creste cu 50 de lei, de la data de 1 februarie, ajungand la nivelul de 750 de lei, potrivit proiectului de buget pentru 2013, iar de la 1 iulie va urma o a doua etapa de crestere a salariului minim, pana la 800 de lei.

De asemenea, pensiile vor fi indexate cu 4%, asa cum prevede Legea pensiilor.

Potrivit Inspectiei Muncii, numarul salariatilor care au salariu minim este de 536.839, dintr-un total de peste cinci milioane. mai mult


Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 23:36

10 comentarii
Ponta: Pensiile vor fi indexate in ianuarie, dar banii vor ajunge la oameni in februarie (Video)

Ponta: Pensiile vor fi indexate in ianuarie, dar banii vor ajunge la oameni in februarie (Video)

Premierul Victor Ponta a anuntat luni, inainte de sedinta USL, ca indexarea pensiilor va avea loc in ianuarie, dar banii vor ajunge la pensionari cel mai probabil in februarie.

"Asta am discutat cu domnul ministru Voinea. Putem sa emitem ordonanta de urgenta pentru ca indexarea pensiilor, care are loc in ianuarie, sa fie platita la inceputul lui februarie", a afirmat Ponta, precizand ca pensiile vor fi indexate in functie de rata inflatiei si salariul mediu, iar acesti indicatori sa calculeaza la final de luna.

"Este o problema tehnica, pentru ca indexarea pensiilor se face si in functie de salariul mediu si inflatie, care se comunica la sfarsitul fiecarei luni", a explicat Ponta.

Pensiile sunt indexate cu 4 la suta chiar din luna ianuarie, dar pensionarii vor primi diferentele dupa aprobarea bugetului pe 2013, a declarat duminica seara, la Realitatea TV, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Liviu Voinea: Pensionarii vor primi diferentele din indexarea pensiilor dupa aprobarea bugetului

"Pensiile se indexeaza cu 4% incepand chiar din luna ianuarie. Chiar daca in ianuarie pensionarii nu vor primi in mana aceste majorari, vor primi diferentele in lunile urmatoare, dupa ce va fi aprobat bugetul", a spus Voinea.

Ministrul delegat a precizat ca vor beneficia de aceasta masura sase milioane de pensionari, din care 4,8 milioane din sistemul public de pensii si 1,2 milioane de pensionari din agricultura.

mai mult


Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 16:04

3 comentarii
Liviu Voinea: Pensionarii vor primi diferentele din indexarea pensiilor dupa aprobarea bugetului

Liviu Voinea: Pensionarii vor primi diferentele din indexarea pensiilor dupa aprobarea bugetului

Pensiile sunt indexate cu 4% chiar din luna ianuarie, dar pensionarii vor primi diferentele dupa aprobarea bugetului pe 2013, a declarat duminica seara, la Realitatea TV, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

"Pensiile se indexeaza cu 4% incepand chiar din luna ianuarie. Chiar daca in ianuarie pensionarii nu vor primi in mana aceste majorari, vor primi diferentele in lunile urmatoare, dupa ce va fi aprobat bugetul", a spus Voinea.

Ministrul delegat a precizat ca vor beneficia de aceasta masura sase milioane de pensionari, din care 4,8 milioane din sistemul public de pensii si 1,2 milioane de pensionari din agricultura. mai mult


Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 13:37

Mariana Campeanu: Pensiile vor fi indexate cu siguranta in 2013

Mariana Campeanu: Pensiile vor fi indexate cu siguranta in 2013

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a dat asigurari, joi seara, ca pensiile vor fi indexate in 2013, procentul exact urmand sa fie prevazut in bugetul de stat.

"Pana nu vad bugetul adoptat, nu pot sa spun exact ca e 4%, dar sigur se vor indexa pensiile la anul", a spus Mariana Campean, uintr-o emisiune la Realitatea TV.

Potrivit ministrului Muncii, indexarea pensiilor este absolut necesara deoarece acestea nu au mai crescut de trei ani.

"Este foarte clar ca, iata, suntem in al treilea an in care pensiile nu au fost indexate absolut deloc si, categoric, aici trebuie facut ceva. In functie de constructia finala a bugetului, vom vedea cat va fi cresterea. La ora actuala, este de 4%, ca va fi 4%, ca va fi 5% o sa vedem in final tocmai pentru a nu crea dezechilibre in cadrul bugetului. Este ceea ce ne-am propus si respectam intotdeauna ce ne-am propus. N-am promis nici majorari de salarii, nu am promis nimic de genul acesta in 2013 care sa conduca la dezechilibre", a mai spus Campeanu.

Ministrul Muncii a dat asigurari ca nu vor mai fi facute nici taieri de venituri. "Am spus foarte clar ca incepand cu aceasta guvernare nu se mai taie nimic", a subliniat Mariana Campeanu.

Ea a mai afirmat ca bugetul pe 2012 este construit echilibrat. "Asa cum am avut grija si in aceste sapte luni o sa avem si la anul sa gestionam foarte bine banul public si sa nu facem risipa. De altfel, o sa si vedeti ca bugetul este construit in mod echilibrat si fara niciun exces", a sustinut... mai mult


Joi, 13 Decembrie 2012, ora 23:06

5 comentarii
Alegeri parlamentare 2012: Campeanu promite indexarea pensiilor

Alegeri parlamentare 2012: Campeanu promite indexarea pensiilor

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, sambata, la Deva, la lansarea candidaturii sale pentru Senat, ca pensiile vor fi indexate in 2013, iar medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru cei cu pensii mai mici de 1.000 de lei.

"Incepand cu 2013, dupa multi ani, pensiile vor fi indexate, iar medicamentele vor fi compensate cu 90 la suta pentru cei care au pensii sub 1.000 de lei. Se va introduce din luna martie, anul viitor, si un ajutor pentru energie electrica, pentru persoanele vulnerabile, pentru ca stiti ca de la anul se liberalizeaza pretul la energie.

De asemenea, ne-am propus ca in urmatorii patru ani toti copiii nostri sa aiba la pranz o masa calda, asigurata in scoli. Nu i-am uitat nici pe veterani si eu sper chiar ca pana la sfarsitul acestui an sa creasca ajutorul anual, de la 200 la 260 de lei, pentru ca, din pacate, au ramas foarte putini si trebuie sa-i ajutam sa iasa din iarna", a afirmat ministrul Muncii.

In discursul rostit in sala mare a Casei de Cultura "Dragan Munteanu" din Deva, in fata a aproximativ 1.000 de membri USL, Mariana Campeanu a anuntat ca intre prioritatile USL se numara crearea de locuri de munca, o parte dintre acestea urmand sa fie dezvoltate prin continuarea programului de constructie a mai multor minihidrocentrale pe raul Strei.

"Judetul Hunedoara este privilegiat deoarece va beneficia de fonduri pentru investitii, ceea ce inseamna noi locuri de munca. Se vor construi patru microhidrocentrale, adica se vor crea... mai mult


Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 19:04

3 comentarii
Ponta, de acord cu indexarea pensiilor

Ponta, de acord cu indexarea pensiilor

Premierul Victor Ponta sustine indexarea pensiilor, deoarece este vorba de aplicarea legii, dupa cum a declarat dupa deschirea Bucharest Economic Forum.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu, a declarat, recent, ca va incerca sa introduca indexarea pensiilor in bugetul pentru anul viitor.

Campeanu a precizat, totusi, ca indexarea pensiilor cu rata inflatiei ar putea avea loc doar daca deficitul bugetar va fi mai mic.

Banca Nationala a Romaniei a revizuit in crestere, miercuri, estimarea pentru rata inflatiei la sfarsitul acestui an, pana la 5,1 la suta. De altfel, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, Romania a avut printre cele mai mari cresteri la preturile alimentelor din Uniunea Europeana, cu exceptia tarilor in care s-a majorat TVA in acest an.

Premierul a mai adaugat ca, in timpul forumului, a discutat cu oamenii de afaceri despre viziunea economica si de dezvoltare pentru Romania.

"Sunt mai degraba optimist dupa tot ce am analizat in aceasta perioada, dupa tot ce e prezentat, dar tine pana la urma de factorul politic ca de aceasta data sa nu ratam o oportunitate de dezvoltare pentru Romania", a spus Ponta. mai mult


Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 14:02

5 comentarii
Campeanu: In bugetul pentru 2013 incercam sa indexam pensiile

Campeanu: In bugetul pentru 2013 incercam sa indexam pensiile

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu, a declarat ca in constructia bugetara pentru anul 2013 se va incerca indexarea pensiilor.

Totodata, ministrul liberal a sugerat ca indexarea pensiilor cu rata inflatiei s-ar putea realiza numai in conditiile unui varf de plata al datoriei externe, dar si daca deficitul bugetar va fi mai mic.

Rata inflatiei, revizuita la 5,1% - Scumpirea alimentelor, printre cele mai accentuate din UE

"In constructia bugetara pentru anul viitor, incercam sa indexam pensiile, in masura in care ne vom putea incadra in deficitul bugetar pentru 2013, care este mai mic decat cel de anul acesta. Sa nu uitam ca masura, dar si altele asemenea, vor trebui luata in contextul existentei unui varf al platilor externe. Anii 2013 si 2014 sunt varfuri maxime de returnare a datoriei externe de peste 11-12 miliarde de euro", a declarat Mariana Campeanu, pentru Agerpres.

Aceasta considera ca Legea pensiilor nu trebuie modificata, ci trebuie doar aplicata.

"Indexarea pensiilor exista in lege, aplicarea a fost insa suspendata. Chiar daca nu vom reusi sa aplicam integral cele prevazute in lege, o indexare a pensiilor in functie de rata inflatiei tot vom face", continua ministrul Muncii.

Pensionarii ii cer lui Ponta indexarea pensiilor

Mariana Campeanu a mai afirmat ca constructia bugetara pentru 2013 este facuta, iar in prezent se incearca introducerea unor elemente noi, precum indexarea pensiilor, dar si "ajutoarele... mai mult


Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 17:49

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  2. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  3. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  4. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  5. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  6. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  7. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  8. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  9. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  10. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala