india poluare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Masuri extreme in China: Placute de inmatriculare acordate prin tragere la sorti

Masuri extreme in China: Placute de inmatriculare acordate prin tragere la sorti

Municipalitatea orasului Tianjin, din nordul Chinei, limiteaza numarul de placute de inmatriculare eliberate anual la 100.000, in scopul reducerii ambuteiajelor din trafic si poluarii.

Tianjin este al patrulea oras din China care impune astfel de restrictii, potrivit Press Trust of India.

Situata pe coasta de nord-est la 120 de kilometri de Beijing, localitatea are 14 milioane de locuitori, iar in 2012 au fost inregistrate aici 2,36 milioane de autovehicule.

Placutele vor fi distribuite prin intermediul unui sistem care presupune tragerea la sorti (pentru 60.000 de placute de inmatriculare) si licitatii (pentru 40.000 de placute).

Din numarul total de placute de inmatriculare, 88% sunt destinate soferilor persoane fizice, iar restul companiilor si altor entitati. Institutiile si organizatiile guvernamentale nu vor putea solicita placute de inmatriculare noi.

Masurile au intrat in vigoare la cinci ore dupa ce au fost anuntate, saptamana trecuta, declansand panica pe piata auto locala.

Celelalte orase din China care au adoptat masuri similare sunt Beijing, aglomerarea urbana Shanghai, Guiyang si Canton. mai mult


Duminica, 22 Decembrie 2013, ora 17:48

1 comentariu
Harta NASA care arata unde ucide poluarea

Harta NASA care arata unde ucide poluarea

O harta care scoate in evidenta tarile unde poluarea aerului este responsabila de cele mai multe decese a fost publicata pe site-ul NASA, inainte ca acesta sa fie inchis.

Pentru a realiza aceasta harta, cercetatorii au comparat nivelurile de poluare pe o perioada de 150 de ani, incepand din 1850 pana in 2000. Zonele colorate in maro inchis le arata pe cele mai mari, acolo unde poluarea aerului duce la moarte prematura, scrie Jol Press.

Printre cele mai afectate zone figureaza Japonia, China, India, majoritatea tarilor europene precum si anumite parti ale continentului african.

Pierre Souvet, presedintele Association Sante Environnement Franta (ASEF), intr-un interviu pentru Atlantico, explica faptul ca in Marsilia "poluarea aerului provoaca o reducere a sperantei de viata cu aproape 8 luni".

Potrivit acestuia, "efectele pe termen lung asupra sanatatii sunt cancer, accidente vasculare si tromboze". mai mult


Joi, 10 Octombrie 2013, ora 14:22

1 comentariu
In 30 de ani, carbonul eliberat de omenire va declansa incalzirea catastrofala a Pamantului

In 30 de ani, carbonul eliberat de omenire va declansa incalzirea catastrofala a Pamantului

Expertii au calculat ca omenirea a ars in ultimi 300 de ani 570 miliarde de tone de carbon, ceea ce face ca punctul in care Pamantul nu va mai putea suporta este la numai 30 de ani distanta.

Omenirea a ars deja mai mult de jumatate din cantitatea de combustibil fosil care poate fi consumata pana cand nivelul catastrofal al incalzirii globale sa nu mai poata fi evitat, au calculat oamenii de stiinta.

Ei avertizeaza ca suntem pe un drum care va face sa depasim limita suportabilitatii Pamantului in numai 30 de ani, arata The Independent.

Oamenii de stiinta estimeaza ca daca vrem sa incalzirea globala sa ramana sub nivelul crucial de 2 grade Celsius, dincolo de care consecintele schimbarilor climatice se asteapta sa fie tot mai devastatoare, cantitatea totala de carbon ars de cand a inceput revolutia industriala nu trebuie sa depaseasca un trilion de tone.

Asta deoarece CO2 poate sa ramana in atmosfera pentru mai mult de 200 de ani, dand efectului de sera un efect cumulativ. Oamenii de stiinta au calculat ca omenirea a ars, in ultimii 300, aproximativ 570 miliarde de tone, adica aproape 57% din cantitate.

Cu toate astea, nu ne raman inca 300 de ani ci doar 30, deoarece cresterea economica in tarile in curs de dezvoltare va face ca celelalte 430 miliarde de tone sa fie arse intr-un ritm accelerat pana in 2040, daca nu vor fi luate masuri drastice de a micsora emisiile de carbon.

Desi cifrele pot sa difere, aceste date vor fi publicate saptamana viitoare de... mai mult


Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 23:01

10 comentarii
Poluarea cu mercur, un pericol tot mai mare pentru oceane

Poluarea cu mercur, un pericol tot mai mare pentru oceane

Poluarea cu mercur a oceanelor ar putea sa capete o intensitate mai mare in viitor. Din aceasta cauza, pestele pe care il consumam va fi mai periculos pentru sanatatea noastra.

Poluarea cu mercur provenita de la centralele electrice din China si India afecteaza tot mai mult pestele din oceane, scrie CBS News. Mercurul din aceste surse ajunge chiar si in pestele din apele Hawaii-ului, SUA.

Intr-un studiu aparut in numarul din 25 august al revistei "Nature Geoscience", cercetatorii de la Universitatea din Michigan, SUA, sustin ca mercurul ajuns in oceane provine de la centralele electrice care folosesc carbuni.

In acest fel, mercurul ajunge la distante de mii de kilometri de sursa poluanta si se depune pe fundul oceanului. De aici, el ajunge in pestele provenit din Oceanul Pacific.

Joel Blum, coordonatorul studiului de specialitate, spune ca este nevoie de reducerea cantitatii de mercur pe care cele doua state o produce. O astfel de problema are implicatii atmosferice globale, fiind nevoie de masuri de protectie, spune expertul.

Ce putem pati din cauza mercurului

Forma toxica pe care o ia mercurul in peste se numeste metilmercur. El poate afecta inima si sistemul nervos central. Femeile insarcinate nu trebuie sa consume peste oceanic, deoarece mercurul din el efecteaza si fatul.

Specialistii estimeaza ca nivelul mercurului din oceane se poate dubla pana in anul 2050, iar pestele va fi si mai contaminat decat in prezent. Din pacate, urbanizarea tot mai... mai mult


Marti, 27 August 2013, ora 23:38

Fapte incredibile despre poluare - (Partea I)

Fapte incredibile despre poluare - (Partea I)

In afara de faptul ca ne otraveste viata, poluarea produce un dezechilibru in intregul mediu atat de armonios al naturii, cu efecte dezastruoase, atat asupra animalelor, cat si a vegetatiei. Clima resimte si ea consecintele.

Chiar si zgomotul este un tip de poluare care ar trebui limitat. Studiul si impiedicarea poluarii au devenit o ramura importanta a stiintei, o preocupare majora a cercetatorilor si expertilor in domeniu.

Pentru publicul larg insa nu este lipsit de importanta sa ia cunostinta de curiozitatile unor fapte la care nu ne-am fi asteptat, dar care s-au constatat a fi realitati, poate amuzante la prima vedere, dar tragice in fondul lor - noteaza portalul kabanik, prezentand mai multe exemple:

* In India, mor uneori pana la o mie de copii pe zi, ca urmare a diareei si altor boli provocate prin consumul apei contaminate. Este de retinut ca adultii sunt relativ mai rezistenti la acesti factori agresivi, in fata carora organismul si-a creat o relativa imunitate de-a lungul vietii.

* Americanii cumpara peste 29 milioane recipienti cu apa plata pe an. Pentru realizarea lor, industria consuma 17 milioane barili de titei, cantitate suficienta pentru alimentarea cu carburanti a unui milion autoturisme timp de un an, la un consum mediu.

* Dintre recipientii rezultati dupa consumul apei plate, numai 13% sunt reciclati. Descompunerea in natura a celorlalti dureaza cel putin un secol, iar uneori mai mult timp. Daca recipientii sunt arsi, substantele nocive,... mai mult


Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 23:41

7 comentarii
Cele mai poluate orase din lume

Cele mai poluate orase din lume

Orasele din Iran, India, Pakistan si Mongolia sunt cele mai poluate din lume, conform unui sondaj realizat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), iar cele mai curate se afla in Statele Unite si Canada.

In Romania, pe lista neagra se afla Bucurestiul, Timisoara, Craiova si Iasi, Galatiul fiind orasul cu cel mai curat aer, scrie The Guardian.

Topul este realizat cu ajutorul datelor raportate de tarile respective pe parcursul mai multor ani si claseaza aproape 1.100 de orase in functie de PM10.

OMS recomanda o limita superioara de 20 de microni de PM10, care poate determina probleme respiratorii grave. Aceste particule constau in dioxid de sulf si dioxid de azot care provin de la centralele energetice, masini si industrie.

In Romania, majoritatea oraselor au depasit pragul minim de microparticule din aer. Astfel, in Buzau au fost inregistrate 22 de micrograme pe metru cub, in Oradea- 26 de micrograme pe metru cub, in Bacau- 27 de micrograme pe metru cub, in Botosani- 29 de micrograme pe metru cub.

Bucurestiul a inregistrat 48 de micrograme pe metru cub, fiind depasit de Craiova cu 49 de micrograme pe metru cub, Timisoara cu 51 de micrograme pe metru cub si de Iasi cu 54 de micrograme pe metru cub.

Cel mai putin poluat oras din Romania este Galati, inregistrand 18 micrograme pe metru cub.

Orasul iranian Ahvaz este pe primul loc in topul celor mai poluate orase din lume, nivelul mediu de PM10 fiind de 372 de micrograme pe metru cub.

Capitala... mai mult


Marti, 27 Septembrie 2011, ora 20:56

4 comentarii
Criza nu a scazut nivelul de poluare: emisii de carbon record in 2009

Criza nu a scazut nivelul de poluare: emisii de carbon record in 2009

Criza nu a scazut nivelul de poluare la nivel global, arata un raport al agentiei meteorologice din cadrul ONU, care a constatat ca nivelul de emisii de carbon din 2009 a fost unul record.

Raportul ONU arata ca nivelul de emisii de carbon din atmosfera a fost unul record, iar eforturile pentru reducerea acestora nu a modificat concentratia de gaze din atmosfera, arata raportul WMO.

Concentratia de dioxid de carbon, gaz considerat a fi principala cauza pentru schimbarile climatice, a crescut in 2009 pana la 386,8 pe milion si se estimeaza ca aceasta concentratie va creste si anul viitor.

In 2010, se asteapta ca emisiile provenite din combustibilii fosili sa creasca din nou, in intreaga lume, ajungand la un nivel record. Printre tarile vinovate vor fi China si India, unde populatiile din ce in ce mai mari duc la cereri din ce in ce mai mari de electricitate si bunuri. mai mult


Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 18:46

Alte articole despre: emisii CO2, emisii carbon, poluare criza
India anunta investitii masive in energia solara

India anunta investitii masive in energia solara

Dupa mai multe luni de speculatie pe marginea programului indian de producere a energiei regenerabile, guvernul de la Delhi a anuntat o prima faza a investitiilor, in valoare de 922 de milioane de dolari.

Aceasta este doar prima din cele trei etape ale strategiei, costul final fiind estimat la 20 de miliarde de dolari, informeaza New York Times.

India si-a propus sa creasca productia de energie electrica obtinuta din energia solara la 20 de gigawati pana in anul 2022. Anuntul vine cu trei saptamani inaintea intalnirii de la Copenhaga, unde liderii lumii vor incerca sa ajunga la un acord pentru reducerea emisiilor poluante.

Planurile Indiei sunt considerate ambitioase, dar au fost primite cu scepticism deoarece tari dezvoltate, precum Statele Unite, nu produc decat 9 gigawati de energie solara.

India a intampinat greutati si in programul de marire a capacitatii de energie conventionala. Potrivit estimarilor, planul pe cinci ani care se va incheia in 2012 va fi terminat in proportie de 80%.

O alta problema pe care oficialii indieni trebuie sa o rezolve este scaderea pretului energiei solare pentru a o face mai atractiva decat carbunele, care este in continuare principalul combustibil pentru centralele din toata tara. mai mult


Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 16:01

Poluarea ucide 56 de milioane de oameni pe an

Poluarea ucide 56 de milioane de oameni pe an

Un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii releva faptul ca in fiecare an mor din cauza poluarii 56 de milioane de oameni in intreaga lume.

Principalele cauze ale deceselor sunt bolile la plamani, faringe si esofag sau bolile de piele.

Poluarea ucide mai ales in Africa si Asia. Dar nici europenii nu sunt feriti. 300.000 de decese se inregistreaza anual in UE din cauza poluarii, scrie Jurnalul National.

Patru din zece decese inregistrate in lume sunt influentate direct sau indirect de poluare. Asta inseamna 6.390 de decese in fiecare ora.

Cele mai multe morti cauzate de poluare au loc in China, India, tarile Africii, Brazilia, SUA si Rusia.

Cei mai expusi pericolului sunt orasenii din marile aglomerari urbane si zonele industriale.

Apa de la robinet, aerul poluat si zgomotul sunt principalele surse de poluare care produc boli incurabile.

Iata ce probleme cauzeaza poluarea: imbatranirea prematura a pielii, insomnie, probleme cu memoria, calvitie, riscul de formare a cheagurilor sangvine potential letale. mai mult


Sambata, 13 Decembrie 2008, ora 08:48

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  2. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  3. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  4. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  5. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  6. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  7. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  8. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  9. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  10. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari