infiintare ferme

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Omul cheie din afacerile lui Rudeanu, ginerele lui Blaga - o femeie care muncea la o ferma, expulzata anul trecut (Video)

Omul cheie din afacerile lui Rudeanu, ginerele lui Blaga - o femeie care muncea la o ferma, expulzata anul trecut (Video)

Unul dintre oamenii cheie din firmele fantoma aflate in circuitul evazionist inlesnit de ginerele lui Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, se numeste Galina Vasilenco, era administrator la trei firme si se ocupa de o ferma de oi, iar in 2014 a fost expulzata din Romania.

In referatul prin care procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au cerut arestarea preventiva a lui Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, acestia prezinta pe larg situatia unuia dintre oamenii cheie ai lui Rudeanu, respectiv a Galinei Vasilenco, expulzata in 2014 in Republica Moldova.

Ea figura ca asociat, administrator si imputernicit pe conturile bancare ale societatilor Biovros, Biotehnical Industrial si Edificia 2003 Construct, care, in perioada ianuarie 2009 - decembrie 2012, figureaza ca furnizori importanti ai societatii lui Rudeanu, Axis Corporate Security, valoarea totala a facturilor fiscale ce atesta prestarea unor servicii sau bunuri catre aceste societati fiind de 3.577.401 lei plus TVA in cuantum de 816.388 lei.

Procurorii arata ca, din analiza rulajului conturilor acestor trei societati, rezulta ca sumele primite de la Axis Corporate Security erau fie retrase de la sediul bancii sau de la ATM de catre Galina Vasilenco, fie transferate in conturile bancare ale altor societati comerciale, avand si acestea un comportant fiscal disimulat de tip fantoma.

"Din verificarile facute la Oficiul Roman pentru Emigrari rezulta ca Galina Vasilenco a fost indepartata de pe... mai mult


Luni, 25 Mai 2015, ora 20:59

5 comentarii
Centre de comanda si control, infiintate de NATO in Romania (Video)

Centre de comanda si control, infiintate de NATO in Romania (Video)

Doua centre de comanda si control ale NATO vor fi infiintate in Romania, acestea urmand sa devina operationale in 2016, iar aici vor activa militari romani, dar si din alte state membre, au decis, joi, ministrii Apararii din statele membre ale Aliantei.

La reuniunea ministrilor Apararii de la Bruxelles s-a decis constituirea imediata pe teritoriile aliatilor din est - Romania, Polonia, Bulgaria, Estonia, Letonia si Lituania - a unor Unitati pentru Integrarea Fortelor NATO, acestea fiind structuri multinationale de comanda si control ale Aliantei Nord-Atlantice, care vor "asigura o prezenta vizibila si continua a NATO pe teritoriul aliatilor estici".

NATO isi intareste pozitia in estul Europei: Care e riscul pentru Romania din partea Rusiei

Pe langa acest centru, Romania va gazdui un Comandament Multinational de Divizie Sud-Est care va functiona ca un centru de comanda-control in situatia dislocarii de forte pe flancul estic al NATO.

Dusa: Sunt masuri istorice

"Dupa primirea in NATO din 2004, masurile care s-au aprobat astazi pentru Romania sunt foarte importante, putem sa le spunem chiar istorice, vizavi de reasigurarea pe flancul estic al NATO si UE. Aceste structuri multinationale NATO de comanda si control reprezinta materializarea deciziei adoptate la summitul din 2014, privind asigurarea unei prezente vizibile si persistente a NATO pe teritoriul tarilor aliate.

Aceste unitati vor avea un rol cheie pentru legatura dintre fortele nationale si cele... mai mult


Joi, 05 Februarie 2015, ora 21:47

6 comentarii
PSD schimba strategia: BEC sa isi asume infiintarea de noi sectii de votare din diaspora

PSD schimba strategia: BEC sa isi asume infiintarea de noi sectii de votare din diaspora

Liderii PSD cer Biroului Electoral Central sa clarifice din punct de vedere legal posibilitatea infintarii de noi sectii de votare in diaspora pentru turul doi al prezidentialelor si sa isi asume o decizie prin hotarare.

Astfel, presedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, arata intr-un comunicat de presa ca hotararile transmise de BEC in ultimele zile "nu sunt suficiente".

"Nu sunt suficiente si clarificatoare pentru ca legea spune ca alegerile se organizeaza in aceleasi sectii de votare ca si la turul I. Acest lucru pune MAE intr-o postura dificila - sa tina cont de interpretarea pe care BEC o da legii sau sa respecte prevederile legii, care de fapt sunt foarte clare? Aceasta problema nu poate fi clarificata decat de o interventie rapida a BEC, de o hotarare clara, care sa permita MAE sa ia decizii", se arata in comunicatul citat.

De asemenea, deputatul PSD Ana Birchall subliniaza faptul ca BEC "trebuie sa-si asume o decizie clara in legatura cu sectiile de vot din strainatate".

"La Art. 54, alineatul 1, Legea 370/ 2004 specifica foarte clar: 'Al doilea tur de scrutin are loc in aceleasi sectii de votare si circumscriptii electorale, sub conducerea operatiunilor electorale de catre aceleasi birouri electorale si pe baza acelorasi liste de alegatori de la primul tur'.

Din punct de vedere juridic, un comunicat din partea BEC nu echivaleaza cu o hotarare. Confuzia trebuie sa inceteze. In niciuna din hotararile sale, BEC nu a spus ca se pot infiinta noi... mai mult


Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 10:17

12 comentarii
Au reusit in afaceri: Ferma din Dabuleni care a trimis celebrii pepeni pe meleaguri straine

Au reusit in afaceri: Ferma din Dabuleni care a trimis celebrii pepeni pe meleaguri straine

De la ferma Iancu, o mica afacere de familie din Dabuleni, renumitii pepeni au ajuns pe mesele estonienilor si germanilor. Povestea din patria lubenitelor gustoase incepe cu aproape zece ani in urma.

In primavara lui 2005, Maria si Stan Iancu, ambii ingineri cu o vechime de zeci de ani in horticultura, impreuna cu fiul lor, Alexandru, care avea putin peste 20 de ani la acea vreme, au pus bazele propriei ferme pomicole.

Decizia a fost legata de fructele parfumate ale pomilor roditori.

"Nascandu-ma intr-o familie de horticultori, petrecandu-mi aproape toate vacantele de vara in ferma tatalui meu, o ferma pomicola cu mar, prun, piersic, nectarin, cais, dorinta de a face agricultura a venit de la sine.

Ferma a inceput mai mult ca un hobby decat ca o afacere, ajungand acum sa fie singura activitate si singura sursa de venit", a povestit Alexandru Iancu, la randul sau inginer, pentru Ziare.com.

Investitia initiala s-a ridicat la aproximativ 50.000 de euro, bani asigurati din economii proprii si credite bancare.De la pepeni si tomate, la ferma pomicola si pepiniera

"Parintii mei, fiind pomicultori, si-au dorit sa aiba o ferma pomicola, dar intr-o astfel de ferma trebuie sa investesti 3-4 ani fara a avea un profit, asa ca am cultivat pepeni verzi si tomate, care, fiind culturi anuale, aduc un profit rapid.

In acelasi timp, am continuat sa achizitionam teren pe care am cultivat specii silvice, folosite la impaduririle masive din zona Dabuleniului,... mai mult


Marti, 12 August 2014, ora 07:49

2 comentarii
Alte articole despre: afacere agricultura, ferma pepeni pomi
Nastase, sageti virtuale catre Basescu in pauzele de munca "pe rupte" la ferma de la Cornu

Nastase, sageti virtuale catre Basescu in pauzele de munca "pe rupte" la ferma de la Cornu

Adrian Nastase vopseste gardul fermei de la Cornu, trebaluieste prin curte, sta la umbra cand sunt 35 de grade la amiaza si asculta Eric Clapton.

Pe blogul sau, Nastase isi povesteste zilele de pace sufleteasca petrecute in ferma de la Cornu.

"De cateva zile sunt la Cornu. Am muncit pe rupte cu treburi gospodaresti in curte. Caldura a fost sufocanta la amiaza. Astazi e innorat. Nu prea e de stat pe afara. Totusi, am mai vopsit cu ulei de in niste lemne pe care timpul le imbatranise. Acum stau in casa si ascult Eric Clapton", scrie Adrian Nastase.

Obiectul postarii e de fapt nemulturmirea sa ca Palatul Parlamentului ar urma sa devina un spatiu mai prietenos prin daramarea zidului care il inconjoara. Conform lui Nastase, ar urma sa se organizeze o licitatie iar castigatorii vor avea dreptul sa faca terase in spatiul devenit liber. Langa fosta Casa a Poporului populatia ar putea avea acces liber, initiativa cu care Nastase nu e de acord.

"La o propunere similara, am inaintat o initiativa legislativa prin care propuneam (in gluma, evident) daramarea tuturor gardurilor de la toate institutiile publice, incepand cu gardul de la Cotroceni (acolo, de ce nu?). In felul acesta, s-ar putea realiza si principiul subsidiaritatii - decizia ar fi dusa mai aproape de popor".

Nastase nu scapa ocazia de a fi ironic la adresa presedintelui Traian Basescu: "Propun ca numele primei bodegi care se va infiinta pe peluza Parlamentului (cu cat efort am reusit plantarea a mii de... mai mult


Luni, 12 August 2013, ora 15:29

12 comentarii
De ce nu se inghesuie romanii sa-si faca ferme familiale pe bani europeni

De ce nu se inghesuie romanii sa-si faca ferme familiale pe bani europeni

Ministerul Agriculturii a anuntat prelungirea termenului pentru depunerea proiectelor pentru fermele familiale pana la mijlocul lunii august. Fermierii romani nu s-au inghesuit sa ia 50.000 de euro din fonduri europene, desi autoritatile le-au "pus pe tava" toate instrumentele necesare: proiecte tip sau credite pentru prefinantare.

Jucatorii din piata contactati de Business24 au explicat ca proiectul are din start foarte multe minusuri legate de procedura si principii de aplicare.

Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, Laurentiu Baciu, crede ca banii din fonduri nerambursale sunt putini pentru dotarea unei ferme familiale. In plus, el crede ca exista foarte multe semne de intrebare cu privire la legislatia justificativa.

Afla mai multe despre avantajele unei ferme familiale, dar si despre criteriile pe care trebuie sa le indeplinesti daca vrei sa infiintezi o astfel de ferma in continuarea articolului Satenii refuza fermele familiale, chiar daca finantarea e mura-n gura mai mult


Joi, 01 August 2013, ora 16:39

6 comentarii
Ferma de familie: Cum obtii garantii de la stat si cat vor costa creditele

Ferma de familie: Cum obtii garantii de la stat si cat vor costa creditele

Ministerul Agriculturii a anuntat recent extinderea garantiilor de stat si crearea unui fond special de finantare pentru fermieri.

Statisticile si sondajele au relevat ca exploatatiile agricole, mai ales cele nou infiintate, gasesc greu resurse pentru cofinantarea unei investitii facute prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), au explicat reprezentantii MADR, pentru Ziare.com.

In plus, daca analizam implementarea PNDR si nivelul absorbtiei fondurilor europene in acest program, constatam ca au fost reziliate contracte incheiate cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), in principal, din cauza lipsei cofinantarii, iar bancile nu sunt interesate sa dea credite pentru agricultura.

"Gospodariile taranesti nu pot evolua la stadiul de exploatatii cu caracter comercial pentru a accesa ulterior fonduri europene, nu exista niciun fel de masuri pentru stimularea tranzactiilor funciare avand ca rezultat cresterea suprafetei agricole cultivate pe exploatatie, cresterea si modernizarea productiei", au precizat reprezentantii de la MADR.

In acest context, Ministerul Agriculturii intentioneaza sa introduca un instrument financiar de microcreditare, din fonduri proprii, precum si sa extinda masurile de garantare.

Cum beneficiezi de garantii de la stat in agricultura

Garantarea creditelor/finantarilor acordate in sectorul agricol din fondurile MADR vizeaza urmatoarele aspecte:

- acordarea de garantii de pana la 50% la creditele... mai mult


Joi, 30 Mai 2013, ora 16:07

Cum pot deveni rentabili micii fermieri - Care sunt cele mai avantajoase investitii

Cum pot deveni rentabili micii fermieri - Care sunt cele mai avantajoase investitii

Pentru a-ti deschide o afacere profitabila in agricultura este necesara o investitie minima de 5.000 de euro, insa costul infiintarii unei ferme cu solar poate ajunge si la 100.000 de euro.

In consecinta, pentru a nu pierde investitia, trebuie sa te orientezi pe anumite produse, atent alese, pentru ca sa reusesti sa obtii un profit in cel mai scurt timp.

"Cele mai profitabile sunt cele cautate pe piata, acesta este criteriul dupa care trebuie sa ne ghidam. Rapita, floarea-soarelui, porumbul si graul, acestea sunt in acest moment (cele mai profitabile - n. red.), insa este posibil ca anul viitor sa nu mai mearga, deci nu poti garanta nimic. Nu e nimic batut in cuie.

Nu exista culturi pe care te poti baza 100%, cererea pe piata este foarte fluctuanta, de la un produs la altul, de la o specie la alta, e greu sa te pronunti. Insa e bine sa iti faci un plan pe termen mediu, de care sa te tii indiferent de situatie", a precizat seful Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania-LAPAR, Laurentiu Baciu, pentru Ziare.com.

Astfel, el a precizat ca, pentru 5 hectare de teren pe care vrei sa le cultivi, ai nevoie, la inceput, de aproximativ 5.000 de euro.

Fermele de vaci nu mai sunt profitabile

O ferma de vaci nu mai e profitabila in Romania, mai ales daca vinzi laptele la procesatori, caz in care iesi in paguba, considera Costel Caras, presedintele asociatiei crescatorilor de vaci Holstein-Ro.

El a precizat, pentru Ziare.com, ca ai nevoie de cel putin... mai mult


Marti, 16 Aprilie 2013, ora 08:06

4 comentarii
40.000 de euro pentru tinerii care vor sa se mute la sat

40.000 de euro pentru tinerii care vor sa se mute la sat

Tinerii fermieri care intentioneaza sa se instaleze in mediul rural vor putea primi de la sfarsitul acestui an o suma de 40.000 de euro din fonduri europene, cu 60% mai mult decat in prezent, a declarat, joi, directorul general adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Ciprian Alic.

"Comitetul de monitorizare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 (PNDR) a decis majorarea sumei alocate pentru proiectele depuse pe masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri in mediul rural", de la 25.000 de euro in prezent, la 40.000 de euro. Asteptam in momentul de fata consfiintirea din partea Bruxelles-ului. Estimam ca in a doua sesiune de depunere de proiecte, de la sfarsitul anului (1-30 noiembrie 2011 n.r.), fermierii vor primi deja o suma mai mare", a spus Alic.

De asemenea, Comitetul de monitorizare a majorat si limita minimala pe proiectele pe masura 112, de la 10.000 la 12.000 de euro, dar a aprobat si anumite realocari pe masurile de mare impact pe PNDR precum 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole", 312 - "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi" si si 313 - "Incurajarea activitatilor turistice".

"Pe masura dedicata microintreprinderilor pentru activitatile de servicii din mediul rural este eligibila 70% din valoarea proiectului, adica cel mult 200.000 euro. Numai in ultima sesiune am avut depuse 2.500 de proiecte pe masura 312. De asemenea, vor fi bani in continuare si pentru dezvoltarea turismului... mai mult


Joi, 23 Iunie 2011, ora 20:11

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  2. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  3. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  4. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  5. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  6. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  7. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  8. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  9. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  10. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)