informatia gorjului

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Arestari in mafia permiselor auto: 2-300 de euro ca sa afli cine e politistul de traseu

Arestari in mafia permiselor auto: 2-300 de euro ca sa afli cine e politistul de traseu

Doar informatia despre cine urma sa fie polititul de la examen scotea din buzunarul celor care voiau permis auto in Gorj sume intre 200 si 300 de euro. Banii ajungeau la membrii retelei care inlesnea obtinerea permiselor prin frauda.

Din cele 16 persoane chemate la audieri in cursul zilei de luni, medici, instructori auto si politisti, 10 au fost arestate de procurorii Directiei Generale Anticoruptie, arata Realitatea TV.

Instructorii auto il contactau pe politistul de traseu si, dupa terminarea probei, il mituiau. Cand nu se puteau afla care sunt politistii de la examen, instructorii auto luau legatura cu sefii ierarhici si rezolvau "problema" cu acestia.

O alta facilitate oferita de mafia permiselor auto din Gorj era obtinerea contra cost a avizelor psihologice si a fiselor medicale, fara a mai fi nevoie de examinare.

Dupa perchezitiile din cursul zilei de luni, la mai multe cabinete medicale si scoli de soferi, procurorii au gasit si au confiscat 900.000 de lei, 23.500 dolari si bijuterii. mai mult


Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 09:54

Americani inselati de hackeri romani cu 4 milioane de dolari

Americani inselati de hackeri romani cu 4 milioane de dolari

Procurorii DIICOT fac, marti, 27 de perchezitii in Bucuresti si sapte judete, la persoane suspectate de fraude informatice, dupa ce ar fi inselat 100 de cetateni americani prin organizarea unor licitatii frauduloase pe site-uri de profil, prejudiciul fiind estimat la patru milioane de dolari.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Gorj, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Gorj, au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 20 de persoane suspectate de fraude informatice.

Cele 27 de perchezitii sunt facute la imobilele celor 20 de persoane invinuite in acest caz, situate in Bucuresti si in judetele Gorj, Olt, Ilfov, Valcea, Bacau, Timis si Caras-Severin. La finalul perchezitiilor, cele 20 de persoane vor fi duse pentru audieri la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Gorj, urmand ca procurorii sa decida daca acestea vor fi retinute.

Potrivit procurorilor, membrii gruparii ar fi indus in eroare aproximativ 100 de cetateni americani, cu ocazia organizarii de licitatii frauduloase pe site-uri de profil.

"Anunturile fictive postate de catre invinuiti erau create prin modificarea unor anunturi reale, prin schimbarea numelui, adresei de email si a altor date ale vanzatorului sau ale bunurilor oferite spre vanzare, cumparatorii fiind astfel indusi in eroare si determinati sa transfere, in conturi indicate de... mai mult


Marti, 11 Decembrie 2012, ora 11:40

Ponta si-a depus candidatura la Gorj: Nu s-a pus problema sa ma duc in alta parte (Video)

Ponta si-a depus candidatura la Gorj: Nu s-a pus problema sa ma duc in alta parte (Video)

Premierul Victor Ponta si-a depus, marti dupa-amiaza, candidatura pentru un nou mandat de deputat de Gorj, afirmand ca nu s-a pus vreodata problema sa candideze in alt judet.

"Nu s-a pus problema sa candidez in alta parte. Voi candida intotdeauna doar aici, pana cand oamenii se vor decide sa nu ma mai aleaga. Sunt absolut convins ca oamenii vor fi cu noi", a spus premierul.

Acesta s-a aratat extrem de increzator in sansele USL in Gorj, spunand ca "vom castiga toate cele opt colegii din Gorj".

In ceea ce priveste candidatura sa pentru un nou mandat de deputat, Victor Ponta a spus ca tot ceea ce trebuie sa faca este sa convinga ca merita sa-si pastreze functia in Camera Deputatilor.

"Singurul efort e sa-i conving pe oameni sa ma tina in echipa. Important este sa aiba oamenii incredere in noi in continuare", a incheiat Victor Ponta.

Dan Diaconescu candideaza in acelasi colegiu ca si Victor Ponta

Dan Diaconescu isi va depune candidatura pentru un post de deputat in colegiul de la Targu Jiu unde va concura si premierul Victor Ponta. Presedintele PP-DD, Simona Man, a confirmat informatia.

Dan Diaconescu va candida in colegiul lui Ponta. Gigi Becali: Merg si eu

"Domnul Diaconescu isi tine promisiunile facute electoratului nostru, domnul Diaconescu nu a pierdut nicio lupta si o va castiga si pe aceasta", a spus Simona Man.

Dan Diaconescu a anuntat inca de la inceputul lunii ca intentioneaza sa il infrunte pe Victor Ponta la alegerile parlamentare.... mai mult


Marti, 30 Octombrie 2012, ora 19:09

9 comentarii
Dosarul fraudelor informatice - 23 de persoane eliberate

Dosarul fraudelor informatice - 23 de persoane eliberate

Curtea de Apel Bucuresti a admis, marti, recursul a 23 de persoane la decizia prin care au fost arestate preventiv, in urma descinderilor procurorilor DIICOT din ziua de 14 iulie, in cadrul unei operatiuni de combatere a infractiunilor informatice transfrontaliere.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au efectuat, pe 14 iulie, 117 perchezitii domiciliare pe raza municipiilor Bucuresti, Craiova, Targu Jiu, Timisoara, Ramnicu-Valcea, Zimnicea, Alexandria, Resita si Pitesti, pentru prinderea membrilor a trei grupari transfrontaliere, specializate in comiterea de fraude informatice pe site-urile de comert electronic, ce au produs un prejudiciu de aproximativ 20 milioane de dolari.

La sediul DIICOT au fost duse aproximativ 90 de persoane, fata de care s-a inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de frauda informatica, constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune in conventii cu consecinte deosebit de grave.

Procurorul-sef al DIICOT, Codrut Olaru, declara, pe 15 iulie, ca operatiunea "este practic cea mai importanta derulata de DIICOT si Politia Romana in materia criminalitatii informatice de pana la aceasta data".

Potrivit unui comunicat, in sarcina inculpatilor s-a retinut ca, in perioada anilor 2009-2011, prin postarea unor anunturi fictive de vanzare a unor bunuri inexistente in realitate (autoturisme, motociclete, ambarcatiuni usoare, produse electronice), au indus... mai mult


Miercuri, 03 August 2011, ora 09:43

1 comentariu
Zeci de perchezitii, 80 de calculatoare sute de carduri si bani, ridicate joi de politisti

Zeci de perchezitii, 80 de calculatoare sute de carduri si bani, ridicate joi de politisti

Procurorii si politistii au ridicat, in urma celor 117 perchezitii desfasurate joi, in cazul retelei de criminalitate informatica, 85 de calculatoare, sute de suporti de date, 350 de carduri bancare, dar si sume importante de bani, a declarat, vineri, seful IGPR, Liviu Popa.

Potrivit lui Liviu Popa, supravegherea retelei a demarat in 2009, cand au fost identificate mai multe persoane care se dadeau drept militari in armata SUA si care, sub pretextul ca pleaca in Afganistan isi vand bunurile valoroase la preturi sub nivelul piatei, iar pentru finalizarea anchetei au fost alocate importante resurse umane si materiale.

La perchezitiile de joi, desfasurate in 117 localitii, au fost ridicate, potrivit sefului Politiei Romane, 85 de calculatoare, 350 de carduri bancare, 350 de suporti cu date informatice, 120 de telefoane, precum si sume importante de bani, atat in lei, cat si in valuta si doua pistoale. De altfel, pana in prezent au fost identificate aproximativ 1.000 de victime, pe intreg teritoriul Statelor Unite ale Americii.

De altfel, in urma audierilor desfasurate la DIICOT - Sediul Central, Serviciul Teritorial Gorj si Serviciul Teritorial Craiova, procurorii au decis sa emita ordonante de retinere pentru 50 de persoane.

Procurorii DIICOT si politistii au destructurat trei retele de criminalitate informatice, care erau specializate in fraude informatice prin intermediul site-urilor de comert electronic. Joi dimineata, autoritatile au desfasurat 117... mai mult


Vineri, 15 Iulie 2011, ora 16:57

Peste 20 de persoane audiate in dosarul privind fraude informatice

Peste 20 de persoane audiate in dosarul privind fraude informatice

Peste 20 de persoane au fost duse la audieri la DIICOT Gorj joi, in urma descinderilor vizand membri unor retele specializate in comiterea de fraude informatice pe site-urile de comert electronic, cu un prejudiciu de 20 de milioane de dolari.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala, Serviciul Teritorial Craiova si Biroul Teritorial Gorj au procedat la destructurarea a trei grupuri infractional organizate transfrontaliere, specializate in comiterea de fraude informatice pe site-urile de comert electronic.

22 de gorjeni au fost ridicati de la domiciliu pentru a fi audiati de catre procurorii DIICOT Biroul Teritorial Gorj, fiind suspectati ca in perioada 2009 - 2011 au comis mai multe infractiuni informatice. In urma perchezitiilor domiciliare, anchetatorii au ridicat mai multe probe care vor fi utilizate in dosar.

"Este vorba despre cercetari intr-un dosar penal la care lucram de mai mult timp. Avem mai multi invinuiti inculpati domiciliati in cinci judete, judete in care au avut loc perchezitii domiciliare, suspectii fiind adusi la audieri. Sunt invinuite 22 de persoane care vor fi audiate pe rand. Cercetarile se vor derula in continuare. Vom vedea ce masuri legale dispunem in functie de gravitatea faptelor fiecaruia", a declarat procurorul Vasile Popescu, seful DIICOT Biroul Teritorial Gorj.

Fata de persoanele aduse la audieri s-a inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor... mai mult


Joi, 14 Iulie 2011, ora 19:36

Recalificare pentru minerii disponibilizati - program de 5 milioane de lei

Recalificare pentru minerii disponibilizati - program de 5 milioane de lei

Minerii disponibilizati din bazinele Vaii Jiului si Olteniei au sansa sa se recalifice in meserii cerute pe piata muncii printr-un proiect de aproape 5 milioane de lei, cofinantat din fonduri europene.

Banii vin de la Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013: "Investeste in oameni!", Axa prioritara nr. 5 "Promovarea masurilor active de ocupare", Domeniul major de interventie 5.1. "Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare".

Proiectul strategic multiregional are o durata de implementare de 3 ani si se va derula in regiunile Vest si Sud Vest, in judetele Hunedoara, Gorj, Valcea si Mehedinti, in care este necesara reconversia fortei de munca din minerit.

De buna derulare a proiectului se ocupa Universitatea din Petrosani, in calitatea de solicitant si Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, Federatia Sindicatelor Valea Jiului si Siveco Romania SA, in calitate de parteneri.

"Formarea professional alternative utilizand solutii informatice - O solutie pentru reconversia fortei de munca din minerit este un proiect al carui scop este acela de crestere a ratei de ocupare a fortei de munca din zonele monoindustriale miniere din bazinele Vaii Jiului si Olteniei prin atragerea somerilor tineri si a somerilor de lunga durata, pe piata muncii, prin dezvoltarea unor metode moderne si inovative de instruire electronica de tip e-learning.

In actuala conjunctura economica a Romaniei si in mod special a... mai mult


Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 10:47

2 comentarii
Candidatura lui Mischie, respinsa in Gorj

Candidatura lui Mischie, respinsa in Gorj

Candidatura lui Nicolae Mischie a fost respinsa, miercuri, de Biroul Electoral Judetean Gorj.

Fostul baron PSD voia sa candideze din partea Partidului Socialist Roman in colegiul 6 din Gorj.

Conducerea BEJ, citata de ProTV, sustine ca dosarul cu candidatura lui Mischie a fost respins deoarece era incomplet.

Propunerea de candidatura nu a fost semnata nici de conducerea centrala a partidului, nici de o persoana desemnata in acest sens, liderul filialei gorjene a formatiunii politice, Ion Iacobescu, avand imputernicire numai pentru a tine legatura cu Biroul Electoral de Circumscriptie.

De asemenea, potrivit deciziei BEJ, PSR nu face dovada constituirii unui depozit in contul Autoritatii Electorale Permanente pentru candidatul Nicolae Mischie, acesta avand la dosar o chitanta de depunere la CEC a sumei de 2.700 de lei de catre PRM.

Mischie s-a inscris in PSR pentru a putea candida impotriva lui Victor Ponta.

In 2008, Mischie a plecat din PSD in PNG. Apoi a plecat si din PNG si a spus ca s-a inscris in PRM, insa Vadim Tudor a negat aceasta informatie.

Partidul Socialist Roman este al treilea partid in care Nicolae Mischie s-a inscris anul acesta. mai mult


Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 17:26

11 comentarii
Alte articole despre: Nicolae Mischie, candidatura, parlamentare, PSR, BEJ, gorj
O locomotiva a luat foc - traficul feroviar blocat in Gorj

O locomotiva a luat foc - traficul feroviar blocat in Gorj

Traficul feroviar pe ruta Filiasi-Targu Carbunesti este interupt, dupa ce o locomotiva a luat foc, informeaza Antena 3.

Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Gorj, locotenent colonel Constantin Cilibiu.

Potrivit sursei, incediul a izbucnit la unul din motoarele Diesel ale locomotivei. La fata locului au fost mobilizate echipaje ale pompierilor.

Autoritatile au inceput o ancheta pentru a stabili cu exactitate in ce imprejurari a luat foc locomotiva. mai mult


Duminica, 02 Martie 2008, ora 19:10

Alte articole despre: gorj, feroviar, foc, motor, locomotiva

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba