infractori romani elvetia

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Banci din Romania, printre victimele hackerilor care au furat un miliard de dolari

Banci din Romania, printre victimele hackerilor care au furat un miliard de dolari

Mai multe banci din Romania au fost vizate de grupul de hackeri care a furat aproximativ un miliard de dolari din peste 100 de institutii financiare din toata lumea, informeaza presa internationala.

Pentru a le lua urma acestor infractori cibernetici, compania de securitate ruseasca Kaspersky Lab si-a unit fortele cu Interpol si Europol, aminteste International Business Time.

Numit Carbanak, grupul contine hackeri din tari din Europa, dar si din Ucraina, Rusia si China.

Potrivit sursei citate, au fost vizate banci din Rusia, Statele Unite, Germania, China, Ucraina, Canada, Hong Kong, Taiwan, Romania, Franta, Spania, Norvegia, India, Marea Britanie, Polonia, Pakistan, Nepal, Maroc, Islanda, Irlanda, Cehia, Elvetia, Brazilia, Bulgaria si Austria.

Cum a furat un grup de hackeri un miliard de dolari din banci

Hackerii au folosit metode neobisnuite pentru a sustrage banii din conturi.

Astfel, ei au utilizat emailuri compuse cu atentie in incercarea de a-i induce in eroare pe unii angajati ai institutiilor financiare, selectati in prealabil, pentru ca acestia sa deschida fisiere malware, o tehnica cunoscuta popular sub denumirea "spear phishing".

In acest fel, hackeri puteau dobandi acces la reteaua interna a bancilor, precum si la sistemul de supraveghere video al bancilor pentru a afla felul in care lucreaza angajatii bancii si a le imita activitatile atunci cand transferau bani.

De asemenea, in unele cazuri, Carbanak a preluat controlul de la distanta... mai mult


Luni, 16 Februarie 2015, ora 16:26

2 comentarii
Infractorii romani baga spaima si-n elvetieni: Autorii delictelor nu sunt neaparat rromi

Infractorii romani baga spaima si-n elvetieni: Autorii delictelor nu sunt neaparat rromi

Numarul infractiunilor comise se romani pe teritoriul Elvetiei a devenit de cinci ori mai mare in ultimii sase ani, se arata intr-un raport dat publicitatii de autoritatile de la Geneva.

Daca la mijlocul anilor 2000 mafia georgiana a cauzat mari probleme elvetienilor, acum a venit randul gruparilor infractionale formate din cetateni de origine romana sa instaleze teroarea in randul statului din Alpi, transmite Les Observateurs.

Elvetia: Un grup de romani a furat bijuterii de un milion de euro

Statisticile arata ca doar in cantonul Geneva numarul infractiunilor comise de romani, cetateni "care nu fac parte neaparat din comunitatea rroma", au inregistrat o crestere de 560% in perioada 2006 - 2012, ajungand de la 218 cazuri la 1.237 de cazuri.

Acest fenomen a cunoscut o crestere spectaculoasa incepand cu anul 2009 si afecteaza nu doar regiunea geneveza, ci si alte cantoane in care se vorbeste franceza, romanii fiind situati in topul autoritorilor de infractiuni penale comise pe teritoriul statului elvetian. mai mult


Luni, 02 Septembrie 2013, ora 22:36

9 comentarii
Romani, judecati in Elvetia pentru furtul unor liste de pacienti

Romani, judecati in Elvetia pentru furtul unor liste de pacienti

La Lausanne, in Elvetia, s-a deschis, luni, procesul unui jurist si unui grafician de origine romana, care isi alegeau victimele spargerilor pe care le comiteau pe baza listelor de pacienti furate de la spitalul psiho-geriatric Cery.

Cei doi raufacatori nu corespund profilului infractorului ce apare in mod normal in fata justitiei, arata publicatia 24heures.ch.

Primul este un jurist roman cu cetatenie canadiana, in jur de 40 de ani, care a venit in Elvetia in 2007 pentru a-si insoti sotia, asistenta la spitalul Cery. Al doilea este un roman in jur de 30 de ani, intalnit din intamplare si gazduit la domiciliul primului roman, licentiat in arte grafice si care a venit in cautare de munca in Elvetia.

Acuzati de furturi, din locuinte, cei doi pun la incercare rabdarea judecatorului, cu raspunsuri surpinzatoare. Juristul a afirmat ca a dat fara sa vrea peste listele de pacienti de la Cery, cu nume si adrese, in ziua in care s-a dus la spital pentru a obtine o copie a planului de munca al sotiei, distrus din greseala.

Omul sustine ca le-a furat, impreuna cu cheile apartamentului unui bolnav ce se aflau la indemana sa. Pe baza acestor hartii a vizitat majoritatea caselor victimelor sale. Drept mobil al infractiunilor, juristul invoca necesitatea de a plati facturile medicale pentru sotia sa grav bolnava.

Cei doi s-au dovedit pe cat de curajosi pe atat de neindemanatici, pentru ca nu au reusit sa forteze majoritatea usilor pe care le vizau. Ajutandu-se de un tub si... mai mult


Marti, 19 Februarie 2013, ora 09:16

2 comentarii
Elvetia: Un grup de romani a furat bijuterii de un milion de euro

Elvetia: Un grup de romani a furat bijuterii de un milion de euro

O retea de infractori romani, care a dat mai multe spargeri in magazinele de bijuterii elvetiene, a fost destructurata de autoritati.

Astfel, politistii elvetieni, in colaborare cu cei din Austria, Germania si Romania, au prins romanii care au spart 18 magazine, noteaza www.arcinfo.ch.

Acum, romanii sunt acuzati de furtul unor bunuri in valoare de 1,2 milioane de franci elvetieni - aproximativ un milion de euro.

Polististii au arestat 16 hoti pe teritoriul Germaniei, iar inca trei romani sunt cautati de autoritatile elvetiene. mai mult


Joi, 03 Mai 2012, ora 09:14

O retea romano-italiana vinde in Elvetia produse bio falsificate

O retea romano-italiana vinde in Elvetia produse bio falsificate

O firma italiana importa cereale obisnuite din Romania, le pune eticheta bio si le vinde in Elvetia, potrivit unui material realizat de televiziunea elvetiana.

In luna decembrie 2011, politia italiana a arestat sapte persoane, dupa ce a descoperit o retea de firme italiene si romanesti care vindea produse obisnuite sub eticheta bio in Italia. Potrivit televiziunii elvetiene, o parte din aceste produse ajung si in Elvetia.

Piata produselor bio din Tara Cantoanelor este o afacere de mai multe miliarde, iar mare parte din materia prima este importanta. Astfel, soia bio folosita pentru furajarea animalelor si pasarilor provine in cea mai mare parte din import. 60% din importuri vin din China. A doua tara ca volum de importuri este Romania, urmata de Italia si Austria.

Conform SF, lantul inselaciunilor incepe in Romania, de unde se exporta in Italia porumb, grau si soia obisnuite. In Italia, aceste materii prime sunt declarate bio, cu ajutorul unei agentii de certificare a produselor bio. Din Italia, aceste produse ajung si in Elvetia.

In centrul scandalului se afla firma Sunny Land, al carei director a fost arestat in decembrie anul trecut de catre autoritatile italiene. In momentul obtinerii certificatului pentru importuri in Elvetia - in iulie 2011 - Sunny Land livra doar hrana bio pentru animale si pasari.

Reporterii televiziunii elvetiene au discutat insa cu mai multe companii din Tara Cantoanelor care sustin ca au cumparat de la firma italiana si materie... mai mult


Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 17:33

4 comentarii
Ambasadorul UE in Elvetia: Nu se poate ca toti romanii sa fie prezentati drept criminali

Ambasadorul UE in Elvetia: Nu se poate ca toti romanii sa fie prezentati drept criminali

Ambasadorul UE in Elvetia, Michael Reiterer, priveste cu o 'oarecare ingrijorare' faptul ca Romania si Bulgaria nu sunt tratate de Elvetia asa cum ar trebui, a declarat acesta intr-un interviu acordat publicatiei elvetiene '20 Minuten', citat de Agerpres.

'Nu se poate ca toti romanii si bulgarii sa fie prezentati drept criminali, paraziti si alte asemenea. Si romii fac adesea obiectul unor afirmatii false. In primul rand, romii nu sunt infractori si, in al doilea rand, nu toti romii sunt romani. Ei au diverse nationalitati', a subliniat ambasadorul Reiterer.

La afirmatia reporterului ca romii din Romania constituie o tema majora de dezbatere in Elvetia, diplomatul a explicat ca chestiunea romilor reprezinta o 'problema europeana si este tratata ca atare'.

'Trebuie sa cream structuri, trebuie sa permitem educarea si instruirea romilor. Nu este adevarat ca romii nu muncesc deloc. De asemenea, mare lor majoritate sunt sedentari. In pus, ca cetateni ai unor state membre UE, ei au si acum dreptul de a ramane pana la trei luni intr-o tara, deci si in Elvetia', a mai aratat Reiterer.

La 8 februarie, cetatenii elvetieni se vor pronunta prin referendum asupra extinderii asupra Romaniei si Bulgariei a acordului cu UE privind libera circulatie a persoanelor, ce ar permite cetatenilor acestor doua tari sa lucreze pe teritoriul Elvetiei.

'In principiu, consider ca referendumul este forma de expresie a democratiei directe, deoarece presupune mereu dezbateri publice. Nu... mai mult


Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 13:41

9 comentarii
Elvetienii cer alungarea "oilor negre", romane si bulgare

Elvetienii cer alungarea "oilor negre", romane si bulgare

Dreapta populista din Elvetia a lansat o campanie impotriva extinderii acordurilor cu UE referitoare la libera circulatie a muncitorilor romani si bulgari.

Aceasta decizie va fi supusa unui referendum in februarie, relateaza AFP.

Insotit de sloganul "Sa deschidem portile pentru abuzuri? Nu!", afisul Uniunii democratice de centru, UDC, vine dupa cel cu "oile negre", a caror expulzare o cerea cu insistenta.

Elvetienii, care nu sunt membri UE dar au cu Uniunea numeroase acorduri de cooperare, se vor pronunta la 8 februarie asupra prelungirii acordurilor de libera circulatie si asupra extinderii acestor acorduri la bulgari si romani.

"Corbii sunt rapace, pasari agresive si hoate, care ameninta existenta altor pasari. In mitologie sunt deseori asociati cu vrajitoarele", a explicat Toni Bruner, presedintele partidului de dreapta populist, antieuropean si xenofob.

In opinia UDC, Bulgaria si Romania sunt "doua tari din lumea a treia in cadrul UE, marcate de coruptie si infractionalitate" si a caror emigratie este considerata "enorma".

In 2007, partidul lui Christoph Blocher a condus o campanie in favoare unei legi care sa permita trimiterea infractorilor straini in tara lor de origine. Pe afise puteau fi vazute trei oi albe pe un drapel elvetian, una dintre ele dand un sut unei oi negre in afara spatiului rosu cu cruce alba.

In aceeasi linie, in primavara, UDC a facut campanie pentru inasprirea conditiilor de naturalizare a strainilor, prin afise ce... mai mult


Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 18:15

18 comentarii
Alte articole despre: oi negre, roman bulgar, dreapta Elvetia
Afis electoral in Elvetia: Doi romani care dau o spargere

Afis electoral in Elvetia: Doi romani care dau o spargere

Tinerii din Uniunea Democrata de Centru, partid extremist reprezentat in guvernul elvetian, vor face campanie impotriva accesului pe piata muncii al cetatenilor romani si bulgari - tema a unui referendum ce va avea loc la 8 februarie - folosindu-se de un afis care infatiseaza doi hoti romani.

Afisul care ii stigmatizeaza pe romii de origine romana aminteste de un alt episod ce a generat controverse din cauza conotatiilor rasiste si xenofobe - cel al afiselor in care imigrantii erau simbolizati de niste oi negre, remarca in editia online publicatia elvetiana Le Matin Dimanche.

Tinerii din UDC isi vor lansa in cateva zile propria campanie impotriva extinderii acordurilor privind libera circulatie pe care Elvetia le are cu UE, pentru ca acestea sa includa si Romania si Bulgaria, tari ce au aderat in 2007.

Unul dintre afise are un potential efect exploziv si prevesteste deja o polemica, scrie Le Matin Dimanche, care a reusit sa vada trei dintre afisele pregatite de organizatia de tineret.

Doua dintre ele sunt destul de "cuminti". Reprezinta un peisaj elvetian si un cadou pe care scrie "farsa si inselatorie", o caricatura ce vrea sa reprezinte pachetul legislativ aprobat de Parlament, care a decis sa supuna votului popular nu numai prelungirea acordurilor de libera circulatie dintre Elvetia si UE, dar si extinderea lor la Romania si Bulgaria.

Al treilea afis se dovedeste mai problematic, scrie saptamanalul elvetian. Caricatura infatiseaza doi cetateni romani care... mai mult


Duminica, 21 Decembrie 2008, ora 17:30

23 comentarii
Patru hoti romani de bijuterii, arestati in Elvetia

Patru hoti romani de bijuterii, arestati in Elvetia

Patru barbati din Mehedinti au fost arestati in Elvetia, dupa ce autoritatile din aceasta tara au reusit sa demonstreze ca acestia au spart mai multe magazine si au furat bijuterii in valoare de peste 500.000 de franci elvetieni, informeaza IGPR, citat de NewsIn.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), ancheta arata ca cei patru romani au patruns prin efractie, in decursul anului 2007, in mai multe magazine de bijuterii din orasul elvetian Kreutzlingen, Cantonul Thurgau, de unde au sustras, pe langa bijuterii, si tot felul de alte produse.

Acestia se foloseau de autovehicule furate pentru a intra prin vitrinele magazinelor, astfel ca, pe langa bunurile furate, au facut si alte pagube, de peste 150.000 de franci elvetieni.

Autoritatile judiciare elvetiene aveau informatii ca romanii apartin unei organizatii criminale active la nivel international, formata, pe langa romani si din cetateni sarbi, structurata in grupuri, care actioneaza in diferite tari europene.

La inceputul anului 2008, politistii elvetieni din Cantonul Thurgau au cerut sprijin politistilor romani, pentru identificarea legaturilor din tara ale infractorilor romani cu domiciliile in judetul Mehedinti.

Ca urmare a cooperarii cu autoritatile romane, politistii elvetieni au identificat o parte a membrilor retelei de infractori romani si, sub directa coordonare a unui procuror D.I.I.C.O.T., ofiterii Directiei de Investigatii Criminale au efectuat perchezitii domiciliare la mai... mai mult


Luni, 12 Mai 2008, ora 17:50

6 comentarii
Alte articole despre: hoti, bijuterii, Elvetia

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii