inmatriculare masini

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ce trebuie sa faca romanii care aduc masini din Germania

Ce trebuie sa faca romanii care aduc masini din Germania

Persoanele care achizitioneaza autoturisme din Germania, destinate circulatiei pe drumurile publice din Romania, trebuie sa solicite autoritatilor germane placute cu numere de inmatriculare de export, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

"Pentru evitarea unor situatii neplacute in cazul achizitionarii de autovehicule din Republica Federala Germania, destinate a circula pe drumurile publice din Romania, trebuie solicitate autoritatilor competente germane placute cu numere de inmatriculare de export (placute cu numere de inmatriculare cu caractere de culoare neagra, in care perioada de validitate este inscrisa in partea din dreapta, pe fond rosu) ", se arata in comunicat.

Autoritatile germane au informat partea romana ca, incepand cu data de 1 aprilie 2015, au decis completarea legislatiei proprii, prin introducerea unei noi prevederi referitoare la noile conditii de atribuire a numerelor de inmatriculare pe termen scurt si noul tip de certificat de inmatriculare eliberat pentru acestea.

Potrivit reglementarilor, nu s-a modificat regimul juridic al acestui tip de inmatriculare, mentinand valabilitatea numai pe teritoriul statului german, ramanand in vigoare prevederile care reglementeaza modalitatea in care un vehicul poate fi condus definitiv in alta tara, respectiv prin atribuirea unui numar de inmatriculare de export si eliberarea unui certificat de admitere in circulatie internationala.

"Conducerea unui vehicul care nu... mai mult


Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 18:49

Inmatricularea masinilor ar putea fi simplificata

Inmatricularea masinilor ar putea fi simplificata

Comisia Europeana propune o modificare a modului in care se va face de acum inmatricularea masinilor. Procedurile vor fi simplificate, iar autoturismele furate dintr-o tara membra UE nu vor mai putea fi inmatriculate.

De asemenea, documentul prevede ca formalitatile administrative pentru reinmatricularea, in cadrul UE, a automobilelor, camionetelor, autobuzelor si camioanelor vor fi mult simplificate, informeaza Digi24.

Societatile de inchirieri auto vor realiza economii substantiale, intrucat vor putea sa transfere automobile dintr-un stat al UE in altul in perioada concediilor fara a le reinmatricula.

In plus, cetatenii care isi petrec o parte din an intr-o resedinta de vacanta dintr-o alta tara din UE nu vor mai fi nevoiti sa-si reinmatriculeze automobilul in aceasta tara.

In acelasi timp, cetatenii care cumpara sau vand un automobil de ocazie in alta tara a UE nu se vor mai confrunta cu controale tehnice suplimentare si cu probleme administrative.

Alte prevederi se refera la faptul ca autoritatile de inmatriculare vor coopera tot mai mult intre ele, facilitand astfel identificarea si urmarirea autovehiculelor furate. Va deveni astfel imposibila inmatricularea unui automobil furat intr-o alta tara din UE.

Multe controale vor fi eliminate cu totul, autoritatile primind informatiile tehnice necesare cu privire la autovehicul direct de la colegi lor din tara in care acesta este deja inmatriculat. mai mult


Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 20:58

1 comentariu
Decizie favorabile pentru inmatricularea unor masini fara plata taxei de poluare

Decizie favorabile pentru inmatricularea unor masini fara plata taxei de poluare

ICCJ a admis un recurs in interesul legii prin care a stabilit ca actiunile in care se cere obligarea prefecturilor, prin serviciile de specialitate, la inmatricularea masinilor second-hand aduse dintr-un alt stat UE, fara plata taxei de poluare sau parcurgerea procedurii prealabile, sunt admisibile.

Astfel, prin decizia din 14 noiembrie a Sectiilor Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, s-au admis recursurile in interesul legii formulate de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Colegiul de conducere al Curtii de Apel Iasi si Colegiul de conducere al Curtii de Apel Cluj, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instantei supreme.

Potrivit sursei citate, s-a stabilit ca "actiunea avand ca obiect obligarea Institutiei Prefectului, prin serviciul de specialitate, la inmatricularea autovehiculelor second-hand achizitionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene fara plata taxei de poluare prevazuta de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.50/2008 si fara parcurgerea procedurii de contestare a obligatiei fiscale prevazuta de art.7 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.50/2008 este admisibila".

Astfel, toate instantele sesizate cu cereri privind obligarea serviciilor de specialitate din cadrul prefecturilor la inmatricularea unor autovehicule second-hand aduse din alte state UE vor fi obligate sa le judece si sa ia o decizie de admitere sau de respingere, nemaifiind permisa decizia de a le respinge ca... mai mult


Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 23:58

1 comentariu
Romanii nu vor mai putea inmatricula masini in Bulgaria

Romanii nu vor mai putea inmatricula masini in Bulgaria

Romanii nu vor mai putea sa-si inmatriculeze masinile aduse din strainatate in Bulgaria, Parlamentul de la Sofia urmand sa adopte, in curand, anumite amendamente legale care vor face imposibil acest lucru.

Anuntul a fost facut de Borislav Bogoev, vicepresedinte al Comisiei bulgare de supraveghere financiara de la Sofia, in cadrul unei intalniri care a avut loc, marti, intre reprezentantii sectoarelor de asigurari din Romania si Bulgaria, potrivit Capital.

Legea va impune ca noul proprietar al unui vehicul auto va fi obligat sa-l inmatriculeze la adresa sa de domiciliu in termen de 14 zile dupa achizitionare, ulterior, vechiul numar de inmatriculare pierzandu-si valabilitatea.

Astfel, romanii nu vor putea sa-si mai cumpere un autoturism din Bulgaria si sa-l conduca in tara fara sa-i schimbe numarul de inmatriculare.

Mai mult decat atat, daca vreun autoturism inmatriculat in Bulgaria va produce un accident in Romania, despagubirile vor fi platite de compania de asigurari din Bulgaria. Daca acesta nu are polita de raspundere civila auto, despagubirile vor fi facute de Fondul de garantare din Bulgaria.

La inceputul acestui an, politia bulgara a informat autoritatile romane despre circa 4.000 de masini care sunt achizitionate de romani, potrivit comisarului Alexi Stratiev. mai mult


Marti, 27 Septembrie 2011, ora 21:48

2 comentarii
De ce e periculos sa inmatriculezi masina in Bulgaria? - TV Ziare.com

De ce e periculos sa inmatriculezi masina in Bulgaria? - TV Ziare.com

Inmatricularea masinii in Bulgaria este o portita legala prin care romanii pot scapa de taxa de poluare, insa poate aduce proprietarului mari probleme, a declarat, la TV Ziare.com, avocat Carmen Cretu, de la Biroul de Avocatura Coltuc.

Avocatul a explicat, pentru cititorii Ziare.com, de ce inmatricularea masinii in Bulgaria poate fi o capcana ce aduce mai multe cheltuieli chair si decat taxa de poluare din Romania.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Carmen Cretu

"Costurile pentru inmatricularea masinii in Bulgaria sunt mai mici, ajung la o taxa tot de 500-800 de euro in total, insa exista o serie de riscuri foarte mari", a declarat avocatul.

Pe de o parte, in cazul unui accident, este posibil ca firmele de asigurare din Bulgaria sa nu achite sumele necesare pentru reparatii, iar persoanele pagubite sa incerce sa isi recupereze sumele direct de la proprietar.

"Persoanele cu care ati avut accident va pot face probleme, in sensul ca nu se mai poate circula cu masina", explica avocatul.

Pe de alta parte, exista ordonanta 195/2002, care la Capitolul II, alineatul I, prevede ca "persoanele care domiciliaza sau isi stabilesc domiciliul ori resedinta in Romania si detin autovehicule ori remorci inmatriculate in alte state sunt obligate ca in termen de 90 de zile sa le inmatriculeze in circulatie in Romania".

In plus, romanii apeleaza de obicei la intermediari, pentru a-si inmatricula masinile in Bulgaria, avand in vedere ca nu sunt familiarizari cu... mai mult


Vineri, 26 August 2011, ora 18:14

4 comentarii
Noua din zece masini inmatriculate in ianuarie au fost second-hand

Noua din zece masini inmatriculate in ianuarie au fost second-hand

Numarul de masini noi inmatriculate a crescut in luna ianuarie cu 24%, la aproape 2.700 de unitati. Totodata, si numarul de masini second hand importate din Vest a crescut cu 50% si a ajuns la aproape 17.200 de masini.

Potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, inmatricularile de masini noi din ianuarie au fost de aproape cinci ori mai mici decat cele din luna decembrie, cand volumul total a urcat la 12.500 de masini, informeaza Ziarul Financiar.

Ianuarie a fost ultima luna in care s-au mai putut inmatricula masini second-hand importate platind taxa veche, dar numai daca proprietarii s-au prezentat la Registrul Auto Roman inainte de 31 decembrie.

Dealerii de masini spun ca nici vanzarile efective de masini din luna ianuarie nu vor depasi cu mult valorile inregistrate anul trecut deoarece in piata nu mai erau disponibile suficiente tichete Rabla.

Marcile auto cu cele mai multe inmatriculari de masini noi au fost Dacia, cu aproape 600 de unitati, Volkswagen cu 270 de masini si Ford cu 211 masini. mai mult


Vineri, 11 Februarie 2011, ora 10:35

Cat te costa sa iti inmatriculezi masina in Bulgaria

Cat te costa sa iti inmatriculezi masina in Bulgaria

Tot mai multi romani intentioneaza sa isi inmatriculeze masinile in Bulgaria, din cauza costurilor extrem de mari din tara noastra.

Acesta situatie a dus la aparitia multor firme care faciliteaza inmatricularile de masini in tara vecina, iar costurile pentru serviciile complete de inmatriculare variaza intre 350 si 650 de euro.

Costurile pentru inmatricularea unei masini in Bulgaria sunt de 3-4 ori mai mici decat in Romania si pot ajunge in unele cazuri sa fie si de pana la 10 ori mai mici, scrie Incont.ro.

De exemplu, RCA este de cele mai multe ori la jumatate de pret fata de cea din Romania, iar toate politele de asigurare includ Carte Verde, valabila in toate statele intracomunitare. Si impozitul anual este mult mai redus in comparatie cu cel romanesc.

In ceea ce priveste costurile inmatricularii autoturismelor in Bulgaria, acestea sunt impartite in doua categorii. La vehicule cu o putere declarata de pana la 120 kW sau cu o capacitate cilindrica de pana in 2.500 cmc inclusiv, costurile variaza in jurul sumei de 500 de euro.

In cea de a doua categorie intra vehiculele care au o putere declarata de peste 120 kW exclusiv sau cu o capacitate cilindrica mai mare de 2.500 cmc si au un pret de inmatriculare intre 600 si 700 de euro.

Aceste costuri includ pretul pentru documentele de proprietate (contract de vanzare cuparare, factura, bon fiscal) pe numele clientului, taxele ITP precum si efectuarea ITP-ului, taxele aferente noilor numere de inmatriculare,... mai mult


Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 15:02

1 comentariu
Noua regula pentru inmatricularea masinilor noi din UE

Noua regula pentru inmatricularea masinilor noi din UE

Inmatricularea masinilor noi din Uniunea Europeana se va face doar cu dovada platii TVA, arata un ordin al Ministerelor Internelor si Finantelor Publice, intrat, vineri, in vigoare.

Astfel, trebuie depus un "certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi", emis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, noteaza Adevarul.

Reglementarea nu este valabila si pentru persoanelor juridice, insa, conform noilor norme, acestea vor fi verificate pe cale informatica daca sunt inregistrate in scopuri de TVA.

Potrivit sursei citate, in cazul achizitiei unui vehicul vechi, persoana care solicita inmatricularea trebuie sa prezinte un document care atesta ca masina nu intra sub incidenta platii TVA. mai mult


Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 18:06

2 comentarii
Inmatricularea masinilor cumparate din UE - Vezi ce acte iti trebuie

Inmatricularea masinilor cumparate din UE - Vezi ce acte iti trebuie

Persoanele care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si care solicita inmatricularea unui mijloc de transport cumparat intracomunitar vor trebui sa prezinte Directiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor documente suplimentare, conform unui ordin MAI supus dezbaterii publice.

Proiectul de ordin emis de MAI si de Ministerul Finantelor Publice va fi in dezbatere publica pana in 9 august, informeaza Mediafax.

Conform documentului citat, la alineatul 1 al articolului 7 din Ordinul 1501/2006 al MAI se adauga alte doua paragrafe. Primul indica faptul ca, in cazul in care solicitantul cumpara un mijloc de transport intracomunitar, serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent verifica, pe cale informatica, daca persoana respectiva este inregistrata in scopuri de TVA, situatie in care nu mai este necesara prezentarea altor documente decat cele deja mentionate in actul normativ.

Daca persoana care a realizat achizitia intracomunitara a mijlocului de transport si solicita inmatricularea acestuia nu este inregistrata in scopuri de TVA, pe langa documentele prevazute mai sus, aceasta trebuie sa depuna, dupa caz, fie formularul "Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi", prevazut in anexa 1 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1128/2009, daca mijlocul de transport este nou, fie... mai mult


Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 21:42

7 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba