inscriere facultate

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cum mi-am petrecut inscrierea la facultate Reportaj

Cum mi-am petrecut inscrierea la facultate Reportaj

Cozi interminabile, multe sperante si agitatie - asa poate fi descrisa prima zi de inscriere la facultatile din Bucuresti.

Marti dimineata. Inca de la 9 fara un sfert, viitorii studenti ieseau grabiti din mijloacele de transport pentru a fi siguri ca prind un loc in fata si nu vor fi nevoiti sa astepte prea mult la cozile pentru inscrierile la facultati. Unii dintre ei s-au inselat amarnic.

Am ajuns la Academia de Studii Economice (ASE), la cladirea centrala, unde era faimoasa bila, pentru ca cei mai multi se indreptau in acea directie. La fata locului, confuzie. "Am stat aici o ora degeaba, abia acum a venit cineva si mi-a zis ca trebuie sa merg in alta parte", m-a abordat o tanara vizibil frustrata.

Am inteles de la ea ca nu era nevoie sa mergi la toate facultatile daca voiai sa te inscrii la mai multe. Era necesar sa depui un singur dosar la facultatea care reprezinta prima optiune. Acolo, completai o grila cu toate programele de studii la care vrei sa te inscrii, de la toate facultatile din cadrul ASE. Plateai taxele de inscriere si gata.

Rezultate finale Bacalaureat 2014: Rata de promovare de peste 60%

Insa cei mai multi habar n-aveau unde erau cladirile unde trebuiau sa se inscrie.

"Ai idee unde e REI (Relatii Economice Internationale - n.red.)? Cred ca trebuie sa te uiti pe lista aia" mi-a spus tanara, despre care am aflat ulterior ca este din Prahova. I-am zis sa ma urmeze, ca ma voi intalni acolo cu copiii unor rude, care se inscriu si ei, dar am... mai mult


Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 15:58

8 comentarii
Gigi Becali e "un teolog prin nastere": Se inscrie la facultate la "fara frecventa"

Gigi Becali e "un teolog prin nastere": Se inscrie la facultate la "fara frecventa"

Unul dintre avocatii lui Gigi Becali a declarat luni, dupa o vizita la Penitenciarul Jilava, ca finantatorul clubului de fotbal Steaua este "un teolog prin nastere" si ca acesta va cauta o facultate de Teologie la fara frecventa.

Daniel Ionascu l-a vizitat pe Becali la puscarie si a declarat ca acesta nu renunta la ideea de a fi student la Teologie. Astfel, potrivit avocatului, el se va inscrie din nou la facultatea de Teologie, insa la una care organizeaza studii in regim cu frecventa redusa.

De ce nu a fost acceptat Gigi Becali la Teologie

"Vizita este una cu scop privat si ramane sa vedem ce vom face zilele viitoare. Domnul Gigi Becali este un teolog prin nastere, motiv pentru care teologia, avand-o in sange, sigur ca se apleaca sub aspectul studiilor asupra a ceea ce inseamna latura teologica. Va incerca sa se inscrie din nou la Facultatea de Teologie, daca domnia sa va considera ca va dori acest lucru.

Sunt putine facultati de Teologie in tara care au fara frecventa. Cunoscandu-l pe Gigi Becali, iti dai seama cat are acest om de la Dumnezeu si cat de diferit este de ceilalti. Aceasta Teologie spune mult despre suflet si om", a spus avocatului latifundiarului din Pipera despre clientul sau, conform B1 TV.

Gigi Becali s-a inscris la facultatea de Teologie - cere eliberarea pentru examenul de admitere (Video)

Joia trecuta, Gigi Becali s-a inscris la Facultatea de Teologie "Justinian Patriarhul" din cadrul Universitatii din Bucuresti si urma sa sustina... mai mult


Luni, 22 Iulie 2013, ora 17:53

18 comentarii
Admiterea la facultate: Medii record la ASE, medii sub 5 la Fizica

Admiterea la facultate: Medii record la ASE, medii sub 5 la Fizica

Absolventii de liceu care au trecut cu bine de examenul de Bacalaureat, s-au inscris la facultate si au sustinut concursul de admitere din aceasta vara. Marea batalie a fost la Administrararea Afacerilor, unde media de la buget a fost de 9,30 si sub 9 la taxa.

Universitatea din Bucuresti a publicat rezultatele la admitere pentru majoritatea facultatilor si urmeaza sa afiseze rezultatele astazi la Facultatea de Medicina.

Potrivit Evenimentul Zilei, cele mai mari medii au fost acolo unde s-a intrat pe dosar, iar cele mai slabe au fost la facultatile unde s-au dat examene, precum Fizica si Jurnalism.

La Administrare si Afaceri, mediile au fost extrem de stranse. Toate cele 95 de locuri de la buget au fost ocupate, iar la taxa s-a tras linie la media 9. La Sociologie, specializarea Resurse Umane, primele doua locuri au fost ocupate de candidati cu media 10, iar ultima medie a fost 9,60. La Stiinte Politice s-a intrat cu 9,52, in timp ce la Filosofie primul loc a fost ocupat de o eleva cu media 10.

Admitere 2012: Facultatea de Medicina din Bucuresti, la mare cautare

Insa, la Jurnalism si Fizica lucrurile nu au stat la fel de bine. La Jurnalism prima medie a fost de 8,53, iar ultima nota a fost 7.00. La Fizica candidatii nu au fost la fel de bine pregatiti, aici intrandu-se cu medii putin peste 5.

Nu toti tinerii au scapat de febra examenelor de admitere. Saptamana a inceput cu probele scrise la Drept si Arhitectura, Politehnica si urmeaza ca joi Facultatea de... mai mult


Joi, 26 Iulie 2012, ora 14:37

Admitere 2012: Facultatea de Medicina din Bucuresti, la mare cautare

Admitere 2012: Facultatea de Medicina din Bucuresti, la mare cautare

Peste 1.870 de candidati si-au depus dosarele, pana sambata seara, pentru sustinerea examenului de admitere la Facultatea de Medicina din cadrul UMF "Carol Davila" din Bucuresti, au declarat reprezentantii institutiei de invatamant.

Potrivit surselor citate, candidatii vor concura pentru 430 de locuri care au fost alocate de la buget pentru Facultatea de Medicina.

Reprezentantii institutiei de invatamant au mai precizat ca inscrierile au inceput luni, 16 iulie, si se incheie duminica, 22 iulie.

Admiterea la facultate Incep inscrierile - ce universitati organizeaza examen

Examenul de admitere va avea loc in data de 25 iulie, iar corectarea tezelor se va face in sala de concurs, in prezenta candidatilor, carora li se va comunica punctajul, sub semnatura. Ulterior, toate grilele de concurs vor fi reverificate, prin scanare pe calculator.

In 2011, peste 1.700 de candidati au concurat pentru cele 385 de locuri scoase la concurs in cadrul Facultatii de Medicina. mai mult


Duminica, 22 Iulie 2012, ora 15:42

Admiterea la facultate: Concurenta record - vezi ce profit au avut universitatile

Admiterea la facultate: Concurenta record - vezi ce profit au avut universitatile

Absolventii de liceu s-au inghesuit sa se inscrie la facultati, in ciuda previziunilor care indicau o penurie a candidatilor, din pricina promovabilitatii scazute de la bacalaureat.

Astfel, universitatile au inregistrat profituri record, datorate taxelor de inscriere pe care le-au platit tinerii. Doar in Capitala, institutiile de invatamnt au avut de castigat peste 1,6 milioane de euro.

La medicina, spre exemplu, in aceasta vara s-a inregistrat cea mai mare concurenta din ultimii 23 de ani.

Peste 3.000 de candidati si-au depus dosarele in speranta de a fi admisi pe unul dintre cele 796 de locuri disponibile la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Capitala. Absolventii de liceu care vor sa devina doctori, asistenti ori stomatologi au platit o taxa de inscriere de 200 de lei. Astfel, un calcul simplu arata ca facultatea a avut de castigat, doar din inscrieri, 600.000 de lei.

La fel de bine s-a descurcat si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti. 1.700 de candidati au sustinut, marti, examenul de admitere. Cu totii spera sa prinda unul dintre cele 600 de locuri, dintre care 300 sunt subventionate de buget.

Admiterea la facultate - Au inceput examenele la Drept

Toti candidatii au platit aici o taxa de inscriere de 280 de lei, institutia avand de castigat, in total, 476.000 lei.

De asemenea, 4.100 de locuri au fost scoase la concursul de admitere din acest an si la facultatile din cadrul Academiei de Studii Economice. La... mai mult


Joi, 21 Iulie 2011, ora 09:42

2 comentarii
Admiterea la facultate - Au inceput inscrierile

Admiterea la facultate - Au inceput inscrierile

Nici nu au scapat bine de emotiile examenului de bacalaureat, ca tinerii trebuie sa se pregateasca de admiterea la facultate.

Proaspetii absolventi de liceu care au promovat examenul de bacalaureat isi pot depune, incepand din aceasta saptamana, dosarul de inscriere la universitatile pe care le-au ales.

In majoritatea cazurilor, dosarul de inscriere la facultate trebuie sa contina o cerere tip, diploma de bacalaureat, in original, copie legalizata dupa certificatul de nastere, chitanta de plata a taxei de admitere, adeverinta medicala, trei fotografii tip buletin si copie dupa certificatul de casatorie, daca este cazul.

Admiterea la facultate - Ziare.com te ajuta sa alegi

Cei care isi doresc sa devina studenti ai Universitatii din Bucuresti au timp sa se inscrie pana pe data de 15 iulie. O a doua sesiune de admitere va fi organizata si in toamna, in cazul in care nu vor fi ocupate toate locurile in aceasta prima sesiune.

Tinerii pot opta pentru Facultatea de Administratie si Afaceri, Facultatea de Biologie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Fizica, Facultatea de Geologie si Geofizica, Facultatea de Istorie ori Facultatea de Geografie.

De asemenea, absolventii de liceu care vor sa devina studenti ai celei mai mari universitati din tara pot alege Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Facultatea de Litere, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Facultatea de Matematica si Informatica,... mai mult


Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 10:01

Cele mai cautate facultati in 2010

Cele mai cautate facultati in 2010

Tinerii isi doresc sa ajunga sa lucreze in presa, daca ne luam dupa numarul absolventilor de liceu, care s-au inscris la facultatea de Jurnalism in acest an. Astfel, facultatea de Jurnalism de afla pe primul loc in topul facultatilor cautate in 2010, urmara de facultatea de Energetica.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de Matematica-Informatica, Facultatea de Management, Facultatea de Limbi Straine, Facultatea de Administrarea Afacerilor, Facultatea de Relatii Internationale, Facultatea de Geografie, Facultatea de Drept si Facultatea de Medicina.

Inscrierile la Universitatea Bucuresti au inceput de patru zile si deja 3.438 de elevi doresc sa fie studenti la aceasta institutie, cei mai multi optand pentru facultatea Limbi si literaturi straine si pentru cea de Litere.

Cei mai putini candidati sunt la facultatile de Teologie si de Geologie, arata un top realizat de Studentie.ro.

Astfel, la Limbi si Literaturi Straine sunt 679 de inscrisi, la Litere 519, la Geografie 428, la Facultatea de Administratie si Afaceri 301, la Psihologie si Stiintele Educatiei 286, la Drept 279 si la Sociologie si Asistenta Sociala 252.

Foarte putini tineri se indreapta catre stiintele exacte, la Facultatea de Fizica s-au inscris doar 20 candidati, iar la Facultatea de Chimie 24.

La Universitatea Bucuresti au fost scoase la concurs 4.211 locuri la buget si 6.530 la taxa. mai mult


Luni, 12 Iulie 2010, ora 19:11

10 comentarii
Turism universitar: absolventii de liceu se inscriu la cat mai multe facultati

Turism universitar: absolventii de liceu se inscriu la cat mai multe facultati

Multi absolventi de liceu se inscriu la mai multe facultati, chiar si din orase diferite, fara sa mai tina cont de specializarile pe care le-ar dori, doar pentru ca stiu ca intra fara riscuri.

Turismul la admiterea la facultate a inflorit in special dupa ce tot mai multe institutii au renuntat la examene si au decis sa permita inscrierea doar pe baza mediilor de la Bacalaureat si din timpul liceului, scrie Evenimentul Zilei.

"Se pierde din vedere ca tinerii nu mai merg direct la specializarile pe care le-ar dori, ci merg acolo unde stiu ca intra fara riscuri. Cu alte cuvinte, 'la plesneala'. Un student care stie ce vrea ar trebui sa incerce doar acolo unde isi doreste intr-adevar. Anomalia vine de cand nu se mai sustine examen si se intra pe baza de dosar", declara Aurel Ghimpu, purtator de cuvant la Universitatea din Bucuresti.

Pentru a incuraja aceasta practica, anumite facultati au inceput sa faca "promotii" cu taxa de inscriere, asemanatoare cu cele din magazine: se injumatateste cuantumul taxei pentru a doua specializare aleasa in cadrul aceleiasi facultati. Astfel, in loc sa plateasca 200 de lei, un viitor "boboc" scoate din buzunarul parintilor doar 100 de lei pentru a doua facultate.

Pentru prima data, un studiu realizat la admiterea din acest an de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi (UAIC) arata ca aproximativ 30% dintre candidati nu si-au depus actele de inscriere in original. Acest lucru inseamna ca aproximativ 3.600 de tineri, din... mai mult


Joi, 27 August 2009, ora 11:49

S-a prelungit perioada de inscriere la facultate

S-a prelungit perioada de inscriere la facultate

Mai multe facultati care au mai multe locuri decat candidati au decis sa prelungeasca perioada de inscriere cu inca trei zile.

Teoretic pana vinerea trecuta trebuiau sa se faca toate inscrierile, dar perioada s-a prelungit pana la mijlocul acestei saptamani, potrivit Antena3.

Inscrierile continua la urmatoarele facultati de la Universitatea din Bucuresti - Drept si Teologie Baptista (luni), Stiinte Politice, Geologie si Geofizica (marti), Fizica (miercuri).

La Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, se mai primesc dosare de inscriere si marti pentru specializarile: Biologie, Chimie, Economie si Administrarea Afacerilor, Fizica, Istorie, Litere, Filosofie si Stiinte Politice. mai mult


Luni, 20 Iulie 2009, ora 07:14

3 comentarii
Alte articole despre: inscriere facultate, examen facultate

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba