inscriere gradinite

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Incep inscrierile la gradinita

Incep inscrierile la gradinita

Parintii isi pot inscrie copiii la gradinita incepand de luni pana pe 1 august, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

In vederea cuprinderii copiilor cu varste intre 3 si 6 ani in invatamantul prescolar, se deruleaza, succesiv, urmatoarele etape: reinscrierea copiilor care frecventeaza unitatea de invatamant prescolar in acest an scolar si doresc sa o frecventeze si in anul scolar 2015-2016 si inscrierea copiilor nou-veniti.

Reinscrierile au inceput pe 27 aprilie, iar inscrierile se vor derula in intervalul 11 mai - 1 august. Inscrierile pot continua si dupa aceasta data, daca mai exista locuri disponibile, a precizat Ministerul Educatiei.

Potrivit sursei citate, ocuparea locurilor ramase libere dupa reinscriere se va face in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta - grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 2-3 ani).

Perioadele de inscriere si reinscriere la nivelul fiecarei gradinite si orarul aferent sunt stabilite de conducerea respectivelor unitati de invatamant. Ambele categorii de informatii vor fi afisate la loc vizibil, in fiecare gradinita, pentru a fi cat mai accesibile parintilor si publicului interesat. In masura in care este posibil, informatiile vor fi publicate si pe site-urile gradinitelor (daca exista) si, eventual, pe site-ul inspectoratului scolar judetean.

De asemenea, in limita locurilor ramase si, daca este cazul, inscrierea se face pe baza criteriilor generale de... mai mult


Luni, 11 Mai 2015, ora 09:38

Inscrierea copiilor la gradinita, pana pe 21 iunie

Inscrierea copiilor la gradinita, pana pe 21 iunie

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) solicita inspectoratelor scolare printr-o nota ca inscrierea si reinscrierea copiilor la gradinita pentru anul scolar 2013-2014 sa se finalizeze pana pe data de 21 iunie, ultima zi a anului de invatamant in curs.

"Tinand cont de calendarul miscarii personalului didactic si de asigurarea dreptului fiecarui copil in educatie, inspectoratele scolare judetene si, respectiv, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti se vor asigura de faptul ca, pana la data de 21 iunie 2013, se vor finaliza etapele de reinscriere si de inscriere, in invatamantul prescolar", se spune in nota MEN.

Inscrierile vor putea continua si dupa data de 21 iunie, daca mai exista locuri libere.

Potrivit sursei citate, perioadele pentru reinscrieri si pentru inscrieri vor fi stabilite de conducerea unitatii de invatamant si vor fi afisate la loc vizibil in fiecare gradinita, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si, eventual, pe site-ul inspectoratului scolar, pentru informarea parintilor si a publicului interesat.

Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea etapei de reinscrieri, se va face in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta si anume: grupa mare (copii de cinci ani), grupa mijlocie (copii de patru ani) si gripa mica (copii de trei ani).

Totodata, inscrierile se vor face in limita locurilor ramase libere si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale de departajare pe care gradinitele le aplica atunci cand sunt mai multi copii pe un... mai mult


Joi, 16 Mai 2013, ora 21:53

Incep inscrierile la gradinita

Incep inscrierile la gradinita

Inscrierile la gradinita se desfasoara in perioada 2-30 aprilie, toate precizarile si programul pentru inscriere fiind afisate pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat, pentru Agerpres, ca pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa capacitatea gradinitei (numar de copii pentru care a fost proiectata) si numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul 2012 - 2013 (pe grupe de varste: mica, mijlocie, mare).

Totodata, zilnic, se va afisa, la sfarsitul programului de lucru, numarul de copii inscrisi si locurile disponibile.

Reinscrierile in gradinite, pentru copiii care au fost in unitatea respectiva de invatamant in anul scolar 2011 - 2012, s-au desfasurat in perioada 1 - 31 martie.

In Bucuresti exista 179 de gradinite si scoli cu invatamant prescolar de stat. mai mult


Luni, 02 Aprilie 2012, ora 09:24

1 comentariu
Reinscrierile pentru gradinite se fac in perioada 1-31 martie

Reinscrierile pentru gradinite se fac in perioada 1-31 martie

Reinscrierile in gradinite pentru copiii care sunt inscrisi in unitatea de invatamant prescolar respectiva in anul scolar 2011-2012 se fac in perioada 1 - 31 martie 2012, a precizat joi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti Marian Banu.

Astfel, in perioada 1 - 30 aprilie 2012 se vor face inscrierile in invatamantul prescolar, pentru copiii nou veniti in unitatea de invatamant prescolar respectiva.

"Pentru informarea parintilor si a publicului interesat, in fiecare unitate de invatamant prescolar si pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, www.ismb.edu.ro, vor fi afisate precizarile si programul pentru reinscriere si inscriere", a afirmat Banu.

El a spus ca pentru asigurarea transparentei procesului de reinscriere/inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa in cel mai scurt timp capacitatea gradinitei (numar de copii pentru care a fost proiectata), numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2012-2013 (pe grupe de varste: mica, mijlocie, mare).

Totodata, se va afisa zilnic, la sfarsitul programului de lucru, numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic din totalul disponibil. mai mult


Joi, 01 Martie 2012, ora 20:04

Sfatul psihologului: De la ce varsta merge copilul la gradinita?

Sfatul psihologului: De la ce varsta merge copilul la gradinita?

Daca ne-am ghida dupa modelul clasic, am spune ca dupa varsta de 3 ani. Insa dincolo de varsta cronologica a copilului sunt si alti factori care determina intrarea copilului in gradinita. Voi incerca sa ii detaliez putin in acest articol si sa ma opresc si asupra varstei de 1-3 ani pentru a afla daca copiii care nu au implinit 3 ani pot merge la gradinita.

Atunci cand ne gandim la intrarea copilului in gradinita, luam in seama un complex de factori care tin de dezvoltarea copilului pe toate planurile:

- din punct de vedere cognitiv, copilul trebuie sa poata manifesta interes si curiozitate, sa poata fi receptiv la ceea ce este in jurul sau, sa inteleaga ceea ce i se cere si sa poata pune intrebari. Nu este necesara o performanta intelectuala a copilului, un avans fata de varsta lui cronologica, ci mai degraba o disponibilitate spre a primi informatii, capacitatea de a le recepta si de a le pastra, de a vorbi ulterior despre ele.

- din punct de vedere al motricitatii, copilul are nevoie de o dezvoltare motrica generala buna, sa isi poata controla miscarile si corpul, sa poata executa anumite gesturi si posturi, sa poata alterna momentele de impulsivitate cu cele asezate si ordonate. Nu este necesara intial o abilitate motrica de finete in ceea ce priveste modul in care tine creionul, deseneaza, coloreaza etc.

- din punct de vedere al limbajului, copilul trebuie sa se poata exprima astfel incat ceilalti sa il poata intelege, sa stie sa ceara ceea ce are nevoie,... mai mult


Joi, 28 Aprilie 2011, ora 18:06

Reinscrierea copiilor la gradinita, in perioada 4-21 aprilie

Reinscrierea copiilor la gradinita, in perioada 4-21 aprilie

Reinscrierea copiilor care au frecventat gradinita in anul scolar 2010-2011 se va face in perioada 4-21 aprilie, potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Inscrierea copiilor la gradinita se va face in perioada 2-31 mai. "Se interzice conditionarea inscrierii sau reinscrierii copiilor in gradinita de perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor", precizeaza ISMB.

Conform proiectului planului de scolarizare pentru anul 2011-2012, numarul locurilor in gradinitele din Bucuresti este de 31.820 la invatamantul de masa si 226 la invatamantul special.

Cererile de inscriere vor fi discutate si aprobate in Consiliul de Administratie al fiecarei gradinite in perioada 31 mai - 10 iunie, iar afisarea listelor cuprinzand cererile aprobate, dar si cele respinse va avea loc in data de 11 iunie, in loc vizibil, la intrarea in gradinita.

Criteriile dupa care se vor face inscrierile sunt urmatoarele: domiciliul copiilor in circumscriptia scolara arondata gradinitei, existenta fratilor si a surorilor in aceeasi gradinita, avand prioritate copiii care provin din familii monoparentale. Un alt avantaj ar fi apropierea de gradinita a locului de munca al parintilor sau al sustinatorilor legali.

Legea Educatiei Nationale, care prevede masura introducerii clasei pregatitoare in invatamantul primar, intra in vigoare cu anul scolar 2012-2013. In anul scolar 2011-2012, copiii de sase ani vor putea fi inscrisi atat in grupa pregatitoare, cat si in... mai mult


Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 13:21

Incep inscrierile la gradinite

Incep inscrierile la gradinite

Reinscrierea copiilor la gradinita se va face incepand cu luna aprilie, iar inscrierile pot avea loc imediat dupa finalizarea reinscrierilor, potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Perioadele pentru reinscrieri sau inscrieri vor fi stabilite de conducerea fiecarei gradinite, cu consultarea inspectorului de specialitate, si vor fi afisate, la vedere.

Conducerile unitatilor de invatamant prescolar sunt rugate sa afiseze, la vedere, perioada in care gradinita este inchisa pentru igienizari si/sau reparatii, capacitatea gradinitei (numar de copii pentru care a fost proiectata), numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2010/2011, numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic (in perioada dedicata acestor operatii) din totalul disponibil.

Unitatile de invatamant vor raspunde in scris, in timp util, tuturor solicitarilor de inscriere depuse de parinti, precizeaza ISMB.

ISMB interzice conditionarea inscrierii/reinscrierii copiilor in gradinite, de perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor.

Conform planului de scolarizare pentru anul scolar 2010-2011, numarul locurilor in gradinite din Bucuresti este de 30.980 de locuri/invatamant de masa si 230 de locuri/invatamant special.

In conformitate cu "Regulamentul de organizare si functionare a invatamantului prescolar", aprobat prin Ordinul Ministrului nr. 4464/2000, "inscrierile copiilor in gradinite se fac de regula la inceputul anului scolar sau, in... mai mult


Marti, 20 Aprilie 2010, ora 21:03

Incep inscrierile la gradinita si bataia pe locuri

Incep inscrierile la gradinita si bataia pe locuri

Vineri incepe oficial inscrierea la gradinite, care va dura pana pe 15 iunie. In anul scolar 2009-2010, in planul de scolarizare sunt prevazute 29.900 de locuri in cele 184 de gradinite de stat din Capitala.

Bucurestenii cu copii de varsta gradinitei se vor lupta sa prinda un loc, la fel ca in anii trecuti. Multe gradinite deja nu mai au locuri. Parintele depun dosare, in speranta ca se va retrage vreun copil.

In ceea ce priveste marirea numarului de locuri, cea mai buna situatie este in sectorul 3, unde s-au construit 6 noi gradinite.

"In sectorul 1, datorita achizitiei de noi cladiri, am avut trei corpuri noi si alte extinderi. In sectorul 2 s-au facut 10 extinderi, in sectorul 3 s-au contruit in acest an scolar 6 gradinite noi, iar doua au fost extinse.

In sectoarele 4 si 5 nu s-a marit numarul de locuri, dar este in plan pentru acest an. In sectorul 6 s-au efectuat 5 mansardari", a precizat inspectorul general al Capitalei Mihaela Florescu, citat de Amos News. mai mult


Vineri, 15 Mai 2009, ora 07:30

Alte articole despre: inscriere gradinite, copii gradinita
Inscrierile la gradinita incep din 15 mai

Inscrierile la gradinita incep din 15 mai

Parintii bucuresteni isi pot inscrie copiii la gradinita in perioada 15 mai-1 iunie iar cei care doresc sa ii reinscrie pot face acest lucru pana pe 15 mai.

Planul de scolarizare pentru acest an prevede ca in Bucuresti sunt 29.940 de locuri in gradinite, dupa cum se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ISMB.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Bucuresti atrag atentia ca au prioritate la inscriere copiii care au frati si surori in aceeasi gradinita, cei care locuiesc in circumscriptia scolara arondata gradinitei sau daca parintii copiilor lucreaza in apropierea unitatii de invatamant.

In plus, unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze la intrarea in gradinita perioada stabilita pentru reiscrieri si inscrieri, capacitatea gradinitei, precum si perioada in care gradinita este inchisa pentru igienizari sau reparatii.

Afisarea listelor cu cererile aprobate si cele respinse va fi facuta pe 8 iunie la intrarea in gradinite, astfel incat copiii respinsi sa poata fi inscrisi de catre parinti in alte gradinite, pana pe 15 septembrie.

De asemenea, ISMB avertizeaza ca se interzice inscrierea/reinscrierea copiilor in gradinite de perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor.

C.B. mai mult


Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 09:38

Alte articole despre: inscrieri gradinite 2009

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae