inscriere gradinite

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Inscrierea copiilor la gradinita, pana pe 21 iunie

Inscrierea copiilor la gradinita, pana pe 21 iunie

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) solicita inspectoratelor scolare printr-o nota ca inscrierea si reinscrierea copiilor la gradinita pentru anul scolar 2013-2014 sa se finalizeze pana pe data de 21 iunie, ultima zi a anului de invatamant in curs.

"Tinand cont de calendarul miscarii personalului didactic si de asigurarea dreptului fiecarui copil in educatie, inspectoratele scolare judetene si, respectiv, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti se vor asigura de faptul ca, pana la data de 21 iunie 2013, se vor finaliza etapele de reinscriere si de inscriere, in invatamantul prescolar", se spune in nota MEN.

Inscrierile vor putea continua si dupa data de 21 iunie, daca mai exista locuri libere.

Potrivit sursei citate, perioadele pentru reinscrieri si pentru inscrieri vor fi stabilite de conducerea unitatii de invatamant si vor fi afisate la loc vizibil in fiecare gradinita, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si, eventual, pe site-ul inspectoratului scolar, pentru informarea parintilor si a publicului interesat.

Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea etapei de reinscrieri, se va face in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta si anume: grupa mare (copii de cinci ani), grupa mijlocie (copii de patru ani) si gripa mica (copii de trei ani).

Totodata, inscrierile se vor face in limita locurilor ramase libere si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale de departajare pe care gradinitele le aplica atunci cand sunt mai multi copii pe un... mai mult


Joi, 16 Mai 2013, ora 21:53

Incep inscrierile la gradinita

Incep inscrierile la gradinita

Inscrierile la gradinita se desfasoara in perioada 2-30 aprilie, toate precizarile si programul pentru inscriere fiind afisate pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat, pentru Agerpres, ca pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa capacitatea gradinitei (numar de copii pentru care a fost proiectata) si numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul 2012 - 2013 (pe grupe de varste: mica, mijlocie, mare).

Totodata, zilnic, se va afisa, la sfarsitul programului de lucru, numarul de copii inscrisi si locurile disponibile.

Reinscrierile in gradinite, pentru copiii care au fost in unitatea respectiva de invatamant in anul scolar 2011 - 2012, s-au desfasurat in perioada 1 - 31 martie.

In Bucuresti exista 179 de gradinite si scoli cu invatamant prescolar de stat. mai mult


Luni, 02 Aprilie 2012, ora 09:24

1 comentariu
Reinscrierile pentru gradinite se fac in perioada 1-31 martie

Reinscrierile pentru gradinite se fac in perioada 1-31 martie

Reinscrierile in gradinite pentru copiii care sunt inscrisi in unitatea de invatamant prescolar respectiva in anul scolar 2011-2012 se fac in perioada 1 - 31 martie 2012, a precizat joi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti Marian Banu.

Astfel, in perioada 1 - 30 aprilie 2012 se vor face inscrierile in invatamantul prescolar, pentru copiii nou veniti in unitatea de invatamant prescolar respectiva.

"Pentru informarea parintilor si a publicului interesat, in fiecare unitate de invatamant prescolar si pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, www.ismb.edu.ro, vor fi afisate precizarile si programul pentru reinscriere si inscriere", a afirmat Banu.

El a spus ca pentru asigurarea transparentei procesului de reinscriere/inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa in cel mai scurt timp capacitatea gradinitei (numar de copii pentru care a fost proiectata), numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2012-2013 (pe grupe de varste: mica, mijlocie, mare).

Totodata, se va afisa zilnic, la sfarsitul programului de lucru, numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic din totalul disponibil. mai mult


Joi, 01 Martie 2012, ora 20:04

Sfatul psihologului: De la ce varsta merge copilul la gradinita?

Sfatul psihologului: De la ce varsta merge copilul la gradinita?

Daca ne-am ghida dupa modelul clasic, am spune ca dupa varsta de 3 ani. Insa dincolo de varsta cronologica a copilului sunt si alti factori care determina intrarea copilului in gradinita. Voi incerca sa ii detaliez putin in acest articol si sa ma opresc si asupra varstei de 1-3 ani pentru a afla daca copiii care nu au implinit 3 ani pot merge la gradinita.

Atunci cand ne gandim la intrarea copilului in gradinita, luam in seama un complex de factori care tin de dezvoltarea copilului pe toate planurile:

- din punct de vedere cognitiv, copilul trebuie sa poata manifesta interes si curiozitate, sa poata fi receptiv la ceea ce este in jurul sau, sa inteleaga ceea ce i se cere si sa poata pune intrebari. Nu este necesara o performanta intelectuala a copilului, un avans fata de varsta lui cronologica, ci mai degraba o disponibilitate spre a primi informatii, capacitatea de a le recepta si de a le pastra, de a vorbi ulterior despre ele.

- din punct de vedere al motricitatii, copilul are nevoie de o dezvoltare motrica generala buna, sa isi poata controla miscarile si corpul, sa poata executa anumite gesturi si posturi, sa poata alterna momentele de impulsivitate cu cele asezate si ordonate. Nu este necesara intial o abilitate motrica de finete in ceea ce priveste modul in care tine creionul, deseneaza, coloreaza etc.

- din punct de vedere al limbajului, copilul trebuie sa se poata exprima astfel incat ceilalti sa il poata intelege, sa stie sa ceara ceea ce are nevoie,... mai mult


Joi, 28 Aprilie 2011, ora 18:06

Reinscrierea copiilor la gradinita, in perioada 4-21 aprilie

Reinscrierea copiilor la gradinita, in perioada 4-21 aprilie

Reinscrierea copiilor care au frecventat gradinita in anul scolar 2010-2011 se va face in perioada 4-21 aprilie, potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Inscrierea copiilor la gradinita se va face in perioada 2-31 mai. "Se interzice conditionarea inscrierii sau reinscrierii copiilor in gradinita de perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor", precizeaza ISMB.

Conform proiectului planului de scolarizare pentru anul 2011-2012, numarul locurilor in gradinitele din Bucuresti este de 31.820 la invatamantul de masa si 226 la invatamantul special.

Cererile de inscriere vor fi discutate si aprobate in Consiliul de Administratie al fiecarei gradinite in perioada 31 mai - 10 iunie, iar afisarea listelor cuprinzand cererile aprobate, dar si cele respinse va avea loc in data de 11 iunie, in loc vizibil, la intrarea in gradinita.

Criteriile dupa care se vor face inscrierile sunt urmatoarele: domiciliul copiilor in circumscriptia scolara arondata gradinitei, existenta fratilor si a surorilor in aceeasi gradinita, avand prioritate copiii care provin din familii monoparentale. Un alt avantaj ar fi apropierea de gradinita a locului de munca al parintilor sau al sustinatorilor legali.

Legea Educatiei Nationale, care prevede masura introducerii clasei pregatitoare in invatamantul primar, intra in vigoare cu anul scolar 2012-2013. In anul scolar 2011-2012, copiii de sase ani vor putea fi inscrisi atat in grupa pregatitoare, cat si in... mai mult


Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 13:21

Incep inscrierile la gradinite

Incep inscrierile la gradinite

Reinscrierea copiilor la gradinita se va face incepand cu luna aprilie, iar inscrierile pot avea loc imediat dupa finalizarea reinscrierilor, potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Perioadele pentru reinscrieri sau inscrieri vor fi stabilite de conducerea fiecarei gradinite, cu consultarea inspectorului de specialitate, si vor fi afisate, la vedere.

Conducerile unitatilor de invatamant prescolar sunt rugate sa afiseze, la vedere, perioada in care gradinita este inchisa pentru igienizari si/sau reparatii, capacitatea gradinitei (numar de copii pentru care a fost proiectata), numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2010/2011, numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic (in perioada dedicata acestor operatii) din totalul disponibil.

Unitatile de invatamant vor raspunde in scris, in timp util, tuturor solicitarilor de inscriere depuse de parinti, precizeaza ISMB.

ISMB interzice conditionarea inscrierii/reinscrierii copiilor in gradinite, de perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor.

Conform planului de scolarizare pentru anul scolar 2010-2011, numarul locurilor in gradinite din Bucuresti este de 30.980 de locuri/invatamant de masa si 230 de locuri/invatamant special.

In conformitate cu "Regulamentul de organizare si functionare a invatamantului prescolar", aprobat prin Ordinul Ministrului nr. 4464/2000, "inscrierile copiilor in gradinite se fac de regula la inceputul anului scolar sau, in... mai mult


Marti, 20 Aprilie 2010, ora 21:03

Incep inscrierile la gradinita si bataia pe locuri

Incep inscrierile la gradinita si bataia pe locuri

Vineri incepe oficial inscrierea la gradinite, care va dura pana pe 15 iunie. In anul scolar 2009-2010, in planul de scolarizare sunt prevazute 29.900 de locuri in cele 184 de gradinite de stat din Capitala.

Bucurestenii cu copii de varsta gradinitei se vor lupta sa prinda un loc, la fel ca in anii trecuti. Multe gradinite deja nu mai au locuri. Parintele depun dosare, in speranta ca se va retrage vreun copil.

In ceea ce priveste marirea numarului de locuri, cea mai buna situatie este in sectorul 3, unde s-au construit 6 noi gradinite.

"In sectorul 1, datorita achizitiei de noi cladiri, am avut trei corpuri noi si alte extinderi. In sectorul 2 s-au facut 10 extinderi, in sectorul 3 s-au contruit in acest an scolar 6 gradinite noi, iar doua au fost extinse.

In sectoarele 4 si 5 nu s-a marit numarul de locuri, dar este in plan pentru acest an. In sectorul 6 s-au efectuat 5 mansardari", a precizat inspectorul general al Capitalei Mihaela Florescu, citat de Amos News. mai mult


Vineri, 15 Mai 2009, ora 07:30

Alte articole despre: inscriere gradinite, copii gradinita
Inscrierile la gradinita incep din 15 mai

Inscrierile la gradinita incep din 15 mai

Parintii bucuresteni isi pot inscrie copiii la gradinita in perioada 15 mai-1 iunie iar cei care doresc sa ii reinscrie pot face acest lucru pana pe 15 mai.

Planul de scolarizare pentru acest an prevede ca in Bucuresti sunt 29.940 de locuri in gradinite, dupa cum se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ISMB.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Bucuresti atrag atentia ca au prioritate la inscriere copiii care au frati si surori in aceeasi gradinita, cei care locuiesc in circumscriptia scolara arondata gradinitei sau daca parintii copiilor lucreaza in apropierea unitatii de invatamant.

In plus, unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze la intrarea in gradinita perioada stabilita pentru reiscrieri si inscrieri, capacitatea gradinitei, precum si perioada in care gradinita este inchisa pentru igienizari sau reparatii.

Afisarea listelor cu cererile aprobate si cele respinse va fi facuta pe 8 iunie la intrarea in gradinite, astfel incat copiii respinsi sa poata fi inscrisi de catre parinti in alte gradinite, pana pe 15 septembrie.

De asemenea, ISMB avertizeaza ca se interzice inscrierea/reinscrierea copiilor in gradinite de perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor.

C.B. mai mult


Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 09:38

Alte articole despre: inscrieri gradinite 2009
Copii inscrisi la gradinita inca din scutece

Copii inscrisi la gradinita inca din scutece

Un vrancean si-a inscris copilul pe o lista de asteptare la o gradinita din municipiul Focsani desi micutul are doar trei luni.

Parintii au inceput deja cursa pentru a prinde un loc la gradinita pentru copii inca de pe acum, desi nu s-a dat oficial startul la inscrieri. Iordache Bostan, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea sustine ca un parinte si-a inscris copilul la gradinita desi micutul are de-abia trei luni, arata AmosNews.

"Cineva mi-a spus ca si-a inscris copilul la grdinita inca de la varsta de trei luni. Este ilegal intrucat nu s-a dat o data oficiala. Nu as acuza parintii, dar sa iti inscrii copilul la gradinita atat de devreme, nu este normal.

Educatoarele nu ar trebui sa accepte asa ceva. Nu recomand practica aceasta nici la inscrierea la gradinita, nici pentru formarea claselor I", a declarat Iordache Bostan.

Seful ISJ Vrancea a mai atras atentia asupra faptului ca in urmatoarea perioada va fi un numar mare de copii care nu vor putea fi inscrisi la cursuri deoarece exista un val de copii care s-au intors din strainatate pentru a studia in Vrancea. mai mult


Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 22:26

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Student obisnuit ziua, dar se "transforma" noaptea in Batman - Inventia unui tanar de 21 de ani
  2. Campanie electorala inedita in Finlanda - candidatul fara chip
  3. Furtuna de nisip apocaliptica, in Beijing (Video)
  4. Elogiu inedit pentru Star Wars - cum va fi pictat un Boeing 787
  5. Cursa nebuna in Bruxelles: De cati oameni e nevoie pentru a prinde trei zebre (Video)
  6. Fotografia zilei: Oile rezidentiale
  7. Apple lucreaza la un produs pe care Steve Jobs il ura: "Daca ai asa ceva, esti mort"
  8. O fetita de 8 ani castiga peste 1,5 milioane de dolari din clipuri pe YouTube (Video)
  9. A mancat carne de vaca acum cateva decenii si a murit acum
  10. Povestea omului care intr-o zi a decis sa-si faca o tara si are deja zeci de mii de cereri de cetatenie