inscrieri

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cum mi-am petrecut inscrierea la facultate Reportaj

Cum mi-am petrecut inscrierea la facultate Reportaj

Cozi interminabile, multe sperante si agitatie - asa poate fi descrisa prima zi de inscriere la facultatile din Bucuresti.

Marti dimineata. Inca de la 9 fara un sfert, viitorii studenti ieseau grabiti din mijloacele de transport pentru a fi siguri ca prind un loc in fata si nu vor fi nevoiti sa astepte prea mult la cozile pentru inscrierile la facultati. Unii dintre ei s-au inselat amarnic.

Am ajuns la Academia de Studii Economice (ASE), la cladirea centrala, unde era faimoasa bila, pentru ca cei mai multi se indreptau in acea directie. La fata locului, confuzie. "Am stat aici o ora degeaba, abia acum a venit cineva si mi-a zis ca trebuie sa merg in alta parte", m-a abordat o tanara vizibil frustrata.

Am inteles de la ea ca nu era nevoie sa mergi la toate facultatile daca voiai sa te inscrii la mai multe. Era necesar sa depui un singur dosar la facultatea care reprezinta prima optiune. Acolo, completai o grila cu toate programele de studii la care vrei sa te inscrii, de la toate facultatile din cadrul ASE. Plateai taxele de inscriere si gata.

Rezultate finale Bacalaureat 2014: Rata de promovare de peste 60%

Insa cei mai multi habar n-aveau unde erau cladirile unde trebuiau sa se inscrie.

"Ai idee unde e REI (Relatii Economice Internationale - n.red.)? Cred ca trebuie sa te uiti pe lista aia" mi-a spus tanara, despre care am aflat ulterior ca este din Prahova. I-am zis sa ma urmeze, ca ma voi intalni acolo cu copiii unor rude, care se inscriu si ei, dar am... mai mult


Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 15:58

8 comentarii
Norica Nicolai explica inscrierea in ALDE

Norica Nicolai explica inscrierea in ALDE

Eurodeputatul PNL Norica Nicolai sustine ca nu si-a inselat nici partidul si nici alegatorii atunci cand a decis sa se inscrie in ALDE.

"Nu mi-am inselat partidul, nu mi-am inselat alegatorii, probabil am inselat asteptarile unei nomenclaturi politice.

Aceasta nomenclatura politica se poate considera inselata de mine, insa se inseala fata de ceea ce inseamna un mesaj politic, respectul fata de institutiile politice si respectul fata de cetatean", a declarat europarlamentarul, invitat la Antena 3.

Norica Nicolai nu pleaca din PNL, dar s-a inscris in ALDE: Imi asum riscul unei excluderi din partid

Norica Nicolai a subliniat ca nu a optat pentru ALDE pentru a primi vreo functie in Parlamentul European.

"Nu am plecat pentru nicio functie. Nu am plecat din PPE pentru acea comisie de pescuit, cum s-a spus. Multi nu stiu ca in Romania sunt cam cinci milioane de romani care au o astfel de preocupare. Fie pescuit sportiv, fie ocupatie. 12% sunt femei. Si eu sunt pescar amator", a conchis Norica Nicolai.

Exclusiv: Norica Nicolai, nou atac la Antonescu. Ce spune de plecarea din PNL

Eurodeputatul PNL Norica Nicolai s-a inscris, marti, in grupul ALDE (Alianta Democratilor si Liberalilor pentru Europa) din Parlamentul European.

Inscrierea a avut loc in cadrul unei sedinte a grupului ALDE, desfasurata la sediul din Bruxelles al legislativului european. Nicolai si-a anuntat, de altfel, aceasta intentie la Congresul PNL care avut loc in luna iunie, precizand ca nu... mai mult


Sambata, 12 Iulie 2014, ora 22:35

8 comentarii
Evaluare Nationala 2014: Noapte alba pentru inscrierea la liceu

Evaluare Nationala 2014: Noapte alba pentru inscrierea la liceu

Sute de elevi din provincie au stat la coada, in noaptea de vineri spre sambata, pentru a se inscrie la liceele din Bucuresti.

Peste 1.000 de absolventi de gimnaziu care au sustinut examenul de Evaluare Nationala au venit in Capitala pentru a completa fisele cu optiuni in vederea repartizarii computerizate in licee, transmite Digi 24.

Acestia si-au petrecut noaptea la Scoala "Sfintii Voievozi", singura unitate de invatamant unde elevii din provincie isi pot depune optiunile pentru liceele din Bucuresti.

"Anul trecut am avut cam 2.900 de copii inscrisi, estimam sa avem aceeasi cifra si anul acesta. Mediile sunt comparabile. Poate in ultima jumatate, adica de la 7.50 in jos sa fie ceva mai multi. Ilfovul, Giurgiu, apoi in ordine Teleorman, Prahova, Ialomita, dar 70% fara discutie sunt din Ilfov si Giurgiu", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu.

Evaluare Nationala 2014: Incep inscrierile la liceu

Elevii si parintii au stat la coada si au primit bonuri cu numere de ordine, avand in vedere faptul ca organizatorii se asteapta la o zi foarte aglomerata.

In perioada 4 - 9 iulie, elevii care au sustinut Evaluarea Nationala pot completa fisele de inscriere cu optiunile privind unitatea de invatamant in care doresc sa isi continue studiile.

Mediile elevilor vor fi centralizate, iar pe 15 iulie va avea loc prima etapa a repartizarii computerizate, urmand ca pe 16 iulie sa fie afisate rezultatele. mai mult


Sambata, 05 Iulie 2014, ora 12:05

1 comentariu
Evaluare Nationala 2014: Incep inscrierile la liceu

Evaluare Nationala 2014: Incep inscrierile la liceu

Absolventii claselor a VIII-a care au sustinut probele din cadrul examenului de Evaluare Nationala pot incepe, vineri, sa se inscrie la liceu.

Astfel, in perioada 4 - 9 iulie, elevii care au dat Evaluarea Nationala vor completa fisele de inscriere cu optiunile privind unitatea de invatamant in care doresc sa isi continue studiile.

Mediile elevilor care s-au inscris la liceu vor fi introduse intr-o baza de date nationala, urmand ca pe 15 iulie sa aiba loc prima etapa a repartizarii computerizate. Pe 16 iulie, liceele vor afisa liste cu numele candidatilor admisi.

Evaluare Nationala 2014: Rezultatele finale dupa contestatii vor fi afisate marti

Ulterior, intre 17 si 25 iulie, elevii isi vor depune dosarele de inscriere la unitatile de invatamant liceale unde au fost admisi.

Media de la Evaluarea Nationala are o pondere de 75% in media finala de admitere la liceu, restul de 25% fiind dat de media anilor din gimnaziu. mai mult


Vineri, 04 Iulie 2014, ora 12:30

Bacalaureat 2014 Incep inscrierile - prima zi de examen pentru olimpici

Bacalaureat 2014 Incep inscrierile - prima zi de examen pentru olimpici

Elevii care termina clasa a XII-a se pot inscrie, de luni, la examenul de Bacalaureat 2014, care va fi organizat in perioada 26-30 mai.

De asemenea, luni are loc proba scrisa la limba romana de la sesiunea speciala a bacalaureatului, destinata olimpicilor si sportivilor, examen care se va desfasura la un liceu din Ploiesti.

Potrivit calendarului anuntat de Ministerul Educatiei, in perioada 26 - 30 mai are loc inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen.

In perioada 10 - 12 iunie, va fi organizata evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A. Urmeaza Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B (1-3 iunie), Evaluarea competentelor digitale - proba D (16-20 iunie), evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C (23 - 27 iunie).

Pe 30 iunie are loc proba scrisa de Limba si literatura romana, pe 1 iulie - proba scrisa la Limba si literatura materna, 2 iulie - Proba obligatorie a profilului, 4 iulie - Proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi afisate pana la ora 12:00, pe 7 iulie, urmand ca in aceeasi zi sa poata fi depuse contestatiile. In perioada 8 - 10 iulie va avea loc ezolvarea contestatiilor si pe 11 iulie vor fi afisate rezultatele finale. mai mult


Luni, 26 Mai 2014, ora 09:22

1 comentariu
Ultimele 7 zile de inscrieri la GPeC Summit - cel mai important eveniment de comert electronic din Romania

Ultimele 7 zile de inscrieri la GPeC Summit - cel mai important eveniment de comert electronic din Romania

Doar pana pe 21 Mai 2014 (inclusiv) persoanele interesate sa participe laGPeC Summit, mai pot achizitiona bilete de acces la cel mai important eveniment de comert electronic din Romania. Acesta se va desfasura in zilele de 26-27-28 Mai, la Bucuresti, iar pretul unui bilet pentru cele 3 zile este de 157 euro (TVA inclus).

Peste 40 de specialisti in e-commerce, romani si internationali, vor urca pe scena la GPeC Summit in cele 3 zile de eveniment. Cativa dintre acestia - personalitati recunoscute la nivel mondial, ale caror carti sunt best-selling pe Amazon - vorbesc pentru prima oara in Romania, la GPeC Summit:

Chris Goward, Presedinte si CEOWiderFunnel, este creierul din spatele metodelor LIFT™ si Kaizen™ si a dezvoltat strategii de optimizare a conversiilor pentru clienti precum Google, Electronic Arts, Magento sau BuildDirect.com. Chris este autorul cartii "You Should Test That!", un bestseller international, prin care redefineste principiile optimizarii conversiilor - cartea sa fiind cotata cu rating-uri de 5 stele din partea cititorilor pe Amazon. Din 2007, Chris a vorbit la peste 100 de evenimente in peste 30 de orase la nivel mondial, iar acumvine pentru prima oara in Bucuresti, la GPeC Summit, unde va sustine atat o prezentare in cadrul Conferintei din 26 Mai, cat si un workshop de optimizare a conversiilor in ziua de 27 Mai.

Jacob Kildebogaardcoordoneaza serviciile de PPC si Analytics pentru agentia de marketing online scandinava,Webjuice.dk, la care... mai mult


Joi, 15 Mai 2014, ora 12:11

S-a terminat prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare - Cand incepe a doua

S-a terminat prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare - Cand incepe a doua

Un procent de 99,24% dintre cererile de inscriere in clasa pregatitoare au fost admise, anunta Ministerul Educatiei Nationale (MEN), dupa prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare.

Incepe inscrierea la clasa pregatitoare - cate locuri sunt disponibile in Capitala

Din totalul celor 172.682 de cereri depuse, au fost admise 171.362.

Dintre acestea, 145.581 reprezinta cereri de inscriere la scoala de circumscriptie. In ceea ce priveste cele 27.101 cereri pentru alta unitate decat cea de circumscriptie, situatia se prezinta astfel: 25.031 de cereri au fost admise, 750 de cereri au fost admise la scoala de circumscriptie, dupa ce nu au avut loc la scoala dorita, iar 1.320 de cereri nu au putut fi admise, deoarece parintii/tutorii legali nu au bifat optiunea de revenire la scoala de circumscriptie.

Potrivit MEN, pentru cererile respinse in aceasta prima etapa exista, insa, locuri si solicitarile vor putea fi solutionate in a doua etapa de inscriere, care debuteaza in data de 25 martie. mai mult


Vineri, 21 Martie 2014, ora 21:33

Incepe inscrierea la clasa pregatitoare - cate locuri sunt disponibile in Capitala

Incepe inscrierea la clasa pregatitoare - cate locuri sunt disponibile in Capitala

Inscrierea la clasa pregatitoare pentru anul scolar 2014-2015 incepe luni, zi incepand cu care parintii pot completa cererile-tip, in Capitala fiind disponibile aproximativ 12.600 de locuri, a declarat purtatorul de cuvant al ISMB, prof. Marian Banu.

"Important de subliniat este faptul ca toti parintii care vor solicita inscrierea in scolile din Bucuresti isi vor putea inscrie copiii la unitatile de invatamant din Capitala. Astfel, daca vor fi mai multe cereri decat locurile disponibile, copiii aceia vor fi oricum inscrisi, pentru ca este dreptul lor la educatie", a mai spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

In privinta locurilor disponibile la clasa I, pentru care inscrierea incepe tot luni, Banu a precizat ca numarul acestora este "infim", in conditiile in care majoritatea lor vor fi ocupate de copiii care sunt, in prezent, in clasa pregatitoare.

Potrivit Calendarului inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2014 - 2015, listele cu elevii inscrisi vor fi publicate in 11 aprilie.

In 17 februarie, au fost afisate circumscriptiile scolare si numarul de clase pregatitoare alocate la unitatile de invatamant, pe site-ul acestora si pe cel al inspectoratului scolar.

Totodata, au fost prezentate informatii cum ar fi posibilitatea organizarii procesului de invatamant in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii sau in consortiu cu scoala si posibilitatea organizarii programului "Scoala... mai mult


Duminica, 23 Februarie 2014, ora 14:33

Au inceput inscrierile pentru cea de-a 3 editie Career Innovation Week

Au inceput inscrierile pentru cea de-a 3 editie Career Innovation Week

In perioada 13-16 noiembrie, la Hotel Caro din Bucuresti, are loc cea de a 3-a editie a proiectului de cariera si inovatie pentru tinerii talentati din Romania, Career Innovaton Week.

Proiectul cuprinde conferinte, studii de caz si workshop-uri in domeniile Finance & Banking,Sales & Marketing,Research & Engineering,IT & Telecom.

Alaturi de editia din Bucuresti, evenimentul Career Innovation Week va mai avea loc la Ploiesti, pe data de 20 noiembrie, la Hotel Central, zi dedicata tinerilor ingineri cu potential si dorinta de dezvoltare profesionala.

"Pentru editia din acest an estimam ca se vor inscrie peste 2 000 de studenti, proaspat absolventi si masteranzi. Dintre acestia vor fi selectati cate 200 de finalisti pentru fiecare zi a evenimentului. La fel ca la editiile anterioare, si in acest an cautam tineri motivati si ambitiosi in a excela, cu experienta internationala, rezultate academice exceptionale sau care au participat la activitati de voluntariat, internship-uri, programe de management trainee sau stagii de practica in companii. In cadrul Career Innovation Week, finalistii vor avea parte de o experienta unica de invatare si de dezvoltare profesionala si personala" a declarat Andreea Balaci, Project Manager Career Innovation Week.

Inscrierile pentru Career Innovation Week se pot face pe www.hipo.ro, la sectiunea Career Innovation Week. Pentru inscriere, tinerii interesati trebuie sa parcurga cativa pasi simpli: sa aiba un cont activ pe Hipo.ro, un CV... mai mult


Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 20:12

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nu s-a mai intamplat niciodata asa ceva: De ce sunt deosebite aceste foci simpatice (Galerie foto)
  2. Energie electrica cu ajutorul urinei: Metoda inedita folosita de cercetatorii britanici (Video)
  3. Imagini terifiante cu un leu in savana africana: Dumnezeule, nu stiam ca poate face asta! (Video)
  4. Masura inedita impotriva barbatilor care urineaza pe strazi: Zidurile care "riposteaza" (Video)
  5. Cum a descoperit Paul Allen de la Microsoft o nava scufundata in al Doilea Razboi Mondial
  6. Locuieste cu nevasta in casa, dar n-are voie sa o atinga sau sa-i vorbeasca
  7. Isterie in Canada: Efectul nebanuit al mortii lui Spock asupra bancnotelor de cinci dolari
  8. Nu iti vine sa crezi ca s-a intamplat: Momente unice surprinse in imagini (Galerie foto)
  9. Adolf, un catel deosebit: Seamana sau nu cu ... Hitler? (Foto)
  10. O paine veche de 123 de ani, adusa din Italia de un navigator, expusa la Galati