inscrieri clasa pregatitoare 2014

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Incepe inscrierea la clasa pregatitoare - cate locuri sunt disponibile in Capitala

Incepe inscrierea la clasa pregatitoare - cate locuri sunt disponibile in Capitala

Inscrierea la clasa pregatitoare pentru anul scolar 2014-2015 incepe luni, zi incepand cu care parintii pot completa cererile-tip, in Capitala fiind disponibile aproximativ 12.600 de locuri, a declarat purtatorul de cuvant al ISMB, prof. Marian Banu.

"Important de subliniat este faptul ca toti parintii care vor solicita inscrierea in scolile din Bucuresti isi vor putea inscrie copiii la unitatile de invatamant din Capitala. Astfel, daca vor fi mai multe cereri decat locurile disponibile, copiii aceia vor fi oricum inscrisi, pentru ca este dreptul lor la educatie", a mai spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

In privinta locurilor disponibile la clasa I, pentru care inscrierea incepe tot luni, Banu a precizat ca numarul acestora este "infim", in conditiile in care majoritatea lor vor fi ocupate de copiii care sunt, in prezent, in clasa pregatitoare.

Potrivit Calendarului inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2014 - 2015, listele cu elevii inscrisi vor fi publicate in 11 aprilie.

In 17 februarie, au fost afisate circumscriptiile scolare si numarul de clase pregatitoare alocate la unitatile de invatamant, pe site-ul acestora si pe cel al inspectoratului scolar.

Totodata, au fost prezentate informatii cum ar fi posibilitatea organizarii procesului de invatamant in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii sau in consortiu cu scoala si posibilitatea organizarii programului "Scoala... mai mult


Duminica, 23 Februarie 2014, ora 14:33

Copiii din clasa zero vor face scoala in ... biblioteci si laboratoare

Copiii din clasa zero vor face scoala in ... biblioteci si laboratoare

La toamna incepe al treilea an scolar cu clasa zero si unitatile de invatamant din tara tot nu au unde sa ii primeasca pe copii.

Digi24 trece in revista situatia din mai multe orase ale tarii, unde directorii de scoli se lovesc de problema spatiului.

Solutiile gasite sunt inedite. De pilda, la Cluj-Napoca, bibliotecile sau laboratoarele au fost transformate in sali de curs. La Timisoara, directorii unor scoli au cerut inspectoratului mai putine clase decat anul trecut.

In schimb, la Brasov, cererile au fost asa de multe, incat a fost nevoie sa se infiinteze 12 clase in plus.

Inscrierile in clasa zero incep pe 24 februarie.

Citeste mai multe despre biblioteci si laboratoare, transformate in sali de curs, pe Digi24. mai mult


Sambata, 15 Februarie 2014, ora 16:33

1 comentariu
Luni se afiseaza lista copiilor inscrisi la scoala primara

Luni se afiseaza lista copiilor inscrisi la scoala primara

Afisarea listei copiilor inscrisi in prima etapa in invatamantul primar se va face luni, la sediul fiecarei unitati de invatamant, pe site-urile scolilor, acolo unde acestea exista, si ale inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti.

Cea de-a doua etapa de inscriere in invatamantul primar se va desfasura in perioada 8 - 17 mai si este destinata doar copiilor care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant, dupa prima etapa, iar lista finala va fi publica in data de 24 mai.

Ministerul Educatiei Nationale a centralizat in prima etapa de inscriere un numar de 163.743 cereri pentru anul scolar 2013-2014, dintre acestea 130.950 fiind pentru copiii care implinesc 6 ani inainte de 1 septembrie 2013, iar 32.950 pentru cei care implinesc 6 ani incepand cu 1 septembrie 2013.

Potrivit MEN, in procente cererile reprezinta 100,8% din totalul numarului de copii estimat, respectiv 162.429.

Un numar de 13.612 cereri de inscriere la clasa pregatitoare "valide" au fost inregistrate in prima etapa in Bucuresti. mai mult


Luni, 29 Aprilie 2013, ora 08:00

1 comentariu
Incep inscrierile pentru clasa pregatitoare

Incep inscrierile pentru clasa pregatitoare

Inscrierile pentru clasa pregatitoare pentru anul scolar 2013 - 2014 incep marti si vor dura cateva saptamani.

Potrivit calendarului disponibil pe site-ul Inspectoratului Scolar Bucuresti, pana pe 7 aprilie, in fiecare unitate de invatamant va avea loc o "Zi a portilor deschise", in care parintii, copiii si alte persoane interesate pot vizita spatiile destinate claselor pregatitoare.

In perioada 1-12 aprilie, au loc intalniri pentru informarea si consilierea parintilor, iar intre 2 si 19 aprilie copiii sunt supusi unor evaluari ale nivelului de dezvoltare psihosomatica.

Rezultatul evaluarii este trimis, pe 19 aprilie, catre autoritatile competente.
Pe 23 aprilie va avea loc procesarea, de catre comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar (comisia nationala), a cererilor-tip de inscriere si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor, insa doar in cazul in care parintii au solicitat acest lucru in scris.

Dupa sase zile se vor afisa in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitatilor de invatamant candidatii inmatriculati, numarul de locuri ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

Urmatoarea etapa de inscriere va incepe pe 7 mai.

Afla mai multe detalii din documentul urmator:

A.G. mai mult


Luni, 01 Aprilie 2013, ora 08:18

Clasa pregatitoare va putea fi organizata si in gradinite. Inscrierile incep in 2 aprilie - proiect (Video)

Clasa pregatitoare va putea fi organizata si in gradinite. Inscrierile incep in 2 aprilie - proiect (Video)

Clasa pregatitoare ramane in invatamantul primar si poate fi organizata atat in spatiile scolilor, cat si in incinta gradinitelor, inscrierile pentru anul scolar 2013-2014 urmand sa inceapa la 2 aprilie, potrivit unor proiecte lansate in dezbatere publica, sambata, de Ministerul Educatiei.

Proiectele se refera la metodologia de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar urmator si la calendarul inscrierilor.Potrivit propunerilor aflate in dezbatere publica pana la 24 martie, pentru informarea parintilor si a publicului interesat si pentru a permite parintilor luarea unor decizii in cunostinta de cauza privitoare la optiunea pentru o unitate de invatamant sau alta, fiecare unitate de invatamant va pune la dispozitie si informatii referitoare la locul de desfasurare a activitatii corespunzatoare clasei pregatitoare (in spatiul scolilor sau a gradinitelor), la posibilitatea organizarii programului "Scoala dupa scoala", la organizarea si dotarea spatiului scolar etc.

Ministerul Educatiei precizeaza ca nu sunt diferente intre clasele pregatitoare organizate in scoli si cele din incinta gradinitelor.

In clasa pregatitoare se vor putea inscrie, pentru anul scolar 2013-2014, copiii care implinesc 6 ani pana la 31 august 2013, inclusiv, dar si, la solicitarea parintilor, cei care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei... mai mult


Duminica, 17 Martie 2013, ora 09:27

Linia telverde pentru informatii privind clasa pregatitoare va fi disponibila din 1 aprilie

Linia telverde pentru informatii privind clasa pregatitoare va fi disponibila din 1 aprilie

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va pune la dispozitie de la 1 aprilie o linie gratuita televerde la care vor putea fi obtinute informatii despre inscrierea in clasa pregatitoare, potrivit unui anunt publicat pe site-ul institutiei.

In anunt se mai precizeaza ca metodologia privind inscrierea in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014 va fi aprobata prin ordin al ministrului Educatiei Nationale in data de 31 martie.

La aceeasi data va fi anuntat si calendarul inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014, se mai spune in anunt. mai mult


Marti, 12 Martie 2013, ora 07:26

Ce se intampla cu clasa pregatitoare - Si la scoala, si la gradinita

Ce se intampla cu clasa pregatitoare - Si la scoala, si la gradinita

Clasa pregatitoare va putea fi organizata in anul de invatamant viitor fie la scoala, fie la gradinita, potrivit unui acord semnat miercuri de reprezentantii Ministerului Educatiei, cei ai federatiilor sindicale din invatamantul preuniversitar si de cei ai asociatiilor de parinti.

Astfel, in acord se prevede mentinerea clasei pregatitoare in anul scolar 2013-2014 ca parte in invatamantul primar obligatoriu, incepand cu varsta de sase ani. Totodata, in acord este prevazuta organizarea clasei pregatitoare intr-un mod mult mai flexibil, astfel incat, din puncte de vedere al locului de desfasurare a activitatii, aceasta sa se poata afla fie la scoala, fie la gradinita, dar cu acelasi curriculum si cadre didactice calificate pentru invatamantul primar.Potrivit documentului, aceste optiuni "sunt justificate de necesitatea de a sigura stabilitatea si predictibilitatea in sistemul de invatamant". Implementarea acestor masuri se va face pe baza consultarii parintilor si a celorlalti actori implicati.

Metodologia de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare va fi aprobata pana la data de 31 martie, iar inscrierile vor avea loc in luna aprilie. Totodata, in acest an va fi permisa inscrierea in clasa I si a acelor copii care nu au parcurs clasa pregatitoare, desi aveau varsta prevazuta de lege pentru aceasta. In acest sens, in luna aprilie va fi elbaorat un ordin de ministru, iar inscrierea copiilor va avea loc in aceeasi luna.

Conform documentului, copiii cu varsta... mai mult


Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 14:57

3 comentarii
Clasa pregatitoare va ramane in invatamantul obligatoriu

Clasa pregatitoare va ramane in invatamantul obligatoriu

Clasa pregatitoare face parte din invatamantul obligatoriu si va ramane la invatamantul primar, numai locatia fiind aleasa in functie de conditiile locale, a declarat Stelian Fedorca, secretar de stat pentru invatamant preuniversitar din MECTS.

"Clasa pregatitoare face parte din invatamantul obligatoriu. Clasa pregatitoare ramane la invatamantul primar, numai locatia va fi aleasa in functie de conditiile locale. Fie intr-o scoala, daca exista spatiu, daca nu poate sa ramana la gradinita ca locatie, dar clasa respectiva ramane in invatamantul obligatoriu adica anul viitor, 2013 - 2014, inscrierile se vor face la clasa pregatitoare", a spus Fedorca.

Andronescu: Aplicarea masurii introducerii clasei pregatitoare nu se amana

Pe de alta parte, referindu-se la clasa a noua la gimnaziu, reprezentantul MECTS a afirmat ca nu este necesar ca fizic clasa a noua sa fie mutata in cladirea unei scoli generale.

"Avem nevoie de acel invatamant obligatoriu de 10 clase, prin urmare invatamantul primar cu clasa pregatitoare I - IV si gimnazial cu clasele V - IX. Nu este necesar ca fizic clasa sa fie mutata in cladirea unei scoli cu clase I - VIII, exact cum clasa pregatitoare nu ar fi trebuit mutata fortat din gradinita in incinta unei scoli", a subliniat Fedorca. mai mult


Duminica, 16 Septembrie 2012, ora 11:29

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)