inspectie tehnica valabila

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Soferii trebuie sa prezinte de anul acesta inca un document, cand sunt opriti de politie

Soferii trebuie sa prezinte de anul acesta inca un document, cand sunt opriti de politie

Anul 2014 aduce un nou document ce va fi eliberat de Registrul Auto Roman, dupa ce soferii isi duc masina la inspectia tehnica periodica (ITP).

Documentul fusese anuntat prin OG nr 6/2012 si este "conform cu prevederile Directivei 2010/48/UE de adaptare la progresul tehnic a Directivei 2009/40/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind inspectia tehnica auto pentru autovehicule si remorcile acestora", se arata intr-un comunicat al RAR, citat de Avocatnet.ro.

Certificatul va cuprinde informatii precum numarul de identificare al vehiculului, clasa vehicului sau numarul de kilometri parcursi la data efectuarii inspectiei, si este eliberat in limba romana.

Documentul nu inlocuieste anexa la certificatul de inmatriculare care atesta efectuarea ITP si termenul de valabilitate. "Avand in vedere ca este vorba despre un certificat armonizat stabilit printr-un act normativ UE, este necesar ca certificatul sa fie disponibil impreuna cu anexa la certificatul de inmatriculare pentru prezentare in vederea unor eventuale controale", se arata in comunicatul RAR.

Potrivit RAR, "detinatorii de vehicule cu ITP valabil nu trebuie sa solicite in avans eliberarea acestui certificat, el urmand sa fie eliberat la efectuarea urmatoarei ITP".

A.V. mai mult


Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 18:58

4 comentarii
Atentie, soferi! Miercuri politistii vor face controale tehnice in trafic

Atentie, soferi! Miercuri politistii vor face controale tehnice in trafic

Sectia de Politie Autostrazi si serviciile rutiere Arges, Bihor, Braila, Prahova, Calarasi, Suceava si Vrancea, impreuna cu specialisti din cadrul Registrului Auto Roman, vor organiza miercuri actiuni de control in trafic care vor viza in special starea tehnica a autoturismelor.

Politistii vor actiona pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul defectiunilor tehnice si vor verifica respectarea legislatiei rutiere, informeaza IGPR.

Controalele tehnice vor urmari functionarea mecanismului de franare, a sistemului de directie, gradul de poluare cauzat de eliminarea noxelor, functionarea si reglarea corecta a instalatiei de iluminare/semnalizare, autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, legalitatea montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decat cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de inmatriculare, concordanta acestora cu datele tehnice ale vehiculelor, precum si detinerea inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia.

RAR: Aproape 60% dintre masinile oprite in trafic au probleme

Aproape 60% din totalitatea masinilor verificate in trafic de catre inspectorii Registrului Auto Roman (RAR) in ultimele trei luni au fost declarate neconforme.

Mai exact, inspectorii RAR au verificat tehnic in trafic 22.474 de vehicule, la nivelul intregii tari. Dintre acestea, 59,3% au fost declarate neconforme pentru ca au avut diferite probleme tehnice sau... mai mult


Marti, 07 August 2012, ora 23:36

Masinile inmatriculate in strainatate vor putea fi inspectate tehnic in Romania

Masinile inmatriculate in strainatate vor putea fi inspectate tehnic in Romania

Proprietarii masinilor inmatriculate in alte state, folosite pe o perioada lunga in Romania, vor putea sa-si realizeze inspectia tehnica in tara noastra, incepand din luna aprilie, potrivit unei ordonante de urgenta aprobate de Guvern.

Pana in prezent, acest lucru nu era permis, iar decizia a fost luata deoarece s-a constatat existenta mai multor persoane care lucreaza pe o perioada lunga in Romania, care utilizeaza masini inmatriculate in alte tari, relateaza Adevarul.

"In perioada de utilizare a acestor vehicule, este posibila expirarea inspectiei tehnice periodice acordata in statul de inmatriculare. Efectuarea inspectiei tehnice periodice in statul de inmatriculare este uneori dificila din cauza distantelor ce trebuie parcurse si a imposibilitatii circulatiei cu un vehicul a carui inspectie tehnica periodica a expirat", se arata in ordonanta.

Totusi, inspectia tehnica va avea valabilitate doar in Romania, recunoasterea de alte state depinzand de legislatia nationala a acestora.

De asemenea, ordonanta reduce la jumatate, la un an, termenul in care trebuie efectuata inspectia tehnica periodica pentru masinile de transport cu o masa totala maxima de pana la 3,5 tone. mai mult


Duminica, 05 Februarie 2012, ora 16:03

1 comentariu
80% din masinile verificate de RAR au defectiuni tehnice

80% din masinile verificate de RAR au defectiuni tehnice

Aproximativ 80% din masinile care au trecut zilele trecute printr-un control al Registrului Auto Roman (RAR), au fost evaluate cu probleme tehnice.

Controlul a fost efectuat pe strazile din Bucuresti si Ilfov iar inspectorii RAR au subliniat ca autoturismele verificate puteau in orice moment sa provoace un accident rutier din cauza defectiunilor sistemelor de franare sau directie, informeaza Realitatea TV.

O alta problema descoperita a fost legata de protectia mediului.

Din cele 80% de autoturisme verificate si depistate ca avand probleme, toate aveau valabila inspectia tehnica periodica. mai mult


Joi, 04 Decembrie 2008, ora 17:10

2 comentarii
3/4 dintre autovehiculele verificate de RAR nu corespund tehnic

3/4 dintre autovehiculele verificate de RAR nu corespund tehnic

In urma controlului in trafic al vehiculelor rutiere efectuate de RAR si Politia Rutiera, din octombrie, se pare ca trei sferturi din automobilele verificate nu sunt conforme din punct de vedere tehnic.

In aceasta actiune au fost inspectate 910 vehicule, dintre care 243 au fost conforme, iar 667 au fost neconforme din punct de vedere al starii tehnice.

Astfel ca vehiculele ce au prezentat defectiuni cu pericol iminent de accident, respectiv defectiuni la mecanismul de directie 12,09%, la sistemul de franare 10,77%, din punct de vedere al identificarii 95,6% conforme, (numai 4,4% au avut nr de identificare necorespunzator), emisii poluante 29%, instalatie electrica de iluminare, semnalizare si auxiliara 83,96%, iar in ceea ce priveste punti, jante, anvelope, suspensie s-au inregistrat 42,64%.

Pentru dovada efectuarii Inspectiei Tehnice Periodice (ITP) s-a constatat ca 87,9% ITP valabil, 5,7% ITP expirat, 0,7% ITP fals si 5,7% lipsa acte, informeaza un comunicat al Registrului Auto Roman (RAR) remis redactiei Ziare.com.

In functie de motorizare s-au controlat 442 de autovehicule dintre care 237 pe benzina si 205 pe motorina, iar din punct de vedere al emisiilor poluante tot 442 de autovehicule dintre care 314 au fost conforme si 128 neconforme.

Procentajul de respingere in functie de vechime a fost urmatorul: intre 9-10 ani: 69,4%, intre 11-15 ani: 72,2%, iar peste 15 ani: 81,9%.

In ceea ce priveste autovehiculele echipate cu MAS si MAS+catalizator au fost... mai mult


Luni, 03 Noiembrie 2008, ora 14:44

2 comentarii
Alte articole despre: control, tehnic, trafic, masina, tehnica

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba