inspectorat constructii ministerul dezvoltarii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Dragnea preia in subordine Inspectoratul de Stat in Constructii

Dragnea preia in subordine Inspectoratul de Stat in Constructii

Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) va reveni in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale, dupa ce din luna mai a functionat in coordonarea premierului Victor Ponta.

Modificarea a fost decisa de Guvern prin ordonanta de urgenta care stabileste noua configuratie a Executivului.

"La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Inspectoratul de Stat in Constructii, institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului si in coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat, finantata integral de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, trece in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice", se arata in ordonanta.

In luna mai, imediat dupa preluarea mandatului, Guvernul Ponta a decis in prima sedinta ca Inspectoratul de stat in Constructii sa fie transferat din gestionarea Ministerului Dezvoltarii in subordinea Executivului, premierul Victor Ponta afirmand atunci ca aceasta structura a fost trecuta anterior la minister "mai mult pe criterii personale" decat functionale.

Ordonanta aprobata sambata de Guvern revine la vechea formula, stabilind ca Inspectoratul de Stat in Constructii va fi finantat integral de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. mai mult


Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 23:32

1 comentariu
Udrea nu promite investitii noi in 2012

Udrea nu promite investitii noi in 2012

Ministrul Turismului si Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat vineri ca in 2012 nu va avea bani pentru investitii noi, deoarece trebuie sa termine lucrarile incepute deja in cadrul programelor pe care le deruleaza aceasta institutie.

"Din pacate, nu sunt bani pentru investitii noi. Trebuie sa terminam ce am inceput. Iar in cazul celor care sunt cu adevarat necesare vom vedea", a anuntat Elena Udrea dupa ce a participat la discutiile despre bugetul pe 2012 al Ministerului Turismului si Dezvoltarii, care au avut loc in cadrul comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Elena Udrea nu a exclus ca in 2012 sa faca disponibilizari in institutia pe care o conduce.

"Nu a scazut bugetul de cheltuieli de personal, nu dam afara, am preluat ANCPI fara locurile vacante care erau bugetate si de asemenea am facut reorganizarea si restructurarea Inspectoratului de Stat in Constructii la nivel de regiune, in urma aceste reorganizari au plecat 120 de angajati, de regula directori de directii secretare si soferi, ca urmare a mai scazut si aici bugetul de cheltuieli de personal.

Nu am crescut, nu avem buget de campanie la minister, ma si miram sa avem. A venit ANCPI (Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - n.red.), de aici cresterea la bunuri si servicii, este o agentie cu 3000 de angajati. O sa ne uitam anul acesta sa vedem daca 3000 de angajati sunt chiar utili sau multi dintre ei freaca...sau sunt angajati degeaba...menta, ma rog

Cat despre... mai mult


Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 15:35

8 comentarii
Udrea il lasa pe Boc fara Inspectoratul de Stat in Constructii

Udrea il lasa pe Boc fara Inspectoratul de Stat in Constructii

Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a fost trecut din coordonarea premierului Emil Boc in subordinea Ministerului Dezvoltarii si Turismului, condus de Elena Udrea, potrivit unei Ordonante de Urgenta aprobate de Guvern.

Decizia a fost luata, potrivit actului normativ, pentru ca Ministerului Dezvoltarii si Turismului (MDRT) nu dispune de structuri proprii in teritoriu "pentru asigurarea activitatii de monitorizare, control si evaluare", sau de colectare a informatiilor din piata constructiilor.

Dezvoltarea unei structuri proprii nu este oportuna, in contextul in care trebuie luate masuri de reducere a personalului bugetar si a cheltuielilor publice, se arata in document.

Un alt argument este cel potrivit caruia intre concluziile actelor de control ale ISC si politicile si strategiile din domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului, elaborate de MDRT, pot aparea discordante.

In prezent, ISC se afla in subordinea Guvernului si este coordonat de premier, printr-un consilier de stat. Finantarea se face prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. ISC va fi finantat prin bugetul MDRT, in urma promovarii acestui act normativ.

Protocolul de predare - primire va fi incheiat in 15 zile de la publicarea actului normativ in Monitorul Oficial. mai mult


Luni, 17 Mai 2010, ora 20:48

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  2. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  3. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  4. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  5. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  6. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  7. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)
  8. Mutilarea genitala, o tehnica barbara inimaginabila: De ce milioane de fete se tem sa vina vara
  9. Cofondatorul Apple: Robotii ne vor transforma in animalele lor de casa
  10. Festival de muzica sau bataie in noroi: Ce au patit spectatorii de la Electric Castle (Video & galerie foto)