inspectori de mediu

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Coruptie la Garda Nationala de Mediu: Directorul adjunct, trimis in judecata

Coruptie la Garda Nationala de Mediu: Directorul adjunct, trimis in judecata

Procurorii Servicului Teritorial Pitesti al DNA au dispus, vineri, trimiterea in judecata a directorului general adjunct al Garzii Nationale de Mediu, Marius Barbulescu, precum si a omului de afaceri valcean Gheorghe Deaconeasa, ambii arestati preventiv pentru fapte de coruptie.

Barbulescu a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunilor de trafic de influenta in forma continuata (noua acte materiale) si luare de mita, iar Deaconeasa pentru cumparare de influenta in forma continuata (noua acte materiale), dare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, se arata intr-un comunicat al DNA.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata in stare de libertate si un al treilea inculpat, Florin Miclaus, acuzat de comiterea infractiunii de marturie mincinoasa.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, Gheorghe Deaconeasa, in calitate de reprezentant al unei fundatii, a actionat in perioada 2009-2011 pentru a obtine controlul asupra unei importante suprafete de teren forestier situata pe raza judetelor Valcea, Gorj si Hunedoara. El era interesat de respectivul teren din perspectiva unui proiect ce viza dezvoltarea potentialului turistic al statiunii Voineasa din judetul Valcea, prin construirea unui domeniu schiabil in zona Vidra - Obarsia Lotrului, dar si pentru a obtine custodia si dreptul de administrare pentru situl Natura 2000 Parang prin intermediul fundatiei pe care o reprezenta.

"Interesul inculpatului Deaconeasa Gheorghe a fost generat... mai mult


Vineri, 15 Mai 2015, ora 21:19

1 comentariu
Adjunctul Garzii de Mediu si un om de afaceri, arestati preventiv

Adjunctul Garzii de Mediu si un om de afaceri, arestati preventiv

Tribunalul Arges a dispus, joi, arestarea preventiva pentru 30 de zile a directorului general adjunct al Garzii Nationale de Mediu, Marius Barbulescu, precum si a omului de afaceri valcean Gheorghe Deaconeasa, ambii retinuti in urma cu o zi de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA pentru fapte de coruptie.

"Dispune luarea masurii arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 23.04.2015 si pana la 22.05.2015 inclusiv, fata de inculpatii: Barbulescu Ion Marius, cercetat pentru comiterea infractiunilor de trafic de influenta in forma continuata (opt acte materiale) si luare de mita; Deaconeasa Gheorghe, cercetat pentru comiterea infractiunilor de cumparare de influenta in forma continuata (opt acte materiale), dare de mita (...) si nerespectarea regimului armelor si munitiilor", se precizeaza in hotararea publicata pe site-ul instantelor de judecata din Arges.

Adjunctul Garzii de Mediu, retinut de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita

De asemenea, instanta a constatat ca, in ceea ce priveste cererea de administrare a tratamentului medical formulata de Marius Barbulescu, administratia locului de detinere este cea competenta sa ia masurile care se impun.

Decizia Tribunalului Arges poate fi contestata in termen de 48 de ore de la pronuntare la Curtea de Apel Pitesti, dar este executorie, cei doi inculpati ramanand in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Arges.

Procurorii DNA Pitesti l-au retinut miercuri pe... mai mult


Joi, 23 Aprilie 2015, ora 20:44

Adjunctul Garzii de Mediu, retinut de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita

Adjunctul Garzii de Mediu, retinut de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita

Marius Barbulescu, fost comisar general al Garzii de Mediu, a fost retinut miercuri de DNA, fiind acuzat ca a primit materiale de constructie si material lemnos de la un om de afaceri care voia sa obtina controlul asupra unor paduri din zona Voineasa pentru a construi un domeniu schiabil.

Procurorii DNA Pitesti au dispus retinerea lui Ion Marius Barbulescu, comisar general la Garda Nationala de Mediu (GNM) in 2009, 2011 si 2012, director al Directiei Generale de Control a Biodiversitatii, Biosecuritatii si Ariilor Protejate din cadrul GNM (2010), in prezent director general adjunct al Garzii Nationale de Mediu, pentru trafic de influenta in forma continuata (8 acte materiale) si luare de mita.

Alaturi de el, a fost retinut si Gheorghe Deaconeasa, administrator al unor societati comerciale si fundatii, pentru cumparare de influenta in forma continuata (8 acte materiale), dare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Seful Garzii de Mediu Calarasi, retinut pentru luare de mita

Potrivit procurorilor, in perioada 2009 - 2011, Gheorghe Deaconeasa, in calitate de reprezentant al unei fundatii, a actionat in scopul obtinerii controlului asupra unei importante suprafete de teren forestier situata pe raza judetelor Valcea, Gorj si Hunedoara din perspectiva proiectului ce viza dezvoltarea potentialului turistic al statiunii Voineasa, judetul Valcea, prin construirea unui domeniu schiabil in zona Vidra - Obarsia Lotrului, precum si a obtinerii custodiei... mai mult


Joi, 23 Aprilie 2015, ora 07:05

Udrea afirma ca neregulile privind Fondul de Mediu nu au fost in interimatul ei

Udrea afirma ca neregulile privind Fondul de Mediu nu au fost in interimatul ei

Elena Udrea a transmis, duminica, o precizare in care afirma ca niciuna dintre neregulile constatate in nota de informare privind Fondul de Mediu nu a avut loc intre noiembrie-decembrie 2009, perioada in care a condus interimar Ministerul Mediului, asa cum au transmis presei surse din Guvern.

Ea arata ca in nota de informare nu se face referire la numele ei si ca Programul de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din mediul rural nu a fost coordonat de Ministerul Dezvoltarii, ci de prim-ministru.

Guvernul a anuntat, duminica, ca a sesizat organele penale acuzand ca, in 2009-2012, mai multe administratii locale, printre care cea PDL din Piatra Neamt, condusa de Gheorghe Stefan, si Corbii Mari, unde primar era Constantin Anghel, au comis nereguli in utilizarea Fondului pentru Mediu pentru proiecte din Programul spatiilor verzi.

Surse din Guvern au transmis presei ca unele nereguli ar fi fost identificate in perioada in care Elena Udrea conducea interimar Ministerul Mediului, institutie care gestioneaza Fondul de Mediu.

Udrea, ca ministru al Dezvoltarii in Guvernul PDL, a condus interimar Ministerului Mediului in noiembrie-decembrie 2009, dupa ce PSD s-a retras de la guvernare.

Concluzia rezulta in urma anchetei Corpului de control pe baza unui "esantion" constituit dintr-o serie de unitati administratv-teritoriale, respectiv municipiul Piatra Neamt, orasul Petrila (PDL) si comuna Ila (Hunedoara, PDL), comunele Dragalina (PSD) si Stefan cel Mare... mai mult


Duminica, 04 Mai 2014, ora 21:57

13 comentarii
Razboi intre Garda de Mediu si Politia Tulcea

Razboi intre Garda de Mediu si Politia Tulcea

De cand Guvernul a anuntat ca va reduce numarul controlorilor braconajului piscicol din Delta Dunarii si va infiinta un corp de inspectie ecologica inarmat, Garda de Mediu si Politia Tulcea au intrat in conflict deschis.

Deoarece noua institutie va fi organizata pe scheletul actualului comisariat din Delta al Garzii de Mediu, politistii din patru structuri locale care controlau braconajul (IPJ Tulcea, Politia Deltei, Politia Transporturilor, Politia de Frontiera), dar si reprezentantii Jandarmeriei si ai inspectiei piscicole si-au exprimat nemultumirea prin adevarate atacuri.

Razboiul nu este insa neaparat unul corect. De exemplu, Politia Rutiera si Politia Deltei au difuzat presei informatia ca doi comisari ai Garzii de Mediu din Delta ar fi braconat 4 pastrugi, 13 kilograme de scurmbie si 7 kilograme de calcan, conform Romania Libera.

Politistii nu au tinut cont de documentul de constatare a braconajului al Garzii de Mediu si au intocmit un alt act de constatare a braconajului piscicol, cum ca braconieri ar fi chiar doi comisari de la Politia Deltei.

"Am intocmit dosar penal impotriva celor doi comisari ai Garzii de Mediu pentru ca nota de constatare a faptelor de braconaj pre-zentata politistilor nu avea numar de inregistrare", a declarat comisarul Vasile Sofan, inspectorul sef al IPJ Tulcea.

Comisarii Ceicu si Tudor sunt recunoscuti ca foarte eficienti in combaterea ilegalitatilor din Delta si au destructurat mai multe retele de braconieri in zonele... mai mult


Luni, 02 Mai 2011, ora 08:59

2 comentarii
Firmele de constructii din sectorul 6, controlate de inspectorii de mediu

Firmele de constructii din sectorul 6, controlate de inspectorii de mediu

Inspectorii de mediu au verificat in aceasta saptamana mai multe societati care actioneaza pe raza sectorului 6 si care desfasoara lucrari de constructii.

Sase dintre aceste firme au fost sanctionate cu amenzi contraventionale in valoare de 34.500 de lei, informeaza un comunicat al Primariei Sectorului 6 remis Ziare.com.

Inspectorii au misiunea de a monitoriza modul de depozitare a deseurilor rezultate din activitatile societatilor, precum si modul in care se curata mijloacelor de transport la iesirea din incinta santierului, pentru a preveni murdarirea cailor publice.

Activitatile firmelor vor fi monitorizate si in urmatoarea perioada si vor fi sanctionte firmele care se vor face vinovate de astfel de nereguli. mai mult


Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 10:39

Primaria Bistrita, amendata de Garda de Mediu

Primaria Bistrita, amendata de Garda de Mediu

Primaria din Bistrita va fi amendata, dupa ce orasul a fost poluat, in urma incendiului de la groapa de gunoi.

Comisarii Garzii de Mediu au afirmat ca amenda se va ridica la suma de 50.000 de lei, informeaza Realitatea Tv.

Inspectorii au declarat ca Primaria avea datoria sa supravegheze groapa de gunoi. Incendiul a fost provocat de o tigara aruncata la intamplare, gunoaiele care au ars timp de o saptamana degajand un fum gros in tot orasul.

Autoritatea de Sanatate Publica a avertizat locuitorii orasului, solicitandu-le celor care sufera de afectiuni respiratorii sa nu iasa din case.

Din cauza fumului, o scoala generala si-a redus activitatea, la sfatul medicilor, pentru a nu afecta stare de sanatate a elevilor. Incendiul a fost stins de catre pompieri in cursul zilei de marti. mai mult


Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 15:47

Alte articole despre: Bistrita, primarie, amenda, Garda de Mediu, incendiu
Inspectorii Garzii de Mediu primesc 25% din bunurile confiscate

Inspectorii Garzii de Mediu primesc 25% din bunurile confiscate

Bunurile confiscate de Garda de Mediu vor fi valorificate, iar inspectorii Garzii de Mediu vor beneficia de stimulente de pana la 25% din sumele incasate din vanzarea bunurilor confiscate, a decis miercuri Guvernul.

Guvernul a mai decis miercuri suplimentare a organigramei Garzii Nationale de Mediu cu 80 de posturi, numarul total de posturi ajungand astfel la 828.

Masura a fost luata ca urmare a preluarii de catre Garda Nationala de Mediu a activitatii de verificare a conformitatii substantelor si preparatelor periculoase de la Agentia Nationala pentru Preparate Substante Chimice Periculoase.

Noua reglementare mai prevede suplimentare a parcului auto al institutiei cu 40 de autoturisme. mai mult


Joi, 02 Octombrie 2008, ora 16:22

Alte articole despre: Inspector, garda, mediu, confisca, bani, guvern
Societatea de la Petrobrazi, amendata dupa incendiul de luni

Societatea de la Petrobrazi, amendata dupa incendiul de luni

Societatea de pe platforma de langa Petrobrazi, unde s-a produs incendiul de luni, a fost amendata cu 10.000 de lei, pentru depozitarea necorespunzatoare a produselelor petroliere.

"Am decis sa amendam societatea comerciala cu suma de 10.000 lei deoarece produsele petroliere erau depozitate necorepunzator, direct pe sol", a declarat inspectorul sef al Garzii de Mediu Prahova, Vasile Calamaz, citat de NewsIn.

In incendiul de luni de la societatea Niomax Serv au ars reziduuri petroliere pe o suprafata de aproximativ 800 mp. Focul s-a manifestat la doua cazane, provenite de la doua vagoane-cisterna incarcate cu produs petrolier, iar in urma incidentului patru persoane au suferit arsuri de gradele I, II si III.

Trei dintre victime au fost preluate de Serviciul de Ambulanta Prahova si una de elicopterul SMURD si transportata la Bucuresti la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri. mai mult


Miercuri, 06 August 2008, ora 12:32

Alte articole despre: incendiu, petrobrazi, Garda de Mediu, amenda

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Televizorul care se lipeste de perete ca magnetul de frigider
  2. Judecatoria Buzau s-ar putea muta intr-un mall
  3. Atac rasist la presedintele Obama pe Google Maps
  4. Cum face Israelul discriminare fatisa: Autobuze exclusiv pentru palestinieni
  5. "Eterna autostrada neterminata" - drumul care nu a fost gata nici in jumatate de veac
  6. L'Oreal va folosi piele umana scoasa la imprimanta 3D
  7. I-a invatat pe infractori cum sa fenteze detectorul de minciuni si acum risca 100 de ani in inchisoare
  8. Arabia Saudita cauta calai: Actualii angajati nu mai fac fata la atatea executii
  9. Terifiant: A plouat cu milioane de paianjeni
  10. Lovitura dura pentru barbati: Cum li se spulbera un motiv de mandrie si lauda