inspectori de mediu

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Regio: pentru interventii prompte in cazurile de urgenta din Transilvania de Nord

Regio: pentru interventii prompte in cazurile de urgenta din Transilvania de Nord

Inspectoratele Judetene pentru Situatii de Urgenta din Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Satu-Mare, Salaj si Maramures au fost dotate cu masini si echipamente pentru a putea raspunde in timp real situatiilor de urgenta.

Proiectul "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord" a vizat imbunatatirea calitatii serviciilor publice de urgenta la nivelul regiunii prin achizitionarea a 64 de autospeciale, iar rezultatul imediat a fost reducerea la jumatate a vitezei de raspuns in cazul situatiilor de urgenta si sporirea gradului de siguranta si sanatate a cetatenilor.

Coordonat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Transilvania de Nord", proiectul s-a derulat timp de 18 luni si s-a incheiat in noiembrie 2012. Achizitionarea echipamentelor s-a efectuat in doua transe: in prima etapa au fost achizitionate 38 de autospeciale (cu apa si spuma de capacitate marita, cu apa si spuma de capacitate medie, de cercetare C.B.R.N. si de descarcerare grea).In a doua etapa au fost cumparate 26 de autospeciale, printre care una de interventie la accidente colective si salvari urbane, un centru de comanda si control mobil, cu echipamentele de specialitate si de comunicatii aferente, doua ambulante de tip B, de prim ajutor, si trei ambulante de tip C, pentru Terapie Intensiva Mobila.

Un proiect pentru coordonarea interventiilor la nivel regional si national

Odata cu finalizarea proiectului,... mai mult


Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 08:04

Coca-Cola Romania a primit un milion de euro de la UE pentru un proiect de mediu

Coca-Cola Romania a primit un milion de euro de la UE pentru un proiect de mediu

Un proiect de protectie a mediului, sprijinit de Coca-Cola Hellenic Romania si desfasurat in parteneriat cu ONG-ul Tasuleasa Social, a primit o finantare neramburasabila de un milion de euro din partea Uniunii Europene.

Potrivit packagingeurope.com, aceasta suma va fi folosita pentru a realiza un plan de management in Parcul National Calimani, zona avand o importanta strategica pentru companie, in ceea ce priveste extragerea si imbutelierea de ape minerale.

Acest plan include protejarea biodiversitatii, dezvoltarea abilitatilor autoritatilor locale de a raspunde nevoilor zonei, precum si furnizarea de programe educationale pentru localnici.

"Colaborarea cu partenerii este o componenta cheie a strategiei de sustenabilitate", a declarat Ulrike Gehmacher, manager de Relatii Publice si Comunicare in cadrul Coca-Cola.

Coca-Cola Hellenic Romania si Tasuleasa Social vor lucra in parteneriat, in urmatoarele 27 de luni, cu institutii precum Ministerul Mediului, Ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Ministerul Educatiei, dar si cu agentii de protectia mediului, inspectorate scolare, autoritati si comunitati locale, dar si cu 30 de scoli din patru judete. mai mult


Luni, 10 Octombrie 2011, ora 12:09

1 comentariu
Inspectori de la Primaria Sectorului 6, trimisi in judecata pentru luare de mita

Inspectori de la Primaria Sectorului 6, trimisi in judecata pentru luare de mita

Procurorii anticoruptie au trimis in judecata trei inspectori de la Primaria Sectorului 6 care au luat mita de la administratorul unei firme ca sa nu-l sanctioneze pentru incalcarea unor norme legale de mediu.

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca, pe 12 aprilie 2011, Maria Alina Calin, Alexandrina Georgescu si Gheorghe Daniel Dragomir, in calitate de inspectori la Directia Generala de Politie Locala - Serviciul Control si Monitorizare a Starii Mediului si Salubrizare, au pretins de la administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, o suma de bani pentru a nu sanctiona contraventional firma pentru incalcarea normelor de protectie a mediului si gestionarii deseurilor, se arata intr-un comunicat DNA, remis jos Ziare.com.

Potrivit documentului, pe 15 aprilie, dupa ce s-au pus de acord asupra cuantumului sumei de bani, respectiv 300 lei pentru fiecare functionar public, cei trei inspectori au convenit cu denuntatorul ca banii sa ii fie remisi lui Gheorghe Dragomir.

In aceeasi zi, Dragomir a fost surprins in flagrant delict in timp ce primea de la denuntator suma de bani convenita, 900 de lei, din care urma sa le dea cate 300 de lei Mariei Calin si Alexandrinei Georgescu. A doua zi, pe 16 aprilie, cele doua au fost arestate de Tribunalul Bucuresti pe o durata de 29 de zile.

Fata de Gheorghe Dragomir, procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul... mai mult


Joi, 05 Mai 2011, ora 21:29

1 comentariu
Alte articole despre: inspectori primarie DNA, luare de mita
Razboi intre Garda de Mediu si Politia Tulcea

Razboi intre Garda de Mediu si Politia Tulcea

De cand Guvernul a anuntat ca va reduce numarul controlorilor braconajului piscicol din Delta Dunarii si va infiinta un corp de inspectie ecologica inarmat, Garda de Mediu si Politia Tulcea au intrat in conflict deschis.

Deoarece noua institutie va fi organizata pe scheletul actualului comisariat din Delta al Garzii de Mediu, politistii din patru structuri locale care controlau braconajul (IPJ Tulcea, Politia Deltei, Politia Transporturilor, Politia de Frontiera), dar si reprezentantii Jandarmeriei si ai inspectiei piscicole si-au exprimat nemultumirea prin adevarate atacuri.

Razboiul nu este insa neaparat unul corect. De exemplu, Politia Rutiera si Politia Deltei au difuzat presei informatia ca doi comisari ai Garzii de Mediu din Delta ar fi braconat 4 pastrugi, 13 kilograme de scurmbie si 7 kilograme de calcan, conform Romania Libera.

Politistii nu au tinut cont de documentul de constatare a braconajului al Garzii de Mediu si au intocmit un alt act de constatare a braconajului piscicol, cum ca braconieri ar fi chiar doi comisari de la Politia Deltei.

"Am intocmit dosar penal impotriva celor doi comisari ai Garzii de Mediu pentru ca nota de constatare a faptelor de braconaj pre-zentata politistilor nu avea numar de inregistrare", a declarat comisarul Vasile Sofan, inspectorul sef al IPJ Tulcea.

Comisarii Ceicu si Tudor sunt recunoscuti ca foarte eficienti in combaterea ilegalitatilor din Delta si au destructurat mai multe retele de braconieri in zonele... mai mult


Luni, 02 Mai 2011, ora 08:59

2 comentarii
Seful Garzii de Mediu: Mi se pare firesc ca sefii sa fie numiti politic

Seful Garzii de Mediu: Mi se pare firesc ca sefii sa fie numiti politic

Decizia schimbarii pe criterii politice a mai multor directori din toata tara este vazuta cu ochi buni de seful Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, insa acesta considera ca modul in care se fac disponibilizarile nu este unul corect.

"Mi se pare firesc ca sefii sa fie numiti politic si la fiecare patru ani sa fie renumiti. Restul functionarilor sa ramana in functii. Este o lege facuta sa dea credibilitate unei guvernari care face astfel de gesturi", a declarat Ionescu, joi seara, pentru Realitatea Tv.

Acesta considera ca fiecare guvernare are dreptul sa vina cu propria conducere atat la nivel central, cat si local.

"Fiecare guvernare vine cu managemnetul ei si se da posibilitatea sa nu se mai faca asemenea erori. Eu insa a trebuit sa repun in functie 20 de oameni demisi ilegal de veche guvernare", a mai zis seful Garzii de Mediu.

Sute de directori, din toata tara, de la Garda Financiara, ANAF, inspectori sanitar-veterinari sau scolari din unitatile deconcentrate vor fi demisi pana vineri seara, cand expira termenul de instiintare de catre autoritati, potrivit ordonantei deconcentratelor, adoptata miercuri de Guvern. mai mult


Joi, 23 Aprilie 2009, ora 22:04

3 comentarii
Firmele de constructii din sectorul 6, controlate de inspectorii de mediu

Firmele de constructii din sectorul 6, controlate de inspectorii de mediu

Inspectorii de mediu au verificat in aceasta saptamana mai multe societati care actioneaza pe raza sectorului 6 si care desfasoara lucrari de constructii.

Sase dintre aceste firme au fost sanctionate cu amenzi contraventionale in valoare de 34.500 de lei, informeaza un comunicat al Primariei Sectorului 6 remis Ziare.com.

Inspectorii au misiunea de a monitoriza modul de depozitare a deseurilor rezultate din activitatile societatilor, precum si modul in care se curata mijloacelor de transport la iesirea din incinta santierului, pentru a preveni murdarirea cailor publice.

Activitatile firmelor vor fi monitorizate si in urmatoarea perioada si vor fi sanctionte firmele care se vor face vinovate de astfel de nereguli. mai mult


Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 10:39

Primaria Bistrita, amendata de Garda de Mediu

Primaria Bistrita, amendata de Garda de Mediu

Primaria din Bistrita va fi amendata, dupa ce orasul a fost poluat, in urma incendiului de la groapa de gunoi.

Comisarii Garzii de Mediu au afirmat ca amenda se va ridica la suma de 50.000 de lei, informeaza Realitatea Tv.

Inspectorii au declarat ca Primaria avea datoria sa supravegheze groapa de gunoi. Incendiul a fost provocat de o tigara aruncata la intamplare, gunoaiele care au ars timp de o saptamana degajand un fum gros in tot orasul.

Autoritatea de Sanatate Publica a avertizat locuitorii orasului, solicitandu-le celor care sufera de afectiuni respiratorii sa nu iasa din case.

Din cauza fumului, o scoala generala si-a redus activitatea, la sfatul medicilor, pentru a nu afecta stare de sanatate a elevilor. Incendiul a fost stins de catre pompieri in cursul zilei de marti. mai mult


Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 15:47

Alte articole despre: Bistrita, primarie, amenda, Garda de Mediu, incendiu
Inspectorii Garzii de Mediu primesc 25% din bunurile confiscate

Inspectorii Garzii de Mediu primesc 25% din bunurile confiscate

Bunurile confiscate de Garda de Mediu vor fi valorificate, iar inspectorii Garzii de Mediu vor beneficia de stimulente de pana la 25% din sumele incasate din vanzarea bunurilor confiscate, a decis miercuri Guvernul.

Guvernul a mai decis miercuri suplimentare a organigramei Garzii Nationale de Mediu cu 80 de posturi, numarul total de posturi ajungand astfel la 828.

Masura a fost luata ca urmare a preluarii de catre Garda Nationala de Mediu a activitatii de verificare a conformitatii substantelor si preparatelor periculoase de la Agentia Nationala pentru Preparate Substante Chimice Periculoase.

Noua reglementare mai prevede suplimentare a parcului auto al institutiei cu 40 de autoturisme. mai mult


Joi, 02 Octombrie 2008, ora 16:22

Alte articole despre: Inspector, garda, mediu, confisca, bani, guvern
Societatea de la Petrobrazi, amendata dupa incendiul de luni

Societatea de la Petrobrazi, amendata dupa incendiul de luni

Societatea de pe platforma de langa Petrobrazi, unde s-a produs incendiul de luni, a fost amendata cu 10.000 de lei, pentru depozitarea necorespunzatoare a produselelor petroliere.

"Am decis sa amendam societatea comerciala cu suma de 10.000 lei deoarece produsele petroliere erau depozitate necorepunzator, direct pe sol", a declarat inspectorul sef al Garzii de Mediu Prahova, Vasile Calamaz, citat de NewsIn.

In incendiul de luni de la societatea Niomax Serv au ars reziduuri petroliere pe o suprafata de aproximativ 800 mp. Focul s-a manifestat la doua cazane, provenite de la doua vagoane-cisterna incarcate cu produs petrolier, iar in urma incidentului patru persoane au suferit arsuri de gradele I, II si III.

Trei dintre victime au fost preluate de Serviciul de Ambulanta Prahova si una de elicopterul SMURD si transportata la Bucuresti la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri. mai mult


Miercuri, 06 August 2008, ora 12:32

Alte articole despre: incendiu, petrobrazi, Garda de Mediu, amenda

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  2. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  3. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  4. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  5. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  6. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  7. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  8. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  9. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  10. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor