institutul national administratie

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Iohannis a inceput consultarile pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare

Iohannis a inceput consultarile pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare

Presedintele Klaus Iohannis a initiat procesul de consultari la nivel interinstitutional pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare.

Strategia Nationala de Aparare a Tarii este principalul document care fundamenteaza planificarea apararii la nivel national, alaturi de programul de guvernare in vigoare, si trebuie inaintat Parlamentului in termen de 6 luni de la investirea in functie a presedintelui, transmite Administratia Prezidentiala.

Departamentul Securitatii Nationale, condus de consilierul prezidential George Scutaru, este cel insarcinat cu redactarea Strategiei Nationale de Aparare a Tarii.

George Scutaru si consilierul de stat Sebastian Huluban au avut o intalnire cu membrii comisiei de aparare din Camera Deputatilor, marti, pentru a le prezenta liniile generale ale viitoarei Strategii Nationale, solicitandu-se din partea deputatilor propuneri in acest sens, iar un demers similar va fi facut in comisia de aparare a Senatului Romaniei, mai transmite comunicatul.

De asemenea, se primesc de la institutii ale statului evaluari privind riscurile, amenintarile si vulnerabilitatile la adresa securitatii nationale, informatii care vor fi folosite in elaborarea documentului final, iar procesul de definitivare a Strategiei Nationale va include si discutii cu organizatii nonguvernamentale, care isi desfasoara activitatea in domeniul securitatii nationale, mai anunta Administratia Prezidentiala.

Iohannis: Ne dorim un parlament mai mic. Sa renuntam la... mai mult


Marti, 17 Februarie 2015, ora 18:22

Rabla 2014: Cand se pot inscrie firmele si institutiile publice

Rabla 2014: Cand se pot inscrie firmele si institutiile publice

Persoanele juridice si institutiile publice care vor sa se inscrie in "Programul de stimulare a innoirii parcului auto national 2014" pot depune dosarele incepand cu data de 23 aprilie.

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a alocat anul acesta un numar de 3.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Tichetele vor fi alocate electronic, in sistemul informatic gestionat de AFM.

Dosarele se vor depune la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu, iar termenul limita de depunere a acestora este 1 septembrie 2014, se mai precizeaza in comunicat.

Cei interesati pot consulta Ghidul de finantare publicat pe site-ul AFM, in care sunt prevazute atat conditiile de eligibilitate, cat si documentatia necesara pentru inscrierea in program.

Lista persoanelor juridice si a institutiilor publice validate sa participe in programul "Rabla 2014" va fi publicata pe site-ul institutiei (www.afm.ro).

La o saptamana de la lansare, au fost inregistrate in sistemul informatic al AFM aproape 1.500 de rezervari din partea persoanelor fizice.

C.S. mai mult


Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 14:00

Institutul Holocaustului: Nyiro Jozsef a fost un militant al fascismului

Institutul Holocaustului: Nyiro Jozsef a fost un militant al fascismului

Scriitorul maghiar Nyiro Jozsef a fost un militant al fascismului in Ungaria si in baza legislatiei din Romania, care interzice simbolurile si promovarea unei asemenea ideologii pe spatiul public, nu-si au locul manifestari oficiale la care se pot asocia semnificatii ale ideologiilor extremiste, considera Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel".

"Nu suntem de acord ca se poate face o deosebire, o departajare intre omul politic si scriitorul Nyiro Jozsef, asa cum se incearca a se acredita ideea. Opera si activitatea intelectuala ale unei persoane sunt strans legate si ele sunt rezultatul unor valori si principii despre viata ale autorului.

Statul roman, stat de drept si garant al valorilor democratiei, nu poate sustine sau incuraja manifestari ale institutiilor sale sau ale unor reprezentanti ai sai - din administratia publica centrala sau locala - prin care se promoveaza simbolurile fascismului romanesc sau din alte tari", sustine directorul general al Institutului National pentru Studierea Holocaustului, Alexandru Florian.

Marga stia de vineri ca urna lui Nyiro e in tara

Potrivit informatiilor furnizate de sursa citata, Nyiro Jozsef a fost membru in Parlamentul fascist de la Budapesta, a scris si a coordonat ziare de orientare fascista de la Budapesta si a fost vicepresedintele unei comisii parlamentare sub Guvernul Szalasi in octombrie 1944 atunci cand a avut loc deportarea evreilor din Budapesta la Auschwitz.

Desi... mai mult


Luni, 28 Mai 2012, ora 16:21

7 comentarii
INS: Numarul posturilor din sectorul bugetar a scazut in ultimii doi ani

INS: Numarul posturilor din sectorul bugetar a scazut in ultimii doi ani

Numarul posturilor ocupate in sectorul bugetar a scazut din decembrie 2008 si pana in octombrie 2010 cu circa 107.000, la 1,291 milioane, potrivit datelor anuntate, marti, de Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, daca in decembrie 2008 existau 1,398 milioane posturi ocupate in sectorul bugetar, in decembrie 2009, acest numar a scazut la 1,379 milioane, ajungand in octombrie 2010 la 1,291 milioane posturi, arata datele Ministerului Finantelor Publice, conform datelor raportate de ordonatorii principali de credite, si citate de INS.

De asemenea, in trimestrul III al acestui an existau 2.700 locuri vacante in administratia publica si alte 2.000 locuri vacante in sanatate, domenii ce detin putin peste 10% din totalul locurilor de munca vacante, in timp ce in invatamant erau 1.000 locuri vacante.

In ceea ce priveste castigul salarial mediu net in sectorul bugetar, acesta este caracterizat mai ales de scaderi de la o luna la alta (cu exceptia lunilor in care, conform Legislatiei nationale, s-au acordat premii anuale si ocazionale, sume din alte fonduri inclusiv pentru perioade anterioare).

Potrivit INS, in trimestrul III din acest an s-au inregistrat valorile cele mai scazute ale castigului salarial mediu net din ultimii doi ani, ca urmare a aplicarii prevederilor Legii 118/2010. Astfel, in septembrie 2010, castigul salarial mediu net al bugetarilor era de 1.404 lei, cu 20% mai mic decat cel din octombrie 2009.

Totodata, in trimestrul III 2010, Romania... mai mult


Marti, 14 Decembrie 2010, ora 23:55

1 comentariu
Mircea Cosea si-a dat demisia din PD-L

Mircea Cosea si-a dat demisia din PD-L

Secretarul de stat Mircea Cosea, presedintele Institutului National de Administratie, si-a anuntat demisia din functie, dar si din Partidul Democrat Liberal spunand "ca din pacate interesele politice au incalcat logica economiei".

Mircea Cosea a anuntat ca, de vineri, prin decizia Curtii Constitutionale, care in opinia sa s-a grabit, termenul de judecare fiind stabilit initial pentru 9 decembrie, Institutul National de Administratie a fost desfiintat urmand sa devina serviciu in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

"Sunt de acord cu legea reorganizarii agentiilor de stat, insa nu accept ca sub aceasta umbrela sa se petreaca astfel de anomalii cum este desfiintarea INA. Desfiintarea INA a fost facuta pentru a fi intarita Agentia Nationala a Functionarilor Publici. INA a adus bani la bugetul de stat si va fi absorbita de ANFC care functioneaza din bani de la buget," a declarat Cosea care a precizat ca a trimis dosare lamuritoare tuturor institutiilor care puteau sa aiba un cuvant de spus impotriva deciziei de desfiintare a Institutului.

"Premierul Emil Boc nu m-a primit, iar la telefon mi-a spus ca am exact un minut pentru a explica situatia institutului, intrucat era ocupat cu primirea regelui Belgiei," a spus Mircea Cosea.

El a mai spus ca, in calitate de membru PDL nu a primit niciun fel de sprijin din partea partidului, in schimb, a primit scrisori de sprijin de la Institutul European de Administratie, din partea PSD-PC si PNL.

Cosea a spus... mai mult


Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 12:16

22 comentarii
Romanii au castigat cu trei procente mai putin in luna august

Romanii au castigat cu trei procente mai putin in luna august

Salariul mediu net a scazut cu trei procente, in luna august, comparativ cu iulie, ajungand la valoarea de 1.348 de lei.

De asemenea, salariul mediu nominal brut a scazut cu 2,9 procente, pana la valoarea de 1.845 de lei, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai mari valori ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in industria de fabricare a produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului (3.370 de lei), iar cele mai mici in industria de fabricare a articolelor de imbracaminte (786 de lei).

Cele mai mari scaderi ale salariilor nete medii, intre 7 - 10%, au fost in fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, administratie publica si fabricarea produselor farmaceutice

De asemenea, au scazut cu 5 - 7% salariile din fabricarea produselor textile, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, fabricarea substantelor si a produselor chimice, invatamant, constructii metalice si produselor din metal.

In fabricarea articolelor de imbracaminte, tabacirea si finisarea pieilor, captarea, tratarea si distributia apei si alte activitati de servicii, salariile au scazut cu 4 - 5%.

In schimb, s-au inregistrat cresteri salariale cu 14% in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului si cu 3 - 5% in industria metalurgica, activitati de editare, extractia minereurilor metalifere si fabricarea bauturilor. mai mult


Luni, 05 Octombrie 2009, ora 19:12

1 comentariu
INS: Salariul mediu a crescut cu peste 25 de procente, anul trecut

INS: Salariul mediu a crescut cu peste 25 de procente, anul trecut

Romanii au avut venituri nete cu 25,6 procente mai mari, in 2008, comparativ cu anul precedent, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Astfel, castigul salarial mediu net lunar, anul trecut, a fost de 1.309 lei, se arata intr-un comunicat al INS.

In cazul veniturilor brute, cresterea a fost de 26,1 procente, adica 365 de lei in plus, fata de 2007.

Castigul salarial mediu lunar net a fost de 1.309 lei, in 2008, in timp ce salariul brut mediu a ajuns la 1.761 de lei.

Cele mai mari salarii s-au luat in domeniul intermedierilor financiare si asigurarilor, care au fost de 2,4 ori mai mari decat media pe economie. De asemenea, au fost platiti bine cei din administratia publica (+84,2%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+82,5%), industria extractiva (+74,7%), informatii si comunicatii (+61,9%), activitati profesionale, stiintifice si tehnice (+33,6%).

Sub media pe economie s-au situat castigurile salariale medii nete din activitatile de hoteluri si restaurante (-40,9), activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (-36,2%), agricultura, silvicultura si pescuit (-30,2%), comert (-20,4%), industrie prelucratoare (-19,8%), constructii (-11,2%), activitati de spectacole culturale si recreative (-8,7%).

Potrivit INS, costul mediu lunar al fortei de munca a fost de 2.296 de lei/angajat, in 2008, in crestere cu 25,2 procente fata de anul precedent.

Anul trecut, in... mai mult


Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 11:32

6 comentarii
Institutul National de Administratie vrea un parteneriat cu ONG-urile impotriva coruptiei

Institutul National de Administratie vrea un parteneriat cu ONG-urile impotriva coruptiei

Institutul National de Administratie a propus mai multor organizatii neguvernamentale, printre care Asociatia pentru Implementarea Democratiei si Transparency International, parteneriate in vederea limitarii fenomenului coruptiei in Romania.

In cadrul parteneriatului cu societatea civila, Institutul National de Administratie a propus sesiuni de formare pe tema implicarii si responsabilizarii reprezentantilor administratiei publice fata de problema coruptiei, informeaza NewsIn.

De asemenea, pentru cresterea transparentei activitatilor pe care le desfasoara si in vederea responsabilizarii fata de societate si cetateni, INA a mai propus ONG-urilor si nominalizarea unor observatori din partea lor, care sa participe la desfasurarea concursurilor de admitere si absolvire a programelor INA, precum si la concursurile de ocupare a functiilor publice si la procedurile de achizitii publice.

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a declarat dupa raportul din iulie ca este multumit de referirile la domeniul sau, dar a afirmat ca "este evident ca in ceea ce priveste MIRA mai sunt lucruri de facut". mai mult


Miercuri, 10 Septembrie 2008, ora 16:35

Angajatorii cauta maistri si tehnicieni

Angajatorii cauta maistri si tehnicieni

Ocupatiile cele mai cautate de angajatori au fost cele de tehnicieni, maistri si asimilati, informeaza Evenimentul Zilei, care citeaza un comunicat al Institutului National de Statistica.

Cea mai redusa disponibilitate a locurilor de munca s-a regasit in randul ocupatiilor de legislatori, inalti functionari si conducatori, lucratori operativi in servicii si comert.

Comunicatul Institutului National de Statistica, dat publicitatii marti, a aratat ca rata locurilor de munca vacante, in primul trimestru al acestui an, a fost de 2, 14%, in crestere cu 0,32 puncte procentuale fata de trimetrul precedent.

Cea mai mare cerere de forta de munca s-a inregistrat in activitatile din administratia publica (6,78%) si in cele din sanatate si asistenta sociala (6,00%).

La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de munca vacante, s-au regasit activitatile de energie electrica, termica, gaze si apa (0,44%) si din industria extractiva (0,49%).

In profil teritorial, regiunea cu cea mai mare rata a locurilor de munca vacante a fost Bucuresti-Ilfov (2,96%), urmata de regiunea Nord-Est (2,55%).

In regiunile Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia (1,55%), respectiv Sud-Est (1,57%), s-au inregistrat cele mai scazute valori ale acestui indicator. mai mult


Marti, 20 Mai 2008, ora 11:05

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Oile rezidentiale
  2. Apple lucreaza la un produs pe care Steve Jobs il ura: "Daca ai asa ceva, esti mort"
  3. O fetita de 8 ani castiga peste 1,5 milioane de dolari din clipuri pe YouTube (Video)
  4. A mancat carne de vaca acum cateva decenii si a murit acum
  5. Povestea omului care intr-o zi a decis sa-si faca o tara si are deja zeci de mii de cereri de cetatenie
  6. Semnal de alarma de la experti: Un avion cu sute de pasageri poate fi prabusit de pe laptop
  7. A invatat totul despre sex de pe platoul Game of Thrones - Cel mai penibil moment
  8. Apel disperat la Vladimir Putin scris pe acoperisul unui cosmodrom
  9. Oamenii de stiinta au descifrat un mesaj "extraterestru" - Le vorbea... cuptorul cu microunde
  10. Reactia incredibila a unui sofer care si-a distrus Lamborghini-ul intr-un accident