international school bucharest

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Scoala Americana Internationala din Bucuresti anunta noul program de burse pentru anul scolar 2015-2016

Scoala Americana Internationala din Bucuresti anunta noul program de burse pentru anul scolar 2015-2016

Scoala Americana Internationala din Bucuresti anunta inceperea perioadei de inscrieri pentru programul de burse integrale de 4 sau 5 ani, oferite in fiecare an elevilor care doresc sa isi dezvolte aptitudinile urmand cursurile Bacalaureatului International.

Anul acesta, Scoala Americana Internationala din Bucuresti ofera trei burse integrale incepand cu anul scolar 2015-2016.

Pentru acest program de burse, pot candida elevi care in prezent sunt in clasele a VII-a si a VIII-a, in orice institutii de invatamant, elevi care demonstreaza abilitati academice remarcabile, o situatie financiara ce nu le permite achitarea taxelor de scolarizare, precum si participarea in activitati extracuriculare care sa faca dovada unei mai mari implicari si a unui comportament etic. Elevii trebuie sa aiba domiciliul in Bucuresti.

Bursele oferite de Scoala Americana Internationala din Bucuresti acopera integral taxele de scolarizare pe parcursul celor 4 sau 5 ani de studiu, precum si costurile activitatilor extra-scolare benefice si necesare pentru o experienta educationala completa. Programul de burse ofera acces elevilor la un program de studii international si accesul la universitati de top din intreaga lume.

Castigatorii burselor se vor pregati in scopul obtinerii Diplomei de Bacalaureat International, in urma programului desfasurat pe parcursul claselor a XI-a si a XII-a.

Bacalaureatul International reprezinta unul dintre cele mai riguroase cursuri pre-universitare din lume... mai mult


Marti, 10 Februarie 2015, ora 14:10

Cat platim pentru invatamantul privat?

Cat platim pentru invatamantul privat?

Aproape 65.000 de copii au fugit din invatamantul de stat catre sutele de gradinite, scoli si licee private. Taxele de admitere pleaca de la cateva mii de lei si ajung la mii de euro pe an.

Taxele de admitere pentru gradinitele, scolile si liceele private pornesc de la cateva mii de lei si ajung la catea mii de euro pe an.

In Romania functioneaza, cu acreditare sau doat cu autorizare provizorie, peste 500 de gradinite, aproape 80 de scoli primare, 35 de scoli gimnaziale si aproape 125 de licee, toate in sistem privat. Pana acum, peste 65.000 de copii au optat pentru invatamantul privat, arata cea mai recenta statistica a Ministerului Educatiei, citata de Romania Libera.

Costurile de scolarizare pentru unele scoli si licee private ajung, lunar, cat salariul mediu pe economie.

Astfel, ciclcul gimazial al Liceul International de Informatica din Bucuresti scoate, din buzunarele parintilor, 2.350 de euro anul, in timp ce, pentru ciclul liceal, acestia platesc 3.250 de euro pe an.

Complexul educational Lauder-Reut isi ofera serviciile educationale contra 500 de euro/luna la gradinita, 550 euro/luna la scoala primara, 600 euro/luna la gimnaziu si 650 euro/luna la liceu.

The International School of Bucharest, a Fundatiei "Lumina", taxeaza 5.450 de euro anual pentru gradinita si pana la 8.950 de euro/an la ciclul liceal.

Cea mai ieftina oferta este cea a liceului Hyperion din Bucuresti: de 2.500 de lei pe an pentru invatamantul de zi si de 1.700 de lei pe an... mai mult


Marti, 31 August 2010, ora 14:54

9 comentarii
Noi cursuri la Bucharest School of Management

Noi cursuri la Bucharest School of Management

Studentii si absolvetii de studii superioare din Romania pot beneficia, incepand cu aprilie, de un nou set de cursuri ale Bucharest School of Management (BSM), gazda programului MBA Romano-Canadian.

Astfel, in cadrul conferintelor lunare ale BSM, cei interesati sunt intivati sa dezbata si sa gasesca solutii de business specifice si sa prefigureze tendintele pentru mediul de afaceri romanesc din 2010 - 2011, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Printre teme se numara mediul de business din Romania in perioada de post-criza, nevoia de adaptare la schimbarile din industrie si la asteptarile consumatorilor, strategii pentru 2011 si dezvoltarea abilitatilor de leadership.

In luna aprilie se va lansa "Fellowship BSM", workshop-uri dedicate subiectelor actuae, destinate exclusiv absolventilor BSM.

Pentru studentii BSM, in luna iulie, va fi organizat cursul MBA "International Business", urmat de "International Business Project", la Telfer School of Management, din Ottawa.

De asemenea, sunt organizate intalniri cu echipa manageriala, profesorii si absolventii BSM, in cadrul sesiunilor "Open Doors", incepand din martie. mai mult


Marti, 16 Martie 2010, ora 19:55

Scolile private din Romania castiga tot mai mult teren

Scolile private din Romania castiga tot mai mult teren

Desi taxele sunt destul de mari si nu exista garantii ca elevul va invata bine, din ce in ce mai multi romani cu bani isi inscriu copiii la scoli private internationale, locurile existente neputand sa satisfaca cererile.

Cea mai veche astfel de scoala este American International School of Bucharest (AISB), care are 47 de ani de experienta. In prezent, la AISB invata 700 de elevi, dintre care numai 26% sunt romani, restul fiind copii ai diplomatilor din 13 ambasade, relateaza Evenimentul Zilei.

Desi se preda in limba engleza, romana este trecuta si ea in orar. Paza este asigurata 24 de ore din 24, iar accesul strainilor se face doar pe baza de buletin si legitimatie de vizitator, daca vizita este anuntata cu doua zile inainte.

Taxa de inscriere este de 200 de euro, iar, in cazul admiterii, inregistrarea costa 800 de euro. Pentru nivelul de gradinita pana la clasa a opta, taxele ajung la 17.000 de euro, iar, pentru liceu, la 18.000 de euro pe an.

La scoala americana notele sunt mai putin importante, important fiind ca fiecare copil sa fie orientat spre lucrurile pe care stie sa le faca cel mai bine. Pentru corectarea lucrarilor din examenele de promovare, se apeleaza la profesori din strainatate, de la alte scoli afiliate AISB.

O alta scoala privata este International School of Bucharest (ISB), unde taxele sunt mai mici, de 4.000 - 5.000 de euro pe an, pentru gradinita, 7.500 de euro/an pentru scoala primara si aproape 9.000 de euro pentru liceu.

Programa... mai mult


Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 14:06

2 comentarii
After-school-urile de stat au ramas o promisiune

After-school-urile de stat au ramas o promisiune

Programele after-school, adica "scoala de dupa scoala" despre care Ecaterina Andronescu spunea ca va revolutiona sistemul si va demitiza meditatiile, nu au fost incluse in oferta institutiilor de stat, parintii trebuind sa plateasca pentru aceste servicii pana la 65.000 de lei in zona privata.

La debutul mandatului sau, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu declara ca din anul scolar care va incepe in mai putin de o luna va populariza programele de after-school in scolile a caror infrastructura va permite acest lucru. "Intentionam sa-i tinem mai mult pe elevi la scoala, in programul after-school.

Acum facem o evaluare si incercam sa vedem, in scolile care au spatiu, cum putem sa transformam cornul si laptele in after-school. Sa fie contributia guvernului, in asa fel incat copiii sa primeasca o masa calda la pranz si sa beneficieze de supraveghere, atat in partea de efectuare a lectiilor, cat si in partea de activitate extracurriculara. In acest fel vom scapa si de practica meditatiilor", spunea, la inceputul anului, Andronescu.

Desi criza financiara se conturase deja la momentul acestor declaratii, ministerul invoca de-abia acum lipsa banilor drept explicatie pentru inghetarea acestui program. Astfel, potrivit reprezentantilor institutiei, programele de after-school nu sunt in niciun fel reglementate in legislatia actuala, motiv pentru care ele nu sunt monitorizate de minister, ci numai de consiliile locale. Nici vreun rezultat al evaluarii despre care vorbea... mai mult


Marti, 25 August 2009, ora 15:09

1 comentariu
Alte articole despre: after school, scoala

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii