intreprinzatori

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Incepe cursa pentru cei 10.000 de euro de la stat - vezi conditiile

Incepe cursa pentru cei 10.000 de euro de la stat - vezi conditiile

Programul prin care tinerii intreprinzatori pot depune cereri in vederea obtinerii unei finantari nerambursabile de pana la 10.000 de euro va fi deschis pe 10 martie si va dura pana la epuizarea bugetului.

Sunt eligibili pentru obtinerea finantarii de 10.000 de euro tinerii cu varsta de pana la 35 de ani. Cererile pot fi depuse online incepand cu ora 10.00. Programul are un buget in valoare de 21 milioane de lei, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM.

Prin intermediul acestui program, tinerii intreprinzatori sunt sprijiniti sa isi infiinteze sau sa dezvolte o microintreprindere prin acordarea unei finantari nerambursabile de cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri.

Ei trebuie sa faca dovada faptului ca dispun de sursele de cofinantare necesare.

Alte facilitati acordate in cadrul programului vizeaza posibilitatea accesarii unui imprumut garantat de Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii cu pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, dar si beneficii fiscale pentru cheltuielile salariale.

De asemenea, incepand tot din 10 martie si pana pe 16 martie, ora 20:00, se pot depune cereri si in cadrul programului de sustinere a femeilor manager din firmele mici si mijlocii.

Intre 17 martie si 26 martie, ora 20:00, se pot face... mai mult


Joi, 06 Martie 2014, ora 18:10

Bucurestiul incearca inca un model polonez: incubatoare de afaceri pentru tineri

Bucurestiul incearca inca un model polonez: incubatoare de afaceri pentru tineri

Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR) este in negocieri cu Ministerul Economiei pentru crearea unui nou program de sprijin sau pentru integrarea programului SRL-D in mecanismul incubatoarelor de afaceri pe care le dezvolta, dupa model polonez.

PTIR a deschis anul trecut un incubator de afaceri la Bucuresti, urmeaza sa se deschida un al doilea la Giurgiu, iar pe termen mediu, organizatia isi propune deschiderea unui incubator in fiecare regiune de dezvoltare.

"Este o initiativa noua a Patronatului si este implementata dupa model polonez: contine o componenta de preincubare, in care sunt selectati printr-un interviu tinerii cu idei bune de afaceri si ajutati prin consiliere sa isi deschida afacerea si sa o gestioneze timp de doua luni, dar si componenta clasica de incubare, de maximum doi ani, in care tinerii sunt gazduiti si primesc, de asemenea, tot sprijinul nostru", a declarat Alexandra Savencu, reprezentanta a Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania.

Cititi mai multe despre "incubatoarele poloneze" din Bucuresti si Giurgiu in continuarea articolului Bucurestiul incearca inca un model polonez: incubatoare de afaceri pentru tineri pe Business24 mai mult


Marti, 22 Octombrie 2013, ora 21:51

Andreea Paul: Programul pentru tinerii intreprinzatori: ieri blamat, azi suplimentat cu fonduri

Andreea Paul: Programul pentru tinerii intreprinzatori: ieri blamat, azi suplimentat cu fonduri

USL a alocat un buget suplimentar pentru programul destinat sprijinirii tinerilor antreprenori lansat in timpul Guvernului Emil Boc, desi reprezentantii aliantei aflate in prezent la guvernare au criticat constant programul in perioada in care s-au aflat in opozitie, remarca Andreea Paul, vicepresedinte al PDL.

"In anul 2011, cand faceam parte din Guvernul Boc, am gandit impreuna cu o mana de oameni un program care sa sprijine tinerii antreprenori in materializarea ideilor lor: Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri.

La vremea respectiva, aflat in opozitie, USL nu a ratat ocazia de a contesta initiativa si chiar rezultatele programului. Lasand la o parte criticile la adresa actualei puteri, cu care as putea sa umplu multe pagini, am o singura nedumerire: cum se face ca in timp ce era in opozitie USL a avut numai replici dure la adresa programului, iar acum, prin rectificarea bugetara, i s-a alocat un buget suplimentar?", scrie Andreea Paul intr-un comunicat.

Potrivit vicepresedintelui PDL, programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri beneficiaza de un buget suplimentar, aprobat prin OUG 13/23.08.2012, in cuantum de 10 milioane de lei.

"Concluzia pe care o pot trage este ca acum USL considera acest program ca fiind unul de succes. De succes era si cand dansii erau in opozitie, dar e mai usor sa arunci cu pietre cand nu iti... mai mult


Joi, 20 Septembrie 2012, ora 20:35

1 comentariu
Au fost semnate primele 70 de contracte pentru finantarea tinerilor intreprinzatori

Au fost semnate primele 70 de contracte pentru finantarea tinerilor intreprinzatori

Ministerul Economiei a semnat, miercuri, primele 70 de contracte pentru acordarea de finantare nerambursabila pentru tinerii care vor sa demareze o afacere cu ajutorul "Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre tinerii intreprinzatori".

De pe 22 februarie 2011, data lansarii programului, si pana acum au fost inregistrate 3.205 de microintreprinderi, reiese din datele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor pentru IMM-uri.

"Avem 3.000 de cereri de finantare si exista premisele pentru crearea a 6.000 de locuri de munca. Sunt convins ca pana la finele anului vom dubla numarul acestor societati si locurile de munca", a declarat Ion Ariton, ministrul Economiei, citat de Adevarul.

La semnarea contractelor pentru finantarea tinerilor intreprinzatori a participat si premierul Emil Boc, care a precizat ca exista resurse pentru cel putin 1.100 de firme.

"Acest program porneste cu dreptul si are toate sansele sa fie un succes. Tinerii sunt motorul dezvoltarii economiei romanest. Avem resurse pentru cel putin 1.100 de firme, dar vom suplimenta fondurile daca exista interes. Este important sa nu existe nicio suspiciune privind modul de alocare a banilor", a spus Emil Boc. mai mult


Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 18:09

Vrei sa-ti incepi o afacere? Vezi cum poti sa iei cei 10.000 de euro de la Guvern

Vrei sa-ti incepi o afacere? Vezi cum poti sa iei cei 10.000 de euro de la Guvern

Tinerii care vor sa porneasca o afacere si au o idee buna pot primi acum pana la 10.000 de euro daca isi depun planul in Programul de sprijinire a debutantilor.

Banii nu se ofera, insa, oricui, iar conditiile de finantare sunt destul de stricte. Proiectul Guvernului explica foarte clar cine poate sa ceara banii si in ce domenii nu are voie sa ii investeasca.

Potrivit Ghidului Solicitantului, pot beneficia de prevederile Programului intreprinzatori debutanti care au capacitate juridica deplina de exercitiu si au varsta de pana la 35 de ani, impliniti cel mai tarziu in ziua inregistrarii cererii de inmatriculare a societatii, si sa fie prima data cand infiinteaza o firma.

In plus, acestia nu trebuie sa fi fost vreodata actionari, asociati sau membri ai organelor de conducere din cadrul unei intreprinderi constituite in spatiul economic european.

Pentru incadrarea in program, microintreprinderea trebuie sa fie o societate comerciala cu raspundere limitata-debutant (SRL-D), care functioneaza pe durata nedeterminata, in conditiile Legii nr. 31/1990, sa se incadreze in categoria microintreprinderilor in conditiile Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, sa fie infiintata de un intreprinzator debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 intreprinzatori debutanti asociati si are in obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitate prevazute de clasificarea activitatilor din economia nationala in vigoare.... mai mult


Marti, 01 Martie 2011, ora 13:05

6 comentarii
Caminele, centre de afaceri studentesti

Caminele, centre de afaceri studentesti

Cand vine vorba de facut un ban in plus, tinerii din campusurile studentesti nu duc lipsa de creativitate. Fie ca inchirieaza un aspirator pentru trei lei pe ora, mufeaza cablu de Internet ori dau gauri cu bormasina pentru un leu, studentii gasesc metode inedite prin care isi suplimenteaza veniturile.

Tinerii transforma camerele de camin in buticuri sau mici centre de afaceri, unde se vinde si se cumpara orice, se xerozeaza sau printeaza, tunde, repara ori spala, la preturi studentesti.

Sunt afaceri mici, dar studentii reusesc sa le transforme in job-uri full-time, care, de multe ori, le aduc profituri mai mari decat o slujba adevarata. Chiar daca este ilegal, acest tip de afacere este tolerat si chiar incurajat de administratorii de camine. Desi regulamentul prevede ca studentii care vor fi prinsi practicand comert ilegal in campusuri vor fi exclusi din camin, avizierele sunt pline de anunturi de-ale micilor afaceristi.

"Vand 2 capace stop Dacia 1310, pret 20 de lei ambele", "Oglinzi electrice incalzite =65 ron buc", "Printez 1.000 lei/pagina", "Spal automat", "Tehnoredactez avantajos" sunt doar cateva dintre ofertele lipite pe pereti sau pe usile bailor din campusurile studentesti.

Cele mai la indemana business-uri studentesti raman cele de scanari si xeroxari ori de vanzari de proiecte gata facute.

De nevoie, studentii isi spala rufele in public, pentru patru lei pe incarcatura. In campusul din Grozavesti, exista si cate doua masini de spalat pe fiecare... mai mult


Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 16:45

1 comentariu
Programul pentru tinerii intreprinzatori: 1.000 de firme vor beneficia in 2011

Programul pentru tinerii intreprinzatori: 1.000 de firme vor beneficia in 2011

Premierul Emil Boc spera ca programul privind ajutorul nerambursabil pentru tinerii intreprinzatori sa ajute, in acest an, minim 200 de firme si cel putin 1.000 in 2011.

"Grupul tinta este grupul tinerilor pana in 35 de ani, carora Guvernul li se adreseaza cu acest proiect de act normativ, de sustinere a antreprenoriatului, a ideilor de afaceri, a capacitatii de a dezvolta activitate economica.(...)

La nivelul garantiilor de stat, programul are alocate in jur de 100 milioane de euro: 20 milioane de euro pentru 2010, 80 de milioane pentru 2011, care sa acopere partea de garantii guvernamentale pe care statul le da. La fel si in privinta ajutorului nerambursabil, sa putem gasi resurse financiare ca programul sa fie acoperit pentru, minim - sa spunem - 200 de firme in 2010 si speram in jur de 1000, cel putin, in 2011, astfel incat sa fie un program care sa aiba cat de cat o sustinere bugetara", a declarat luni premierul Emil Boc.

Boc a tinut sa multumeasca CEC "pentru deschiderea de care a dat dovada in derularea acestui program", precum si Fondului de Garantare si Contragarantare.

"Noi am prezentat cele doua acte, proiectul de ordonanta de urgenta si normele metodologice pe care am dorit si dorim sa le prezentam in Guvern. Pornind de la prioritatea Guvernului, aceea de a folosi banii pe care ii avem pentru investitii, am creat aceasta ordonanta de urgenta cu o trimitere catre tineri, tineri pana in 35 de ani.

Va prezint aceasta ordonanta de urgenta, dorim... mai mult


Luni, 11 Octombrie 2010, ora 23:59

4 comentarii
Goldman Sachs si Warren Buffett vor sa-i ajute pe micii intreprinzatori

Goldman Sachs si Warren Buffett vor sa-i ajute pe micii intreprinzatori

Goldman Sachs Group si miliardarul Warren Buffett au anuntat ca vor aloca 500 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe micii intreprinzatori din Statele Unite.

Din aceasta suma, 200 de milioane de dolari vor fi oferite ca burse pentru a-i ajuta pe acestia sa isi continue studiile care le vor asigura cunostinte mai bune in afaceri si management, informeaza Associated Press.

Restul de 300 de milioane de dolari vor ajunge la micii intreprinzatori prin intermediul unor institutii financiare care le vor acorda imprumuturi si asistenta tehnica.

De asemenea, Goldman Sachs a precizat ca va colabora cu organizatii locale si nationale ale oamenilor de afaceri pentru a oferi consultanta si oportunitati.

Programul va fi supravegheat de directorul executive al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, de cel mai important investitor al companiei, Warren Buffett, si profesorul de la Harvard Bussiness School Michael Porter.

Omul de afaceri Warren Buffett a declarat ca revenirea economiei Statelor Unite depinde de micile afaceri care creaza locurile de munca de care au nevoie americanii.

Decizia Goldman Sachs de a-i sprijini astfel pe americanii nu afaceri mici vine dupa ce compania a fost criticata pentru ca a oferit bonusuri uriase angajatilor ei chiar daca situatia economica nu ii permitea inca. mai mult


Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 18:39

50% dintre micii intreprinzatori nu-si pot intretine familia

50% dintre micii intreprinzatori nu-si pot intretine familia

Din statisticile oficiale reiese ca peste 200.000 de lucratori pe cont propriu nu pot face fata cheltuielilor lunare, din veniturile pe care le realizeaza, informeaza Adevarul. Anchetele privind nivelul de trai in randurile celor ce isi castiga existenta exclusiv din activitatile pe cont propriu, efectuate de Institutul National de Statistica, arata ca 53,3% din acesti oameni sunt incapabili sa acopere, din venituri, cheltuielile necesare intretinerii familiei.

Mai mult, 83,5% din cei aflati in asemenea situatii au declarat ca se afla in imposibilitatea de a-si asigura hrana!

Datele statistice referitoare la nivelul de trai al gospodariilor conduse de intreprinzatori, valabile pentru anul 2006, impart acest segment de populatie in doua parti aproximativ egale.

De cealalalta parte se afla cei ce pot face fata cheltuielilor (46,7%), iar in cea goala se regasesc cei ce au declarat ca din veniturile totale lunare nu fac fata cheltuielilor (53,3%).

Avand in vedere ca, in 2006, la Registrul Comertului erau inmatriculati 403.447 de agenti economici (persoane fizice, asociatii familiale si membri cooperatori) care fac, de regula, parte din categoria lucratorilor pe cont propriu, putem spune ca mai mult de 215.000 de intreprinzatori s-au declarat incapabili sa-si intretina familia.

Interesant este ca, dintre acestia, cei mai multi (83,5%, adica aproape 180.000) s-au declarat ca fiind "in imposibilitatea de a cumpara produse alimentare suficiente pentru asigurarea... mai mult


Luni, 25 Februarie 2008, ora 08:54

Alte articole despre: intreprinzatori, profit, pierderi

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba