inundati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Avertizarea cod galben de inundatii, prelungita pe rauri din cinci judete

Avertizarea cod galben de inundatii, prelungita pe rauri din cinci judete

Hidrologii au prelungit pana vineri seara avertizarea cod galben de inundatii, pe rauri din judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Dolj si Olt, in alte sase judete fiind ridicata atentionarea emisa anterior.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, avertizarea cod galben de inundatii se prelungeste, de joi, ora 17.00, pana vineri, ora 20.00, pe afluentii raului Timis din bazinul superior si mijlociu, pe Barzava, Moravita (judetele Caras Severin si Timis), Desnatui, (judetele Mehedinti si Dolj) si Teslui, afluent al Oltului inferior (judetele Dolj si Olt).

Avertizarea cod galben emisa miercuri pentru rauri din alte sase judete, respectiv Gorj, Hunedoara, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova, va fi ridicata joi, la ora 17.00, a precizat sursa citata.

Sub avertizare cod galben de inundatii au fost, din noaptea de miercuri spre joi, raurile din bazinele hidrografice Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Drincea, Desnatui, Jiu superior si mijlociu, in amonte de Podari si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj), afluentii Oltului inferior (din judetele Valcea, Dolj, Olt si Arges), Arges superior (judetele Arges si Dambovita) si Prahova (judetul Prahova). mai mult


Joi, 26 Februarie 2015, ora 18:20

Alte articole despre: cod galben inundatii
Cod galben de inundatii in sudul si vestul tarii

Cod galben de inundatii in sudul si vestul tarii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a anuntat ca de miercuri noapte intra in vigoare un cod galben de inundatii, valabil pana vineri dupa-amiaza, pentru sudul si vestul tarii.

Astfel, codul intra in vigoare in noaptea de miercuri spre joi, de la orele 03.00, si ramane valabil pana vineri, 27 februarie, la orele 16.00.

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 36 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, ca urmare a efectului combinat al precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte.

Se asteapta astfel de fenomene pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui, Jiu superior si mijlociu - amonte Podari si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj), afluentii Oltului inferior din judetele Valcea, Dolj, Olt si Arges), Arges superior (judetele Arges si Dambovita) si Prahova (judetul Prahova).

Meteorologii au emis, miercuri dimineata, o informare de vreme rea pentru toata tara. Atentionarea este valabila de miercuri, ora 20.00, pana joi la ora 12.00.

In intervalul mentionat va ploua in... mai mult


Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 18:45

1 comentariu
Cod galben de inundatii pentru opt judete - ploile nu se opresc

Cod galben de inundatii pentru opt judete - ploile nu se opresc

Avertizarea cod galben de inundatii a fost prelungita pana luni dimineata, pe rauri din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea, ca urmare a cresterilor de debite si niveluri in bazinele hidrografice Neajlov, Sabar, Calmatui si pe raurile mici din Dobrogea.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de sambata dupa-amiaza si pana luni, la ora 10:00, pe unele raurile din cele opt judete se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, fiind posibile inundatii locale.

Astfel, codul galben de inundatii a fost prelungit, pana luni, pe raurile din bazinele hidrografice Neajlov si Sabar, din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov, acestea fiind sub avertizare de vineri seara.

Sub avertizare cod galben vor fi, de duminica, ora 02:00, pana luni, la ora 10:00, si raurile din bazinele hidrografice Calmatui (judetele Buzau si Braila), precum si raurile mici din judetele Constanta si Tulcea.

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile Valea Mare, Urluia, Albesti, Biruinta, Casimcea, Topolog, Slava, Hamangia, Corbu, Valea Neagra (judetele Constanta si Tulcea), precum si pe alte rauri mici din judetul Constanta.

Raurile din bazinele hidrografice Tur (judetul Satu Mare), Bega Veche, Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras -Severin si Timis), Jiu superior si... mai mult


Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 17:25

Se intorc ninsorile: Nou cod portocaliu de inundatii - vezi ce zone sunt afectate

Se intorc ninsorile: Nou cod portocaliu de inundatii - vezi ce zone sunt afectate

Hidrologii au emis, sambata, un nou cod portocaliu de inundatii, pentru judetele Timis si Dolj. Tot duminica, Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca se intorc ninsorile.

Potrivit hidrologilor, bazinele hidrologice afectate de codul de inundatii sunt cele ale raurilor Bega Veche, Barzava, Moravita, Nera, Desnatui, Jiu, afluentii Oltului inferior, Calmatui, Vedea, Neajlov, Sabar.

Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, se asteapta cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare.

Codul va ramane in vigoare pana luni, la orele 16.00.

Administratia Nationala de Meteorologie anunta, tot duminica, faptul ca se reintorc ninsorile. Informarea meteorologica intra in vigoare duminica, orele 18.00, si ramane valabila pana luni, orele 16.00. In acest interval, se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor. Acestea vor fi sub forma de ninsoare in zonele de deal si munte, precum si in Moldova si in Transilvania, si mixte in restul teritoriului.

In Carpatii Meridionali si de Curbura se va depune strat consistent de zapada, iar in Oltenia si in Muntenia, se vor cumula izolat 15...20 l/mp. Vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari temporare in sud-estul tarii, cu viteze ce vor atinge la rafala 40...50 km/h.

Vreme de ianuarie: Atentionare de precipitatii, polei si cod portocaliu de inundatii

Potrivit hidrologilor, in acest moment... mai mult


Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 11:23

Vreme de ianuarie: Atentionare de precipitatii, polei si cod portocaliu de inundatii

Vreme de ianuarie: Atentionare de precipitatii, polei si cod portocaliu de inundatii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de precipitatii insemnate cantitativ si intensificari ale vantului, valabila local pana duminica, la ora 10:00, precum si o atentionare cod galben de polei, valabila pana la ora 9:00 in judetele Botosani, Iasi si Vaslui.

In plus, raul Barzava, pe sector aval de statia hidrometrica Gataia, respectiv in judetul Timis, se va afla pana duminica seara sub cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Avertizarea este valabila in intervalul sambata, ora 18.00 - duminica, ora 18.00.

Hidrologii mai anunta ca raurile Bega Veche, Moravita, Poganis si afluentii mici de pe cursul mijlociu si inferior al Timisului, din judetele Caras-Severin si Timis, se afla, tot pana duminica la ora 18.00, sub cod galben.

Weekend cu pericol de inundatii: Cod galben si portocaliu in 9 judete
Aria precipitatiilor va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Acestea vor fi la inceput sub forma de ploaie, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile.

In Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor fi mai abundente si vor depasi local 15...20 l/mp si izolat, in zona deluroasa si montana aferenta, 30...40 l/mp.

In Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari mai ales pe creste cu viteze ce vor depasi la rafala 70...80 km/h viscolind si spulberand zapada.

Temporar,... mai mult


Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 08:09

Weekend cu pericol de inundatii: Cod galben si portocaliu in 9 judete

Weekend cu pericol de inundatii: Cod galben si portocaliu in 9 judete

Raul Barzava, pe sector aval de statia hidrometrica Gataia, respectiv in judetul Timis, se va afla pana duminica seara sub cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Avertizarea este valabila in intervalul sambata, ora 18.00 - duminica, ora 18.00.

Hidrologii mai anunta ca raurile Bega Veche, Moravita, Poganis si afluentii mici de pe cursul mijlociu si inferior al Timisului, din judetele Caras-Severin si Timis, se afla, tot pana duminica la ora 18.00, sub cod galben.

O atentionare similara este mentinuta, pana duminica seara, pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Barzava, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului din judetele Valcea, Dolj, Gorj, Olt si Arges.

Meteo: Se intorc ploile si ninsorile in aproape toata tara

Meteorologii au atentionat, vineri, ca pana duminica dimineata va ploua in cea mai mare parte a tarii, in Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor depasi 15-20 l/mp, in zona montana, in Moldova si local in Transilvania va ninge, iar vantul va atinge la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora. mai mult


Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 15:27

Se intorc ploile si ninsorile: Cod galben de inundatii in 9 judete

Se intorc ploile si ninsorile: Cod galben de inundatii in 9 judete

Hidrologii au emis o avertizare cod galben pe rauri din judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Dolj, Valcea, Olt si Arges, unde incepand de vineri seara si pana duminica seara se pot produce inundatii locale.

Potrivit avertizarii cod galben emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de vineri, ora 21:00, pana duminica, ora 18:00, pe raurile mici din cele noua judete se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, cu posibile efecte de inundatii locale.

Astfel, a fost instituit codul galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice Timis superior, Barzava, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului din judetele Valcea, Dolj, Gorj, Olt si Arges.

Meteo: Se intorc ploile si ninsorile in aproape toata tara

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile din judetele Gorj, Caras-Severin si Mehedinti, a precizat INHGA.

Avertizarea a fost emisa ca urmare a precipitatiilor prognozate si a cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte.

Meteorologii au atentionat ca, de vineri seara pana duminica dimineata, va ploua in cea mai mare parte a tarii, in Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor depasi 15-20 litri pe metru patrat, in zona montana, in Moldova si local in Transilvania va ninge, iar vantul va atinge la rafala viteze de 70-80... mai mult


Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 12:44

Alte articole despre: ploi meteo inundatii
Cod portocaliu de inundatii, din cauza topirii zapezilor

Cod portocaliu de inundatii, din cauza topirii zapezilor

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis duminica dupa-amiaza noi atentionari Cod Portocaliu si Cod galben de inundatii pentru zece bazine hidrografice, valabile pana luni la ora 18:00.

Atentionarea vizeaza bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Crisul Alb, Crisul Negru si afluentii Muresului inferior.

Potrivit hidrologilor, fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie si de inundatie, cresteri influentate si de evolutia formatiunilor de gheata.

In intervalul 11 ianuarie, ora 16:00 - 12 ianuarie, ora 18:00, se instituie Cod Portocaliu pe raul Barzava pe sector aval s.h. Gataia (sector indiguit, judetul Timis) si pe raul Moravita - curs inferior (sector indiguit, judetul Timis).

De asemenea, duminica, pana la ora 22:00, ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior, nivelurile se vor mai situa in apropierea Cotelor de inundatie si pe raul Caras - sector aval s.h. Varadia si pe raul Nera - sector aval s.h. Sasca Montana, judetul Caras Severin.

INHGA a emis si o atentionare Cod galben, valabila in intervalul 11 ianuarie, ora 16:00 - 12 ianuarie, ora 18:00, pentru raurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega (judetul Timis), Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera (judetele Caras Severin si Timis).

Sub cod galben se vor afla, pana luni, la ora 9:00, unii afluenti din bazinul superior al Crisului Negru (judetul Bihor), ai Muresului... mai mult


Duminica, 11 Ianuarie 2015, ora 16:19

Inundatii in Romania: 139 de localitati afectate din 15 judete - Ce drumuri sunt inchise

Inundatii in Romania: 139 de localitati afectate din 15 judete - Ce drumuri sunt inchise

In conditiile prelungirii avertizarilor de cod rosu de inundatii pana la ora 24:00, pe raul Jiu, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus ca fortele MAI sa intervina pentru sprijinul populatiei. La nivelul intregii tari, inundatiile au afectat in total 139 de localitati din 15 judete.

Situatia cea mai grava se intalneste in judetul Teleorman, unde au fost afectate de inundatii 13 localitati, fiind inundate 290 de anexe gospodaresti si cinci beciuri. Totodata, viitura a afectat 54 de poduri si podete. In urma viiturilor, in acest judet au fost afectate 591 de fantani, se arata intr-un cominicat de presa remis Ziare.com.

Inundatii in sudul tarii: Codul rosu, prelungit. Vezi unde ar mai putea fi viituri

In sprijinul populatiei din judetul Teleorman intervin 425 de pompieri, jandarmi si politisti cu peste 150 de autospeciale si motopompe, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al MAI, subcomisar de politie Monica Dajbog.

La nivelul intregii tari, inundatiile au afectat in total 139 de localitati din 15 judete. 66 de locuinte au fost inundate sau avariate, iar in localitatea Colonesti din judetul Olt, au fost inundate, la nivelul subsolului, cladirile in care se afla dispensarul si caminul cultural.

La aceasta ora, in judetele afectate de inundatii, intervin aproape 1.000 de pompieri, politisti si jandarmi cu peste 340 de mijloace tehnice, se mai arata in comunicat.

Pana acum inundatiile nu au cauzat niciun deces.

In cursul noptii de marti... mai mult


Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 19:13

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Profesoara descoperita de elevi spanzurata in mijlocul clasei
  2. O actrita a pus capat casatoriei dupa ce sotul a vrut sa plateasca pe cineva pentru sex
  3. Orasul zombi din "Walking Dead" a fost scos la vanzare
  4. Lenea dusa la un alt nivel (Galerie foto)
  5. Viena va avea cel mai inalt zgarie-nori ... din lemn - care e marele pericol
  6. Sunt gemene, dar mai diferite nu se poate (Foto)
  7. Primarul din New York a marsaluit prin ninsoare la parada gay
  8. Studiu surprinzator: Diferenta majora intre castorii europeni si cei din America de Nord
  9. Cum a reusit o banala rochie sa creeze isterie pe Internet
  10. Cimitirele din Guatemala, adevarate atractii turistice (Galerie foto)