inundati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cod galben de inundatii - vezi judetele afectate

Cod galben de inundatii - vezi judetele afectate

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a anuntat, vineri, cod galben de inundatii pentru mai multe judete. Atentionarea este valabila pana in 30 martie, orele 14.00.

Bazinele hidrografie afectate sunt Olt, Arges, Ialomita, Buzau, Rm. Sarat, Putna. Se anunta scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Conform sursei, in intervalul mentionat se anunta cod galben de inundatii, in intervalul 27.03.2015 ora 21:00 - 30.03.2015 ora 14:00, pe raurile din bazinele hidrografice: Lotru (judetul Valcea), Oltet superior si mijlociu si alti afluenti ai Oltului din judetele Gorj, Valcea si Arges, Arges superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Arges si Dambovita, Ialomita superioara si mijlocie si afluentii sai din judetele Dambovita, Prahova si Ialomita, Buzau superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Brasov, Covasna si Buzau, Rm. Sarat si Putna (judetele Vrancea si Buzau).

De asemeni, este anuntat cod galben de inundatii, in intervalul 28.03.2015 ora 06:00 - 30.03.2015 ora 14:00, pe afluentii Oltului din judetele Covasna, Brasov si Sibiu.

A.S. mai mult


Vineri, 27 Martie 2015, ora 18:35

Codul galben de inundatii, prelungit pana luni, in trei judete

Codul galben de inundatii, prelungit pana luni, in trei judete

Avertizarea cod galben de inundatii a fost prelungita pana luni dupa-amiaza, pe rauri din judetele Teleorman, Dambovita si Giurgiu, ca urmare a propagarii viiturilor din amonte, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Ploile abundente provoaca risc de inundatii: Mai multe judete vizate de cod galben

Sub avertizare cod galben de inundatii sunt, de duminica, ora 12.00, pana luni, la ora 16.00:

cursul inferior al raului Calmatui (judetul Teleorman)cursurile mijlociu si inferior ale raului Neajlov (judetele Dambovita si Giurgiu) sicursul inferior al Glavaciocului, afluent al Neajlovului (judetul Giurgiu)
Atentionarea cod galben emisa anterior a fost ridicata duminica, de la ora 12.00:

pe rauri din bazinele hidrografice Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj)Teslui - afluent al Oltului inferior (judetele Dolj si Olt)Calmatui (judetul Olt)Paraul Cainelui - afluent al raului Vedea (judetele Arges si Teleorman)Neajlov (judetul Arges) a fost ridicata duminica, de la ora 12.00 mai mult


Duminica, 08 Martie 2015, ora 12:25

Weekend cu risc maxim de inundatii. Vezi raurile si judetele vizate

Weekend cu risc maxim de inundatii. Vezi raurile si judetele vizate

Hidrologii au emis o avertizare de tip cod galben valabila pentru rauri din sapte judete din sudul tarii, unde incepand de sambata si pana duminica dupa-amiaza se pot produce inundatii locale.

Potrivit avertizarii transmise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, pe unele rauri din judetele Dolj, Mehedinti, Olt, Teleorman, Arges, Dambovita si Giurgiu se pot produce cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Codul galben de inundatii a fost instituit, de sambata, ora 12.00, pana duminica, la ora 06.00, pe raul Jiu, in sectorul din aval de confluenta Motru - Podari (judetul Dolj).

Sub avertizare cod galben de inundatii sunt, pana duminica, la ora 16.00, si raurile din bazinele hidrografice Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Teslui - afluent al Oltului inferior (judetele Dolj si Olt), Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Paraul Cainelui - afluent al raului Vedea (judetele Arges si Teleorman), Neajlov, in sectorul din amonte de Calugareni (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu).

Meteo: O veste proasta si una buna

Fenomene hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor aflate sub avertizare, a precizat INHGA. mai mult


Sambata, 07 Martie 2015, ora 13:47

Alte articole despre: cod galben inundatii
Ploile aduc si inundatii: Cod galben in 5 judete

Ploile aduc si inundatii: Cod galben in 5 judete

Hidrologii au emis cod galben de inundatii pe rauri din judetele Caras Severin, Timis, Mehedinti, Gorj si Dolj, de joi pana sambata, putand sa apara scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale.

Avertizarea vizeaza raurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Timis mijlociu si inferior si afluentii sai, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui, Jiu mijlociu si inferior si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj si Dolj).

Hidrologii avertizeaza ca, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 72 de ore, incepand de joi, ora 12.00, in aceste bazine se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, ca urmare a efectului combinat al precipitatiilor prognozate, cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte si propagarii. Aceste fenomene ar putea sa apara pana sambata la ora 16.00.

"Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare pe raurile din judetele Mehedinti si Dolj", precizeaza hidrologii.

Vine iarna inapoi: Doua avertizari cod galben de ploi abundente si ninsori (Video)

Meteorologii au emis, miercuri, o atentionare de cod galben de vreme rea valabila de joi pana sambata dupa-amiaza, in... mai mult


Miercuri, 04 Martie 2015, ora 17:43

Alte articole despre: cod galben inundatii, cod galben ploi
Avertizarea cod galben de inundatii, prelungita pe rauri din cinci judete

Avertizarea cod galben de inundatii, prelungita pe rauri din cinci judete

Hidrologii au prelungit pana vineri seara avertizarea cod galben de inundatii, pe rauri din judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Dolj si Olt, in alte sase judete fiind ridicata atentionarea emisa anterior.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, avertizarea cod galben de inundatii se prelungeste, de joi, ora 17.00, pana vineri, ora 20.00, pe afluentii raului Timis din bazinul superior si mijlociu, pe Barzava, Moravita (judetele Caras Severin si Timis), Desnatui, (judetele Mehedinti si Dolj) si Teslui, afluent al Oltului inferior (judetele Dolj si Olt).

Avertizarea cod galben emisa miercuri pentru rauri din alte sase judete, respectiv Gorj, Hunedoara, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova, va fi ridicata joi, la ora 17.00, a precizat sursa citata.

Sub avertizare cod galben de inundatii au fost, din noaptea de miercuri spre joi, raurile din bazinele hidrografice Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Drincea, Desnatui, Jiu superior si mijlociu, in amonte de Podari si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj), afluentii Oltului inferior (din judetele Valcea, Dolj, Olt si Arges), Arges superior (judetele Arges si Dambovita) si Prahova (judetul Prahova). mai mult


Joi, 26 Februarie 2015, ora 18:20

Alte articole despre: cod galben inundatii
Cod galben de inundatii in sudul si vestul tarii

Cod galben de inundatii in sudul si vestul tarii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a anuntat ca de miercuri noapte intra in vigoare un cod galben de inundatii, valabil pana vineri dupa-amiaza, pentru sudul si vestul tarii.

Astfel, codul intra in vigoare in noaptea de miercuri spre joi, de la orele 03.00, si ramane valabil pana vineri, 27 februarie, la orele 16.00.

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 36 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, ca urmare a efectului combinat al precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte.

Se asteapta astfel de fenomene pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui, Jiu superior si mijlociu - amonte Podari si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj), afluentii Oltului inferior din judetele Valcea, Dolj, Olt si Arges), Arges superior (judetele Arges si Dambovita) si Prahova (judetul Prahova).

Meteorologii au emis, miercuri dimineata, o informare de vreme rea pentru toata tara. Atentionarea este valabila de miercuri, ora 20.00, pana joi la ora 12.00.

In intervalul mentionat va ploua in... mai mult


Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 18:45

1 comentariu
Cod galben de inundatii pentru opt judete - ploile nu se opresc

Cod galben de inundatii pentru opt judete - ploile nu se opresc

Avertizarea cod galben de inundatii a fost prelungita pana luni dimineata, pe rauri din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea, ca urmare a cresterilor de debite si niveluri in bazinele hidrografice Neajlov, Sabar, Calmatui si pe raurile mici din Dobrogea.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de sambata dupa-amiaza si pana luni, la ora 10:00, pe unele raurile din cele opt judete se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, fiind posibile inundatii locale.

Astfel, codul galben de inundatii a fost prelungit, pana luni, pe raurile din bazinele hidrografice Neajlov si Sabar, din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov, acestea fiind sub avertizare de vineri seara.

Sub avertizare cod galben vor fi, de duminica, ora 02:00, pana luni, la ora 10:00, si raurile din bazinele hidrografice Calmatui (judetele Buzau si Braila), precum si raurile mici din judetele Constanta si Tulcea.

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile Valea Mare, Urluia, Albesti, Biruinta, Casimcea, Topolog, Slava, Hamangia, Corbu, Valea Neagra (judetele Constanta si Tulcea), precum si pe alte rauri mici din judetul Constanta.

Raurile din bazinele hidrografice Tur (judetul Satu Mare), Bega Veche, Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras -Severin si Timis), Jiu superior si... mai mult


Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 17:25

Se intorc ninsorile: Nou cod portocaliu de inundatii - vezi ce zone sunt afectate

Se intorc ninsorile: Nou cod portocaliu de inundatii - vezi ce zone sunt afectate

Hidrologii au emis, sambata, un nou cod portocaliu de inundatii, pentru judetele Timis si Dolj. Tot duminica, Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca se intorc ninsorile.

Potrivit hidrologilor, bazinele hidrologice afectate de codul de inundatii sunt cele ale raurilor Bega Veche, Barzava, Moravita, Nera, Desnatui, Jiu, afluentii Oltului inferior, Calmatui, Vedea, Neajlov, Sabar.

Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, se asteapta cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare.

Codul va ramane in vigoare pana luni, la orele 16.00.

Administratia Nationala de Meteorologie anunta, tot duminica, faptul ca se reintorc ninsorile. Informarea meteorologica intra in vigoare duminica, orele 18.00, si ramane valabila pana luni, orele 16.00. In acest interval, se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor. Acestea vor fi sub forma de ninsoare in zonele de deal si munte, precum si in Moldova si in Transilvania, si mixte in restul teritoriului.

In Carpatii Meridionali si de Curbura se va depune strat consistent de zapada, iar in Oltenia si in Muntenia, se vor cumula izolat 15...20 l/mp. Vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari temporare in sud-estul tarii, cu viteze ce vor atinge la rafala 40...50 km/h.

Vreme de ianuarie: Atentionare de precipitatii, polei si cod portocaliu de inundatii

Potrivit hidrologilor, in acest moment... mai mult


Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 11:23

Se intorc ploile si ninsorile: Cod galben de inundatii in 9 judete

Se intorc ploile si ninsorile: Cod galben de inundatii in 9 judete

Hidrologii au emis o avertizare cod galben pe rauri din judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Dolj, Valcea, Olt si Arges, unde incepand de vineri seara si pana duminica seara se pot produce inundatii locale.

Potrivit avertizarii cod galben emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de vineri, ora 21:00, pana duminica, ora 18:00, pe raurile mici din cele noua judete se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, cu posibile efecte de inundatii locale.

Astfel, a fost instituit codul galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice Timis superior, Barzava, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului din judetele Valcea, Dolj, Gorj, Olt si Arges.

Meteo: Se intorc ploile si ninsorile in aproape toata tara

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile din judetele Gorj, Caras-Severin si Mehedinti, a precizat INHGA.

Avertizarea a fost emisa ca urmare a precipitatiilor prognozate si a cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte.

Meteorologii au atentionat ca, de vineri seara pana duminica dimineata, va ploua in cea mai mare parte a tarii, in Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor depasi 15-20 litri pe metru patrat, in zona montana, in Moldova si local in Transilvania va ninge, iar vantul va atinge la rafala viteze de 70-80... mai mult


Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 12:44

Alte articole despre: ploi meteo inundatii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un cantaret legendar vrea sa isi lanseze propria marca de marijuana
  2. A mintit ca i-au murit 12 rude pentru a beneficia de concediu
  3. Explicatia Ruxandrei Dragomir pentru ploaie: Pana si vremea plange ca Elena este in arest
  4. Un desen animat cu Putin a devenit viral in Rusia (Video)
  5. Facebook isi face sute de drone solare mai mari ca un Boeing 767
  6. Dronele pot salva vieti, la propriu - Cum sunt folosite de salvamari (Video)
  7. Afacerea "chipul lui Iisus": Cati bani fac localnicii de pe urma pelerinilor (Foto)
  8. Romanii fac haz de necaz: "Vand mir testat de Sova - aducator de imunitate"
  9. Tara care te obliga sa iti dai amprentele daca mai vrei sa vorbesti la telefon
  10. O romanca socheaza presa britanica - ofera 500 de euro celui care o lasa gravida