inundati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Teleormanul, sub ape: Sute de gospodarii si mii de hectare, afectate de inundatii

Teleormanul, sub ape: Sute de gospodarii si mii de hectare, afectate de inundatii

Sute de gospodarii si peste 2.000 de hectare din 13 localitati din judetul Teleorman sunt afectate de ploile cazute in ultima saptamana si de inundatii.

Localitatile afectate sunt un oras - Videle - si 12 comune - Tatarastii de Jos, Tatarastii de Sus, Didesti, Necsesti, Ciolanesti, Frumoasa, Beuca, Storobaneasa, Orbeasca, Balaci, Stejaru si Vartoapele, potrivit Mediafax.

In ce priveste pagubele materiale, sunt inundate 6 case, iar alte 17 au fost afectate. Peste 350 de gospodarii au fost inundate, precum si mai mult de 170 de anexe gospodaresti.

Un kilometru de retea de alimentare cu apa, trei poduri, 35 de podete si mai mult de 18 kilometri de drumuri judetene si comunale au fost de asemenea afectate de ploi, inundatii si viituri.

Inundatii in sudul tarii: Peste 1.200 de hectare de teren si sute de fantani afectate

In ce priveste terenurile, aproximativ 1.300 de hectare de teren arabil, 300 de hectare de paduri si 670 de hectare de pasuni au fost inundate, iar apa din aproape 600 de fantani nu mai poate fi bauta.

Inundatiile au produs pagube mari si in Oltenia, mai precis in judetul Olt, unde sambata era inundata o suprafata totala de peste 1.000 de hectare, iar apa din 250 de fantani nu mai este potabila. In plus, o casa a fost distrusa. mai mult


Duminica, 09 Martie 2014, ora 17:30

6 comentarii
Codul portocaliu de inundatii, prelungit in sudul tarii

Codul portocaliu de inundatii, prelungit in sudul tarii

Hidrologii au prelungit, duminica, avertizarea cod portocaliu de inundatii pentru un rau si un parau din sudul tarii.

Astfel, avertizarea cod portocali pentru raul Neajlov, afluent al Argesului, pe sectorul Vadu Lat - Calugareni, in judetul Giurgiu, precum si pentru Paraul Cainelui, afluent al raului Vedea, in judetul Teleorman, a fost prelungita pana luni, la ora 12.00, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Nu scapam de inundatii: Codul portocaliu, prelungit

De asemenea, pe Calmatui, in judetul Teleorman, si pe Sabar, in judetul Giurgiu, de asemenea afluent al Argesului, s-a prelungit avertizarea cod galben de inundatii, tot pana luni, la ora 12.00.

In toate zonele avertizate de hidrologi, nivelurile apelor se vor mentine peste cotele de atentie de inundatie, din cauza propagarii viitorulor formate anterior.

F.N. mai mult


Duminica, 09 Martie 2014, ora 15:34

1 comentariu
Inundatii in sudul tarii: Peste 1.200 de hectare de teren si sute de fantani afectate

Inundatii in sudul tarii: Peste 1.200 de hectare de teren si sute de fantani afectate

Inundatiile produc pagube tot mai mari in Oltenia, mai precis in judetul Olt, unde sambata era inundata o suprafata totala de peste 1.000 de hectare, iar apa din 250 de fantani nu mai este potabila. In plus, o casa a fost distrusa.

Peretele unei locuinte din comuna Gavanesti a fost dislocat din cauza ploilor, astfel ca cele opt persoane care locuiau in casa respectiva au fost mutate, potrivit Adevarul.

Nu scapam de inundatii: Codul portocaliu, prelungit

870 de hectare de teren arabil, 400 de hectare de pasuni si 10 hectare de paduri au fost inundate, asemenea si 27 de podete si aproape cinci kilometri de drumuri judetene si comunale.

"Cetatenii din localitatile afectate de inundatii au fost deja informati ca sa nu consume apa din fantanile afectate inainte de sosirea rezultatelor analizelor efectuate de specialistii Directiei de Sanatate Publica Olt, analize ce au fost prelevate in cursul zilei de vineri.

In functie de solicitari si de mijloacele avute la dispozitie, noi intervinim deja pe teren pentru extragerea apelor din casele afectate si nu numai", a declarat purtatorul de cuvant al ISU "Matei Basarab" Olt.

Inundatii in sudul tarii - dig rupt, sute de gospodarii sub ape si oameni evacuati (Video)

Meteorologii au emis avertizari cod portocaliu de inundatii pentru mai multe rauri din sudul si sud-vestul tarii, in ultimele saptamani, pe unele dintre ele avertizarea fiind valabila pana duminica dupa-amiaza. Sute de gospodarii din judetele Olt si Dolj... mai mult


Duminica, 09 Martie 2014, ora 11:01

2 comentarii
Inundatii in Romania: Dragnea vrea informatii de la politisti, ca sunt de incredere

Inundatii in Romania: Dragnea vrea informatii de la politisti, ca sunt de incredere

Politistii ar trebui sa verifice raportarile din teritoriu referitoare la situatia inundatiilor, a propus vineri vicepremierul Liviu Dragnea, la videoconferinta cu prefectii pe tema inundatiilor.

"Voi propune vicepremierului Gabriel Oprea sa aprobe ca, incepand din acest moment sau de maine, atunci cand se fac raportari din localitatile cu inundatii sa se implice si politistii din posturile de Politie respective. Sunt oameni in care putem avea incredere", a explicat Liviu Dragnea.

De asemenea, el a facut apel la colegii din administratia locala sa verifice cu sefii de post informatiile si sa le transmita cat mai rapid.

"Este un sistem in care avem incredere si nu cred ca oamenii din politie isi permit sa dea informatii eronate si au capacitatea sa verifice", a mai spus Dragnea.

La randul sau, Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a subliniat ca validarea informatiilor cu politistii este cea mai buna solutie, astfel incat sa nu se mai transmita informatii eronate. El a adaugata ca vicepremierul Gabriel Oprea a aprobat si interventii pe cale aeriana, in caz de necesitate.

"Pe linie medicala vreau sa dati atentie fantanilor, populatia sa fie avertizata sa nu consume apa din fantanile inundate pana ce acestea nu sunt verificate si dezinfectate", a mai spus Raed Arafat. mai mult


Vineri, 07 Martie 2014, ora 22:57

2 comentarii
Inundatii in sudul tarii - dig rupt, sute de gospodarii sub ape si oameni evacuati (Video)

Inundatii in sudul tarii - dig rupt, sute de gospodarii sub ape si oameni evacuati (Video)

Sute de gospodarii din judetele Olt si Dolj au fost acoperite de ape, dupa ce hidrologii au emis un cod portocaliu de inundatii valabil pana vineri seara pentru mai multe rauri din sudul tarii.

In municipiul Craiova, zeci de case au fost inundate, iar mai multe strazi se afla sub ape, potrivit Romania Libera.

Mai mult, cinci drumuri judetene din Olt au fost inchise din cauza inundatiilor, iar un dig de pe raul Teslui din judetul Dolj s-a rupt. Incidentul s-a produs in zona localitatii Dragotesti, unde mai multe locuinte au fost inundate.

Cod portocaliu de inundatii in Olt: Localnici din trei comune vor fi evacuati

Totodata, zeci de persoane din Olt au fost evacuate, cea mai grava situatie fiind in Movileni. Pompierii s-au luptat cu viiturile de joi dupa-amiaza, intervenind cu saci de nisip.

Alte doua localitati afectate din Olt sunt Serbanesti si Schitu, unde, de asemenea, numeroase gospodarii au fost inundate.

Vin viiturile: Cod portocaliu de inundatii pe cinci rauri, pana vineri seara

Raurile Desnatui si Terpezita (judetul Dolj), Raznic, Teslui si Beica (judetul Olt) sunt sub cod portocaliu de inundatii pana vineri, la ora 18.00, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Totodata, pana vineri la ora 18.00, este cod galben pe Drincea (judetul Mehedinti), Jiu - sector Filiasi-Podari (judetul Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Mehedinti, Gorj si Dolj), pe... mai mult


Vineri, 07 Martie 2014, ora 08:51

4 comentarii
Cod portocaliu de inundatii in Olt: Localnici din trei comune vor fi evacuati

Cod portocaliu de inundatii in Olt: Localnici din trei comune vor fi evacuati

Mai multe persoane din localitatile Movileni, Serbanesti si Schitu, din judetul Olt, vor fi evacuate, dupa ce in zona s-au produs inundatii si a fost instituit cod portocaliu.

Pompierii au intervenit toata dupa-amiaza cu saci de nisip, pentru a opri viiturile.

Prefectul judetului Olt, Catalin Rotea, a declarat ca incepand cu ora 18.00 in zona unde au loc inundatii a fost instituit cod portocaliu, fiind afectate trei localitati, si anume Movileni, Serbanesti si Schitu.

Potrivit acestuia, situatia este sub control, dar mai multe persoane vor fi evacuate pentru a preveni producerea unor incidente, chiar daca la ora actuala nu sunt oameni in pericol.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, Alin Basasteanu, a declarat ca, la ora actuala, 40 de pompieri militari si civili intervin in localitatea Movileni pentru incarcarea unor saci cu nisip cu care sa fie construite diguri de aparare in zonele care pot fi afectate de revarsarea paraului Doroftei.

"Un numar de 40 de pompieri civili si militari sunt dispusi in zona. Ei au incarcat 1.200 de saci cu nisip si participa, daca este cazul, la evacuarea oamenilor", a spus purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Acesta a declarat ca, pana la ora actuala, in comuna Movileni au fost inundate, in total, zece case si mai multe curti, precum si terenuri agricole si pasuni.

"Sunt patru case inundate in satul Bacea, sase in Movileni, 15 curti inundate in Bacea, 45 de curti in Movileni, 70 de hectare... mai mult


Joi, 06 Martie 2014, ora 20:19

Alte articole despre: inundatii olt evacuari
Noua avertizare cod galben de inundatii, pentru sud-vestul tarii

Noua avertizare cod galben de inundatii, pentru sud-vestul tarii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a extins, miercuri, avertizarea cod galben de inundatii pentru doua rauri si pentru afluenti ai Jiului si Oltului, din sud-vestul tarii, emitand in acelasi timp o noua avertizare pentru patru rauri din aceeasi zona.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul INHGA, "avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se vor produce cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotei de atentie".

Pericol de inundatii! Cod galben pentru cinci judete

Astfel, incepand de miercuri, ora 12.00, se instituie cod galben pe raurile Jiu-sector Filiasi-Podari (judetul Dolj), Gilort si Motru, pe unii afluenti ai lor (judetele Mehedinti si Gorj) si pe raul Oltet (judetele Gorj si Valcea).

In acelasi timp, se mentine cod galben de inundatii, instituit marti, la ora 13.00, pe raurile Drincea (judetul Mehedinti) si Desnatui (judetul Dolj), precum si pe afluenti din bazinul mijlociu si inferior al Jiului (judetele Gorj si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Olt si Valcea.

Avertizarea este valabila pana joi, la ora 16.00.

Meteo: Vreme calduroasa in prima jumatate din martie - cand scapam de ploi

De asemenea, INHGA avertizeaza ca aceste fenomene "se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri si pe cursurile de apa necadastrate".

Meteorologii anunta... mai mult


Miercuri, 05 Martie 2014, ora 11:59

2 comentarii
Marea Britanie ar putea fi afectata de inundatii timp de cateva luni, afirma expertii

Marea Britanie ar putea fi afectata de inundatii timp de cateva luni, afirma expertii

Aproximativ 1,6 milioane de proprietati din Mare Britanie risca sa fie afectate de inundatii in urmatoarele luni, dupa ce nivelul apelor subterane a atins cote istorice in sudul tarii.

Expertii britanici au declarat, pentru Sky News, ca Marea Britanie s-ar putea confrunta cu inundatii timp de cateva luni de zile dupa trecerea ploilor, dupa ce nivelul apelor subterane a atins cele mai mari niveluri inregistrate vreodata.

Andy McKenzie, specialist in cadrul British Geopolitical Survey (BGS), afirma ca, chiar daca ploile s-ar opri in curand, cantitatea imensa de apa acumulata in panza freatica ar putea provoca inundatii pana in luna mai a acestui an.

Instrumentele de masurare a apei arata ca nivelul din subsol a atins, in unele zone, cele mai inalte valori din istorie, noua din cele 14 sonde din sudul Angliei care masoara nivelul apelor subterane aratand cote "exceptionale". In Sussex a fost atins nivelul inregistrat acum 179 de ani, iar in Surrey ploile abundente din ultimele saptamani au ridicat panza freatica cu 20 de metri, afirma expertul.

O mica insula s-a format in Marea Britanie: Un sat a fost izolat complet de inundati

BGS estimeaza ca 1,6 milioane de proprietati din Anglia si Tara Gailor se afla sub risc de inundatii, iar acestea se afla, in special, in zonele joase unde apa este impinsa la suprafata printre roci, putand fi afectate chiar si zonele aflate la distante mari de rauri.

Agentia de Meidu a emis deja mai multe avertizari de inundatii... mai mult


Marti, 11 Februarie 2014, ora 22:03

3 comentarii
Autoritatile vor sa anunte prin sms cand vin inundatiile, satenii nu stiu ce inseamna sms

Autoritatile vor sa anunte prin sms cand vin inundatiile, satenii nu stiu ce inseamna sms

Autoritatile intentioneaza sa lanseze un proiect prin care romanii sa fie alertati printr-un mesaj pe telefonul mobil ca vin inundatiile, insa multi dintre satenii din zonele de risc nu stiu ce este acela un sms sau nu stiu sa il citeasca.

Astfel, pe ecranul telefonului ar putea aparea, din primavara, mesajul "Atentie, vine viitura!", potrivit Digi24. Proiectul ar urma sa fie implementat mai intai in zonele de risc, iar apoi, incepand din toamna, in intreaga tara.

Sistemul de avertizare are ca scop reducerea victimelor in caz de inundatii, incidentele care au atras atentia specialistilor fiind inundatiile din judetul Galati, produse in septembrie 2013. Atunci, noua persoane au murit, sute de oameni au fost afectati de viitura, iar autoritatile au facut fata cu greu situatiei tragice.

Nou bilant al inundatiilor din Galati: 9 morti si 4 disparuti (Video)

Asadar, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, a afirmat ca alertarea prin telefon cu minimum 30 de minute inaintea producerii evenimentului este solutia pentru anul 2014.

"Timpul in care primarul putea sa anunte cetateanul din zona inundabila este mare. Trebuie sa scurtam acest timp in cazul avertizarilor in care evenimentele se intampla in 30 de minute. Nu exista timpul fizic ca primaria sa-i anunte pe toti cetatenii din satele invecinate din zonele inundabile", a explicat aceasta.

Astfel, localnicii vor primi informatii legate de zona din care vine viitura, perioada in care... mai mult


Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 15:28

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Inundatii la Valcea: Dorel asfalteaza o canalizare. Il ajuta si localnicii, cu o bancheta
  2. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...
  3. Capre cu trei, patru si cinci coarne in Mehedinti
  4. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  5. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  6. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  7. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  8. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  9. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  10. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface