inundati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Dupa caldura vin inundatiile: Vezi zonele vizate de cod galben

Dupa caldura vin inundatiile: Vezi zonele vizate de cod galben

Raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus si Somesul Mare, din judetele Maramures, Satu Mare si Bistrita-Nasaud, sunt sambata, pana la ora 16.00, sub avertizare cod galben de inundatii.

Potrivit avertizarii transmise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie se pot produce pe unele rauri din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus si Somesul Mare, din judetele Maramures, Satu Mare si Bistrita-Nasaud.

Avertizarea cod galben de inundatii a fost emisa in urma precipitatiilor inregistrate in ultimele noua ore, a celor prognozate si a cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte, a precizat INHGA.

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice Lapus, Iza si Tur. mai mult


Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 09:23

Avertizarea cod galben de inundatii, prelungita pana luni pe rauri din 11 judete

Avertizarea cod galben de inundatii, prelungita pana luni pe rauri din 11 judete

Avertizarea cod galben de inundatii a fost prelungita pana luni dupa-amiaza, pe rauri din judetele Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita, Covasna si Brasov.

Potrivit noii avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, pana luni, la ora 16.00, sunt sub avertizare cod galben raurile din bazinele hidrografice:

Olt, pe sectorul Micfalau - Hoghiz (judetele Covasna si Brasov), Teslui, Gemartalui (judetele Dolj si Olt), Beica, Mamu, Pesceana (judetele Valcea si Olt)Vedea, bazinul superior, din amonte de ValeniTeleorman, bazinul superior si mijlociu (judetele Olt, Arges si Teleorman)Neajlov, bazinul superior si mijlociu (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu)Prahova, sectorul din aval de confluenta cu TeleajenIalomita, in sectorul din aval de confluenta cu Prahova - Cosereni (judetele Prahova si Ialomita)
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor avertizate cu cod galben, potrivit sursei citate.

Avertizarea cod galben de inundatii emisa anterior pentru alte bazine hidrografice a fost ridicata duminica, la ora 12.00. mai mult


Duminica, 29 Martie 2015, ora 15:55

Cod galben de inundatii - vezi judetele afectate

Cod galben de inundatii - vezi judetele afectate

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a anuntat, vineri, cod galben de inundatii pentru mai multe judete. Atentionarea este valabila pana in 30 martie, orele 14.00.

Bazinele hidrografie afectate sunt Olt, Arges, Ialomita, Buzau, Rm. Sarat, Putna. Se anunta scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Conform sursei, in intervalul mentionat se anunta cod galben de inundatii, in intervalul 27.03.2015 ora 21:00 - 30.03.2015 ora 14:00, pe raurile din bazinele hidrografice: Lotru (judetul Valcea), Oltet superior si mijlociu si alti afluenti ai Oltului din judetele Gorj, Valcea si Arges, Arges superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Arges si Dambovita, Ialomita superioara si mijlocie si afluentii sai din judetele Dambovita, Prahova si Ialomita, Buzau superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Brasov, Covasna si Buzau, Rm. Sarat si Putna (judetele Vrancea si Buzau).

De asemeni, este anuntat cod galben de inundatii, in intervalul 28.03.2015 ora 06:00 - 30.03.2015 ora 14:00, pe afluentii Oltului din judetele Covasna, Brasov si Sibiu.

A.S. mai mult


Vineri, 27 Martie 2015, ora 18:35

Codul galben de inundatii, prelungit pana luni, in trei judete

Codul galben de inundatii, prelungit pana luni, in trei judete

Avertizarea cod galben de inundatii a fost prelungita pana luni dupa-amiaza, pe rauri din judetele Teleorman, Dambovita si Giurgiu, ca urmare a propagarii viiturilor din amonte, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Ploile abundente provoaca risc de inundatii: Mai multe judete vizate de cod galben

Sub avertizare cod galben de inundatii sunt, de duminica, ora 12.00, pana luni, la ora 16.00:

cursul inferior al raului Calmatui (judetul Teleorman)cursurile mijlociu si inferior ale raului Neajlov (judetele Dambovita si Giurgiu) sicursul inferior al Glavaciocului, afluent al Neajlovului (judetul Giurgiu)
Atentionarea cod galben emisa anterior a fost ridicata duminica, de la ora 12.00:

pe rauri din bazinele hidrografice Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj)Teslui - afluent al Oltului inferior (judetele Dolj si Olt)Calmatui (judetul Olt)Paraul Cainelui - afluent al raului Vedea (judetele Arges si Teleorman)Neajlov (judetul Arges) a fost ridicata duminica, de la ora 12.00 mai mult


Duminica, 08 Martie 2015, ora 12:25

Weekend cu risc maxim de inundatii. Vezi raurile si judetele vizate

Weekend cu risc maxim de inundatii. Vezi raurile si judetele vizate

Hidrologii au emis o avertizare de tip cod galben valabila pentru rauri din sapte judete din sudul tarii, unde incepand de sambata si pana duminica dupa-amiaza se pot produce inundatii locale.

Potrivit avertizarii transmise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, pe unele rauri din judetele Dolj, Mehedinti, Olt, Teleorman, Arges, Dambovita si Giurgiu se pot produce cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Codul galben de inundatii a fost instituit, de sambata, ora 12.00, pana duminica, la ora 06.00, pe raul Jiu, in sectorul din aval de confluenta Motru - Podari (judetul Dolj).

Sub avertizare cod galben de inundatii sunt, pana duminica, la ora 16.00, si raurile din bazinele hidrografice Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Teslui - afluent al Oltului inferior (judetele Dolj si Olt), Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Paraul Cainelui - afluent al raului Vedea (judetele Arges si Teleorman), Neajlov, in sectorul din amonte de Calugareni (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu).

Meteo: O veste proasta si una buna

Fenomene hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor aflate sub avertizare, a precizat INHGA. mai mult


Sambata, 07 Martie 2015, ora 13:47

Alte articole despre: cod galben inundatii
Ploile aduc si inundatii: Cod galben in 5 judete

Ploile aduc si inundatii: Cod galben in 5 judete

Hidrologii au emis cod galben de inundatii pe rauri din judetele Caras Severin, Timis, Mehedinti, Gorj si Dolj, de joi pana sambata, putand sa apara scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale.

Avertizarea vizeaza raurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Timis mijlociu si inferior si afluentii sai, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui, Jiu mijlociu si inferior si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj si Dolj).

Hidrologii avertizeaza ca, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 72 de ore, incepand de joi, ora 12.00, in aceste bazine se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, ca urmare a efectului combinat al precipitatiilor prognozate, cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte si propagarii. Aceste fenomene ar putea sa apara pana sambata la ora 16.00.

"Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare pe raurile din judetele Mehedinti si Dolj", precizeaza hidrologii.

Vine iarna inapoi: Doua avertizari cod galben de ploi abundente si ninsori (Video)

Meteorologii au emis, miercuri, o atentionare de cod galben de vreme rea valabila de joi pana sambata dupa-amiaza, in... mai mult


Miercuri, 04 Martie 2015, ora 17:43

Alte articole despre: cod galben inundatii, cod galben ploi
Cod galben de inundatii in sudul si vestul tarii

Cod galben de inundatii in sudul si vestul tarii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a anuntat ca de miercuri noapte intra in vigoare un cod galben de inundatii, valabil pana vineri dupa-amiaza, pentru sudul si vestul tarii.

Astfel, codul intra in vigoare in noaptea de miercuri spre joi, de la orele 03.00, si ramane valabil pana vineri, 27 februarie, la orele 16.00.

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 36 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, ca urmare a efectului combinat al precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte.

Se asteapta astfel de fenomene pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui, Jiu superior si mijlociu - amonte Podari si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj), afluentii Oltului inferior din judetele Valcea, Dolj, Olt si Arges), Arges superior (judetele Arges si Dambovita) si Prahova (judetul Prahova).

Meteorologii au emis, miercuri dimineata, o informare de vreme rea pentru toata tara. Atentionarea este valabila de miercuri, ora 20.00, pana joi la ora 12.00.

In intervalul mentionat va ploua in... mai mult


Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 18:45

1 comentariu
Cod galben de inundatii pentru opt judete - ploile nu se opresc

Cod galben de inundatii pentru opt judete - ploile nu se opresc

Avertizarea cod galben de inundatii a fost prelungita pana luni dimineata, pe rauri din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea, ca urmare a cresterilor de debite si niveluri in bazinele hidrografice Neajlov, Sabar, Calmatui si pe raurile mici din Dobrogea.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de sambata dupa-amiaza si pana luni, la ora 10:00, pe unele raurile din cele opt judete se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, fiind posibile inundatii locale.

Astfel, codul galben de inundatii a fost prelungit, pana luni, pe raurile din bazinele hidrografice Neajlov si Sabar, din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov, acestea fiind sub avertizare de vineri seara.

Sub avertizare cod galben vor fi, de duminica, ora 02:00, pana luni, la ora 10:00, si raurile din bazinele hidrografice Calmatui (judetele Buzau si Braila), precum si raurile mici din judetele Constanta si Tulcea.

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile Valea Mare, Urluia, Albesti, Biruinta, Casimcea, Topolog, Slava, Hamangia, Corbu, Valea Neagra (judetele Constanta si Tulcea), precum si pe alte rauri mici din judetul Constanta.

Raurile din bazinele hidrografice Tur (judetul Satu Mare), Bega Veche, Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras -Severin si Timis), Jiu superior si... mai mult


Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 17:25

Se intorc ninsorile: Nou cod portocaliu de inundatii - vezi ce zone sunt afectate

Se intorc ninsorile: Nou cod portocaliu de inundatii - vezi ce zone sunt afectate

Hidrologii au emis, sambata, un nou cod portocaliu de inundatii, pentru judetele Timis si Dolj. Tot duminica, Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca se intorc ninsorile.

Potrivit hidrologilor, bazinele hidrologice afectate de codul de inundatii sunt cele ale raurilor Bega Veche, Barzava, Moravita, Nera, Desnatui, Jiu, afluentii Oltului inferior, Calmatui, Vedea, Neajlov, Sabar.

Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, se asteapta cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare.

Codul va ramane in vigoare pana luni, la orele 16.00.

Administratia Nationala de Meteorologie anunta, tot duminica, faptul ca se reintorc ninsorile. Informarea meteorologica intra in vigoare duminica, orele 18.00, si ramane valabila pana luni, orele 16.00. In acest interval, se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor. Acestea vor fi sub forma de ninsoare in zonele de deal si munte, precum si in Moldova si in Transilvania, si mixte in restul teritoriului.

In Carpatii Meridionali si de Curbura se va depune strat consistent de zapada, iar in Oltenia si in Muntenia, se vor cumula izolat 15...20 l/mp. Vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari temporare in sud-estul tarii, cu viteze ce vor atinge la rafala 40...50 km/h.

Vreme de ianuarie: Atentionare de precipitatii, polei si cod portocaliu de inundatii

Potrivit hidrologilor, in acest moment... mai mult


Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 11:23

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cum e sa traiesti pe cea mai inclinata strada din lume (Galerie foto)
  2. Gestul incredibil la care a recurs un copil pentru a scapa de scoala
  3. Un presedinte lovit in cap de un mango ofera un apartament agresoarei (Video)
  4. Campanie inedita a Politiei in Gara de Nord: Un geamantan vorbitor
  5. Polonezii au rupt Ucraina in doua pe harta
  6. Culmea stupiditatii: A imitat un atac cu bomba intr-o scoala ca sa invite o fata la bal
  7. Ancheta la spital: La cantina se gateste pentru nunti si botezuri
  8. Culmea concurentei: Mascota Android urineaza pe logo-ul Apple (Foto)
  9. Primul cinematograf cu pisici
  10. Culmea cucerniciei: Preotul Dollar cere bani enoriasilor pentru a-si cumpara un nou avion de lux