inundati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cod galben de inundatii pentru opt judete - ploile nu se opresc

Cod galben de inundatii pentru opt judete - ploile nu se opresc

Avertizarea cod galben de inundatii a fost prelungita pana luni dimineata, pe rauri din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea, ca urmare a cresterilor de debite si niveluri in bazinele hidrografice Neajlov, Sabar, Calmatui si pe raurile mici din Dobrogea.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de sambata dupa-amiaza si pana luni, la ora 10:00, pe unele raurile din cele opt judete se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, fiind posibile inundatii locale.

Astfel, codul galben de inundatii a fost prelungit, pana luni, pe raurile din bazinele hidrografice Neajlov si Sabar, din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov, acestea fiind sub avertizare de vineri seara.

Sub avertizare cod galben vor fi, de duminica, ora 02:00, pana luni, la ora 10:00, si raurile din bazinele hidrografice Calmatui (judetele Buzau si Braila), precum si raurile mici din judetele Constanta si Tulcea.

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile Valea Mare, Urluia, Albesti, Biruinta, Casimcea, Topolog, Slava, Hamangia, Corbu, Valea Neagra (judetele Constanta si Tulcea), precum si pe alte rauri mici din judetul Constanta.

Raurile din bazinele hidrografice Tur (judetul Satu Mare), Bega Veche, Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras -Severin si Timis), Jiu superior si... mai mult


Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 17:25

Se intorc ninsorile: Nou cod portocaliu de inundatii - vezi ce zone sunt afectate

Se intorc ninsorile: Nou cod portocaliu de inundatii - vezi ce zone sunt afectate

Hidrologii au emis, sambata, un nou cod portocaliu de inundatii, pentru judetele Timis si Dolj. Tot duminica, Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca se intorc ninsorile.

Potrivit hidrologilor, bazinele hidrologice afectate de codul de inundatii sunt cele ale raurilor Bega Veche, Barzava, Moravita, Nera, Desnatui, Jiu, afluentii Oltului inferior, Calmatui, Vedea, Neajlov, Sabar.

Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, se asteapta cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare.

Codul va ramane in vigoare pana luni, la orele 16.00.

Administratia Nationala de Meteorologie anunta, tot duminica, faptul ca se reintorc ninsorile. Informarea meteorologica intra in vigoare duminica, orele 18.00, si ramane valabila pana luni, orele 16.00. In acest interval, se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor. Acestea vor fi sub forma de ninsoare in zonele de deal si munte, precum si in Moldova si in Transilvania, si mixte in restul teritoriului.

In Carpatii Meridionali si de Curbura se va depune strat consistent de zapada, iar in Oltenia si in Muntenia, se vor cumula izolat 15...20 l/mp. Vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari temporare in sud-estul tarii, cu viteze ce vor atinge la rafala 40...50 km/h.

Vreme de ianuarie: Atentionare de precipitatii, polei si cod portocaliu de inundatii

Potrivit hidrologilor, in acest moment... mai mult


Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 11:23

Vreme de ianuarie: Atentionare de precipitatii, polei si cod portocaliu de inundatii

Vreme de ianuarie: Atentionare de precipitatii, polei si cod portocaliu de inundatii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de precipitatii insemnate cantitativ si intensificari ale vantului, valabila local pana duminica, la ora 10:00, precum si o atentionare cod galben de polei, valabila pana la ora 9:00 in judetele Botosani, Iasi si Vaslui.

In plus, raul Barzava, pe sector aval de statia hidrometrica Gataia, respectiv in judetul Timis, se va afla pana duminica seara sub cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Avertizarea este valabila in intervalul sambata, ora 18.00 - duminica, ora 18.00.

Hidrologii mai anunta ca raurile Bega Veche, Moravita, Poganis si afluentii mici de pe cursul mijlociu si inferior al Timisului, din judetele Caras-Severin si Timis, se afla, tot pana duminica la ora 18.00, sub cod galben.

Weekend cu pericol de inundatii: Cod galben si portocaliu in 9 judete
Aria precipitatiilor va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Acestea vor fi la inceput sub forma de ploaie, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile.

In Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor fi mai abundente si vor depasi local 15...20 l/mp si izolat, in zona deluroasa si montana aferenta, 30...40 l/mp.

In Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari mai ales pe creste cu viteze ce vor depasi la rafala 70...80 km/h viscolind si spulberand zapada.

Temporar,... mai mult


Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 08:09

Weekend cu pericol de inundatii: Cod galben si portocaliu in 9 judete

Weekend cu pericol de inundatii: Cod galben si portocaliu in 9 judete

Raul Barzava, pe sector aval de statia hidrometrica Gataia, respectiv in judetul Timis, se va afla pana duminica seara sub cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Avertizarea este valabila in intervalul sambata, ora 18.00 - duminica, ora 18.00.

Hidrologii mai anunta ca raurile Bega Veche, Moravita, Poganis si afluentii mici de pe cursul mijlociu si inferior al Timisului, din judetele Caras-Severin si Timis, se afla, tot pana duminica la ora 18.00, sub cod galben.

O atentionare similara este mentinuta, pana duminica seara, pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Barzava, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului din judetele Valcea, Dolj, Gorj, Olt si Arges.

Meteo: Se intorc ploile si ninsorile in aproape toata tara

Meteorologii au atentionat, vineri, ca pana duminica dimineata va ploua in cea mai mare parte a tarii, in Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor depasi 15-20 l/mp, in zona montana, in Moldova si local in Transilvania va ninge, iar vantul va atinge la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora. mai mult


Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 15:27

Se intorc ploile si ninsorile: Cod galben de inundatii in 9 judete

Se intorc ploile si ninsorile: Cod galben de inundatii in 9 judete

Hidrologii au emis o avertizare cod galben pe rauri din judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Dolj, Valcea, Olt si Arges, unde incepand de vineri seara si pana duminica seara se pot produce inundatii locale.

Potrivit avertizarii cod galben emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de vineri, ora 21:00, pana duminica, ora 18:00, pe raurile mici din cele noua judete se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, cu posibile efecte de inundatii locale.

Astfel, a fost instituit codul galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice Timis superior, Barzava, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului din judetele Valcea, Dolj, Gorj, Olt si Arges.

Meteo: Se intorc ploile si ninsorile in aproape toata tara

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile din judetele Gorj, Caras-Severin si Mehedinti, a precizat INHGA.

Avertizarea a fost emisa ca urmare a precipitatiilor prognozate si a cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte.

Meteorologii au atentionat ca, de vineri seara pana duminica dimineata, va ploua in cea mai mare parte a tarii, in Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor depasi 15-20 litri pe metru patrat, in zona montana, in Moldova si local in Transilvania va ninge, iar vantul va atinge la rafala viteze de 70-80... mai mult


Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 12:44

Alte articole despre: ploi meteo inundatii
Cod portocaliu de inundatii, din cauza topirii zapezilor

Cod portocaliu de inundatii, din cauza topirii zapezilor

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis duminica dupa-amiaza noi atentionari Cod Portocaliu si Cod galben de inundatii pentru zece bazine hidrografice, valabile pana luni la ora 18:00.

Atentionarea vizeaza bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Crisul Alb, Crisul Negru si afluentii Muresului inferior.

Potrivit hidrologilor, fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie si de inundatie, cresteri influentate si de evolutia formatiunilor de gheata.

In intervalul 11 ianuarie, ora 16:00 - 12 ianuarie, ora 18:00, se instituie Cod Portocaliu pe raul Barzava pe sector aval s.h. Gataia (sector indiguit, judetul Timis) si pe raul Moravita - curs inferior (sector indiguit, judetul Timis).

De asemenea, duminica, pana la ora 22:00, ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior, nivelurile se vor mai situa in apropierea Cotelor de inundatie si pe raul Caras - sector aval s.h. Varadia si pe raul Nera - sector aval s.h. Sasca Montana, judetul Caras Severin.

INHGA a emis si o atentionare Cod galben, valabila in intervalul 11 ianuarie, ora 16:00 - 12 ianuarie, ora 18:00, pentru raurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega (judetul Timis), Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera (judetele Caras Severin si Timis).

Sub cod galben se vor afla, pana luni, la ora 9:00, unii afluenti din bazinul superior al Crisului Negru (judetul Bihor), ai Muresului... mai mult


Duminica, 11 Ianuarie 2015, ora 16:19

Inundatii record in Malaezia: Zeci de turisti, inclusiv romani, blocati de ape intr-o statiune

Inundatii record in Malaezia: Zeci de turisti, inclusiv romani, blocati de ape intr-o statiune

Aproape 60 de turisti straini, inclusiv romani, erau blocati intr-o statiune dintr-un parc malaezian afectat de cele mai puternice inundatii din ultimele patru decenii, a anuntat personalul miercuri, iar autoritatile au trimis barci si elicoptere pentru a-i salva.

Potrivit site-ului publicatiei The Straits Times online, aproximativ 84 de oaspeti, inclusiv straini din Canada, Marea Britanie, Australia si Romania, si zece membri ai personalului de la Mutiara Taman Negara Resort, pe coasta de est a statului Pahang, sunt izolati din cauza inundatiilor provocate de revarsarea raului Sungai Tembeling, a declarat un reprezentant al statiunii, fara sa ofere alte precizari despre turisti.

Pompieri si salvatorii locali au trimis ambarcatiuni si cautau un loc in care un elicopter sa aterizeze in siguranta, a adaugat el.

Potrivit B1 Tv, este vorba de 4 turisti romani, iar ambasada Romaniei la Kuala Lumpur este la curent cu situatia lor si face tooate eforturile pentru a-i scoate din acea zona.

Parcul, o destinatie turistico-ecologica populara care cuprinde 434.300 de hectare de padure tropicala, este afectat de cele mai puternice inundatii inregistrate din 1971. Inundatii importante au afectat, de asemenea, coasta de est a tarii, potrivit agentiei Bernama.

Locuitorii din regiune au fost avertizati sa evite zona de coasta si gurile de varsare ale raurilor, in contextul in care valurile urmeaza sa atinga cel mai inalt nivel in urmatoarele doua nopti, potrivit unor surse... mai mult


Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 08:45

Alte articole despre: romani blocati inundatii Malaezia
Inundatii in Romania: 139 de localitati afectate din 15 judete - Ce drumuri sunt inchise

Inundatii in Romania: 139 de localitati afectate din 15 judete - Ce drumuri sunt inchise

In conditiile prelungirii avertizarilor de cod rosu de inundatii pana la ora 24:00, pe raul Jiu, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus ca fortele MAI sa intervina pentru sprijinul populatiei. La nivelul intregii tari, inundatiile au afectat in total 139 de localitati din 15 judete.

Situatia cea mai grava se intalneste in judetul Teleorman, unde au fost afectate de inundatii 13 localitati, fiind inundate 290 de anexe gospodaresti si cinci beciuri. Totodata, viitura a afectat 54 de poduri si podete. In urma viiturilor, in acest judet au fost afectate 591 de fantani, se arata intr-un cominicat de presa remis Ziare.com.

Inundatii in sudul tarii: Codul rosu, prelungit. Vezi unde ar mai putea fi viituri

In sprijinul populatiei din judetul Teleorman intervin 425 de pompieri, jandarmi si politisti cu peste 150 de autospeciale si motopompe, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al MAI, subcomisar de politie Monica Dajbog.

La nivelul intregii tari, inundatiile au afectat in total 139 de localitati din 15 judete. 66 de locuinte au fost inundate sau avariate, iar in localitatea Colonesti din judetul Olt, au fost inundate, la nivelul subsolului, cladirile in care se afla dispensarul si caminul cultural.

La aceasta ora, in judetele afectate de inundatii, intervin aproape 1.000 de pompieri, politisti si jandarmi cu peste 340 de mijloace tehnice, se mai arata in comunicat.

Pana acum inundatiile nu au cauzat niciun deces.

In cursul noptii de marti... mai mult


Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 19:13

2 comentarii
Dupa ninsori, inundatii: Zeci de gospodarii sub ape (Video)

Dupa ninsori, inundatii: Zeci de gospodarii sub ape (Video)

Sudul tarii este afectat de inundatii, dupa ninsorile din ultima perioada. Circa 80 de gospodarii din judetul Dambovita si trei localitati din judetul Giurgiu se afla sub ape.

15 fantani au fost afectate in localitatea damboviteana Rascaeti, unde 80 de curti sunt inundate, dupa ce paraiele Holboca si Jirnov au iesit din matca, relateaza Romania Tv.

De asemenea, in judetul Giurgiu au fost inundate gospodarii si drumuri din trei localitati, precum si zeci de hectare de teren. Cea mai grava situatie este in comuna Bucsani, aici iesind din matca Neajlovul si Dambovnicul.

Cod portocaliu de inundatii in Dambovita si Giurgiu, pana marti

Duminica, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu de inundatii pentru judetele Dambovita si Giurgiu, valabila pentru perioada duminica, ora 22.00 - marti, ora 14.00.

mai mult


Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 14:59

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebritati despre care poti jura ca sunt gemene, dar n-au nicio legatura (Galerie foto)
  2. Iti place noul Lamborghini Aventador? Stai sa vezi si barca!
  3. Film porno turnat intr-o universitate
  4. Ce s-ar intampla pe Pamant daca oamenii ar disparea (Video)
  5. Scene socante in savana africana: "Nu am mai vazut niciodata asa ceva"
  6. Papusa masculina: A investit in el o avere pentru a arata asa (Foto)
  7. Fenomen inedit in Marea Britanie: Ninsoare cu fulgere
  8. Bill Gates, moment de maxima sinceritate: Ma simt destul de prost
  9. Puppy Love contraataca - Viralul care a impresionat milioane de oameni (Video)
  10. Se pregatea de razboi? Politisti uluiti de ce au descoperit intr-un garaj, a intervenit Armata