inundati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Romania, sub ape: Codul rosu de inundatii, prelungit din nou

Romania, sub ape: Codul rosu de inundatii, prelungit din nou

Hidrologii au decis sa prelungeasca, din nou, codul rosu de inundatii. Astfel, pe raul Crasna se mentine alerta maxima pana vineri, 29 mai, la ora 12:00.

Este vizat sectorul aval s.h. Craidorolt (sector indiguit) - judetul Satu Mare.

Totodata, a fost prelungit si codul galben, tot pana vineri la ora 12:00, pe raul Crasna pe sectorul s.h. Supuru de Jos - amonte s.h. Craidorolt (judetul Satu Mare), pe raul Barcau aval s.h. Balc (judetul Bihor), pe raul Crisul Negru pe sector aval s.h. Talpos (judetele Bihor si Arad) si pe afluentul sau Holod (judetul Bihor).

Inundatiile fac ravagii in nordul tarii: Sute de case afectate si mii de hectare sub apa

Este in vigoare si un cod portocaliu de inundatii ce expira astazi la ora 18:00 pe raul Maja (afluent al Crasnei) - judetul Satu Mare.

Nordul tarii este puternic afectat de la inceputul saptamanii, zeci localitati fiind maturate de viituri, drumuri blocate, scoli inchise si numeroase familii fiind evacuate.

Romania, sub ape: Oameni luati de viitura, zeci de localitati afectate, scoli si drumuri inchise, familii evacuate

A.S. mai mult


Joi, 28 Mai 2015, ora 11:21

Alte articole despre: cod rosu inundatii Satu Mare
Inundatiile fac ravagii in nordul tarii: Sute de case afectate si mii de hectare sub apa

Inundatiile fac ravagii in nordul tarii: Sute de case afectate si mii de hectare sub apa

Peste 500 de case si aproape 2.000 de hectare de terenuri arabile au fost afectate de inundatii in judetul Salaj, iar 53 de poduri au fost avariate, pana in prezent mai multe persoane fiind evacuate din calea apelor.

In Maramures, sase hectare de teren arabil, trei hectare de pasuni si cinci podete au fost afectate de inundatii, iar zece persoane au fost evacuate, in timp ce alte patru au fost salvate dintr-o rulota surprinsa de ape.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Salaj, Lucian Adrei Jacodi, a declarat, joi, ca au fost evacuate din calea apelor, in total, 31 de persoane.

"La nivelul judetului Salaj au fost inregistrate in urma inundatiilor pagube insemnate. Astfel, 565 de case, 1.971 de hectare de terenuri arabile si 268 de hectare de pasuni au fost afectate de inundatii, iar 53 de poduri au fost avariate.

Un numar de 31 de persoane au fost evacuate, iar o comisie speciala va evalua starea caselor acestora, pentru a se vedea daca oamenii se pot intoarce in siguranta. De asemenea, se va face o evaluare a pagubelor care va fi transmisa Prefecturii Salaj", a spus Jacodi.

Potrivit acestuia, joi se inregistrau debite in scadere pe cele trei rauri din Salaj - Crasna, Somes si Barcau, ceea ce usureaza interventia echipelor ISU Salaj.

Nu scapam de viituri: Cod rosu de inudatii prelungit

Apele sunt in scadere, codul rosu ramane

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, Oana Alexa Gonczi,... mai mult


Joi, 28 Mai 2015, ora 09:51

2 comentarii
Cod rosu si portocaliu de inundatii: Vezi care sunt zonele in pericol

Cod rosu si portocaliu de inundatii: Vezi care sunt zonele in pericol

Hidrologii au emis, miercuri dimineata, avertizari cod rosu si portocaliu de inundatii, fiind vizate mai multe judete.

Astfel, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de pericol in bazinele hidrografice Maja, judetele Satu Mare si Salaj, Salaj, judetele Salaj si Maramures si Barsau, judetul Maramures.

Codul rosu este valabil de la ora 07:05, pana la ora 14:00.

Totodata, este in vigoare si un cod portocaliu de inundatii, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie in bazinul hidrografic Crasna, judetele Satu Mare si Salaj, bazinul hidrografic Somesul Mic (afluenti), judetul Cluj si afluentii Somesului aferenti sectorului aval s.h. Dej, judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice Zalau, Maja, Salaj, Barsau, Agrij, Almas, Lonea, Borsa, Nadas, Fizes.

Codul portocaliu este valabil de asemenea pana miercuri la ora 14:00.

Hidrologii au emis si cod galben, valabil pana la ora 12:00, existand posibilitatea depasirii cotelor de atentie pe raurile mici din bazinul superior si mijlociu al Crisului Negru amonte s.h. Tinca, judetul Bihor.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice ale raurilor Valea Rosie, Beiusele, Craiasa, Valea... mai mult


Miercuri, 27 Mai 2015, ora 07:39

Dupa furtuni, inundatii - cod galben pentru nordul tarii

Dupa furtuni, inundatii - cod galben pentru nordul tarii

Mai multe rauri din judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita Nasaud si Mures sunt sub cod galben de inundatii pana miercuri noapte, iar unele din Suceava, pana miercuri dimineata, potrivit unei atentionari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA).

Atentionarea este valabila pe raurile din bazinele hidrografice: Tisa la intrarea in tara (sector aferent statiei hidrologice Valea Viseului), Viseu, Iza, Tur, Lapus - judetele Maramures si Satu Mare, Somesul Mare (curs superior si afluenti) - judetul Bistrita Nasaud, Crasna - judetele Salaj si Satu Mare, Barcau (bazin superior) - judetul Salaj, afluentii din bazinul superior al Muresului (aferenti sectorului s.h. Galaoaia - s.h. Ludus) si din bazinul superior al Tarnavei Mici - amonte s.h. Tarnaveni, judetul Mures, pana miercuri, la ora 23.00.

Dupa alerta de furtuni, inundatii! Cod galben pe rauri din 10 judete

In plus, mai este o atentionare valabila pana miercuri la ora 9.00 privind scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundatii locale pe unele rauri mici din bazinele superioare ale raurilor: Suceava, Moldova, Bistrita - judetul Suceava.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o noua informare de instabilitate atmosferica, valabila de marti la pranz pana miercuri, la ora 18.00.

Potrivit informarii, in zona Carpatilor Orientali, in Maramures si local in Transilvania si Crisana va ploua pana miercuri... mai mult


Marti, 26 Mai 2015, ora 18:49

Stare de urgenta in Bulgaria din cauza inundatiilor

Stare de urgenta in Bulgaria din cauza inundatiilor

Autoritatile din localitatea bulgara Mezdra au declarat stare de urgenta in orasul din nord-vestul tarii, dupa ploi torentiale si inundatii.

Primarul Nikolina Katovska a anuntat masura exceptionala, scrie Novinite.

In partile mai joase ale orasului au fost inundate pivnitele, curtile si strazile, dupa ploi torentiale insotite de grindina.

Soseaua internationala E-79 intre Mezdra si Vratsa a fost inchisa pe timpul noptii de duminica, la fel ca si o sectiune in apropiere de Lyuti Dol, insa traficul a fost reluat in cursul zilei.

Localnicii din Vodenets au fost evacuati din cauza pericolului ca raul Iskar sa iasa din matca.

Un afluent al Iskarului a inundat satul Moravitsa, insa nu exista deocamdata informatii privind victime sau pagube materiale.

Si la Sofia a fost o ploaie torentiala care a lasat opt cartiere se sase sate invecinate fara electricitate. mai mult


Luni, 25 Mai 2015, ora 21:15

Cod portocaliu de inundatii in Timis

Cod portocaliu de inundatii in Timis

Hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu de inundatii in bazinul superior al raului Bega si pe afluentii sai aferenti bazinului mijlociu, in judetul Timis, valabila pana luni dimineata.

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie si de inundatie in bazinul superior al raului Bega si pe afluentii sai aferenti bazinului mijlociu, judetul Timis, se arata in avertizare.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul raului Bega in amonte de statia hidrologica Faget si in bazinul superior al afluentului sau Gladna.

Avertizarea este valabila pana luni la ora 10.00.

Hidrologii au mai emis o atentionare de cod galben de inundatii pentru rauri din zece judete din sudul si vestul tarii: Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Arad, Bihor, Gorj, Mehedinti, Sibiu, Valcea si Olt, valabila de duminica seara pana luni.

Dupa alerta de furtuni, inundatii! Cod galben pe rauri din 10 judete

De asemenea, a fost emisa o atentionare de cod galben de inundatii si pentru judetele Maramures, Bistrita Nasaud si Suceava, valabila pana la sfarsitul zilei.

Vin furtunile! Alerta meteo pana marti

Averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de... mai mult


Duminica, 24 Mai 2015, ora 19:33

Dupa alerta de furtuni, inundatii! Cod galben pe rauri din 10 judete

Dupa alerta de furtuni, inundatii! Cod galben pe rauri din 10 judete

Hidrologii au emis, duminica, o atentionare Cod Galben de inundatii, valabila incepand din 24 mai, ora 21:00, pana luni, 25 mai, ora 16:00, pe rauri din judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Arad, Bihor, Sibiu, Valcea si Olt.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie, pe rauri din bazinele hidrografice afectate.

Vin furtunile! Alerta meteo pana marti

Astfel, in intervalul 24 mai, ora 21:00 - 25 mai ora 10:00, se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele rauri mici din urmatoarele bazine hidrografice:

Crisul Alb (afluenti curs superior si mijlociu) - judetele Hunedoara si AradCrisul Negru (afluenti curs superior) - judetul Bihorunii afluenti mici ai Muresului din judetele Hunedoara si AradGilort (bazin superior) si afluentii mici de stanga ai Jiului - judetele Gorj si Hunedoarabazinele superioare ale Cibinului, Lotrului, Oltetului siunii afluenti mici ai Oltului din judetele Sibiu, Gorj, Valcea si Olt
Hidrologii precizeaza ca atentionarea vizeaza, in primul rand, fenomenele de scurgeri... mai mult


Duminica, 24 Mai 2015, ora 15:40

Cod galben de inundatii in trei judete

Cod galben de inundatii in trei judete

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis atentionari Cod Galben de inundatii pentru mai multe rauri din judetele Alba, Hunedoara si Brasov, valabile marti, pana la ora 24.00.

Una dintre atentionari vizeaza unele rauri mici din bazinele hidrografice Sercaia si afluentii mici de stanga ai Oltului aferenti sectorului aval confluenta rau Sercaia - acumulare Vistea, areale situate in judetul Brasov, iar cealalta atentionare va afecta unele rauri mici din afluentii de stanga ai Muresului aferenti sectorului aval confluenta rau Sebes - confluenta rau Orastie, areale situate in judetele Alba si Hunedoara.

Meteo: Vine caldura - temperaturi de 30 de grade

In aceste zone, fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul hidrografice Romos, Sibisel si Cugir.

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de Atentie pe unele rauri mici din bazinele hidrografice mentionate. mai mult


Marti, 19 Mai 2015, ora 19:54

Cod galben de inundatii in opt judete

Cod galben de inundatii in opt judete

Insitutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a anuntat, miercuri, cod galben de inundatii in opt judete.

Bazinele hdrologice afectate sunt cele ale raurilor Mures (unii afluenti din judetul Hunedoara), Bega (bazin superior), Bistra (afluent Timis), Barzava (judetele Timis si Caras-Severin), Jiu superior, Olt (unii afluenti din judetele Sibiu, Brasov, Covasna, Valcea si Arges).

Cod galben de inundatii - ploile nu se opresc

Se asteapta scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Avertizarea este valabila miercuri, intre orele 12.00 - 24.00. mai mult


Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 11:54

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ce-a patit un preot gay care a scris pe Facebook un mesaj pro-homosexuali
  2. "O catastrofa" - Masura extrema luata impotriva ursilor koala
  3. Viral: Maimuta machiata care a indignat Internetul (Video)
  4. Prima crima din istoria omenirii
  5. Mai ceva ca-n Star Trek: Oamenii vor deveni cyborgi super-puternici, fara Dumnezeu
  6. Obama, oferta ... greu de refuzat: 50 de vaci, 70 de oi si 30 de capre pentru mana fiicei sale Malia
  7. De ce sunt plini de haine unii copaci din Marea Britanie (Galerie foto)
  8. Locul unde femeile isi lasa sutienul pe gard (Galerie foto)
  9. Oferta incredibila in SUA: ce primesc americanii care-si cumpara o masina
  10. Campanie electorala la americani: Hillary Clinton da lectii de... selfie