investitii portofoliu

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Investitiile directe ale rezidentilor din Romania in strainatate depasesc un miliard de euro

Investitiile directe ale rezidentilor din Romania in strainatate depasesc un miliard de euro

Investitiile directe ale rezidentilor in strainatate totalizau 1,099 miliarde euro, la 31 decembrie 2012.

Din acestea participatiile la capital erau de 432 milioane euro, informeaza Banca Nationala in statistica privind pozitia investitionala internationala a Romaniei.

Investitiile de portofoliu de natura obligatiunilor totalizau 1,413 miliarde euro, la finele lui 2012, iar investitiile de portofoliu de natura actiunilor erau in suma de 935 milioane de euro.

Imprumuturile si creditele pe termen lung ale rezidentilor ajunsesera la 2,347 miliarde euro, iar imprumuturile si creditele pe termen scurt aveau valoarea de 5,224 miliarde euro. Investitiile cash si depozitele totalizau 4,217 miliarde euro. mai mult


Joi, 14 Februarie 2013, ora 16:10

Investitiile in energia eoliana ar putea lua avant - de ce e Romania atractiva

Investitiile in energia eoliana ar putea lua avant - de ce e Romania atractiva

Industria eoliana din Romania ar putea atrage mai multi investitori in acest an si in 2014, ca urmare a stimulentelor guvernamentale, potrivit Monsson Group, cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene din Romania.

Monsson detine un portofoliu cu o capacitate totala de 2.400 MW, din care proiecte insumand 1.700 de MW au obtinut deja aprobarea operatorului national de transport de energie electrica, potrivit presedintelui grupului, Arne Osborg, citat de Bloomberg.

"Exista in prezent o oportunitate in industrie si cei care inca nu au investit sau nu s-au angajat in construirea acestor proiecte ar trebui sa o faca rapid", a recomandat Osborg.

Romania atrage investitori precum GDF Suez, CEZ si Enel datorita programului sau de stimulare a energiei regenerabile.

Capacitatea instalata a tarii s-ar putea dubla in urmatorii doi-trei ani de la 2 GW la sfarsitul anului 2012, estimeaza presedintele Monsson.

"Sectorul eolian din Romania este foarte atractiv, iar perspectivele privind cresterea, conditiile climatice, reglementarea, reteaua de transport fac din acest sector una dintre principalele tinte ale investitorilor la nivel global", a adaugat Osborg. mai mult


Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 09:17

3 comentarii
Piata imobiliara: Investitiile din Romania au scazut cu 13% anul trecut

Piata imobiliara: Investitiile din Romania au scazut cu 13% anul trecut

Investitiile imobiliare din Romania au scazut in 2011 cu 13%, ajungand, pe parcursul intregului an, la valoarea de 262,9 milioane de euro.

Cele mai multe tranzactii s-au inregistrat in sectorul de retail, chiar daca acesta detine a doua pozitie in ceea ce priveste ponderea totala a investitiilor atrase (17,4%).

"Tranzactiile vizand proiecte de tip mixt au insumat aproximativ 69% din volumul total, urmate de sectoarele residential si office, cu un procent aproximativ egal de 5% si de sectorul hotelier cu 3,8%. Dupa locatie, dintr-un total de 13 tranzactii, sase sunt in Bucuresti, urmat de orase de rang secundar sau tertiar precum Brasov, Ploiesti, Craiova, Sibiu, Pitesti, Slatina si Baia Mare", a precizat Bogdan Sergentu (foto), Head of Valuations and Consulting, DTZ Echinox.

Cei mai activi cumparatori au fost companiile private si companiile cotate la bursa.
Volumul anual al investitiilor imobiliare in Europa a atins 110 miliarde de euro in 2011, in crestere fata de 104 miliarde de euro in 2010.

Totodata, volumul investitiilor in real estate a crescut in trimestrul patru din 2011 la 31,4 miliarde de euro, reprezentand o majorare de 17% fata de trimestrul anterior, potrivit celui mai recent raport al DTZ, compania de servicii de real estate.

Pe de alta parte, activitatea investitionala din Europa Centrala si de Est s-a contractat la 1,3 miliarde de euro, dupa ce trimestrul precedent marcat un volum semnificativ mai mare, de 2 miliarde de euro.... mai mult


Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 20:09

Investitii pe bursa, in 2012: Sfaturile analistilor pentru strategia ta

Investitii pe bursa, in 2012: Sfaturile analistilor pentru strategia ta

Strategia de investitii pe bursa pentru 2012 trebuie planificata foarte atent, intrucat ne asteapta o perioada de volatilitate mare. Sectorul bancar este de evitat, dar si cel al companiilor de asigurari, in favoarea actiunilor din industriile de necesitate directa pentru populatie.

SIF-urile, Fondul Proprietatea sau Petrom ar putea fi o investitie profitabila in 2012, este de parere Eugen Voicu, presedintele Certinvest.

Totusi, trebuie acordata importanta destul de mare mare ponderii activelor riscante in portofoliu, spune analistul Tradeville, Dragos Darabut, care consiera oportuna alocarea a cel mult 50 de procente din portofoliu in actiuni.

Astfel, se pare ca bancile vor avea un an dificil, iar sectorul bancar a fost declarat, in unanimitate, "de evitat", de catre analisti. Un alt sector de evitat, mentionat de acestia pare a fi sectorul asigurarilor.

Citeste mai multe despre Investitii pe bursa, in 2012: Sfaturile analistilor pentru strategia ta pe Business24.ro. mai mult


Joi, 15 Decembrie 2011, ora 14:00

Cel mai prudent portofoliu de investitii pentru incepatori

Cel mai prudent portofoliu de investitii pentru incepatori

Doar 10% din totalul resurselor ce depasesc cheltuielile curente ar trebui alocat investitiilor, de catre un incepator. Restul trebuie pus in conservare, fara riscuri, spun bancherii.

Portofoliile investitorilor (si nu numai) trebuie adecvate cu varsta acestora, respectiv cu obiectivele lor, scrie MONEY.ro.

"La 40 de ani o alocare orientativa este de 40% din resursele pentru investitii in actiuni si 60% in obligatiuni", sustine Adrian Mitroi, director executiv la MKB Nextebank.

Foarte important este de inteles ca "90% din capital trebuie obligatoriu conservat fara riscuri", conform bancherului Adrian Mitroi.

Citeste mai multe despre Cel mai prudent portofoliu de investitii pentru incepatori pe Money.ro. mai mult


Luni, 09 Mai 2011, ora 09:04

1 comentariu
Retete pentru incepatori: Pasi mici spre marile castiguri din investitii

Retete pentru incepatori: Pasi mici spre marile castiguri din investitii

Variantele de portofoliu pentru incepatori aloca mare parte a banilor in instrumente cu venit fix, spun consultantii in investitii. Pentru restul resurselor, se adauga instrumente cu risc progresiv si diversificat.

Proportiile recomandabile pentru depozitele bancare si fondurile mutuale monetare (care fac plasamente tot in banci) variaza intre 70 si 80% din banii care se strang in plus peste nivelul economiilor de tip "plasa de siguranta", potrivit brokerilor si administratorilor de investitii.

MONEY.ro i-a intrebat pe administratorii de investitii si pe brokeri care sunt cele mai structurile de portofolii cele mai adecvate, in aceasta perioada, pentru cei care vor sa treaca de la economii la investitii. Si cum se poate testa propria toleranta la risc.

Economiile de tip "plasa de siguranta", la randul lor, trebuie sa acopere cheltuielile curente ale familiei investitorului pe cel putin sase luni. Citeste mai multe despre Retete pentru incepatori: Pasi mici spre marile castiguri din investitii pe money.ro. mai mult


Marti, 03 Mai 2011, ora 11:04

Petrom va realiza investitii anuale de un miliard de euro

Petrom va realiza investitii anuale de un miliard de euro

Compania de petrol si gaze - Petrom va realiza investitii anuale de un miliard de euro, pana in anul 2015 si se va axa pe extinderea afacerilor cu hidrocarburi si pe producerea de electricitate, inclusiv de energie eoliana.

Compania va asigura resursele pentru investitii prin reducerea costurilor si printr-o majorare a capitalului social cu 600 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Pentru a ne atinge obiectivul de lider energetic integrat in SEE, cu performante si flexibilitate crescute, ne vom concentra eforturile pe consolidarea si extinderea businessului de hidrocarburi, pe diversificarea portofoliului de activitati prin producerea de electricitate, pe cresterea eficientei si valorificarea integrarii in toate segmentele. Intr-un mediu marcat de provocari, atat din punct de vedere economic cat si al obligatiilor de mediu, Petrom continua investitiile in proiecte cheie si pentru maximizarea performantelor.

Astfel, ne asiguram cresterea durabila si furnizam clientilor nostri un portofoliu diversificat de produse energetice, de la carburanti la gaze si electricitate, la standardele de calitate ale UE. Cu investitii anuale de peste 1 miliard de euro, vom reprezenta si in anii urmatori un factor de crestere economica in Romania, prin efectul de multiplicare al investitiilor noastre", a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

De asemenea, Petrom intentioneaza sa valorifice convergenta pretului la gaze si sa acceseze finantari de pe piata... mai mult


Vineri, 21 Mai 2010, ora 16:49

1 comentariu
Guvernul infiinteaza Fondul Roman de Investitii

Guvernul infiinteaza Fondul Roman de Investitii

Guvernul infiinteaza Fondul Roman de Investitii, cu aportul CEC si bani plasati la BNR, acesta urmand sa preia in portofoliu, in maximum doua luni de la constituire, participatiile minoritare ale statului.

Fondul pregatit de Guvern pentru finantarea proiectelor majore de investitii va fi constituit din actiunile minoritare ale statului la companii, dar si dintr-un aport in numerar al CEC Bank si, cel mai probabil, din banii obtinuti anterior din privatizari si plasati de trezorerie in conturile BNR, informeaza Mediafax.

Proiectul reprezinta o varianta de lucru aflata in discutie la nivelul Guvernului si transmisa spre consultare ministerelor implicate, iar forma finala va fi remisa Comisiei Europene inainte de aprobarea de catre Executiv.

"Fondul este o institutie publica independenta, cu personalitate juridica, si reprezinta un instrument de investitii al statului de tipul fondurilor suverane, care se finanteaza initial si din rezerva valutara a Bancii Nationale a Romaniei", se arata in document.

Fondul nu se va supune controlului, supravegherii si reglementarii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si Bancii Nationale ci va fi autoadministrat si va prezenta anual Guvernului si Bancii Nationale un raport privind destinatia banilor.

Printre atributiile Fondului sunt mentionate atat protejarea sectoarelor de importanta nationala si valorificarea accelerata si la costuri minimale a participatiilor statului, cat si investirea in societatile de importanta... mai mult


Marti, 20 Aprilie 2010, ora 16:05

3 comentarii
Alte articole despre: Fond Roman Investitii
Am 25 de ani si vreau sa investesc - unde ar fi mai bine?

Am 25 de ani si vreau sa investesc - unde ar fi mai bine?

Raspunzand intrebarii unui tanar cititor de 25 de ani care vrea sa inceapa sa joace la bursa pentru a-si inmulti banii, analistul Walter Updegrave de la Money Magazine ofera cateva sfaturi pentru investitorii incepatori.

In primul rand, nu incepe investitiile cumparand actiuni, indeamna autorul cartii "How to Retire Rich in a Totally Changed World: Why You're Not in Kansas Anymore" citat de CNN Money.

Incepatorii si, uneori, chiar si investitorii experimentati nu ar trebui sa cumpere actiuni individuale.

Pentru a face o investitie profitabila in actiunile unei companii, alegerea acesteia presupune cunoasterea datelor ei financiare. Investitorul trebuie sa stie sa analizeze perpectivele ei si sa isi dea seama daca planurile managementului se justifica prin actualele bilanturi financiare.

Sa faci asta nu necesita cine stie ce capacitate intelectuala, dar e nevoie timp si efort, pe care cei mai multi oameni nu le au sau nu sunt dispusi sa le consacre investitiilor.

Si apoi ce rost are sa te consumi urmarind toate aceste aspecte despre activitatea companiilor, cand e mult mai convenabil sa investesti in fonduri mutuale, care iti ofera posibilitatea de a detine un mic procent dintr-un portofoliu de actiuni la zeci pana la mii de companii?

Fondurile mutuale sau fondurile deschise de investitii atrag resurse financiare de la populatie si companii, pe care le investesc in diverse instrumente financiare, cum ar fi actiuni, obligatiuni sau titluri de stat.... mai mult


Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 12:10

20 comentarii
Alte articole despre: investitii 2010, investitii bursa

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  2. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  3. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  4. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  5. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  6. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  7. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  8. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari
  9. Ruinele Razboiului Rece: Buncarul-piramida din SUA, care detecta rachetele URSS
  10. Omul care sustine ca ne tragem nu din maimuta, ci din extraterestri