ipotecar

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cum puteti accesa un credit ipotecar

Cum puteti accesa un credit ipotecar

Creditele ipotecare oferite de banci va pot ajuta fie sa va cumparati o locuinta, sa achizitionati teren pentru a construi o casa sau sa efectuati lucrari de modernizare a locuintei pe care o detineti.

Bancile ofera acest tip de credit si in lei si in euro, iar unele si in dolari.

La ING puteti obtine un credit ipotecar pentru investitii imobiliare in valoare de minimum 13.000 de lei sau maximum 900.000 de lei, dobanda fiind de 7,25 la suta pe an, cu asigurare de viata inclusa.

Potrivit bancii, perioada de creditare este de minimum trei ani si de maximum 30 de ani, iar banii pot fi folositi atat pentru achizitia unei case sau a unui teren, precum si pentru modernizarea locuintei sau refinantarea unei credit de investitii imobiliare existent.

Astfel, puteti sa va reabilitati, modernizati, consolidati sau extindeti o constructie, sa viabilizati un teren sau sa rambursati un credit anterior. Creditul poate sa reprezinte pana la 85 la suta din valoarea imobilului pe care doriti sa il ipotecati in garantarea creditului.

Potrivit bancii, venitul minim pe familie, in vederea obtinerii acestui credit, este de 1.200 de lei.

De exemplu, pentru un credit de 100.000 de lei, pe 25 de ani, veti avea de platit o rata lunara de 723 de lei, iar dobanda anuala efectiva va fi de 8,02 la suta, potrivit calculatorului bancii.

Banca Transilvania ofera credit ipotecar in valoare maxima de 250.000 de euro sau echivalentul in lei, pentru o perioada de cel mult 30 de ani.... mai mult


Joi, 12 Iulie 2012, ora 07:20

3 comentarii
Ce moneda alegi pentru un credit ipotecar?

Ce moneda alegi pentru un credit ipotecar?

Bancherii sfatuiesc romanii care se gandesc la un credit ipotecar pe termen lung sa se imprumute in moneda europeana.

In opinia acestora, principalul avantaj este legat de diferenta de dobanda care face creditul in euro mai ieftin decat cel in lei. Totusi, acestia atrag atentia ca, daca se doreste un credit cu risc valutar minim in dauna unui credit cu o dobanda mai mica, sa se imprumute in moneda in care isi castiga veniturile.

Razvan Temesan, fost presedinte Bancorex

In 30 de ani e de presupus ca leul va disparea, iar euro va deveni moneda decontarii generale in Romania si in toata Uniunea Europeana. In cazul in care creditul este luat acum in alta moneda decat euro, se pot produce schimbari care sa afecteze foarte serios un asemenea credit.

Citeste mai multe despre Ce moneda alegi pentru un credit ipotecar? Vezi parerile bancherilor pe Business24.ro. mai mult


Vineri, 10 Februarie 2012, ora 16:40

Noul Regulament BNR: Avans minim de 15 la suta la creditul ipotecar in euro

Noul Regulament BNR: Avans minim de 15 la suta la creditul ipotecar in euro

Persoanele fizice care vor sa contracteze un credit ipotecar sau imobiliar si au veniturile in lei vor trebui sa achite un avans de minimum 15 la suta din valoarea locuintei cumparate, la creditele in euro, si de cel putin 40 la suta, la creditele in dolari, franci elvetieni sau yeni, potrivit noului regulament al Bancii Nationale privind creditarea.

Noul regulament devine aplicabil incepand cu 31 ianuarie, la 90 de zile dupa ce a fost publicat in Monitorul Oficial din 31octombrie 2011.

Potrivit acestuia, data de 31 ianuarie este una maximala, iar in functie de cum vor trimite bancile comerciale normele proprii de creditare pentru aprobare la BNR, termenul de implementare a regulamentului ar putea fi diferit de la banca la banca.

Clientii bancilor care au venituri in valuta, si vor sa contracteze un imprumut imobiliar sau ipotecar, vor plati un avans minim de numai 20 la suta din valoarea locuintei.

Pe de alta parte, regulamentul prevede ca la creditele de consum, perioada de creditare poate fi de maximum 5 ani, fata de 10 sau chiar 15 ani, inainte de emiterea noilor conditii de catre Banca Centrala.

Conditiile de rambursare a creditului de consum in 5 ani nu se aplica la refinantarea imprumuturilor contractate anterior.

Bancile comerciale vor fi obligate sa ia in calcul si riscurile unui scenariu negativ in evaluarea gradului maxim de indatorare al clientilor, care includ o posibila crestere a cursului de schimb cu 35,5-40,9 la suta, in functie de valuta... mai mult


Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 12:59

Vrei sa cumperi un apartament in Bucuresti? Afla care este cel mai ieftin credit ipotecar

Vrei sa cumperi un apartament in Bucuresti? Afla care este cel mai ieftin credit ipotecar

Preturile pe piata imobiliara locala au inregistrat scaderi, iar cele mai ieftine locuinte incep de la 35.800 de euro, in sudul Capitalei. Daca te intereseaza sa achizitionezi un apartament, in aceasta perioada, trebuie sa stii ca cel mai ieftin credit ipotecar presupune o rata lunara de 296 de euro.

Cele mai mari scaderi de pret, in 2011, au fost inregistrate la apartamentele din sudul si vestul Capitalei, unde pretul garsonierelor a scazut cu 5%, iar cel al apartamentelor, cu 4%, arata o analiza Imopedia.ro.

Daca vrei sa achizitionezi un credit ipotecar, cea mai mica rata o vei plati la Banco Italo-Romena. Aici, pentru un credit ipotecar de 70.000 de euro, pentru o perioada de 30 de ani, vei achita 396,3 euro lunar. Dobanda este variabila, iar dobanda anuala estimativa (DAE) se ridica la 7,37%, conform conso.ro.

Pentru aceleasi conditii de creditare, Marfin Bank, Banca Transilvania si OTE Bank au rate cu valori similare. Prima banca iti va solicita 410 euro lunar, in timp ce urmatoarele doua percep o rata de 415 euro. Diferenta consta in DAE. Marfin Bank are o DAE de 6,35%, Banca Transilvania de 7,9%, in timp ce OTE Bank de 6,34%.

Citeste mai mult despre Te incumeti sa cumperi un apartament in Bucuresti? Afla care este cel mai ieftin credit ipotecar pe Business 24.ro mai mult


Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 23:11

Subventia la constructia de locuinte prin credit ipotecar, eliminata

Subventia la constructia de locuinte prin credit ipotecar, eliminata

Guvernul a decis sa nu mai acorde subventii pentru construirea de locuinte prin credit ipotecar, argumentand ca veniturile bugetului sunt insuficiente in contextul crizei pentru sustinerea in continuare a acestui program, de acest sprijin urmand sa mai beneficieze doar cei care au depus deja cereri.

Decizia a fost luata de Guvern prin ordonanta de urgenta, relateaza Mediafax.

Subventia pentru construirea unei locuinte prin credit ipotecar este in cuantum de 30% din costurile de constructie a acesteia, dar nu mai mult decat valoarea echivalenta in lei a 15.000 de euro si nu mai mult decat valoarea creditului ipotecar contractat. mai mult


Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 08:35

1 comentariu
La ce trebuie sa fii atent cand iei un credit ipotecar?

La ce trebuie sa fii atent cand iei un credit ipotecar?

Contractarea unui credit ipotecar sau imobiliar este echivalentul asumarii unui angajament pe termen lung cu implicatii importante asupra bugetului personal sau al familiei si, implicit, asupra stilului de viata al imprumutatului.

De aceea, se impune o analiza minutioasa a pietei si o informare cuprinzatoare cu privire la toate aspectele implicate de credit.

Prima decizie: moneda creditului

Desi reprezentantii bancii centrale indeamna constant la contractarea unui credit in moneda in care realizati veniturile, in special daca este vorba de un imprumut pe termen lung, pentru a evita expunerea la riscul valutar, dobanzile ridicate la creditele in lei comparativ cu cele in euro, de exemplu, descurajeaza o astfel de alegere.

Pont: Constransi de banca centrala, bancherii ar putea reduce dobanzile la imprumuturile in lei in perioada urmatoare. Cu toate acestea, euro ramane moneda optima pentru un credit ipotecar pentru moment.

Un imprumut ieftin

Cea mai mica dobanda nu inseamna neaparat si cel mai ieftin credit. Unele banci pot afisa, din ratiuni de marketing, dobanzi mai scazute comparativ cu media pietei, insa pot percepe, pe de alta parte, comisioane mai mari. Astfel, daca sunteti in cautarea unui imprumut pentru locuinta cat mai ieftin, trebuie sa va ghidati dupa valoarea DAE (dobanda anuala efectiva). DAE reprezinta costul real anual al imprumutului estimat pe toata perioada de derulare a contractului, care include dobanda si toate comisioanele si taxele... mai mult


Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 12:05

1 comentariu
Casa Mea, un nou credit ipotecar de la BCR

Casa Mea, un nou credit ipotecar de la BCR

BCR a lansat creditul ipotecar Casa Mea BCR, cu o marja de dobanda de 4% si fara comision de analiza a documentatiei de credit, in cadrul unei campanii promotionale de promovare a creditelor destinate achizitiei sau constructiei de noi locuinte, ce se va desfasura pana pe data de 15 iulie.

"Oferta BCR aplicabila creditului ipotecar Casa Mea acordat in EUR, vine in intampinarea clientilor care doresc achizitionarea unei locuinte in conditii avantajoase de cost. De asemenea, BCR ofera asigurarea gratuita pe intreaga perioada de finantare pentru casa achizitionata, lucru care reprezinta un avantaj important intrucat reduce cheltuielile totale ale clientului", a declarat Ioana Mihai, sef departament Credite Garantate, BCR, intr-un comunicat remis catre Ziare.com

Astfel, pentru un imprumut in valoare de 45.000 euro, acordat unui client care vireaza salariul la BCR rata lunara de plata este de 278 EUR pe o perioada de 30 ani, DAE 6.50%, valoare totala de rambursat - 100.340,90 euro.

De asemenea, clientii care aleg sa vireze salariul intr-un cont BCR, vor beneficia de costurile aplicabile clientilor care deja incaseaza veniturile intr-un cont BCR. Totodata, clientii care nu si-au gasit inca locuinta pe care doresc sa o cumpere pot beneficia de oferta promotionala avand la dispozitie 90 de zile in care sa aduca la banca documentele de proprietate ale locuintei. mai mult


Sambata, 04 Iunie 2011, ora 17:32

1 comentariu
Alte articole despre: BCR banca, credit ipotecar
Creditul ipotecar in lei, avantajos sau dezastruos? Vezi cat te costa

Creditul ipotecar in lei, avantajos sau dezastruos? Vezi cat te costa

Acum, cu "Prima Casa" in functiune, bancile inca mai incearca sa atraga clienti si pe vechile cai. Ziare.com a comparat creditele ipotecare, in lei, ale bancilor din top 10, de pe piata romaneasca.

Calculele sunt facute potrivit informatiilor pe care calculatoarele de rate de pe site-ul fiecarei banci ni le-au furnizat. Mai jos aflati care sunt parametrii dupa care am calculat.

Cat te costa Habitatul de la BRD

In cazul creditului Habitat BRD, cu un avans de 15-20%, pentru achizitia unui imobil, dobanda anuala efectiva (DAE) este de 9,48%. Suma accesata de 220.000 (peste 50.000 euro), pe 240 de luni (20 de ani), va avea o rata lunara de 2.050 lei in primii ani si va scadea pana la 1.770 lei in ultimii ani.

Comisionul de gestiune este destul de mare, 0,1% din sold. Comisionul de analiza a dosarului este de 1.000 de lei. Asigurarea va mai costa si ea 0,029% din suma imprumutata. Pentru un astfel de credit va trebui sa aveti un salariu de minim 4.000 lei.

Potrivit calculatorului de credite al bancii, la final veti fi returnat aproape 470.000 de lei. Din acestia, 204.000 sunt dobanda, alti 9.500 sunt asigurarea imobilului, in timp ce alte comisioane se ridica la 33.500 lei.

Raiffeisen, rata cu aproape 150 lei mai mare

Creditul "Casa Ta" de la Raiffeisen Bank, nu vine nici el chiar atat de ieftin. In acest caz, banca ofera credite numai cu dabanda variabila. Dobanda acestui imprumut este de 10,49%, in timp ce rata ajunge la 2.194 lei.

Potrivit... mai mult


Vineri, 18 Februarie 2011, ora 12:46

1 comentariu
Bancpost a lansat un credit ipotecar cu asigurare de somaj

Bancpost a lansat un credit ipotecar cu asigurare de somaj

Bancpost a lansat un nou produs bancar, numit "Sigur Acasa", un credit ipotecar cu asigurare de risc de somaj.

Creditul ipotecar ofera clientilor multiple avantaje, prin care dobanda fixa pentru primii trei ani incepand de la 7,95%, rate lunare fixe in primii trei ani, pana la 12 rate de credit asigurate in caz de somaj in primii trei ani, polita de asigurare de viata pentru toata durata creditului, primele de asigurare platite de banca, perioada maxima de creditare 35 de ani, comision lunar de administrare zero.

Bancpost ofera acest produs incepand de luni, 8 martie, in toate cele 286 de unitati aflate pe intreg teritoriul tarii.

"Campania de comunicare prin care este promovat creditul ipotecar are la baza conceptul de familie. O familie "asezata", dar si moderna, prietenoasa si plina de umor, ale carei nevoi financiare sunt rezolvate de produsele Bancpost.

Pentru ca intelege importanta relatiilor din cadrul familiei si alegerile financiare pe care trebuie sa le faca membrii acesteia, Bancpost devine un partener important si de incredere pentru intreaga familie", se arata intr-un comunicat Ziare.com. mai mult


Luni, 08 Martie 2010, ora 16:53

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)