jocuri noroc lege

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Basescu a promulgat legea de infiintare a Oficiului National pentru Jocuri de Noroc

Basescu a promulgat legea de infiintare a Oficiului National pentru Jocuri de Noroc

Presedintele Traian Basescu a promulgat joi Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind infiintarea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat joi decretul "privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 20/2013 privind infiintarea, organizarea si functionarea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc si pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc".

Lege noua pentru organizarea jocurilor de noroc

La inceputul lunii iunie, plenul Senatului a aprobat ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/2013 privind infiintarea, organizarea si functionarea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc.

Potrivit proiectului legislativ, Oficiul National pentru Jocuri de Noroc va fi un organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, aflat in subordinea Guvernului si va avea ca atributii supravegherea activitatilor din domeniul jocurilor de noroc, exercitarea controlului tehnic, monitorizarea si supravegherea jocurilor de noroc on-line, precum si aplicarea unitara a legislatiei specifice.

Noi norme privind organizarea jocurilor de noroc

Oficiul va fi condus de un Comitet format din noua membri, din care doi executivi (presedintele si vicepresedintele, acesta din urma propus de catre ministrul Finantelor) si sapte... mai mult


Joi, 11 Iulie 2013, ora 23:15

12 comentarii
Facebook tenteaza copiii cu jocuri de noroc cu bani reali

Facebook tenteaza copiii cu jocuri de noroc cu bani reali

Reteaua de socializare Facebook este acuzata ca atrage copiii sa practice jocurile de noroc cu bani reali. Reteaua ar vrea sa foloseasca Marea Britanie ca loc de testare pentru jocuri ce ar folosi bani reali, oferind posibilitatea minorilor sa joace bingo, poker si ruleta.

Pana acum, utilizatorii puteau juca bingo si slot machine folosind credite virtuale, in locul banilor reali, dupa cum relateaza Daily Mail.

Multi se tem ca serviciul pe care il va oferi Facebook va duce la nasterea unei generatii de utilizatori care va crede despre pariuri ca sunt sigure si amuzate. "Introducerea de jocuri de noroc pe Facebook este o modalitate cinica pentru industrria de profil, pentru a gasi noi piete de desfacere", a declarat Robert Lefever, directorul fondator al unui centru de recuperare pentru dependentii de jucuri de noroc.

Statisticile arata ca mai bine de 3 milioane de utilizatori de Facebook din Marea Britanie au varste cuprinse intre 13 si 17 ani. Inca un milion de utilizatori au sub 13 ani, insa pretind ca sunt mai varstnici.

Facebook, cu o valoare estimata la 64 de miliarde de lire sterline si o listare programata pentru anul viitor, intentioneaza sa ofere opt licente unor companii de jocuri de noroc online pentru platforma din regat.

Din pacate, insa, va fi foarte dificil, daca nu chiar imposibil, ca minorii sa fie opriti sa parieze (asa cum stipuleaza legea), pentru ca acestia vor folosi, cel mai probabil, cardurile de credit ale parintilor. mai mult


Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 09:49

Cati bani au pariat romanii in 2010 la jocurile de noroc online

Cati bani au pariat romanii in 2010 la jocurile de noroc online

Circa 480.000 de romani au participat la jocuri de noroc online anul trecut, valoarea pietei jocurilor de noroc online depasind 36 de milioane de euro.

Asta desi in 2010 nu existau companii autorizate pentru organizarea jocurilor de noroc online, spune Ana Maria Baciu, partener si coordonatorul practicii de jocuri de noroc la compania Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

Sfarsitul acestei veri a adus insa publicarea in Monitorul Oficial a hotararii ce modifica normele metodologice de aplicare a legislatiei privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc. Hotararea de Guvern permite desfasurarea efectiva si legala a jocurilor de noroc online pe teritoriul Romaniei. Noua legislatie detaliaza modul in care jucatorii vor putea participa legal la aceste jocuri de noroc, precum si drepturile si obligatiile acestora.

"Avem asadar o legislatie care, cel putin in teorie, permite organizarea legala de jocuri de noroc online, interzice participarea jucatorilor la jocuri de noroc neautorizate si creeaza un cadru de protectie a jucatorilor similar cu cel impus de state cu experienta in domeniul acestor jocuri de noroc", spune Ana Maria Baciu, pentru Ziarul Financiar.

Unul dintre cei mai mari jucatori pe piata jocurilor de noroc este compania Loteria Romana, cu afaceri de 262 milioane de euro anul trecut si un profit de 28 milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Aproape 58,9% din veniturile Loteriei Romane pe anul trecut... mai mult


Joi, 13 Octombrie 2011, ora 21:35

1 comentariu
Operatorii de jocuri de noroc online, obligati sa se inregistreze in Romania

Operatorii de jocuri de noroc online, obligati sa se inregistreze in Romania

Guvernul a aprobat miercuri normele de aplicare ale Legii 246/2010 referitoare la jocurile de noroc online, normele impunand firmelor sa se inregistreze in Romania astfel incat statul sa aiba parghii de control solide impotriva spalarii banilor si evaziunii fiscale.

"Au fost stabilite, astfel, conditiile de functionare a jocurilor
de noroc online, precum si conditiile de avizare, monitorizare si taxare a
operatorilor economici care desfasoara activitati de acest gen in Romania", a declarat secretarul de stat in Ministerul de Finante Bogdan Dragoi, dupa sedinta de Guvern de miercuri, conform unui comunicat remis Ziare.com

Intrebat daca normele de aplicare tin seama de o scrisoare din partea Comisiei Europene prin care aceasta recomanda eliminarea restrictiei privind obligativitatea inregistraii operatorilor din Romania, Dragoi a precizat ca acest punct al scrisorii nu a fost acceptat.

"Noi dorim ca operatorii sa fie land based, societati romanesti inregistrate in Romania care sa poata fi monitorizate din perspectiva monitorizarii banilor si evaziunii fiscale", a spus Dragoi.

Argumentului potrivit caruia prevederea ar contraveni liberei circulatii a serviciilor in Uniunea Europeana, Dragoi a raspuns sustinand ca nu exista o directiva europeana pe subiectul jocurilor de noroc, iar aproape toate tarile UE cer ca operatorii sa fie land based.

Actul normativ aprobat astazi de Executiv modifica si completeaza Hotararea Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea... mai mult


Miercuri, 10 August 2011, ora 18:12

2 comentarii
Razie in barurile si localurile cu jocuri de noroc din judetul Iflov

Razie in barurile si localurile cu jocuri de noroc din judetul Iflov

Patronii barurilor si localurilor cu jocuri de noroc din Ilfov s-au ales cu amenzi de aproape 8.000 de lei, dupa ce politistii si jandarmii au facut mai multe razii.

Tododata, pe langa sanctiunile contraventionale, mai multe persoane au fost duse la politie, potrivit Realitatea TV.

Nu numai magazinele si barurile au fost in atentia oamenilor legii. Si soferii au fost luati la bani marunti. Masinile care au intrat si au iesit din localitatile Pantelimon si Cernica n-au scapat necontrolate. mai mult


Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 08:54

Kelemen Hunor vrea sa finanteze Cultura din jocuri de noroc

Kelemen Hunor vrea sa finanteze Cultura din jocuri de noroc

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, ca va insista ca prevederea prin care impozitele pe jocurile de noroc sa contribuie la finantarea Culturii, care a functionat pana in 2009, sa fie reintrodusa in perioada urmatoare.

Declaratia a fost facuta la intrevederea cu ministrul Culturii din Ungaria, Istvan Hiller, organizata cu prilejul inaugurarii noului sediu al Centrului Cultural al Republicii Ungare din Bucuresti.

"In Ungaria exista o lege conform careia operatorii jocurilor de noroc, mai precis unul dintre jocurile Loteriei, contribuie la finantarea culturii cu 90% din totalul impozitului platit catre stat. Este o suma importanta, 10 miliarde de forinti, suma de care dispune cultura si in acest timp de criza financiara", a spus Hiller.

Kelemen Hunor a precizat ca, pana anul trecut, exista si in Romania o reglementare asemanatoare, de care a beneficiat programul de restaurare a monumentelor, cel al achizitiilor de carti pentru bibliotecile publice si productia de film, adaugand ca va insista ca aceasta prevedere, care a constituit un sprijin financiar semnificativ al culturii, sa fie reintrodusa.

Cu acelasi prilej, cei doi ministri de resort au decis reinnoirea acordului de colaborare bilaterala dintre Romania si Ungaria si largirea acestuia cu un calendar concret al actiunilor culturale comune. Totodata, au cazut de acord si asupra constituirii unui grup comun de lucru care va elabora textul acordului ce urmeaza sa fie semnat in a doua parte a... mai mult


Vineri, 19 Februarie 2010, ora 22:50

Polonia restrictioneaza prin lege jocurile de noroc

Polonia restrictioneaza prin lege jocurile de noroc

Parlamentul polonez a adoptat vineri o lege ce restrictioneaza jocurile de noroc, care prevede in special limitarea lor in cazinouri si suspendarea treptata a aparatelor cu monede, foarte raspanditw in cafenelele, cluburile si benzinariile din tara.

Senatul a aprobat proiectul cu 48 de voturi pentru, trei voturi impotriva si 30 de abtineri.

Joi, camera superioara a legislativului a primit unda verde din partea Dietei (Camera inferioara a Parlamentului de la Varsovia). Textul trebuie sa fie semnat de presedintele Lech Kaczynski pentru a intra in vigoare.

"In cazul in care nu va interveni ceva, sper ca presedintele isi va pune semnatura pana la 30 noiembrie", a declarat seful Guvernului, Donald Tusk, cand si-a prezentat proiectul.

Conform acestui text, orice contract de infiintare a unui cazinou, precum si schimbarea capitalului social sau a conducerii, vor fi supuse Ministerului de Finante.

In plus, numarul cazinourilor pe un anumit teritoriu va fi limitat la un singur cazionou la 65.000 de locuitori. Autorizatiile vor fi acordate pentru o perioada de maximum sase ani. De asemenea, jocurile de noroc vor fi interzise minorilor.

In plus, taxele asupra jocurilor de noroc se vor ridica pana la 50% in cazul ruletelor, jocurilor cu zaruri, de carti, aparate cu monede sau pariuri. in acelasi timp, publicitatea pentru jocurile de noroc va fi interzisa, in afara de Loteria Nationala si unor cazuri de sponsorizare.

Anuntul acestui proiect restrictiv intervine la... mai mult


Sambata, 21 Noiembrie 2009, ora 18:30

Lege noua pentru organizarea jocurilor de noroc

Lege noua pentru organizarea jocurilor de noroc

Ministerul Finantelor a realizat un proiect de hotarare privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc. Nota de fundamentare nu precizeaza, insa, care va fi impactul financiar al noilor masuri asupra bugetului, mentionandu-le doar pe cele macro-economic, sociale si asupra mediului de afaceri.

Organizatorii de jocuri de noroc trebuie sa detina licenta de organizare pentru fiecare activitate, precum si autorizatii de exploatare pentru fiecare mijloc de joc de noroc sau spatiu de desfasurare a activitatii de jocuri de noroc, potrivit proiectului de hotarare.

De asemenea, au fost prevazute elemente de siguranta impotriva contrafacerii formularelor de autorizatii pentru exploatarea activitatilor din acest domeniu si a fost introdusa notiunea de exploatare directa.

In proiect se mai arata si ca a fost creata posibilitatea asocierii intre doi organizatori de jocuri de noroc si au fost explicitate situatiile ce pot interveni in urma efectuarii platii taxelor prin banca de catre organizatorul de joc de noroc.

Mijloacele de joc la nivelul intregii tari vor fi monitorizate, potrivit documentului, care detalieaza, de alfel, conditiile de autorizare specifice tuturor categoriilor de jocuri de noroc, mijloacele de joc, conditiile de functionare ale spatiilor de joc etc.

"Limitarea numarului de licente se va face in mod natural, pe criterii economice, avand ca urmare o concentrare a activitatii prin reducerea numarului de sali de joc si a ramanerii in activitate a... mai mult


Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 19:02

3 comentarii
Ministerul de Finante pune cruce jocurilor de noroc

Ministerul de Finante pune cruce jocurilor de noroc

Ministerul Finantelor inaspreste conditiile si taxele pentru jocurile de noroc, mai ales in cazul aparatelor electronice de joc, anunta Realitatea TV.

Un proiect de lege aflat in dezbatere publica prevede ca o firma trebuie sa aiba cel putin 10 masini electronice intr-un local.

Asta este aproape imposibil, pentru ca cele mai multe sali de jocuri au intre trei si cinci astfel de masini.

In plus, se prevede dublarea taxei anuale de autorizare, pana la 3.500 de lei, bani ce trebuie platiti intr-o singura transa.

Finantele vor introduce si o noua taxa de licenta, in valoare de 50.000 de lei si valabila pentru 5 ani. Micile firme spun ca noua lege ii avantajeaza pe cei 10-20 de operatori mari de piata.

In prezent, in Romania exista circa 36.000 de aparate electronice de jocuri de noroc, in 8.000 de locatii. mai mult


Sambata, 22 Martie 2008, ora 20:14

2 comentarii
Alte articole despre: jocuri noroc, lege, finante, taxe

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  2. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  3. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  4. Opt religii sub un singur acoperis
  5. Aparitie incredibila pe strazile din China - oamenii au ras in hohote (Video)
  6. Protest inedit fata de casatoriile gay, cu un cal imbracat in mireasa
  7. Reactie necontrolata a ducesei de Cambridge - moment unic (Video)
  8. Reusita epocala a NASA: Teleportarea cuantica la mare distanta
  9. O capsula a timpului din 1795, dezgropata la Boston
  10. Doi copii au incercat sa jefuiasca o banca avand arme de jucarie