jocurile olimpice 2014

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Iata de ce au dezamagit romanii la Jocurile Olimpice 2014: Zapada n-a fost buna!

Iata de ce au dezamagit romanii la Jocurile Olimpice 2014: Zapada n-a fost buna!

Sportivii romani au obtinut rezultate slabe si foarte slabe la Jocurile Olimpice de iarna, editia Soci 2014, insa nu ei sunt de vina, ci zapada din Rusia!

Secretarul general al Federatiei Romane de Schi si Biatlon (FRSB), Puiu Gaspar, sustine ca zapada "grea" de la Soci nu a fost pe placul sportivilor nostri, care au avut astfel evolutii modeste.

"Singurul impediment care ne-a deranjat a fost zapada. A fost o zapada foarte grea. Era foarte cald, in unele zile a plouat chiar torential. In special cei tineri n-au putut sa se acomodeze la schi alpin, de exemplu, deoarece pe traseu erau deja create sleauri. Numai din cauza zapezii s-a creat o diferenta de doua, trei secunde. Asta putem sa le reprosam organizatorilor, dar cred ca nu este nici macar vina lor. Caldurile au fost extraordinar de mari, inclusiv noaptea, pentru aceasta perioada. S-a ajuns si la 17 grade Celsius", a declarat oficialul Federatiei pentru Ring.

Acesta mai spune ca rezultate sub asteptari au avut sportivii consacrati, ca Eva Tofalvi, in timp ce tinerii care au cochetat mai mereu cu ultimele pozitii in clasamentele probelor "si-au facut datoria".

"Rezultatele sunt sub asteptari daca vorbim de Eva Tofalvi si de Paul Constantin Pepene. Daca la Pepene prestatia este chiar sub asteptari, la Eva a fost vorba si de ghinion. Se vede ce inseamna cateva secunde, care se traduc intr-o diferenta de 15-20 de locuri. Ea chiar si-a facut datoria, dar poate ca suntem si lipsiti de noroc. In schimb, ceilalti,... mai mult


Luni, 24 Februarie 2014, ora 11:36

10 comentarii
Seful COSR analizeaza prestatia romanilor la Jocurile Olimpice 2014 - Interviu

Seful COSR analizeaza prestatia romanilor la Jocurile Olimpice 2014 - Interviu

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a analizat prestatia sportivilor romani in cadrul Jocurilor Olimpice de iarna, editia Soci 2014.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Morariu recunoaste ca sporturile de iarna nu au o traditie in Romania si nimeni nu se zbate sa investeasca in sportivii nostri, astfel ca rezultatele sunt si ele pe masura.

Octavian Morariu a explicat ca responsabilitatea rezultatelor slabe ar trebui sa apartina federatiilor de profil intrucat acestea se ocupa in mod direct de sportivi.

Dar iata interviul pe care ni l-a acordat presedintele Comitetului Olimpic:

Ca presedinte al COSR, cum vedeti retragerea echipajului de sanie? Este un moment cumva umilitor pentru miscarea olimpica din Romania?

- Nu, sigur nu. A fost umilitor pentru Rusia ca Pluschenko a abandonat? Sigur nu. Trebuie sa stii sa accepti cand se intampla sa nu poti concura din diverse motive. Aceasta in mod normal te ambitioneaza sa faci mai mult pe viitor. Sa nu-i condamnam pe cei doi tineri. Sunt convins ca vor face eforturi ca data viitoare sa poata concura la un bun nivel. In ceea ce priveste asigurarea bazei materiale, cred ca toata lunea s-a lamurit ca nu aceasta a fost cauza pentru care cei doi nu au putut lua startul.

Credeti ca sportivii care ne reprezinta la Soci puteau fi mai bine pregatiti? S-ar fi putut face mai mult pentru a avea rezultate, daca nu notabile, macar mai bune?

Romania nu are traditie in sporturile de iarna, asupra carora... mai mult


Vineri, 21 Februarie 2014, ora 23:36

2 comentarii
Jocurile Olimpice 2014: - Rezultatele inregistrate in ziua a 13-a

Jocurile Olimpice 2014: - Rezultatele inregistrate in ziua a 13-a

Site-ul Ziare.com va prezinta rezultatele inregistrate in ziua a 13-a de concurs de la Jocurile Olimpice de iarna.

Cea mai spectaculoasa finala a zilei a avut loc la hochei feminin, unde Canada a castigat in fata SUA dupa o revenire fantastica, cu 3-2.

Totodata, pustoaica de 17 ani Adelina Sotnikova a adus medalia de aur pentru Rusia la patinaj artistic.

Desfasurarea evenimentelor:

ora 22:17 - Americanca Maddie Bowman a castigat medalia de aur la schi acrobatic halfpipe. Argintul i-a revenit frantuzoaicei Marie Martinod, iar bronzul japonezei Ayana Onozuka.

21:50 - Canada a castigat finala feminina la hochei pe gheata dupa ce a invins SUA cu 3-2. SUA a avut 2-0 pe final de meci, insa Canada a egalat in doar doua minute si jumatate si a dus meciul in prelungiri. Jucatoarele din Canada s-au impus datorita unui gol de aur.

ora 20:55 - Rusoaica Adelina Sotnikova a castigat medalia de aur la patinaj artistic, programul liber. Argintul a fost castigat de Kim Yuna din Coreea de Sud, iar bronzul i-a revenit italiencei Carolina Kostner.

ora 18:05 - Canada a castigat medalia de aur in proba de curling la feminin dupa ce a invins Suedia in finala cu 6-3.

ora 16:50 - Elvetia a castigat medalia de bronz la hochei feminin, dupa ce a invins Suedia cu 4-3.

ora 13:10 - Marea Britanie a castigat medalia de bronz in proba feminina de curling. Sportivele din Anglia s-au impus in fata reprezentativei Elvetiei cu scorul de 6-5.

ora 12:40 - Trei medalii pentru... mai mult


Joi, 20 Februarie 2014, ora 22:48

6 comentarii
Jocurile Olimpice 2014: Rezultatele inregistrate in a 12-a zi

Jocurile Olimpice 2014: Rezultatele inregistrate in a 12-a zi

Iata rezultatele inregistrate in cea de-a 12-a zi de la Jocurile Olimpice de iarna, gazduite de orasul rus Soci:

ora 22:30 - Norvegia a urcat pe primul loc in clasamentul pe medalii. Are 9 de aur, 4 de argint si 7 de bronz. Romania, in continuare cu 0 medalii.

ora 21:20 - Rezultatele inregistrate in sferturi la hochei:

Suedia - Slovenia 5-0
Finlanda - Rusia 3-1
SUA - Cehia 5-2
Canada - Letonia 2-1

In semifinale se vor intalni Suedia cu Finlanda si SUA cu Canada.

ora 19:30 - Maria Constantin si Andrea Grecu, locul 17 la bob.

ora 17:45 - Ole Einar Bjoerndalen a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarna, cu 13 medalii castigate (8 aur, 4 argint, 1 bronz).

ora 17:40 - Norvegia a castigat aurul la biatlon, in proba de stafeta mixta. Pe locul 2 a venit Cehia, in timp ce Italia a luat bronzul.

ora 15:45 - Echipa masculina de schi fond a Finlandei a castigat medalia de aur in proba de sprint, stilul clasic. Argintul a fost castigat de Rusia, iar bronzul de Suedia.

ora 15:40 - Echipa Norvegiei a castigat medalia de aur in proba de schi fond, stilul clasic feminin. Argintul a fost obtinut de Finlanda, iar bronzul de Suedia.

ora 14.00 - Suedia s-a distrat cu Slovenia, scor 5-0, si s-a calificat in semifinalele turneului masculin de hochei pe gheata.

ora 13.50 - Pepene si Pripici au ratat calificarea in finala de la sprint clasic.

ora 13:40 - Alexandru Barbu reuseste o mansa secunda similara cu prima si urca pe... mai mult


Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 22:50

3 comentarii
Jocurile Olimpice 2014: Rezultatele inregistrate in ziua 11

Jocurile Olimpice 2014: Rezultatele inregistrate in ziua 11

Iata rezultatele inregistrate in cea de-a 11-a zi de la Jocurile Olimpice de iarna, gazduite de orasul rus Soci:

ora 22:35 - In continuare, Germania conduce in clasamentul medaliilor, cu 8 aur, 3 argint si 4 bronz. Romania n-are nicio medalie.

ora 22:20 - Iata care sunt sferturile de finala la hochei masculin:

Suedia - Slovenia
Finlanda - Rusia
Canada - Letonia
SUA - Cehia

*partidele se vor disputa miercuri.

ora 19:30 - Echipajul de bob dublu feminin al Romaniei, format din Maria Adela Constantin si Andreea Grecu, locul 17 dupa doua manse.

ora 18:54 - O noua tripla (aur-argint-bronz) realizata de olandezi la patinaj viteza. De aceasta data, in proba de 10.000 de metri.

ora 15:50 - Coreea de Sud a cucerit aurul la patinaj viteza, proba feminina de stafeta pe 3.000 de metri.

ora 14:20 - Norvegianul Graabak a cucerit aurul in proba de combinata nordica.

ora 13:30 - Norvegianul Svendsen castiga medalia de aur la biatlon, mass-start 15 kilometri masculin, dupa un final de cursa electrizant. A fost nevoie de foto finish pentru a-l departaja pe nordic de ocupantul locului secund, francezul Martin Fourcade.

ora 12:30 - Slovena Tina Maze a castigat medalia de aur la slalom urias.

ora 12:20 - Ania Caill reuseste o mansa secunda similara cu prima si urca pana pe pozitia a 51-a. Edit Miklos, schioarea din Miercurea Ciuc care reprezinta Ungaria se afla pe locul 34.

ora 11:00 - Incepe mansa secunda la slalom urias.

ora 09:40 - Marea Britanie a... mai mult


Marti, 18 Februarie 2014, ora 22:36

Jocurile Olimpice 2014: Rezultatele inregistrate in ziua a 9-a

Jocurile Olimpice 2014: Rezultatele inregistrate in ziua a 9-a

Ati urmarit in direct pe Ziare.com desfasurarea zilei cu numarul 9 in cadrul Jocurilor Oimpice de la Soci, din Rusia, in 2014, editia cu numarul 22 a Olimpiadei "albe".

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele tuturor competitiilor care au avut loc la Soci duminica:

22.03: Finalul zilei la Soci. S-a terminat a noua zi de competitii olimpice.

22.00: Se stie tabloul de la hochei masculin. Suedia va juca in sferturi cu invingatoarea dintre Slovenia si Austria, Finlanda cu cea dintre Rusia si Norvegia, Canada cu invingatoarea dintre Letonia si Elvetia, iar SUA va da piept ori cu Cehia, ori cu Slovacia. Mai departe, se pot imperechea Canada cu SUA (finala olimpica din 2010) si Suedia cu Finlanda.

21.30: Rusia a invins Japonia la hochei fete cu 6-3.

21.00: Canada a invins Finlanda cu 2-1 dupa prelungiri.

20.45: Istrate si Craciun au cazut un loc si au incheiat primele doua manse pe locul 18 la bob dublu masculin.

20.40: S-a terminat programul scurt la dans, la patinaj artistic, americanii Davis si White sunt pe primul loc, urmati de canadienii Virtue si Moir, podiumul fiind completat de rusii Ilynikh si Katsalapov.

20.30: Canada - Finlanda este 1-1, suntem in repriza a treia.

20.00: Canada conduce Finlanda cu 1-0, cine pierde va intalni Rusia in sferturi, in turneul de hochei baieti.

19.05: Echipajul de dublu masculin Istrate - Craciun este pe locul 17 dupa prima mansa la bob.

19.00: Clasamentul pe medalii s-a schimbat masiv. Olanda a devenit... mai mult


Duminica, 16 Februarie 2014, ora 22:03

2 comentarii
Faza zilei la Jocurile Olimpice 2014: Rusoaica Olga Graf, numar involuntar de streaptease

Faza zilei la Jocurile Olimpice 2014: Rusoaica Olga Graf, numar involuntar de streaptease

Faza zilei la Jocurile Olimpide de iarna, editia Soci 2014, a fost oferta de rusoaica Olga Grafm autoarea unui numar involuntar de... streaptease!

Extrem de bucuroasa dupa ce a terminat pe locul al treilea in cursa 3000 de metri feminin, la patinaj viteza, castigand astfel prima medalie olimpica pentru tara gazda, Olga a vrut sa-si dea jos combinezonul de concurs.

Sportiva a uitat insa ca nu purta nimic pe sub acesta si, dupa ce le-a oferit spectatorilor si telespectatorilor o imagine mai putin obisnuita, a si-a tras imediat fermoarul combinezonului.

"Am uitat complet. Avem combinezoane foarte bune, dar acestea sunt foarte stranse pe corp. Dupa cursa nu vrei decat sa respiri, sa dai costumul jos. Abia dupa aceea am realizat ca poate fi un clip video care o sa apara peste tot. Dar nu cred ca e atat de rau", a spus rusoaica.

Jocurile Olimpice 2014: Rusia obtine prima medalie, Olanda campioana la patinaj viteza

Campioana olimpica in proba de 3.000 de metri feminin a fost olandeza Ireen Wust.

M.D. mai mult


Luni, 10 Februarie 2014, ora 12:25

8 comentarii
Jocurile Olimpice 2014: Rezultatele inregistrate in ziua a doua

Jocurile Olimpice 2014: Rezultatele inregistrate in ziua a doua

Ziare.com v-a oferit toate informatiile necesare despre toate competitiile zilei secunde din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci din 2014.

Iata rezultatele inregistrate duminica in cadrul Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci (Rusia), o zi in care au evoluat si patru sportivi romani:

21.25: Kamil Stoch este noul campion olimpic la sarituri cu schiurile pe trambulina normala. Polonezul, lider si in clasamentul Cupei Mondiale, i-a depasit pe slovenul Peter Prevc si pe norvegianul Anders Bardal.

20.51: A inceput de cateva minute si mansa secunda a marii finale.

20.30: Saritorul cu schiurile Severin Freund (Germania) a fost la un pas sa sufere o accidentare grava in prima mansa la sarituri cu schiurile. Kamil Stoch din Polonia este liderul primei manse a finalei.

20.12: A inceput si ultima finala a zilei: sarituri cu schiurile masculin!

20.09: Final electrizant al probei de sanie masculin! Germanul Felix Loch a castigat la cateva zecimi de secunda avans, peste rusul Demchenko, poreclit "Tigrul Siberian". Pe 3 a fost legenda Italiei, Armin Zoeggeler, cel care a devenit cel mai medaliat sportiv la sanie la Jocurile Olimpice. Vali Cretu s-a clasat pe 29 la general.

Jocurile Olimpice 2014: Rusia devine campioana olimpica absoluta la patinaj pe echipe

20.00: S-a terminat programul liber la dans. Au castigat detasat americanii White/Davis, urmati de canadienii Virtue/Moir. Rusii au incheiat pe 3.

19.39: Rusii fac spectacol din nou la patinaj si... mai mult


Duminica, 09 Februarie 2014, ora 22:05

8 comentarii
Incep Jocurile Olimpice 2014. Surprizele rusilor si programul romanilor

Incep Jocurile Olimpice 2014. Surprizele rusilor si programul romanilor

Jocurile Olimpice de Iarna, editia 2014, incep oficial vineri, 7 februarie, zi in care este programata o fastuoasa ceremonie de deschidere.

Organizatorii au incercat sa tina secrete detaliile si programul manifestarii de la Soci, insa jurnalistii au reusit sa afle cum se vor desfasura evenimentele de vineri.

Astfel, ceremonia de deschidere va pune accent pe istoria si cultura rusa, vor exista costume traditionale, spectacole pirotehnice si artisti de prima mana care vor asigura fondul sonor.

Sunt asteptati la eveniment mai multi sefi de state si de guverne, inclusiv premierul Victor Ponta anuntandu-si prezenta la Soci.

Cea mai scumpa Olimpiada din istorie

Jocurile Olimpice de la Soci, a XXII-a editie a Olimpiadei de Iarna, vor intra in istorie ca fiind cea mai scumpa manifestare sportiva de acest fel.

Rusii au fost nevoiti sa investeasca masiv in infrastructura pentru a respecta toate obligatiile impuse de Comitetul Olimpic International iar costurile au depasit cu mult estimarea initiala, 12 miliarde de dolari.

Organizarea Olimpiadei de la Soci a costat Rusia nu mai putin de 51 de miliarde de dolari, cele mai scumpe Jocuri Olimpice din istorie fiind, pana acum, cele de la Beijing, din 2008, care au costat ceva mai mult de 44 de miliarde de dolari.

Sportivii romani la Soci

Delegatia Romaniei la Olimpiada de iarna 2014 este compusa din 24 de sportivi, dupa cum urmeaza:Alexandru George Barbu, Ioan Valeriu Achiriloaie, Ania Caill - Schi alpinPaul... mai mult


Vineri, 07 Februarie 2014, ora 09:23

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba