lege picnic

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Atentie la gratare! Garda de Mediu va poate amenda cu 5.000 de lei

Atentie la gratare! Garda de Mediu va poate amenda cu 5.000 de lei

In minivacanta de 1 Mai - Paste gratarele si picnicul sunt la putere, insa mare atentie. Aceste activitati vor fi monitorizate de catre echipe ale Garzii de Mediu, iar nerespectarea prevederilor legale va fi sanctionata cu amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Garzii, in aceasta perioada, tinand cont si de deschiderea sezonului turistic, frecventa actiunilor de control va fi mai ridicata in zonele de agrement, de recreere si pe litoral, cu scop preventiv, in vederea monitorizarii activitatilor de picnic.

Pana pe 4 mai, echipe mixte formate din comisari ai Garzii si reprezentanti ai Politiei, Jandarmeriei si Politiei locale vor desfasura actiuni de patrulare in zonele special amenajate pentru activitati de picnic, respectiv in zonele de afluenta publica consacrate, pentru prevenirea unor incidente nedorite.

Conform legii, activitatile de picnic pot fi organizate numai in zone special amenajate sau in zone indicate pentru picnic care apartin domeniului public sau privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale, zone in care exista utilitati si facilitati pentru desfasurarea unor astfel de activitati si este permisa aprinderea focului.

In aceste zone special amenajate, respectiv zone indicate pentru picnic, trebuie sa se respecte un set de reguli, respectiv pastrarea curateniei si aruncarea deseurilor doar in containerele special amenajate, aprinderea focului in locurile special amenajate, supravegherea arderii si... mai mult


Joi, 02 Mai 2013, ora 10:34

6 comentarii
A intrat in vigoare Legea picnicului. Ce amenzi risca cei care nu o respecta

A intrat in vigoare Legea picnicului. Ce amenzi risca cei care nu o respecta

Legea picnicului a intrat in vigoare duminica, iar cei care nu respecta prevederile sale risca amenzi de pana la 5.000 de lei.

Restrictiile prevazute de lege arata ca iesirile la iarba verde trebuie facute numai in zonele special amenajate, informeaza Digi 24.

In plus, nu trebuie facut focul la distanta mai mica de 100 de metri de padure si acesta nu trebuie lasat nesupravegheat. Pompierii pot aplica amenzi care pot ajunge la valoarea de 5.000 de lei, pentru aceste abateri.

O amenda de 3.000 de lei o pot primi cei care arunca la intamplare chibrituri sau mucuri de tigara. Totodata, este interzisa spalarea obiectelor folosite in apele din apropiere, hranirea animalelor salbatice, distrugerea plantelor, precum si postarea de semne sau mesaje. In toate aceste cazuri, amenzile sunt cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.

Legea mai prevede ca la locul unde este facut gratarul trebuie mentinute linistea si curatenia si ca picnicul trebuie organizat in zone care vor fi dotate cu utilitati si facilitati in acest sens si unde este permisa aprinderea focului. Aceste zone vor fi indicate in parcuri, dar si la marginea padurilor din afara localitatilor. mai mult


Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 15:22

4 comentarii
Lista locurilor autorizate in care poti sa iesi la picnic de 1 Mai

Lista locurilor autorizate in care poti sa iesi la picnic de 1 Mai

Potrivit legii privind desfasurarea activitatilor de picnic, care a intrat in vigoare in 30 martie, autoritatile locale trebuie sa amenajeze locuri speciale pentru acestea.

In aceste conditii, Mediafax a realizat o lista a locurilor in care romanii pot merge la picnic de 1 mai.

In municipiul Suceava exista un singur loc amenajat pentru gratare. Acesta a fost amenajat in fosta gospodarie a PCR, situata langa Casa de oaspeti, fiind un teren de doua hectare primit de municipalitate de la RAAPPS, unde exista si un iaz cu debarcader.

Primarul orasului, Ion Lungu, a declarat ca va mai organiza doua locuri pentru picnic, unul langa paduricea Zamca, iar altul langa paduricea din cartierul Burdujeni.

In Targu Mures exista de peste doi ani doua locuri special amenajate pentru gratare si alte activitati in aer liber, anume Platoul Cornesti, aflat in apropierea Gradinii Zoologice din Targu Mures, si Calea Sighisoarei, langa padure.

Potrivit municipalitatii, zona malului Muresului nu este echipata corespunzator pentru acest gen de activitati.

Singurul loc autorizat pentru picnic la Bistrita, in conditiile intrarii in vigoare a legii care reglementeaza astfel de activitati, este Padurea Schulerwald, situata la marginea orasului, in apropiere de zona industriala.

Primarul Ovidiu Cretu a declarat ca bistritenii care aleg sa mearga la picnic in alte zone, precum Dealul Jelnei sau Dealul Sigmirului, locuri traditionale de iesit la iarba verde, o fac pe propria... mai mult


Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 23:35

4 comentarii
Legea Picnicului a fost promulgata - Atentie la amenzi!

Legea Picnicului a fost promulgata - Atentie la amenzi!

Presedintele Traian Basescu a promulgat, vineri, "Legea privind desfasurarea activitatii de picnic". Ea va intra in vigoare imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial, asa ca turistii amatori de gratare trebuie sa se informeze inainte de a aprinde chibritul, ca sa nu fie amendati.

Legea picnicului a trecut de Parlament la sfarsitul lunii februarie. Actul normativ a fost initiat de Asociatia Green Revolution si reglementeaza desfasurarea civilizata a uneia dintre activitatile preferate ale romanilor.Potrivit noii legi, autoritatea publica locala sau centrala este obligata sa "prevada in bugetul propriu sumele necesare asigurarii si functionarii" zonelor de picnic si "sa includa clauze aferente salubrizarii zonelor in care se desfasoara activitatea de picnic in contractul cu operatorul local".

Legea prevede numeroase interdictii atat pentru cei care amenajeaza spatiile pentru picnic cat si pentru utilizatori, precum si amenzi usturatoare in cazul nerespectarii conditiilor impuse.

In esenta, legea "are ca scop prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic".

In aceste conditii, toti cei obisnuiti sa puna de-un gratar in parcari, in spatele blocurilor, in balcon sau in parcuri, vor trebui sa citeasca noua lege cu atentie, pentru a sti cati bani sa pregateasca pentru amenzi, in cazul in care nu vor sa renunte la prostul obicei. mai mult


Vineri, 16 Martie 2012, ora 17:27

18 comentarii
Gratarele, reglementate prin lege - deputatii au adoptat Legea Picnicului

Gratarele, reglementate prin lege - deputatii au adoptat Legea Picnicului

Proiectul de lege privind desfasurarea activitatii de picnic a fost adoptat marti de plenul Camerei Deputatilor, act normativ prin care se reglementeaza amenajarea acestei activitati prin interventii minime asupra mediului.

Altfel spus, administratorul zonelor de picnic este obligat sa asigure amenajarea arealului "prin interventii minime asupra mediului natural, fara efectuarea de defirisari, modificari ale malurilor sau albiilor apelor ori betonari sau asfaltari ale solului".

Mai mult, autoritatea publica locala sau centrala este obligata, potrivit legii, sa "prevada in bugetul propriu sumele necesare asigurarii si functionarii" zonelor de picnic si "sa includa clauze aferente salubrizarii zonelor in care se desfasoara activitatea de picnic in contractul cu operatorul local".

In esenta, legea "are ca scop prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic".

Proiectul a fost adoptat de Senat in 31 octombrie 2011, iar Camera este for decizional. Actul normativ merge spre a fi supus promulgarii sefului statului. mai mult


Marti, 21 Februarie 2012, ora 15:48

16 comentarii
Legea Picnicului, in dezbaterea Senatului

Legea Picnicului, in dezbaterea Senatului

Legea Picnicului a fost depusa joi la Parlament, in dezbaterea Senatului, de catre parlamentarii Sulfina Barbu, Carmen Moldovan, Adriana Saftoiu si Attila Korodi - membrii platformei Green Politics.

Legea, sustinuta de Asociatia Green Revolution, este de prevenire, reducere si eliminare a impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic, sustine Green Report.

"Legea Picnicului este in primul rand o dovada de responsabilitate din partea noastra. Atunci cand mergem la iarba verde trebuie sa fim constienti ca avem responsabilitatea de a proteja natura din jurul nostru. In al doilea rand, aceasta Lege este un indemn la solidaritate, pentru ca fiecare dintre noi trebuie sa aiba grija ce lasa in urma atunci cand merge la picnic, astfel incat si ceilalti sa se poata bucura mai apoi de iarba verde si de aerul curat", a declarat Carmen Moldovan, deputat PSD, membra a Green Politics.

Citeste mai mult despre Legea Picnicului, in dezbaterea Senatului pe GreenReport.ro mai mult


Joi, 24 Martie 2011, ora 21:46

5 comentarii
Gratarele in aer liber, interzise de la 1 mai?

Gratarele in aer liber, interzise de la 1 mai?

Gratarele in aer liber ar putea sa fie interzise in curand, deputati pregatind o lege care sa stabileasca foarte clar regulile de organizare a unui picnic.

Astfel, gratarele nu vr mai putea fi incinse nici intre blocuri si nici pe iarba, informeaza Libertatea.

Legea picnicului, care va fi aprobata in curand, spune ca zonele in care se vor putea organiza picnicurile cu fripturi trebuie sa fie clar delimitate. In plus, cei care lasa in urma lor gunoaie vor fi pedepsiti.

Legea ar putea intra in vigoare de la 1 mai sau de la sfarsitul lunii iunie. mai mult


Sambata, 12 Februarie 2011, ora 08:40

7 comentarii
Romanii vor avea interzis la gratare la iarba verde

Romanii vor avea interzis la gratare la iarba verde

Romanii nu vor mai avea voie sa faca gratare langa bloc sau pe zone verzi neautorizate si neamenajate in acest scop, potrivit proiectului Legii picnicului, care ar putea fi lansat in zilele urmatoare de Ministerul Mediului, a declarat pentru NewsIn unul dintre initiatori.

"Asociatia Green Revolution a lucrat cu specialisti din Ministerul Mediului si cu o firma de avocatura pentru a realiza o lege simpla, usor de aplicat si de inteles, astfel incat oamenii sa stie ce au voie si ce nu atunci cand ies la picnic. Vor fi interzise activitatile de picnic in aer liber, cu exceptia zonelor amenajate sau indicate", a spus pentru NewsIn directorul de programe al organizatiei de mediu, Cornel Belciug.

Potrivit proiectului, consiliile locale care au in grija spatiile verzi vor trebui sa amenajeze zone specifice pentru picnic, ingradite, dotate cu puncte de colectare selectiva, toalete ecologice, locuri speciale pentru foc, fie delimitate cu pietris, fie echipate cu gratare, precum si locuri de parcare. Acestea vor trebui si pazite, a mai spus reprezentantul ONG.

"Am creat un cadru simplu, astfel incat sa nu mai vedem munti de gunoaie pe orice colt de munte, la marginea padurilor sau pe langa ape. Cetatenii vor sti, de asemenea, ca nu au voie sa se spele in rauri sau lacuri cu pasta de dinti, detergent sau sampon si nici ca nu pot spala vesela in apa", a adaugat Belciug, precizand ca, desi probabil legea nu va produce efecte imediate, ea ar trebui sa-i invete pe romani sa nu... mai mult


Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 22:28

25 comentarii
Ministerul Mediului pregateste o lege a picnicului

Ministerul Mediului pregateste o lege a picnicului

Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Mihail Faca, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca Ministerul Mediului pregateste o lege a picnicului.

Actul legislativ va obliga autoritatile sa asigure conditii adecvate celor care ies la iarba verde, iar pe cei care servesc masa in aer liber sa pastreze mediul curat sub sanctiunea amenzilor.

"Ministerul Mediului se gandeste la o alternativa si lucreaza la o lege a picnicului care sa reglementeze un pic activitatea in aceste zone. Noua lege va impune autoritatilor locale sa securizeze si sa doteze aceste zone cu un minim necesar de salubritate, cum ar fi unele toalete ecologice care sa fie descarcate dupa momentele de picnic, zona sa fie securizata si imprejmuita daca se poate", spune presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului.

"Autoritatile au dreptul sa impuna o taxa de intrare in aceasta zona care va fi minimala si suficienta ca sa le permita intretinerea de week-end, iar cine nu va respecta zonele respective si va incerca sa faca mizerie in afara lor se va confrunta cu amenzi generate de politie, de jandarmerie, de autoritatile locale si, nu in ultimul rand, de Garda pentru Mediu care are dreptul si obligatia de a face acest lucru", a adaugat Faca, in opinia caruia cand unele primarii "sunt preocupate numai de voturi", e nevoie de o lege "ca sa nu se zica: nu am stiut".

"Eu sunt pentru amenda in momentul in care exista o alternativa corecta. Nu as fi... mai mult


Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 15:52

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba