lege reorganizare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Basescu a respins legea prin care seful Politiei Romane devine secretar de stat

Basescu a respins legea prin care seful Politiei Romane devine secretar de stat

Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului spre reexaminare, cerand respingerea actului normativ, legea prin care seful Politiei Romane primeste rang de secretar de stat, fiind numit de catre premier.

Seful statului mentioneaza, in cererea de reexaminare, ca, pentru aceasta lege, Guvernul nu a solicitat Consiliului Suprem de Aparare a Tarii emiterea unui aviz in acest sens.

"Avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicitam reexaminarea Legii trimisa spre promulgare, in sensul respingerii proiectului de lege", se arata in finalul cererii transmise Parlamentului.

Seful Politiei Romane devine secretar de stat si va fi numit de premier

O lege care a starnit dezbateri aprinse

Proiectul de lege initiat de Guvern a trecut de Camera Deputatilor, for decizional, la finalul lunii mai.

In favoarea proiectului de lege s-au pronuntat 184 de deputati.

"Inspectoratul General al Politiei Romane este condus de un inspector general cu rang de secretar de stat, numit prin decizia primului-ministru, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, dupa consultarea Corpului National al Politistilor", se arata in proiectul de lege al Guvernului.

Modificarea a fost adoptata si de catre Senat si a primit aviz favorabil si din partea Comisiei de aparare a Camerei, dar a starnit dezbateri aprinse in Parlament, partidele din Opozitie spunand ca Romania e singura tara din Europa in care seful Politiei primeste un rang politic.

Ludovic... mai mult


Luni, 23 Iunie 2014, ora 16:56

3 comentarii
Rapidul a scapat de faliment! Planul de reorganizare, aprobat de Tribunalul Bucuresti

Rapidul a scapat de faliment! Planul de reorganizare, aprobat de Tribunalul Bucuresti

Formatia Rapid Bucuresti a scapat de faliment, planul de reorganizare al clubului aflat in insolventa fiind aprobat de Tribunalul Bucuresti.

La aproape un an si jumatate de la intrarea in insolventa si dupa schimbarea proprietarului, Rapidul a prezentat instantei un plan de reorganizare viabil, care a fost si aprobat.

"In baza articolului 101, alineatul 1, din Legea nr.85 pe 2006, privind procedura insolventei, confirma planul de reorganizare al debitoarei Fotbal Club Rapid - in insolventa. Fixeaza termen pentru continuarea procedurii la data de 26 septembrie", este solutia Tribunalului Bucuresti.

Decizia nu este definitiva, partile nemultumite de ea putand s-o atace cu recurs in termen de sapte zile.

Potrivit ProSport, trei fosti jucatori, Danut Coman, Ovidiu Burca si Ionut Stancu, vor contesta aprobarea planului de reorganizare.

Daca acest plan nu ar fi fost aprobat in instanta, clubul de langa Podul Grant ar fi intrat in faliment iar activitatea fotbalistica ar fi trebuit reluata din divizia a cincea.

Luni, conducerea Rapidului trebuie sa depuna la FRF dosarul de licentiere pentru ca echipa din Giulesti sa aiba drept de promovare in Liga 1.

Rapid ocupa locul secund in clasamentul Serie 1 din liga secunda, avand sanse mari de a promova pe prima scena fotbalistica a tarii. mai mult


Luni, 31 Martie 2014, ora 10:12

1 comentariu
Proiectul de lege pentru trecerea STS la MAI, dezbatut de urgenta in Parlament

Proiectul de lege pentru trecerea STS la MAI, dezbatut de urgenta in Parlament

Parlamentarii vor discuta luni trecerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) in subordinea Ministerului de Interne, in regim de urgenta.

Proiectul de lege dezbatut in Parlament are cinci articole, arata Digi24. Primul dintre acestea se refera ca reorganizarea STS sub numele de Departament de Telecomunicatii Speciale in subordinea MAI.

Guvernul a avizat favorabil proiectul de lege prin care STS devine departament la MAI

Astfel, serviciul va fi condus de un secretar de stat, care va fi consiliat de trei subsecretari de stat. Acestia vor fi numiti si eliberati din functie de catre prim-ministru. De asemenea, patrimoniul, bugetul personalul si posturile STS vor fi preluate de Ministerul de Interne.

Propunerea a fost facuta in urma unei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), inaintea careia premierul Victor Ponta a cerut trecerea STS la Ministerul de Interne si demiterea sefului serviciului, Marcel Opris.

Ponta: Basescu nu are curajul sa-i ceara demisia lui Opris sau e santajat. STS sa treaca la MAI

Presedintele Traian Basescu a anuntat, intr-o declaratie de presa despre concluziile sedintei CSAT, ca Opris nu va fi demis si ca nu s-a aprobat nici cealalta doleanta a premierului. Ponta a afirmat ulterior ca STS va ajunge in subordinea MAI. mai mult


Luni, 10 Februarie 2014, ora 09:32

7 comentarii
Proiectul de lege prin care PSD trece STS la MAI: Iata ce prevede si in ce se transforma Serviciul

Proiectul de lege prin care PSD trece STS la MAI: Iata ce prevede si in ce se transforma Serviciul

Proiectul de lege al PSD privind organizarea si functionarea STS modifica Legea 92/1996 privind organizarea si functionarea STS si OUG 30/2007 privind organizarea si functionarea MAI si stabileste reorganizarea serviciului ca Departament in cadrul MAI.

Proiectul de lege are cinci articole, primul dintre acestea prevazand ca STS se reorganizeaza ca Departament de Telecomunicatii Speciale in cadrul MAI si devine o structura cu personalitate juridica condusa de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiti si eliberati din functie de catre premier.

Proiectul mai precizeaza ca, la momentul intarii in vigoare, MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul si posturile aferente.

Proiectul abroga o serie de articole din Legea STS care prevad ca serviciul se afla in coordonarea CSAT.

Proiect al PSD: STS trece in subordinea MAI, seful sau e numit de premier

Proiectul de lege prevede totodata ca structura generala a Departamentului de telecomunicatii speciale, atributiile componentelor sale functionale, efectivele si resursele in timp de pace si in timp de razboi, regimul retelelor si echipamentelor de telecomunicatii speciale si mobilizarea serviciului se stabilesc prin Hotarare de Guvern.

Proiectul modifica si punctul 23 al literei f) de la articolul 4 din Legea 415/2002 privind organizarea si functionarea CSAT, prin care se stipuleaza ca CSAT aproba structura organizatorica, efectivele si regulamentele de functionare ale... mai mult


Luni, 03 Februarie 2014, ora 17:34

48 comentarii
Basescu nu renunta la legea reorganizarii administrative

Basescu nu renunta la legea reorganizarii administrative

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri seara, ca nu va renunta la ideea ca pana la alegerile legislative din luna noiembrie Romania sa aiba o lege a reorganizarii administrative.

"Anul acesta nu voi renunta la ideea ca pana la alegerile legislative din luna noiembrie vom putea avea o lege a reorganizarii administrative a tarii", a spus Basescu, la Gala Studentilor Romani din Strainatate, desfasurata la Palatul Parlamentului.

Basescu, catre studenti: Nu-i mai cereti Romaniei sa va primeasca inapoi, ea va asteapta!

El a precizat ca implementarea completa a reorganizarii s-ar putea face pana la sfarsitul anului 2016.

Seful statului este de parere ca bugetul 2014 - 2020 trebuie sa gaseasca tara noastra intr-o structura administrativa care sa permita absorbtia eficienta a fondurilor europene.

Basescu: Avem nevoie de Statele Unite ale Europei

Traian Basescu a tinut sa precizeze si ca propunerea de reorganizare administrativa a primit "o riposta puternica" din partea partidelor politice, dar si a societatii civile.

"Sigur, putem discuta cate regiuni, dar nu mai putem amana acest proces", a spus presedintele. mai mult


Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 20:24

6 comentarii
Frunzaverde: Reorganizarea administrativ-teritoriala nu se va face pana in 2012

Frunzaverde: Reorganizarea administrativ-teritoriala nu se va face pana in 2012

Prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frnzaverde, a declarat joi ca reorganizarea administrativ-teritoriala nu se va face pentru ca acest lucru presupune modificarea Constitutiei romane.

"Domnul Kelemen are dreptate. Modificarea arhitecturii administrativ-teritoriale trebuie facuta odata cu modificarea Constitutiei", a accentuat Frunzaverde, informeaza Romania Libera.

Frunzaverde a mai adaugat ca modificarea Constitutiei in vederea reorganizarii teritoriale nationale va fi facuta atunci cand Parlamentul va fi capabil.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la Arad, ca reorganizarea judetelor tarii nu va avea loc pana in anul 2012. Daca se va face inainte, UDMR nu va fi implicata pentru ca nu accepta variantele propuse pana acum. Hunor a motivat ca transformarea judetelor in megajudete sau transformarea regiunilor de dezvoltare in judete ar fi o greseala.

"Atragerea de fonduri europene este un argument slab, nu din cauza judetelor actuale, nu din cauza problemelor din administratia judeteana nu am atras fonduri sau am atras foarte putine fonduri", a declarat Kelemen Hunor. El este de parere ca daca s-ar ajunge la un punct comun inainte de alegeri, acesta nu ar putea fi pus in aplicare din cauza lipsei de timp.

Liderii PDL si cei ai filialelor partidelor judetene au mandatul de a hotara detaliile reorganizarii administrative pana la sfarsitul lunii noiembrie.

Discutiile privind impartirea teritoriala au prevazut o reorganizare in noua, zece sau... mai mult


Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 11:03

2 comentarii
Reorganizarea administrativa - vezi ce legi vor fi schimbate si daca trebuie referendum

Reorganizarea administrativa - vezi ce legi vor fi schimbate si daca trebuie referendum

Presedintele Comisiei de Administratie, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, a explicat pentru Ziare.com ce legi vor trebui schimbate daca se va realiza reorganizarea administrativ-teritoriala pe care o propune PDL.

Deputatul a mai spus si ca nu e nevoie de un referendum pentru o asemenea schimbare, precizand ca acesta nu este obligatoriu.

Legi si hotarari de Guvern schimbate

Sulfina Barbu spune ca PDL are un inventar exact al legilor si hotararilor de Guvern care vor trebui schimbate, fiind vorba de cinci legi si de hotararile de Guvern care se refera la atributiile ministerelor.

"Avem lista tuturor actelor normative care trebuiesc modificate - Legea 215, a administratiei locale, statutul alesilor locali, Legea 500 a Finantelor Publice, probabil Legea de dezvoltare regionala, e de analizat daca trebuie modificata sau abrogata Legea 2/1968 si toate hotararile de Guvern la nivel de ministere, privind organizarea ministerelor si a structurilor din subordine. Trebuie toate modificate, inclusiv cu atributiile si cu transferul la nivel local. E o lista de acte normative importante, avem inventarierea facuta si stim ce trebuie schimbat", a declarat Sulfina Barbu pentru Ziare.com.

Deputatul PDL spune si ca nu e exclus ca si faza initiala a reformei, adica reimpartirea tarii in 8 judete mari, sa se faca prin lege organica, nu prin asumarea raspunderii Guvernului, cum s-a vehiculat pana acum, varianta pe care UDMR o... mai mult


Joi, 16 Iunie 2011, ora 09:12

28 comentarii
Legea privind reorganizarea teritoriala a trecut tacit de Senat

Legea privind reorganizarea teritoriala a trecut tacit de Senat

O initiativa legislativa a parlamentarilor UDMR prin care se propune infiintarea a 16 regiuni de dezvoltare, printre care una in care sunt grupate judetele Covasna - Harghita - Mures, precum si organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare, a trecut tacit, joi, de Senat.

Propunerea legislativa, initiata de toti parlamentarii UDMR, vizand modificarea si completarea Legii 315/2004 privind dezvoltarea regionala in Romania avea termen de adoptare tacita data de 10 februarie, potrivit site-ului Senatului.

In proiect se mentioneaza ca pe terioriul Romaniei sunt constituite 16 regiuni si cinci macroregiuni de dezvoltare, care nu sunt unitati administrativ-teritoriale si nu au personalitate juridica.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca va discuta cu partidele politice solutii ca pana in 2012 Romania sa fie reimpartita din punct de vedere administrativ pentru stimularea investitiilor, iar el isi va relua rolul de a face populatia "reticenta" sa inteleaga aceasta masura.

"Tara, asa cum este organizata, nu poate stimula dezvoltarea. Avem decizii pe suprafete mult prea mici, ma refer la judete, si avem decizii extrem de greu de negociat. Interesul unui judet ca un drum sa fie de la sud la nord, iar judetul urmator vrea unul de la est, la vest, ca pe acolo, pe Valea Trotusului, sunt primarii lui.

Va trebui sa reorganizam administrativ tara pentru a permite investitiilor sa se deruleze", a spus Basescu, adaugand ca aceasta va fi una din prioritatile sale in... mai mult


Joi, 19 Mai 2011, ora 14:53

8 comentarii
CCR dezbate miercuri sesizarea PNL privind Legea reorganizarii institutiilor

CCR dezbate miercuri sesizarea PNL privind Legea reorganizarii institutiilor

Curtea Constitutionala va dezbate miercuri sesizarea liberalilor pe Legea privind reorganizarea unor institutii si autoritati publice, pe care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea in urma cu o luna.

Viceliderul grupului PNL din Camera, Eugen Nicolaescu, a sustinut, in textul sesizarii, ca prin Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice se face din nou referire la interzicerea cumulului pensiei cu salariul, subiect care a mai fost tratat o data la Curtea Constitutionala.

"Guvernul foloseste o marsavie in sensul in care beneficiaza de angajarea raspunderii Guvernului si forteaza politic adoptarea unor ineptii. Cred ca este dovada de rea-vointa, nicidecum de neputinta. In legea asumata, Guvernul strecoara discret aceasta prevedere sperand sa treaca neobservata datorita complexitatii actului normativ", a sustinut liberalul.

"Cuvantul discriminare e pana la urma laitmotivul acestor acte", a mai sustinut Nicolaescu.

"La cumulul pensiei cu salariul este o discriminare fantastica datorita faptului ca daca lucrezi in mediul privat poti sa pastrezi pensia, daca lucrezi la bugetul de stat nu poti sa pastrezi pensia. Deja Cehia a fost obligata de CEDO sa renunte la aceasta prevedere", a aratat si Ciprian Dobre.

La randul sau, Eugen Nicolaescu a punctat ca sesizarea s-a facut in baza articolului 117 alineatul 2 din Constitutie care spune ca infiintarea de organe de specialitate ale administratiei publice se realizeaza cu avizul Curtii de Conturi.... mai mult


Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 07:51

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)