legea pensiilor camera deputatilor

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Din Turcia, Ponta saluta legea pensiilor militare si indreptarea greselilor trecutului

Din Turcia, Ponta saluta legea pensiilor militare si indreptarea greselilor trecutului

Premierul Victor Ponta a apreciat marti ca adoptarea de catre Parlament a Legii pensiilor militare de stat reprezinta un sprijin binemeritat pentru cei din sistemul militar, dar si o masura reparatorie a "greselilor care s-au facut in trecut".

"Parlamentul a adoptat Legea privind pensiile militare de stat - un sprijin binemeritat pentru politisti, militari, jandarmi, pompieri si functionarii publici din sistemul administratiei penitenciarelor!

Este o masura reparatorie, prin care aratam recunostinta fata de datoria indeplinita in serviciul statului. Prin solidaritate indreptam greselile care s-au facut in trecut!", a scris Ponta pe Facebook.

Militarii, aproape de a primi pensii speciale - Oprea: Nu sunt niste privilegii

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti proiectul de lege privind pensiile militare de stat, care prevede ca baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate in sase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate.

Parlamentul a adoptat pensiile speciale pentru militari: Conditii si sporuri

Deputatii au adoptat proiectul de lege cu 289 voturi pentru, un vot impotriva si 13 abtineri. mai mult


Marti, 30 Iunie 2015, ora 22:55

Magistratii condamnati definitiv isi pierd pensia de serviciu si indemnizatia, au decis deputatii

Magistratii condamnati definitiv isi pierd pensia de serviciu si indemnizatia, au decis deputatii

Camera Deputatilor a adoptat, marti, tacit proiectul de lege privind modificarea statutului judecatorilor si procurorilor, potrivit caruia magistratii care au fost condamnati definitiv isi pierd pensia de serviciu si indemnizatia.

Proiectul care vizeaza completarea Legii 303 privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor in conditiile in care termenul pentru dezbatere si vot final stabilit pentru 16 octombrie a fost depasit.

In proiect se arata ca nu beneficiaza de pensia de serviciu si indemnizatie judecatorii, procurorii, magistratii asistenti si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor care, chiar ulterior eliberarii din functie, au fost condamnati definitiv pentru o infractiune de coruptie, o infractiune asimilata infractiunilor de coruptie sau o infractiune in legatura cu acestea ori pentru o infractiune de serviciu sau in legatura cu serviciul, comise cu intentie, ori pentru o alta infractiune intentionata cu privire la care CSM apreciaza ca aduce atingere prestigiului justitiei, savarsite inainte de eliberarea din functie.

De asemenea, se precizeaza ca aceste persoane beneficiaza de pensie in sistemul public, in conditiile legii.

"Punerea in miscare a actiunii penale pentru o infractiune savarsita inainte de eliberarea din functie atrage, de drept, suspendarea solutionarii cererii de acordare a pensiei de serviciu sau, dupa caz, suspendarea platii pensiei de de serviciu, daca... mai mult


Marti, 22 Octombrie 2013, ora 14:29

4 comentarii
Legea pensiilor, promulgata de Basescu

Legea pensiilor, promulgata de Basescu

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a promulgat, marti, 12 februarie, Legea pensiilor.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat marti, 12 februarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice", se precizeaza pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Actul normativ modifica si completeaza prevederile Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Ordonanta prevede ca valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.

"Ma bucur foarte mult pentru ca aceasta lege a fost promulgata atat de repede. Banii ii vor primi in cursul lunii februarie, odata cu primirea pensiilor. Nu cred ca vor fi intarzieri. In luna februarie vor primi pensia inclusiv cu diferenta pe luna ianuarie", a spus ministrul Muncii, Mariana Campeanu, intr-o interventie la Realitatea TV.

La sfarsitul lunii ianuarie, proiectul de lege privind aprobarea OUG de indexare a pensiilor a fost aprobat de plenul Camerei Deputatilor cu 307 voturi pentru, doua impotriva si patru abtineri. Camera Deputatilor a fost camera decizionala in cazul respectivului proiect de act normativ.

Potrivit proiectului de lege, in anul 2013 valoarea punctului de pensie este de 762,1 lei.

"Incepand cu anul 2013,... mai mult


Marti, 12 Februarie 2013, ora 14:53

13 comentarii
Introducerea CAS la pensiile peste 740 lei, respinsa "la mustata" in Camera

Introducerea CAS la pensiile peste 740 lei, respinsa "la mustata" in Camera

Comisiile de munca si sanatate din Camera Deputatilor au decis, marti, mentinerea raportului de respingere asupra OUG 107/2010 privind introducerea CAS pentru pensiile peste 740 lei, Opozitia intrunind un vot in plus fata de Putere.

Propunerea de mentinere a raportului de respingere a OUG 107/2010, formulata de liberalul Victor Paul Dobre, a intrunit 18 voturi favorabile, ale Opozitiei, si 17 "impotriva", ale reprezentantilor Puterii.

Raportul prevede atat respingerea proiectului de aprobare a OUG 107/2010, cat si o propunere legislativa de modificare a Ordonantei. Rezultatul votului i-a determinat pe parlamentarii Opozitiei sa glumeasca pe seama adversarilor politici. "De ce mai veniti la Parlament? Luati mereu bataie", i-au ironizat deputatii PSD reprezentantilor PDL, la finalul sedintei.

Plenul Camerei Deputatilor a decis, pe 11 octombrie, la propunerea PDL, retrimiterea la Comisia de munca a OUG 107/2010 privind introducerea CAS pentru pensiile care depasesc 740 lei, care intrase in dezbaterea plenului cu raport de respingere. Democrat-liberalii si-au motivat solicitarea invocand nevoia ca actul normativ sa fie pus in acord cu noile norme europene.

Atat social-democratii, cat si liberalii au precizat ca nu exista motive pentru retrimiterea proiectului la Comisie si au pledat pentru respingerea Ordonantei. "Nu e momentul pentru retrimiterea la Comisie, nu e niciun mister in aceasta lege, este doar aplicarea unei noi taxe asupra unei populatii captive care nu... mai mult


Marti, 18 Octombrie 2011, ora 21:23

2 comentarii
Legea Pensiilor - Votul final la Camera Deputatilor, pe 7 decembrie (Video)

Legea Pensiilor - Votul final la Camera Deputatilor, pe 7 decembrie (Video)

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a stabilit, miercuri, calendarul dezbaterii si votarii cererii de reexaminare a Legii sistemului unitar de pensii, astfel ca termenul de depunere a raportului inlocuitor este 2 decembrie, iar votul final asupra actului normativ ar putea fi dat pe 7 decembrie.

Conducerea Camerei Deputatilor s-a intrunit, miercuri, dupa o pauza de doua luni cauzata de boicotul opozitiei, la sedinta participand sase membri ai Biroului Permanent, din partea PD-L si UDMR.

Secretarul Camerei, Dumitru Pardau, a anuntat ca forul a stabilit, in cazul cererii presedintelui Traian Basescu de reexaminare a legii pensiilor, ca termenul depunere a raportului de catre comisiile de specialitate sa fie 23 noiembrie, termenul de depunere a amendamentelor sa fie 29 noiembrie, urmand ca raportul inlocuitor sa fie depus pe 2 decembrie.

"Parcursul legii respecta Regulamentul Camerei si cred ca, in sedinta de vot final din 7 decembrie, ar trebui sa fie supusa la vot aceasta lege", a precizat Pardau.

mai mult


Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 12:54

1 comentariu
Nou boicot la Camera Deputatilor: Opozitia cere demisia Robertei Anastase (Video)

Nou boicot la Camera Deputatilor: Opozitia cere demisia Robertei Anastase (Video)

Sedinta Biroului Permanent a Camerei Deputatilor a fost suspendata din nou, miercuri dimineata, pentru a opta oara in ultimele patru saptamani, dupa ce Opozitia s-a retras de la lucrari.

Deputatii PSD si PNL cer demisia Robertei Anastase, presedintele Camerei Deputatilor.

Mircea Dusa, liderul deputatilor PSD, a declarat pentru Realitatea TV ca "am apelat din nou la aceasta forma de protest fata de fraudarea votului la Legea pensiilor".

Camera Deputatilor, in blocaj total - miza: capul Robertei Anastase

"Activitatea Parlamentului nu este blocata, din punct de vedere legislativ, ieri (marti) am dezbatut peste 100 de proiecte de lege", a declarat, la randul sau, Mircea Toader, liderul PD-L din Camera.

Reprezentantii Puterii si cei ai Opozitiei s-au luat la cearta luni si marti, in debutul sedintei de plen a Camerei Deputatilor. Scandalul a izbucnit dupa ce presedintele Camerei, Roberta Anastase, a venit la prezidiu pentru a conduce lucrarile, iar liderii PSD si cei ai PNL au cerut ca sedinta sa fie condusa de altcineva.

Scandal la Camera Deputatilor: Opozitia pleaca din nou din sala

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat luni, dupa sedinta Biroului Permanent, ca deputatii PSD nu vor participa la sedintele Camerei Deputatilor pana la demisia lui Anastase din functia de presedinte al acestui for legislativ.

Pe de alta parte, Mircea Toader, liderul PD-L din Camera Deputatilor, a anuntat ca "in regulament scrie ca exista posibilitatea taierii... mai mult


Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 10:59

26 comentarii
Legea sistemului unitar de pensii, adoptata de Camera Deputatilor (Video)

Legea sistemului unitar de pensii, adoptata de Camera Deputatilor (Video)

Legea sistemului unitar de pensii a fost adoptata miercuri seara de plenul Camerei Deputatilor cu 170 de voturi favorabile, doua impotriva si trei abtineri, in absenta PNL si PSD+PC.

Practic de la articolul 102 al Legii sistemului unitar de pensii, numai deputatii Puterii au discutat si au votat pe marginea proiectului, dupa ce PNL si PSD+PC s-au retras de la dezbateri in semn de protest fata de respingerea majorarii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie. Mai mult, de la articolul 162 s-a hotarat sa se voteze prin ridicare de mana, la solicitarea liderului de grup al PD-L din Camera Deputatilor, Mircea Toader.

Liderul grupului PSD+PC, Mircea Dusa, a sustinut ca partidul sau paraseste sala pentru ca nu poate participa la decizia prin care pensiile vor fi diminuate.

"Intelegeti-i pe colegii de la PSD ca sunt sfasiati de contradictii. Pe de o parte, realizeaza ca nu exista alta solutie decat cea propusa de guvern, iar pe de alta parte nu au puterea sa-si asume o asemenea decizie, asa ca au fugit", a comentat presedintele Camerei, Roberta Anastase, decizia social-democratilor.

Dupa respingerea prevederii formulate de Comisia de munca, si viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca liberalii parasesc sala. "Grupul PNL nu poate accepta acest vot. Va lasam sa va faceti de cap cum vreti", a spus Nicolaescu, dupa ce deputatii au acceptat forma Guvernului prin care valoarea punctului de pensie sa fie de 732,8 lei.

S-a mai... mai mult


Joi, 16 Septembrie 2010, ora 07:28

Legea pensiilor urmeaza sa intre in plenul Camerei inainte de 15 septembrie

Legea pensiilor urmeaza sa intre in plenul Camerei inainte de 15 septembrie

Presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor si liderii grupurilor parlamentare urmeaza sa stabileasca o data la care Legea pensiilor sa intre in dezbaterea plenului, dupa ce Biroul Permanent a respins cererea de prelungire pana la 15 septembrie a termenului pentru depunerea raportului.

Comisia de munca a Camerei Deputatilor solicitase si in prima sedinta a Biroului Permanent din noua sesiune ce a avut loc pe 1 septembrie, prelungirea termenului pentru raport in cazul legii unitare a pensiilor pana la data de 15 septembrie, dar forul de conducere al Camerei a respins aceasta cerere. Atunci, secretarul Sever Voinescu anuntase ca Legea pensiilor va intra in plen in aceasta saptamana cu sau fara raport de la Comisia de munca.

Luni, Biroul Permanent a decis insa ca liderii grupurilor parlamentare si presedintele Comisiei de munca, Victor Paul Dobre (PNL) sa se puna de acord asupra unui termen-inainte de 15 septembrie- pana la care raportul asupra Legii pensiilor sa fie supus plenului.

De altfel, Comisia de munca a fost convocata in sedinta luni, urmand a lucra in paralel cu plenul pentru a finaliza raportul asupra Legii pensiilor.

Premierul Emil Boc a solicitat luna trecuta comisiilor de specialitate din Camera Deputatilor sa elaboreze pana la 1 septembrie forma finala a Legii pensiilor, acesta fiind una dintre legile de reforma a caror adoptare a fost convenita cu FMI. mai mult


Luni, 06 Septembrie 2010, ora 18:01

2 comentarii
Vladescu a transmis Camerei Deputatilor un amendament la Legea pensiilor

Vladescu a transmis Camerei Deputatilor un amendament la Legea pensiilor

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a trimis la Camera Deputatilor un amendament la proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii, potrivit caruia valoarea punctului de pensie pentru anul 2011 se stabileste prin Legea bugetului asigurarilor sociale din 2011.

Amendamentul ministrului se afla pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Proiectul legii pensiilor a fost retrimis, pe 16 iunie, de plenul Camerei Deputatilor la Comisia de munca pentru o saptamana, la initiativa grupului PDL, care a invocat necesitatea clarificarii unor inadvertente in proiect.

Anterior, Comisia de munca a stabilit ca, la intrarea in vigoare a noii legi privind sistemul unitar de pensii, valoarea punctului de pensie sa fie de 732, 8 lei.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat pe 2 iunie ca stabilirea punctului de pensie la 732,8 lei nu inseamna ca pensiile vor fi inghetate in 2011 si ca doreste ca legea unica a pensiilor sa intre in vigoare pana la finalul sesiunii, astfel incat bugetul pe anul viitor sa aiba la baza aceasta lege. mai mult


Luni, 21 Iunie 2010, ora 17:30

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba