legea politiei locale

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Scandalos: Politia locala din Sectorul 3 e pazita de bodyquarzi pe bani publici

Scandalos: Politia locala din Sectorul 3 e pazita de bodyquarzi pe bani publici

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita (PSD), a dat un contract de aproape zece milioane de euro unui grup de cinci firme de paza si protectie pentru a-i pazi bunurile aflate in administrare, in conditiile in care acest lucru intra in atributiile Politiei Locale.

Contractul in valoare de 42.446.160 de lei a fost atribuit pe 9 august firmelor Scorseze Security International SRL, Grup Est Security SRL, Axis Corporate Security SRL, Cameleon Security Systems SRL si Swat Force International SRL, dezvaluie Evenimentul Zilei.

Un reprezentant al firmei Scorseze a declarat pentru sursa citata ca durata contractului este de patru ani. Intrebat daca au in contract paza sediului Politiei Locale, reprezentantul firmei Scorseze a raspuns: "Da, am avut asta in contract, dar acum obiectivul a trecut la alta firma". Cu toate acestea, luni dupa-amiaza, sediul Politiei Locale a Sectorului 3 era pazit de doi angajati ai firmei Scorseze.

Conform site-ului Politiei Locale Sector 3, printre atributiile acestei institutii se numara inclusiv apararea proprietatii private si publice, precum si paza bunurilor.

Similar, in contractul incheiat de vicepresedintele PSD cu firmele private de paza si protectie scrie ca acestea se vor ocupa cu: "Servicii de paza, monitorizare, interventie rapida, a obiectivelor, bunurilor, valorilor aflate in administrare".

Prin urmare, locuitorii sectorului 3 platesc de doua ori acelasi serviciu, o data unei institutii de stat - Politia Locala - si a doua... mai mult


Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 10:47

3 comentarii
Un candidat ARD depune plangere penala impotriva Politiei Locale Sector 3

Un candidat ARD depune plangere penala impotriva Politiei Locale Sector 3

Candidatul ARD Dan Radu Zatreanu va depune o plangere penala pentru abuz in serviciu si amenintare impotriva agentilor de la Politia Locala Sector 3, ca urmare a abuzurilor acestora impotriva echipei sale de campanie.

"Deputatul Dan-Radu Zatreanu, candidatul ARD Bucuresti in colegiul de deputat numarul 14, va depune o plangere penala pentru abuz in serviciu, purtare abuziva, amenintare si tentativa de lipsire de libertate impotriva agentilor de la Politia Locala Sector 3, ca urmare a abuzurilor acestora impotriva echipei de campanie a deputatului PDL", se arata in comunicatul de presa al ARD.

"In cursul zilei de astazi, 05.12.2012, echipa de campanie a deputatului Dan-Radu Zatreanu, aflata pe bulevardul Nicolae Grigorescu, in zona Pietei Salajan, a fost oprita abuziv si agresiv de catre agenti ai Politiei Locale Sector 3, in timp ce impartea materiale electorale trecatorilor din zona. Mai mult decat atat, acesti agenti au declarat, in permanenta, ca nu fac altceva decat sa respecte ordinele sefilor lor", se explica in documentul amintit.

In acest context, ARD Bucuresti solicita ,,cu fermitate" atat primarului Sectorului trei, Robert Negoita, cat si celorlalte institutii cu atributii in asigurarea unui cadru normal privitor la desfasurarea campaniei electorale sa stopeze ,,de urgenta" toate ,,abuzurile si ilegalitatile" comise impotriva candidatilor ARD.

"ARD Bucuresti solicita cu fermitate atat primarului Robert Negoita, in subordinea caruia se afla Politia... mai mult


Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 19:05

2 comentarii
Vezi ce atributii va avea Politia Locala

Vezi ce atributii va avea Politia Locala

Politia locala va trece in subordinea autoritatilor locale si poate functiona si in comunele si orasele cu o populatie de sub 20.000 de locuitori si in sectoarele municipiului Bucuresti, daca primarii decid asta, se arata in noul proiect de lege privind reorganizarea Politiei Locale, facut public de Ministerul Administratiei si Internelor.

In orasele cu o populatie de peste 20.000 de locuitori, in care nu exista politie locala, aceasta se infiinteaza prin preluarea si reorganizarea structurilor de siguranta publica si patrulare si, partial, a celor de politie rutiera din cadrul Politiei Romane, mai prevede legea.In Bucuresti, politia locala se reorganizeaza fara preluarea structurilor de politie rutiera din cadrul Politiei Romane.

Politia locala va mentine ordinea si linistea publica in zona de competenta a unitatii administrativ-teritoriale; va participa, in sprijinul Jandarmeriei Romane, la asigurarea ordinii si linistii publice cu ocazia mitingurilor, marsurilor, demonstratiilor, procesiunilor, actiunilor de pichetare, actiunilor comerciale promotionale, manifestarilor cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative.

De asemenea, legea prevede ca politia locala va participa si la activitati de salvare si evacuare a persoanelor si bunurilor periclitate de calamitati naturale ori catastrofe, precum si de limitare si inlaturare a urmarilor provocate de astfel de evenimente, va identifica cersetorii, copiii lipsiti de supravegherea si ocrotirea... mai mult


Luni, 31 Octombrie 2011, ora 23:44

7 comentarii
Legea administratiei publice locale va fi modificata de Guvern

Legea administratiei publice locale va fi modificata de Guvern

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a anuntat ca in sedinta de luni a Biroului Permanent s-a decis modificarea Legii 215 a administratiei publice locale si s-au adoptat principalele prevederi ale strategiei privind dezvoltarea agriculturii in perioada imediat urmatoare.

Gheorghe Flutur a precizat ca s-a cazut de acord in coalitia de guvernamant ca Guvernul sa adopte in sedinta de miercuri un proiect de lege care sa prevada anumite schimbari in privinta atributiilor pe care le au primarii, cum ar fi dreptul de vot in sedintele consiliilor locale sau clarificarea cvorumului de sedinta necesar adoptarii unor decizii, in conditiile in care au existat situatii in care diverse unitati administrative au interpretat diferit necesitatea existentei unui cvorum de 2/3 din numarul total al membrilor.

Printre situatiile avute in vedere sunt cele referitoare la concesionari, achizitii sau asocieri in parteneriat public-privat, a mai explicat vicepresedintele PD-L, precizand ca proiectul de lege urmeaza sa fie adoptat miercuri in Guvern si trimis apoi la Parlament pentru adoptare.

In ceea ce priveste agricultura, conducerea PD-L a discutat cu ministrul Valeriu Tabara despre necesitatea stabilirii unor prioritati clare pentru urmatoarea perioada. De asemenea, acesta a primit sarcina, impreuna cu ministrul de Interne Traian Igas, ca pana saptamana viitoare sa prezinte o strategie cu privire la rezolvarea problemelor legate de cadastru si de "birocratie a intabularii", precum si... mai mult


Luni, 28 Martie 2011, ora 15:10

2 comentarii
Mazare cere firmelelor din Constanta sa contribuie la dotarea Politiei locale

Mazare cere firmelelor din Constanta sa contribuie la dotarea Politiei locale

Primarul Radu Mazare face un apel catre firmele din municipiul Constanta sa contribuie la dotarea viitoarei politii locale punand la dispozitie autovehicule destinate patrularii prin oras, edilul afirmand ca Primaria nu poate achizitiona astfel de masini deoarece nu-i permite legea.

Radu Mazare a afirmat, luni, ca primaria mai are nevoie de 20 de masini pentru a infiinta politia locala, astfel incat cei 370 de politisti sa nu patruleze doar pe jos, relateaza Realitatea Tv.

Primarul Constantei sustine ca a ajuns sa se roage astfel de firmele particulare pentru ca primaria e prinsa intre ciocan si nicovala, in conditiile in care trebuie sa doteze noua politie, dar fara cheltuiala de la buget.

"Asa cum va spuneam, e tara lui Papura Voda. Suntem obligati sa infiintam politia locala, dar tot prin lege ni se interzice sa cumparam masini sa o dotam", a sustinut primarul.

Edilul a adaugat ca firmele care vor ajuta primaria vor primi doar felicitari.

"Vor primi laude, felicitari si vom scrie pe masini ca au fost oferite de respectiva societate", a spus Mazare. mai mult


Luni, 07 Februarie 2011, ora 22:26

2 comentarii
Legea Politiei Locale, aproape de finis

Legea Politiei Locale, aproape de finis

Saptamana viitoare ar putea fi aprobata legea Politiei Locale, aflata in dezbaterea comisiilor de la Camera Deputatilor, deja noul act normativ trecand de Senat.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a afirmat la Galati, ca marti proiectul de lege va intra in plen si miercuri este posibil sa avem legea, care va intra in vigoare la 30 de zile dupa publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei.

Pana atunci, se vor pregati normativele de personal, mai ales ca autoritatile vor sa nu-si bata joc de banii publici.

Legea privind Politia Locala, un fel de Politie Comunitara cu atributii extinse, este asteptata de primarii marilor orase care au reclamat ca din cauza crizei nu mai pot finanta de la bugetele locale Politia Comunitara. mai mult


Sambata, 08 Mai 2010, ora 18:19

2 comentarii
Politia Comunitara dispare - se infiinteaza Politia Locala

Politia Comunitara dispare - se infiinteaza Politia Locala

Senatul a adoptat marti, cu 76 de voturi pentru, proiectul de lege privind infiintarea Politiei Locale, structura in subordinea primarilor, cu atributii suplimentare fata de Politia Comunitara in privinta sigurantei rutiere, a inspectiei in constructii, urbanism, comert si mentinerea ordinii publice.

Raportul Comisiei de administratie publica mentioneaza ca, dupa cinci ani de la infiintarea Politiei Comunitare prin preluarea personalului si patrimoniului gardienilor publici, au fost constatate o serie de probleme de ordin legislativ si administrativ.

"Atributiile Politiei Comunitare nu sunt delimitate de cele ale altor structuri cu responsabilitati de inspectie si control din subordinea autoritatilor adminitratiei publice locale si de cele ale unitatilor teritoriale ale Politiei Romane sau Jandarmeriei.

Atributiile Politiei Comunitare sunt considerate insuficiente de catre autoritatile administratiei publice locale de municipiu. La acest nivel problemele cu fluenta traficului si inspectia in urbanism, comert si protectia mediului au o complexitate deosebita, precum si capacitatea de pregatire si instruire a personalului care este redusa", se motiveaza in raportul de adoptare a proiectului de lege.

Intre principalele prevederi se mentioneaza ca Politia Locala va fi organizata ca un compartiment functional in aparatul de specialitate al primarului sau de institutie publica de interes local cu personalitate juridica.

"Atributiile Politiei Locale sunt mai ample... mai mult


Marti, 27 Octombrie 2009, ora 13:23

4 comentarii
Politia Locala se infiinteaza de la 1 ianuarie, dar nu se stie de unde va fi platita

Politia Locala se infiinteaza de la 1 ianuarie, dar nu se stie de unde va fi platita

Proiectul de lege privind Politia Locala, care ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie, nu prevede alocarea unor sume de la bugetul de stat pentru finantarea acestei institutii, a precizat sambata, la Galati, ministrul de Interne dan Nica,

Potrivit acestuia, responsabilitatea finantarii apartine exclusiv primariilor, nu si autoritatilor centrale, asa cum au cerut primarii de municipii in ultima perioada.

"Aceasta lege spune doar ca Politia care functioneaza la ora actuala are competente extinse. Asta inseamna ca ea poate sa aplice amenzi in cateva domenii care au fost solicitate in mod expres de catre autoritatile locale. Nu sunt prevazute sume de bani de la bugetul de stat pentru aceasta actiune, ea neputand fi luata in considerare atata timp cat nu exista niste standarde de cost si cu atat mai mult cu cat decizia de a infiinta si de a dimensiona Politia Locala a apartinut autoritatilor locale", a afimat Nica.

Ministrul de Interne a afirmat ca Legea Politiei Locale se afla inca in dezbatere in Parlament, insa ea trebuie sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2010.

"Este extrem de important ca aceasta lege sa intre in vigoare cu 1 ianuarie pentru ca noile competente ale Politiei Locale sa poata fi exercitate", a declarat Dan Nica.

Ministerul Finantelor se mai gandeste

Totusi, Dan Nica a lasat sa se inteleaga ca varianta finantarii unei cote din cheltuielile de functionare a politiilor locale nu este exclusa definitiv, Ministerul Finantelor identificand... mai mult


Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 17:23

2 comentarii
Descentralizam Politia, dar pe banii cui?

Descentralizam Politia, dar pe banii cui?

Politia se descentralizeaza, insa nu se stie cum si mai ales pe banii cui. Proiectul de lege a fost adoptat, fara sa se faca insa o analiza de impact sau o estimare minima a costurilor pe care le implica aceasta schimbare.

Practic, proiectul privind Legea Politiei Locale este cam acelasi cu cel propus in 2007 la initiativa Guvernului Tariceanu.

"In principiu, nu-i nicio diferenta fata de proiectul trecut. Sunt aceleasi servicii si componente propuse in proiectul anterior", a recunoscut directorul Inspectoratului General al Politiei, Marin Maldareanu, pentru Capital.

Infiintarea Politiei Locale se va realiza prin schimbarea denumirii Politiei Comunitare, primind totusi cateva atributii suplimentare.

Schimbarea, insa, presupune costuri, insa nimeni nu vrea sa dea nicio suma oficiala, deoarece ne aflam in plina campanie de reducere a bugetelor.

"Pentru prima initiativa legislativa, exista o proiectie bugetara gandita pentru o perioada in care aveam crestere economica. Acum, optica s-a schimbat", a explicat, pentru publicatia citata, Costica Canacheu, presedintele Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din cadrul Camerei Deputatilor.

In vechiul proiect al Legii Politiei Locale, se prevedea cresterea cheltuielilor suportate de bugetele locale astfel ca, pentru anul 2008 cheltuielile pentru personal erau de 228 milioane lei (peste 6%) si cheltuielile pentru achizitionarea de bunuri si servicii de 57 milioane lei (peste 1,9%).

Pentru... mai mult


Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 16:36

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Inundatii la Valcea: Dorel asfalteaza o canalizare. Il ajuta si localnicii, cu o bancheta
  2. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...
  3. Capre cu trei, patru si cinci coarne in Mehedinti
  4. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  5. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  6. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  7. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  8. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  9. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  10. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface