licenta spiru haret

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Au inceput inscrierile la Universitatea Spiru Haret

Au inceput inscrierile la Universitatea Spiru Haret

Universitatea Spiru Haret a inceput inscrierile pentru anul universitar 2015-2016 la programele de licenta si master.

Vino pana pe 30 septembrie 2015 cu diploma de bacalaureat sau adeverinta echivalenta, impreuna cu celelalte documente necesare, si inscrie-te la unul dintre cele 100 de programe de licenta ale Universitatii Spiru Haret.

Daca vrei sa-ti continui studiile, cele 15 facultati din Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Campulung Muscel si Ramnicu Valcea iti mai pun la dispozitie 46 de programe de masterat din 18 domenii de studiu si 98 de programe postuniversitare de formare si dezvoltare continua.

De ce sa te inscrii la Universitatea Spiru Haret?

Gradul de insertie pe piata muncii de peste 62%, oportunitatile create pentru studenti, dotarile moderne si taxele "prietenoase" sunt doar cateva dintre motivele pentru care, an de an, Universitatea Spiru Haret este cea mai buna optiune pentru viitorii studenti.

Facilitam comunicarea cu studentii prin intermediul platformei de e-learning Blackboard, care ofera acces la informatii relevante, si dezvoltam constant oportunitati de mobilitate internationala in cadrul programului ERASMUS, atat pentru studenti, cat si pentru profesori.

Cum te sustinem?

Studentii nostri sunt sprijiniti pe parcursul anilor de studiu in privinta deciziilor profesionale, prin Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera, avand simultan ocazia de a efectua stagii de practica si internship-uri in baza parteneriatelor... mai mult


Marti, 28 Iulie 2015, ora 09:00

9 comentarii
Spiru Haret intra in legalitate: Absolventii din 2009 isi primesc diplomele de licenta

Spiru Haret intra in legalitate: Absolventii din 2009 isi primesc diplomele de licenta

Universitatea "Spiru Haret" a anuntat ca de luni se vor elibera diplomele pentru o parte din absolventii licentiati in 2009, dupa ce mii de absolventi au stat, doi ani, fara diplome si fara sa stie daca vor primi vreuna.

Potrivit unui anunt postat vineri pe site-ul oficial al Universitatii "Spiru Haret", din aceasta saptamana se elibereaza diplomele pentru absolventii care au sustinut licenta in sesiunea iunie - iulie 2009, scrie Adevarul.

Acestia ramasera cu situatia in aer dupa ce Ministerul Educatiei a anuntat ca mai multe specializari absolvite de ei nu erau acreditate sau autorizate, in primul rand cele de la forma de invatamant la distanta.

In vara anului trecut, Universitatea a venit cu initiativa de a-i pune pe absolventii in cauza sa sustina inca o data examenul de licenta, insa reprezentantii Ministerului Educatiei n-au fost de acord. De atunci si pana acum nu s-a mai stiut nimic de soarta acestor diplome, motiv pentru care in tara absolventii au incercat sa obtina o rezolvare prin instanta.

Nu toti absolventii cu licenta in 2009 isi vor primi acum diplomele. Dupa cum se precizeaza in anunt, vor fi eliberate diplome pentru 49 de specializari, insa, cu cateva exceptii, numai pentru absolventii formelor de invatamant la zi sau cu frecventa redusa.

Pentru invatamant la distanta (ID), unde intra majoritatea absolventilor universitatii, sunt doar cinci specializari pentru care se vor elibera diplome: Limba si literatura romana, Istorie, Finante - Banci,... mai mult


Luni, 07 Martie 2011, ora 14:37

5 comentarii
Relicentiere la "Spiru Haret": Testul grila este acelasi ca anul trecut!

Relicentiere la "Spiru Haret": Testul grila este acelasi ca anul trecut!

La Filiala Galati a Universitatii Spiru Haret, cel putin la specializarea Psihologie, testele grila pe care le-au primit candidatii de la examenul de licenta din 2010 sunt identice cu cele din 2009.

"Pentru relicentierea care ar fi trebuit sa aiba loc in a doua jumatate a lunii septembrie am fost sfatuita de doamnele de la secretariatul facultatii sa invat dupa testele grila date celor care au intrat in licenta in vara acestui an. Am constatat cu surprindere ca sunt identice cu cele din 2009, dupa care am dat eu licenta. Nu s-a modificat nimic in fondul lor, doar le-au amestecat putin. Deci unde-i reforma? De ce acestor absolventi li se recunosc diplomele, iar noua nu?", se intreaba Catia Grosu, invatator la Scoala 25 din Galati, absolventa din 2009 a specializarii "Psihologie", pentru Adevarul.

Absolventa spune ca nu intelege de ce absolventilor "Spiru" li se recunosc diplomele in absolut toate domeniile, mai putin in invatamant. "Probabil ca nu suntem noi prea uniti, sa le dovedim ca n-au dreptate. Si nici nu avem bani sa-i dam in judecata", mai spune Catia Grosu.

Ar fi totusi o modificare: studentii din ultimul an (2010) au fost trecuti de la forma de invatamant ID la invatamant de zi, contra unei taxe de scolarizare mai mari.

Contactata telefonic, conducerea Filialei locale Galati a Universitatii a refuzat sa comenteze subiectul. mai mult


Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 15:18

1 comentariu
Scandalul licentelor de la Universitatea Spiru Haret se prelungeste

Scandalul licentelor de la Universitatea Spiru Haret se prelungeste

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, se confrunta cu o noua problema aparuta in invatamantul romanesc: in ce masura este legala sustinerea inca o data a examenelor de licenta de catre absolventii cursurilor de invatamant la distanta de la Universitatea Spiru Haret?

Dupa ce, in urma cu cateva zile, purtatorul de cuvant al Universitatii Spiru Haret, Corneliu Toader, a declarat ca institutia de invatamant superior va organiza o sesiune speciala a examenului de licenta, in perioada 15-30 septembrie, oficiali din Ministerul Educatiei au declarat ca nu exista o baza legala pentru aceasta reexaminare.

Reexaminarea pentru licente la Spiru Haret, sub semnul intrebarii (Video)

Scandalul de la Universitatea Spiru Haret nu este nou, dar el a reizbucnit odata cu aceasta decizie a conducerii universitatii, de a relua examenele de licenta controversate.

Fostii ministri ai Educatiei au opinii diferite in privinta reexaminarii cu pricina.

In opinia fostului ministru Mircea Miclea, absolventii de la USH ar trebui sa sustina un nou examen de licenta, chiar daca l-au mai dat. "Diplomele celor de la specializarile neacreditate sunt problematice. Multi dintre absolventi au fost respinsi la examenul de titularizare. Ar trebui sa le dea doi ani absolventilor ca sa-si valideze diplomele", a declarat Miclea citat de Adevarul.

In schimb, Ecaterina Andronescu sustine ca decizia USH de a organiza o noua sesiune de licenta este "o nebunie". "Ei practic anuleaza licentele din... mai mult


Sambata, 07 August 2010, ora 22:01

1 comentariu
Reexaminarea pentru licente la Spiru Haret, sub semnul intrebarii (Video)

Reexaminarea pentru licente la Spiru Haret, sub semnul intrebarii (Video)

Desi Universitatea "Spiru Haret" anunta o noua sesiune de licenta pentru circa 15.000 de absolventi care au terminat programe neacreditate in perioada 2005-2008, reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca aceste noi examene sunt inutile.

"Au urmat programe inexistente(...)Nu exista act legislativ care sa sustina o relicentiere", a declarat pentru Realitatea.net Gabriel Ispas, director general Juridic si Control.

Cu toate acestea, conducerea Universitatii "Spiru Haret" sustine ca are aprobarea MEC pentru o noua sesiune de licenta in perioada 15-30 septembrie 2010, care va duce la recunoasterea acestor diplome.

"E vorba de certitudine, pentru ca in conformitate cu ordonanta 10 aceasta diploma va fi emisa cu toate prerogativele, drepturile si competentele care ii vor permite sa fie agreata si acceptata legal de toate forumurile de angajatori din Romania", a declarat Corneliu Toader, purtator de cuvant Universitatea "Spiru Haret" pentru sursa citata.

Reprezentantii Ministerului Educatiei sustin insa ca Universitatea Spiru Haret a solicitat aprobarea organizarii unei sesiuni de licenta si nu a unei reexaminari.

Mai mult, ei spun ca deocamdata nu exista din punct de vedere legal termenul de relicentiere. Astfel, organizarea unui nou examen de licenta pentru studentii care au sustinut deja examen nu este sustinut prin niciun act legislativ in vigoare.

Surse din Ministerul Educatiei au declarat insa pentru Realitatea.net ca este in lucru in acest moment o noua... mai mult


Joi, 05 August 2010, ora 17:34

3 comentarii
Absolventii de la Spiru Haret mai dau o data licenta

Absolventii de la Spiru Haret mai dau o data licenta

Multi dintre absolventii Universitatii Spiru Haret sunt nevoiti sa mai dea inca o data licenta. Ei au primit instiintari de la facultate prin care sunt anuntati ca trebuie sa repete examenul.

Reprezentantii Spiru Haret au trimis e-mailuri celor care au absolvit in anii 2008, 2009 si februarie 2010, prin care sunt chemati sa sustina un nou examen de licenta, luna viitoare, informeaza Libertatea.

Acestia sustin ca reexaminarea, care nu se plateste, e necesara din cauza neintelegerilor dintre universitate si Ministerul Educatiei.

Potrivit Ordonantei Guvernului 10/2009, absolventii formelor de invatamant FR si ID din anii 2008-2009 nu au diplomele recunoscute, daca examenul de licenta nu a fost sustinut in conditiile respectivei ordonante. Cei care vor promova noul examen vor obtine diploma recunoscuta de minister, se arata in anuntul universitatii.

Absolventii sustin ca li se pare absurda solicitarea Universitatii Spiru Haret.

"Am ramas socat cand am primit un e-mail de la facultate prin care mi se cerea sa vin sa mai dau o data licenta. Sunt absolvent la Relatii Internationale, am dat licenta in 2009 si am promovat cu nota 9. Mi se pare absurd sa mai sustin examenul o data, pentru ca acela dat anul trecut nu este valabil", a marturisit revoltat un tanar absolvent. mai mult


Joi, 05 August 2010, ora 08:07

26 comentarii
147.000 de romani sunt licentiati la Spiru Haret

147.000 de romani sunt licentiati la Spiru Haret

Din 2003 pana in 2009, Universitatea Spiru Haret a licentiat 147.000 de studenti, arata evidenta diplomelor eliberate, care a ajuns in mainile echipei Corpului de control de la Ministerul Educatiei.

"Reprezentantii Universitatii Spiru Haret i-au tinut astazi o ora cu ochii pe pereti pe inspectorii ministerului, care au fost trimisi in control. Inspectorii au solicitat baza de date pentru a putea afla, pe fiecare facultate, cati studenti au fost inmatriculati, dar li s-a dat doar ordinul de inmatriculare la nivelul intregii universitati.

Deci, nu ne-au dat tocmai acele acte de care avem nevoie pentru a stabili cati absolventi trebuie examinati din nou", a declarat ministrul Ecaterina Andronescu, pentru Gandul.

Pana la urma s-a descoperit ca in 2003 s-au eliberat 5.700 de diplome de licenta, in 2004 - 5.000; in 2005 - 6.000; in 2006 - 10.000, in 2007 - 15.000, iar in 2008 - 50.000 de diplome.

La cele 91.000 de diplome de licenta eliberate pana in prezent se adauga inca 56.000, pe care Universitatea Spiru Haret le-a solicitat pentru 2009, dar are nu au fost aprobate de catre Ministerul Educatiei.

Universitatea Spiru Haret a dat in judecata Executivul si Ministerul Educatiei pentru promovarea HG 749/2009, care cuprinde lista facultatilor din Romania acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al institutiei, George Nicolau.

In HG 749 nu a fost trecuta si Universitatea Spiru Haret, astfel ca aceasta nu poate... mai mult


Luni, 20 Iulie 2009, ora 21:55

27 comentarii
Geoana spune ca Andronescu a actionat de capul ei in scandalul cu USH

Geoana spune ca Andronescu a actionat de capul ei in scandalul cu USH

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri ca ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, nu a consultat PSD despre OG pe care intentioneaza sa o promoveze, prin care absolventii "Spiru Haret" ar putea fi nevoiti sa repeta licenta.

"Subiectul Universitatii Spiru Haret este un subiect important, dar si sensibil. Este clar ca este nevoie de a asigura ca regimul acordarii diplomelor sa fie transparent si sa sa reflecte atat calitatea, cat si cantitatea activitatii de educatie, dar in acelasi timp e clar ca abordarea subiectului nu trebuie sa aiba o dimensiune retroactiva, in conditiile in care este vorba de mii de absolventi, unii dintre ei aflandu-se deja de cativa ani in campul muncii, fie in sistemul de stat, fie in cel privat", a declarat Geoana, pledand ca masurile Ecaterinei Andronescu sa tina cont de toate consecintele.

Intrebat daca ministrul a vorbit cu partidul despre Ordonanta de Guvern pe care intentioneaza sa o promoveze prin care absolventii "Spiru Haret" ar putea fi nevoiti sa repeta licenta, presedintele PSD a admis ca acest lucru nu s-a intamplat.

"Ministrul a actionat fara sa informeze partidul pe acest subiect, nu l-a adus in discutia partidului". Liderul PSD a sustinut ca a vorbit cu Ecaterina Andronescu la ultimul BPN al partidului despre subiectul "Spiru Haret" si ca asteapta si alte explicatii la urmatoarea sedinta.

"Este destul de clar ca ministerul nu a fost pregatit sa raspunda tuturor consecintelor. Cred ca Ecaterina Andronescu ar... mai mult


Vineri, 17 Iulie 2009, ora 18:21

13 comentarii
Presa de azi: Pace academica

Presa de azi: Pace academica

"Spiru" va deconta licentele anulate, titreaza Evenimentul Zilei in editia de vineri, precizand ca pentru a avea diploma valida, absolventii trebuie sa dea din nou examenul la o universitate acreditata. "Spiru Haret" va suporta cheltuiala.

Absolventii Universitatii "Spiru Haret" (USH), care si-au dat licenta dupa ce au urmat cursuri la frecventa redusa sau la distanta la facultatile care functioneaza ilegal, trebuie sa sustina din nou examene. Asta daca vor sa aiba o diploma valida, recunoscuta de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI).

In timp ce actualii studenti USH sunt sfatuiti sa se transfere la specializari acreditate sau autorizate, miile de persoane care au absolvit studii superioare la "Spiru" trebuie sa dea un examen de validare si, din nou, pe cel de licenta. De aceasta data, la o universitate de stat sau la una privata aflata in legalitate.

Pentru asta, au la dispozitie cinci ani de la publicarea in Monitorul Oficial a ordonantei de guvern pe care MECI o va promova cat de curand.

Si Romania libera scrie ca Diplomele eliberate de "Spiru Haret" trebuie validate intr-un interval de cinci ani. Pentru a evita problemele la serviciu sau la diferite examene, cum a fost si titularizarea in invatamant, peste 100.000 de absolventi de la Universitatea "Spiru Haret" vor avea posibilitatea sa isi valideze diplomele de licenta in cel mult cinci ani. Toate costurile legate de sustinerea examenului de validare trebuie suportate de Universitatea "Spiru... mai mult


Vineri, 17 Iulie 2009, ora 07:12

13 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba