licente taxi bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Taximetristii protesteaza in Bucuresti

Taximetristii protesteaza in Bucuresti

Taximetristii vor protesta marti in Capitala, in fata sediului Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Manifestarea este organizata de Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI) si se va desfasura intre orele 10.00 - 16.00, transmite Digi 24.

Totusi, taximetristii asigura ca nu vor bloca circulatia rutiera pe Splaiul Independentei.

Reprezentantii asociatiei sunt nemultumiti, printre altele, de modul in care administratia municipala gestioneaza reinnoirea licentelor de transport. Soferii sustin ca procedura este greoaie si dureaza mult, iar in acest timp nu pot circula prin oras.

De asemenea, ei spun ca Primaria Capitalei nu face nimic pentru a elimina taxiurile pirat si nici nu le interzice firmelor din judetul Ilfov sa opereze in Bucuresti. mai mult


Marti, 24 Februarie 2015, ora 09:26

1 comentariu
Sorin Oprescu a pierdut un proces cu taximetristii

Sorin Oprescu a pierdut un proces cu taximetristii

Tribunalul Bucuresti a dat dreptate taximetristilor intr-un proces cu primaria condusa de Sorin Oprescu, in legatura cu anularea unei hotarari a Consiliului general al Primariei Bucuresti privind suplimentarea numarului de autorizatii de taxi de la 9.500 la 10.269.

Astfel, tribunalul cere Primariei Municipiului Bucuresti si Directiei de Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei sa retraga toate cele 769 autorizatii suplimentare emise.

O alta cerere de suspendare a hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) prin care numarul de licente de taxi din Capitala a crescut a fost respinsa in noiembrie 2009 de Tribunalul Bucuresti.

Decizia recenta a justitiei vine in contextul in care inca din luna mai se afla pe masa CGMB un proiect de hotarare care permite reinnoirea autorizatiilor de taxi pe 5 ani, in contextul in care majoritatea autorizatiilor vechi a expirat in februarie. Practic, taximetristii circula in prezent pe baza autorizatiilor vechi, deja expirate.

CGMB a adoptat, la cererea primarului Sorin Oprescu, in 15 iulie 2009, o hotarare prin care numarul autorizatiilor de taxi a crescut cu 769, de la 9.500 la 10.269.

Hotararea aprobata de consilieri a fost justificata pe faptul ca un studiu potrivit caruia nevoia de taximetre in Bucuresti este de 9.500 nu a tinut cont de studentii din provincie si de persoanele care se deplaseaza in Bucuresti in interes de serviciu.

Masura, explicata oficial prin necesarul de transport din... mai mult


Duminica, 11 Iulie 2010, ora 13:10

3 comentarii
Toti taximetristii din Bucuresti circula ilegal, din cauza Primariei

Toti taximetristii din Bucuresti circula ilegal, din cauza Primariei

Cu toate ca licentele de functionare ale taxiurilor din Capitala au expirat la 28 februarie 2010, suntem la mijlocul lunii mai si Primaria Generala nu a emis altele noi, iar politia nu poate da amenzi.

Autorizatiile de functionare au expirat in ultima zi din februarie a acestui an, pentru toti taximetristii si toate companiile de taxi care efectueaza curse pe raza Bucurestiului, informeaza Antena3 online.

Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca licentele vor fi gata abia la sfarsitul lunii august.

"Licentele expirate nu au fost reinnoite pana acum, din cauza faptului ca au expirat toate in aceeasi zi si procesul de tiparire dureaza. E primul an in care ne confruntam cu o asemenea situatie, pentru ca aceste licente s-au acordat taximetristilor prima data in urma cu cinci ani, iar anul acesta, cand ele au expirat, s-a creat situatia in care nu s-au putut tipari in acelasi timp.

Astfel, ele vor fi emise la sfarsitul lunii august a acestui an, pe o perioada de cinci ani", a explicat pentru Antena3.ro Ion Dedu, seful Directiei Transporturi din cadrul PMB.

Acesta spune ca din cele 10.000 de licente care au fost solicitate de catre taximetristi, 1.400 sunt pregatite pentru a fi emise, cu mentiunea ca mai trebuie supuse unor verificari, semnaturi si tipariri, procedeu care dureaza.

Pana atunci, taximetristii se afla in ilegalitate iar politia nu poate da amenzi.

"Momentan, taximetristii se afla in ilegalitate, fac curse ilegal, pentru ca nu au licenta. Ar... mai mult


Miercuri, 12 Mai 2010, ora 16:08

2 comentarii
Miza licentei de taxi la Aeroportul Otopeni - 5 milioane de euro pe an

Miza licentei de taxi la Aeroportul Otopeni - 5 milioane de euro pe an

In luna octombrie, companiile de taxi se vor intrece in oferte pentru a obtine permise de acces auto pentru activitati de taxi la Aeroportul Otopeni.

Si au si de ce sa se bata pentru a obtine aceste curse, daca tinem cont ca valoarea totala a acestora este estimata la 5 milioane de euro anual, informeaza Ziarul Financiar.

In acest an, cel putin 4 milioane de pasageri vor tranzita cel mai mare aeroport din tara, iar aproximativ 10% dintre acestia utilizeaza serviciile de taxi.

Asadar, daca tinem cont ca o cursa Bucuresti - Aeroport Otopeni este de aproximativ 50 de lei, valoarea totala a curselor de taxi spre si dinspre Otopeni se ridica la circa 5 milioane de euro.

In ultimii cinci ani Fly Taxi a detinut monopolul asupra serviciilor de taxi din incinta aeroportului, fiind singura firma care avea acces la terminalul de sosiri internationale.

Acum insa, autoritatile au anuntat organizarea unei noi licitatii in luna octombrie, pentru reinnoirea permiselor de acces al autoturismelor pentru astfel de servicii pe Aeroportul Henri Coanda.

Vicepresedintele Asociatiei Nationale a Patronatului Operatorilor de Transport in Regim de Taxi Florin Mihalcea este de parere ca in continuare va exista un monopol asupra transporturilor cu taxiul de la Otopeni spre Bucuresti, chiar daca vor participa la licitatie mai multi operatori si chiar daca se vor inregistra in continuare plangeri ale clientilor. mai mult


Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 10:50

5 comentarii
Taximetristii din Capitala renunta la proteste

Taximetristii din Capitala renunta la proteste

Taximetristii din Bucuresti renunta la protestele anuntate in perioada 10-31 august, dupa ce au incheiat un protocol cu Primaria Capitalei, ce prevede luarea mai multor masuri pentru combaterea taximetriei ilegale, printre care si constituirea unor echipe mixte de control.

Protocolul a fost incheiat dupa ce atat reprezentantii primariei, edilul general Sorin Oprescu si viceprimarul Victor Iovici, dar si liderii sindicali ai taximetristilor au semnat documentul privind masurile de combatere a taximetriei ilegale in Capitala, potrivit unui comunicat al Camerei Taximetristilor Bucuresti remis, duminica, Ziare.com.

In protocolul incheiat intre Primaria Capitalei si Camera Taximetristilor din Bucuresti se arata ca municipalitatea va initia o hotarare de consiliu general prin care sa fie adoptat articolul 62 din Legea 218/2009 privind transporturile rutiere.

In articolul 62 din Legea 218 se mentioneaza ca "in cazul utilizarii pentru transport a unui vehicul fara a se putea face dovada ca se detin urmatoarele documente valabile, dupa caz: licenta de transport, copia conforma a acesteia, certificat de transport in cont propriu, copia conforma a acestuia, licenta de traseu, autorizatia speciala de transport, autorizatia de transport international sau documentul de transport persoane prin servicii ocazionale, dupa caz, se suspenda dreptul de utilizare a autovehiculului prin retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare, aplicandu-se si... mai mult


Duminica, 09 August 2009, ora 22:44

2 comentarii
Taximetristii ameninta Primaria Capitalei

Taximetristii ameninta Primaria Capitalei

Numarul licentelor de taxi din Capitala este mai mare cu 769 dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, miercuri, un proiect de hotarare in acest sens, in ciuda faptului ca organizatiile profesionale ale taximetristilor au amenintat ca vor contesta in instanta hotararea.

Organizatiile profesionale ale taximetristilor au amenintat ca vor cere daune atat consilierilor municipiului Bucuresti, cat si primarului general Sorin Oprescu.

Potrivit hotararii aprobate de CGMB, numarul licentelor creste la 10.269, fata de 9.500 in prezent. O alta prevedere inclusa in proiectul de hotarare este cresterea numarului de locuri de parcare destinate exclusiv taximetristilor, de la 172 la 232.

In studiul comandat de Primaria Capitalei pentru a identifica potentialii utilizatori ai taxiurilor sunt inclusi si cei 70.000 de studenti din provincie, alaturi de persoanele din provincie aflate in interes de serviciu in Bucuresti. Pentru a supune la vot marirea numarului de licente, edilii Capitalei s-au bazat pe o forma revizuita a unui studiu din 2007, care prevedea un necesar de 9.500 de autorizatii.

Hotararea aprobata de consilieri se bazeaza pe faptul ca la precedenta tentativa de suplimentare a licentelor nu s-a tinut cont de studentii din provincie si de persoanele care se deplaseaza in Bucuresti in interes de serviciu. Studentii considera ca argumentul legat de ei este nejustificat.

"Din cate stim noi, studentii iau foarte rar taxiul; o fac cand vin... mai mult


Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 17:34

1 comentariu
800 de taxiuri noi, in Bucuresti

800 de taxiuri noi, in Bucuresti

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat la sfarsitul lunii trecute suplimentarea numarului taxiurilor cu aproape 800 de noi licente, numarul lor depasind 10.000.

Hotararea intra in vigoare de miercuri prin atribuirea a 590 din cele 769 de autorizatii noi, informeaza Romania Libera.

Procedura va dura cateva luni si se va finaliza in martie 2009, modificarile fiind facute din cauza cresterii cererii si a numarului de utilizatori.

Suplimentarea numarului vine dupa protestele sustinute ale taximetristilor independenti care au pichetat Primaria Capitalei luni in sir pentru a obtine autorizatii.

Hotararea a fost luata pe baza unui studiu realizat pe 2008 privind cererea existenta in Bucuresti, iar numarul suplimentar de taxiuri necesare a fost determinat printr-o fomrula matematica.

Cel mai mare trafic de taxiuri se inregistreaza in zona garilor, a aeroporturilor, a centrelor comerciale si hotelurilor, conform studiului. Intre intervalele orare 6-7.30 si 18.30-20.30 sunt folosite cel mai intens taxiurile, in timp ce in mijlocul zilei 43% din masini stationeaza.

Pe langa suplimentarea numarului de taxiuri, consilierii generali au mai aprobat repozitionarea statiilor astfel incat acestea sa nu mai deranjeze circulatia si sa fie situate in zone unde cererea este mare, si nu la fiecare colt de strada.

Statiile de taxi vor avea un numar limitat de locuri pentru a se evita aglomeratia. Taximetristii nu vor avea voie sa stationeze in alte locuri decat cele... mai mult


Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 07:35

1 comentariu
Primaria a acordat 769 de licente taximetristilor independenti

Primaria a acordat 769 de licente taximetristilor independenti

Taximetristii independenti au castigat 769 de licente in plus si dreptul de a-si practica meseria folosind autoturismele proprii.

Aceasta decizie a fost luat de consilierii Primariei Capitalei, dupa ce Sorin Oprescu le-a solictat sa voteze aceasta cerere, informeaza Evenimentul Zilei.

Decizia este o derogare de la regulamentul care prevede ca Bucurestiul sa dispuna de 9.500 de taximetre. Licentele de taxi fusesera deja impartite, majoritatea dintre acestea revenind firmelor de profil.

Taximetristii au protestat in ultimele zece zile in fata primariei, sustinand ca si-au luat masini in leasing pentru a face fata cerintelor municipalitatii. Acestia s-au plans ca nu au posibilitati sa-si achite datoriile, deoarece nu detin licente de transport. mai mult


Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 14:03

1 comentariu
Alte articole despre: Oprescu, taxi, Licente, independenti, Bucuresti
Licentele de taximetrie vor fi acordate pe baza unui punctaj

Licentele de taximetrie vor fi acordate pe baza unui punctaj

Regulamentul pentru organizarea si executarea serviciului de transport in regim de taxi a fost aprobat, luni, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Si asta in ciuda nemultumirii taximetristilor independenti, care cereau ca noile reglementari sa includa si suplimentarea numarului de licente.

Potrivit regulamentului, licentele de taxi vor fi acordate celor care practica taximetria in baza unui punctaj calculat dupa mai multe criterii. Astfel, firmele sau taximetristii care au vehiculele cu mai putin de un an vechime de la data fabricatiei vor primi 20 puncte, iar pentru vechime intre patru si cinci ani vor fi acordate patru puncte.

Daca vehiculul indeplineste normele de poluare Euro 4 punctajul este maxim, adica 20 puncte. Autoturismele cu Euro 3 vor primi 10 puncte, in timp ce masinile cu Euro 2 nu vor primi niciun punct.

In cazul in care volumul portbagajului are peste 550 litri, autovehiculul primeste 10 puncte, daca are intre 451 - 550 litri (unde se incadreza si Dacia Logan) - opt puncte, iar pentru un portbagaj sub 150 litri nu se acorda niciun punct.

Un autoturism dotat cu aer conditionat aduce 20 puncte, spre deosebire de cel fara, care nu aduce niciun punct. Niciun punct, de asemenea, pentru cei cu vehicule fara airbaguri, in timp ce, in cazul masinilor cu minimum patru airbag-uri, se acorda punctajul maxim aferent acestui criteriu, respectiv 30 puncte.

Un criteriu important este vechimea detinerii autorizatiei de transport. Daca... mai mult


Luni, 21 Aprilie 2008, ora 16:13

Alte articole despre: regulament, taxi, Bucuresti, aprobare

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba