licente taxi capitala

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Mihai Razvan Ungureanu: Taxele nu se schimba, pana la sfarsitul anului

Mihai Razvan Ungureanu: Taxele nu se schimba, pana la sfarsitul anului

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a anuntat ca taxele nu vor fi modificate, pana la sfarsitul acestui an, pentru ca "mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate".

In cadrul unui interviu acordat Radio Romania Actualitati, premierul s-a declarat foarte multumit de crearea Consiliului Consultativ de Afaceri, despre care a spus ca este "de departe cel mai interesant produs al cooperarii dintre administratia centrala si mediul privat de afaceri".

"Am izbutit sa aducem in preajma actiunilor guvernamentale oameni de afaceri din cele mai importante ramuri de activitate si tuturora, intr-un spirit de cooperare si respect reciproc, le-am oferit subiectele pentru care doresc sa ma consult cu ei", a spus premierul.

Ungureanu a precizat ca ii va asculta in ceea ce priveste subiectele legate de cresterea economica.

"Legat de taxare, cel putin pana la sfarsitul anului, nu este previzibila vreo modificare. Mediul privat de afaceri are nevoie de predictibilitate, deci nu vom aduce variatii suplimentare la acest capitol. Ce am solicitat membrilor acestui Consiliu a fost un plus de creativitate pe chestiunile care privesc evaziunea fiscala, imbunatatirea ratei de absorbtie a fondurilor europene, si in general cresterea economica", a mai spus premierul.

Privatizarea Cupru Min

In cadrul interviului, seful Guvernului a explicat si decizia de privatizare a Cupru Min, sustinand, inca o data, ca nici una dintre companiile miniere gestionate de stat, in ultimii 20 de ani, nu... mai mult


Joi, 05 Aprilie 2012, ora 14:28

14 comentarii
Toti taximetristii din Bucuresti circula ilegal, din cauza Primariei

Toti taximetristii din Bucuresti circula ilegal, din cauza Primariei

Cu toate ca licentele de functionare ale taxiurilor din Capitala au expirat la 28 februarie 2010, suntem la mijlocul lunii mai si Primaria Generala nu a emis altele noi, iar politia nu poate da amenzi.

Autorizatiile de functionare au expirat in ultima zi din februarie a acestui an, pentru toti taximetristii si toate companiile de taxi care efectueaza curse pe raza Bucurestiului, informeaza Antena3 online.

Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca licentele vor fi gata abia la sfarsitul lunii august.

"Licentele expirate nu au fost reinnoite pana acum, din cauza faptului ca au expirat toate in aceeasi zi si procesul de tiparire dureaza. E primul an in care ne confruntam cu o asemenea situatie, pentru ca aceste licente s-au acordat taximetristilor prima data in urma cu cinci ani, iar anul acesta, cand ele au expirat, s-a creat situatia in care nu s-au putut tipari in acelasi timp.

Astfel, ele vor fi emise la sfarsitul lunii august a acestui an, pe o perioada de cinci ani", a explicat pentru Antena3.ro Ion Dedu, seful Directiei Transporturi din cadrul PMB.

Acesta spune ca din cele 10.000 de licente care au fost solicitate de catre taximetristi, 1.400 sunt pregatite pentru a fi emise, cu mentiunea ca mai trebuie supuse unor verificari, semnaturi si tipariri, procedeu care dureaza.

Pana atunci, taximetristii se afla in ilegalitate iar politia nu poate da amenzi.

"Momentan, taximetristii se afla in ilegalitate, fac curse ilegal, pentru ca nu au licenta. Ar... mai mult


Miercuri, 12 Mai 2010, ora 16:08

2 comentarii
Camera Taximetristilor a trimis Primariei Capitalei lista taximetristilor-pirat

Camera Taximetristilor a trimis Primariei Capitalei lista taximetristilor-pirat

Camera Taximetristilor din Bucuresti a facut nenumarate plangeri la primarie si la Politie pentru a scapa de "haiducii" taximetriei.

Taximetristii care functioneaza legal se plang ca multi dintre cei care nu au autorizatie de efectuare a transportului in regim de taxi fie practica tarife mult mai mici decat cele ale celor legali, facandu-le concurenta neloiala, fie pretul cerut pe kilometru este mult peste cel admis prin lege, de 3,5 lei pe kilometru.

"Am trimis multe adrese la primarie. Intr-una din luna noiembrie am trimis numerele de masina a peste 100 de taximetristi pirat si nu s-a luat nicio masura", a declarat Vasile Stefanescu, presedintele Camerei Taximetristilor din Bucuresti, pentru Adevarul.

Ion Dedu, directorul la Directia de Transporturi a Primariei Capitalei, a declarat ca municipalitatea nu este in masura sa-i sanctioneze pe cei care functioneaza ilegal.

"Aceasta este treaba Politiei si aceasta lista ar trebui trimisa direct acolo. Noi avem autoritate doar asupra celor carora le-am dat autorizatie si avem datoria sa ne asiguram ca respecta toate prevederile", a declarat pentru Ion Dedu, directorul Directiei de Transporturi de la Primaria Capitalei.

Reprezentanti companiei acuzate sustin insa ca nu au existat cazuri in care firma sa fie sanctionata pentru ca exista taximetristi-pirat care colaboreaza cu dispeceratul. mai mult


Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 22:37

4 comentarii
Alte articole despre: taxi pirat, taxi Capitala, taxiuri licenta
Taximetristii bucuresteni au pierdut procesul privind cresterea numarului de licente

Taximetristii bucuresteni au pierdut procesul privind cresterea numarului de licente

Tribunalul Bucuresti a decis sa respinga cererea de suspendare a Hotararii 259/15 iulie 2009 a Consiliului General al Muncipiului Bucuresti, prin care numarul de licente de taxi din Capitala a crescut cu 769, organizatiile taximetristilor pierzand, astfel, procesul deschis impotriva CGMB.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Organizatiile taximetristilor au deschis, la Tribunalul Bucuresti, trei procese impotriva Consiliului General al Municipiului Bucuresti si Primariei Capitalei, in care cer suspendarea hotararii CGMB din iulie, prin care numarul licentelor de taxi a crescut, sustinand ca raman cu mai putini clienti.

Asociatiile taximetristilor si firme de taxi au cerut Tribunalului Bucuresti suspendarea Hotararii 259/15 iulie 2009 a Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (CGMB), prin care a fost modificata o alta hotarare a Consiliului, si anume Hotararea 91 din 2008, care stabilea numarul maxim de autorizatii de taxi din Capitala ce puteau fi acordate.

Astfel, in urma noii decizii, numarul de autorizatii pentru taxiuri in Bucuresti a crescut cu 769, de la 9.500 la 10.269.

Motivul, spun taximetristii, ar fi ca cei cu licente mai vechi vor pierde clienti in favoarea celor noi.

Modificarea numarului de autorizatii a fost facuta fara consultarea asociatiilor taximetristilor, a declarat, pentru NewsIn, Remus Nedelcu, presedintele Asociatiei Nationale a Patronalului Operatorilor de Transport in Regim de... mai mult


Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 12:50

2 comentarii
Taximetristii din Capitala renunta la proteste

Taximetristii din Capitala renunta la proteste

Taximetristii din Bucuresti renunta la protestele anuntate in perioada 10-31 august, dupa ce au incheiat un protocol cu Primaria Capitalei, ce prevede luarea mai multor masuri pentru combaterea taximetriei ilegale, printre care si constituirea unor echipe mixte de control.

Protocolul a fost incheiat dupa ce atat reprezentantii primariei, edilul general Sorin Oprescu si viceprimarul Victor Iovici, dar si liderii sindicali ai taximetristilor au semnat documentul privind masurile de combatere a taximetriei ilegale in Capitala, potrivit unui comunicat al Camerei Taximetristilor Bucuresti remis, duminica, Ziare.com.

In protocolul incheiat intre Primaria Capitalei si Camera Taximetristilor din Bucuresti se arata ca municipalitatea va initia o hotarare de consiliu general prin care sa fie adoptat articolul 62 din Legea 218/2009 privind transporturile rutiere.

In articolul 62 din Legea 218 se mentioneaza ca "in cazul utilizarii pentru transport a unui vehicul fara a se putea face dovada ca se detin urmatoarele documente valabile, dupa caz: licenta de transport, copia conforma a acesteia, certificat de transport in cont propriu, copia conforma a acestuia, licenta de traseu, autorizatia speciala de transport, autorizatia de transport international sau documentul de transport persoane prin servicii ocazionale, dupa caz, se suspenda dreptul de utilizare a autovehiculului prin retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare, aplicandu-se si... mai mult


Duminica, 09 August 2009, ora 22:44

2 comentarii
Taximetristii ameninta Primaria Capitalei

Taximetristii ameninta Primaria Capitalei

Numarul licentelor de taxi din Capitala este mai mare cu 769 dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, miercuri, un proiect de hotarare in acest sens, in ciuda faptului ca organizatiile profesionale ale taximetristilor au amenintat ca vor contesta in instanta hotararea.

Organizatiile profesionale ale taximetristilor au amenintat ca vor cere daune atat consilierilor municipiului Bucuresti, cat si primarului general Sorin Oprescu.

Potrivit hotararii aprobate de CGMB, numarul licentelor creste la 10.269, fata de 9.500 in prezent. O alta prevedere inclusa in proiectul de hotarare este cresterea numarului de locuri de parcare destinate exclusiv taximetristilor, de la 172 la 232.

In studiul comandat de Primaria Capitalei pentru a identifica potentialii utilizatori ai taxiurilor sunt inclusi si cei 70.000 de studenti din provincie, alaturi de persoanele din provincie aflate in interes de serviciu in Bucuresti. Pentru a supune la vot marirea numarului de licente, edilii Capitalei s-au bazat pe o forma revizuita a unui studiu din 2007, care prevedea un necesar de 9.500 de autorizatii.

Hotararea aprobata de consilieri se bazeaza pe faptul ca la precedenta tentativa de suplimentare a licentelor nu s-a tinut cont de studentii din provincie si de persoanele care se deplaseaza in Bucuresti in interes de serviciu. Studentii considera ca argumentul legat de ei este nejustificat.

"Din cate stim noi, studentii iau foarte rar taxiul; o fac cand vin... mai mult


Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 17:34

1 comentariu
Cresc taxele pentru jocurile de noroc

Cresc taxele pentru jocurile de noroc

Guvernul a decis sa majoreze multe din taxele aferente organizarii jocurilor de noroc, dupa cum se arata in proiectul de Ordonanta de Urgenta intocmit de Ministerul Finantelor.

Daca va fi aprobat acest proiect, regimul de taxe aplicabil operatorilor privati de jocuri de noroc se va extinde si asupra Loteriei Romane si se va introduce licenta de organizare a jocurilor de noroc cu valabilitate de cinci ani cu obligatia detinerii de exploatare a jocurilor de noroc (cu valabilitate de un an), anunta Ministerul de Finante, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Proiectul mai prevede interzicerea jocurilor on-line organizate prin sisteme de comunicatii de tip internet sau intranet si interzicerea jocurilor organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de telefonie si jocurilor piramidale.

Mai precis, vor fi interzise "jocurile-concurs cu castiguri de orice fel prin intermediul liniilor telefonice sau al altor sisteme de telecomunicatie, televiziune sau radio, prin care se conditioneaza obtinerea unor avantaje materiale ca rezultat al raspunsurilor formulate la intrebari de cultura generala, inteligenta sau perspicacitate, si care presupun o taxa de participare".

Mai mult, in ceea ce priveste jocurile de noroc organizate in cadrul unor emisiuni televizate, operatorii vor fi nevoiti sa plateasca 200.000 de lei taxa de licenta si 20% din incasarile efective, dar nu mai putin de 400.000 lei, taxa de autorizatie.

Pentru jocurile loto, taxa de licenta va fi de... mai mult


Joi, 25 Iunie 2009, ora 10:00

Alte articole despre: taxe jocuri noroc
Taxe de patru ori mai mari pentru jocurile de noroc

Taxe de patru ori mai mari pentru jocurile de noroc

Guvernul va majora de pana la patru ori taxele pentru jocurile de noroc si va introduce obligatia unei licente de organizare si a unui capital social minim pentru toate cazinourile.

Sistemul de taxare va fi extins si asupra Loteriei , care isi pastreaza insa exclusivitatea pe anumite jocuri de noroc, iar mijloacele de joc vor putea fi exploatate numai cu personalul utilizat pe baze contractuale, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta initiat de Ministerul Finantelor, scrie Mediafax.

Proiectul prevede o taxa anuala aferenta autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc de 800.000 lei pentru jocurile loto si de 400.000 lei pentru pariuri mutuale, in timp ce pentru pariuri in cota fixa este stabilita o taxa de 5% din incasarile efectiv realizate la nivelul organizatorului, dar nu mai putin de 300.000 lei, pe baza documentatiei tehnico-economice de eficienta prezentate de agentul economic.

Pentru jocurile de noroc caracteristice cazinourilor va fi impusa o taxa anuala de 250.000 lei pentru fiecare masa in municipiul Bucuresti si de 150.000 lei pentru fiecare masa in alte localitati decat Capitala.

Pentru fiecare mijloc de joc tip slot-machine va fi achitata o taxa de 4.800 lei, iar pentru jocurile bingo desfasurate in sali de joc taxa va fi de 45.000 lei pentru fiecare sala, precum si 5 % din valoarea nominala a cartoanelor achizitionate de la Imprimeria Nationala. mai mult


Marti, 26 Mai 2009, ora 16:00

Veterinarii fara cursuri de prefectionare isi vor pierde licenta

Veterinarii fara cursuri de prefectionare isi vor pierde licenta

Medicii veterinari sunt obligati sa urmeze cursuri de perfectionare in anul 2008 altfel vor ramane fara licenta in anul 2009, a anuntat Liviu Harbuz, presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Romania, informeaza Gardianul in pagina electronica.

In urma cursurilor de perfectionare, medicii veterinari vor fi evaluati si li se va acorda un punctaj. Cei care nu vor reusi sa acumuleze minimum 150 de puncte intr-o perioada de doi ani isi vor pierde licenta de libera practica.

Potrivit lui Harbuz, aceasta reglementare a devenit obligatorie odata cu aderarea Romaniei la UE si, in mod normal, ar fi trebuit pusa in practica inca de la inceputul anului trecut.

"Nu este vorba de o legislatie noua, ci sunt reglementari care tin de organizarea profesionala a breslei. In acest sens, colegiul a semnat un protocol cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), care va pune la dispozitie spatiile pentru organizarea cursurilor de perfectionare in cadrul directiilor judetene", a spus Harbuz.

Pe de alta parte, medicii veterinari din Capitala spun ca, prin decizia Colegiului Medicilor Veterinari, sunt obligati sa cheltuie sume insemnate pentru a urma cursurile de perfectionare organizate peste tot in tara.

Pentru a urma cursuri de perfectionare in strainatate, un medic veterinar trebuie sa-si plateasca drumul, cazarea si mesele in perioadele in care se deruleaza cursurile, precum si sa achite taxe pentru respectivele seminarii, suma... mai mult


Sambata, 29 Martie 2008, ora 12:52

1 comentariu
Alte articole despre: veterinari, specizare, cursuri, licenta

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  2. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  3. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  4. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  5. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  6. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  7. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)
  8. Mutilarea genitala, o tehnica barbara inimaginabila: De ce milioane de fete se tem sa vina vara
  9. Cofondatorul Apple: Robotii ne vor transforma in animalele lor de casa
  10. Festival de muzica sau bataie in noroi: Ce au patit spectatorii de la Electric Castle (Video & galerie foto)