licitatie casa goldart

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Luminita Ghildus, Goldart: In 2014, astept mai multa transparenta si predictibilitate

Luminita Ghildus, Goldart: In 2014, astept mai multa transparenta si predictibilitate

Luminita Ghildus, fondatoarea casei de licitatii Goldart, isi doreste ca anul 2014 sa fie un an cu mai multa transparenta si predictibilitate, cu un mediu de afaceri prietenos, "fara tensiuni si incertitudini".

"Stiu ca nu sunt asteptari realiste, mai ales ca avem de "infruntat" un an electoral, cand politicul va domina viata noastra, a tuturor", spune femeia de afaceri.

In ceea ce o priveste, isi doreste ca in 2014 sa descopere noi talente si sa aduca la cunostinta publicului bucurestean talentele "de provincie".

"Un astfel de talent de 'provincie', bine sustinut de marketing si talent, a ajuns sa vanda la preturi de sute de mii de euro in marile case de licitatii", spune Luminita Ghildus, intr-un interviu acordat Business24.

Citeste interviul integral cu Luminita Ghildus pe Business24. mai mult


Duminica, 29 Decembrie 2013, ora 18:46

Licitatie de carte si manuscrise. Delecteaza-te cu exemplare rare

Licitatie de carte si manuscrise. Delecteaza-te cu exemplare rare

O serie de manuscrise rare si scrisori ale marilor scriitori ai Romaniei sunt scoase la licitatie la sfarsitul acestei luni. Dupa succesul inregistrat cu scrisorile de dragoste ale lui Luchian, organizatorii te asteapta si cu alte exemplare unice, demne de colectia ta.

Manuscrise semnate de nume sonore ale avangardei romanesti apartinand lui Geo Bogza, Ion Vinea, Sasa Pana, Stefan Roll, Virgil Gheorghiu, Ion Pribeagu, on Manolescu sau scrisorile - exemplare rare - adresate de B. Fundoianu si Eliza Ionescu Buzau (mama lui Urmuz) lui Tudor Arghezi sunt scoase la licitatie de casa Goldart pe 28 noiembrie.

Printre operele licitate se numara si volumele: "Hore" de T. Arghezi, editie princeps, "Focul din amnar" de C. Teodorescu, "Cantece de revolta, dragoste si moarte", "Schite de Don", revistele "Adam" si "Sburatorul".

Citeste mai multe despre Licitatie de carte si manuscrise. Delecteaza-te cu exemplare rare pe Business24 mai mult


Duminica, 24 Noiembrie 2013, ora 15:14

Licitatie de arta: Cat de mult iti doresti un tablou de Tonitza?

Licitatie de arta: Cat de mult iti doresti un tablou de Tonitza?

Lucrarea "Inserare", semnata de Nicolae Tonitza, va fi scoasa la licitatie joi, pe 12 septembrie, oficialii casei Goldart estimand ca pictura va fi cea mai valoroasa opera de arta din cadrul licitatiei, alaturi de alte tablouri ale pictorilor Adam Baltatu sau Rudolf Scweitzer- Cumpana.

Tabloul semnat de Nicolae Tonitza se numara printre cele mai importante piese ale licitatiei de joi, cu tema "O incursiune in imaginarul romanesc". Pentru aceasta pictura, organizatorii estimeaza ca vor obtine 7.000 de euro.

Ce alte opere de arta iti poti adjudeca

Business24 te invita la licitatia de joi ca sa admiri si sa licitezi si pentru alte capodopere de referinta. Printre acestea se numara pictura "Doua florarese", semnata de Nicolae Vermont, tabloul "Departe", al pictorului Adam Baltatu sau picturile "Discutie" si "Torcand la fereastra", ambele semnate de Rudolf Scweizer-Cumpana.


Pictura "Doua florarese", semnata de Nicolae Vermont
Pret estimativ: 16.000 - 18.000 de euro
Sursa foto: Casa de licitatii Goldart

Citeste mai multe despre Licitatie de arta: Cat de mult iti doresti un tablou de Tonitza? pe Business24.ro. mai mult


Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 10:37

Liciteaza pentru operele artistilor romani, de la Biju la Pallady

Liciteaza pentru operele artistilor romani, de la Biju la Pallady

Nu rata ocazia de a-ti adjudeca operele marilor nume ale picturii si graficii romanesti, de la Leon Alexandru Biju la Theodor Pallady, in cadrul licitatiei organizate miercuri de casa Goldart.

Vedeta evenimentului este o natura moarta semnata de Theodor Pallady, cu o valoare estimata la 27.000-30.000 euro, din colectia compozitorului Gheorghe Dumitrescu, se arata intr-un comunicat al casei Goldart, remis Business24.

Colectionarii si iubitorii de arta vor putea admira opere din secolele XIX-XX, ce acopera tendinte si genuri variate.

Peisajele sunt semnate de artisti ca Dan Hatmanu, Lucian Grigorescu, Mihai Simonidy, Vasile Stefan, Leon Al. Biju, Adam Baltatu, C. Petrescu Dragoe, Samuel Mutzner, R. Schweitzer Cumpana, Al. Istrati).

Citeste mai multe despre Liciteaza pentru operele artistilor romani, de la Biju la Pallady pe Business24.ro mai mult


Duminica, 02 Iunie 2013, ora 17:04

Manuscrisele lui Stefan Luchian, scoase la licitatie

Manuscrisele lui Stefan Luchian, scoase la licitatie

Peste 30 de manuscrise si fotografii apartinand lui Stefan Luchian vor fi scoase la vanzare de catre familia pictorului, miercuri, 24 aprilie, intr-o licitatie organizata de casa Goldart.

Invitatul de onoare al licitatiei, Ion Caramitru, va lectura cateva dintre scrisori, considerate referinte culturale si sociale pentru perioada in care pictorul Luchian a trait.

"Scrisorile reprezinta corespondenta lui Stefan Luchian, dintre anii 1898-1899, adresata Ceciliei I. Vasilescu, prietena si eleva sa din Alexandria, cu care spera sa se casatoreasca", se arata in comunicatul casei de licitatii.

Citeste mai multe despre Liciteaza pentru manuscrisele lui Stefan Luchian pe Business24.ro. mai mult


Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 21:11

1 comentariu
Licitatia saptamanii: Luchian, Petrascu si Ressu. Tentant?

Licitatia saptamanii: Luchian, Petrascu si Ressu. Tentant?

Completeaza-ti colectia de arta cu lucrari semnate de maestri ai artei romanesti precum Luchian, Petrascu sau Ressu. Goldart te invita sa licitezi pentru picturile unor artisti consacrati la licitatia "Maiestrie si exotism".

Evenimentul organizat de Casa de Licitatii Goldart va avea loc pe 8 noiembrie, in Bucuresti.

Licitatia se adreseaza atat colectionarilor "cu vechime", cat si celor care abia au inceput sa investeasca in arta, spune Luminita Ghildus, directorul Casei de Licitatii Goldart.

Citeste mai multe despre Licitatia saptamanii: Luchian, Petrascu si Ressu. Tentant? pe Business24.ro. mai mult


Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 19:33

Opere de arta ale Casei Regale, scoase la licitatie

Opere de arta ale Casei Regale, scoase la licitatie

Opere de arta apartinand Casei Regale sunt scoase la licitatie saptamana viitoare de Goldart. Printre operele pentru care poti licita se numara si efigiile princiare in ceramica, plachetele aniversare, brevete, carti si fotografii cu membrii familiei, de la Regele Carol I pana la Regele Mihai.

Tablourile "Micuta japoneza", "Vedere din Branesti" si "Casa la Balcic" sunt cateva dintre cele mai valoroase opere scoase la licitatie la Hotelul Marshall Garden, pe 27 septembrie, dar pe care le poti admira, intre timp, la galeria Goldart.

"Micuta japoneza", 2.900 de euro

Cea mai scumpa lucrare a licitatiei este "Micuta japoneza", de Samuel Mutzner, estimata la 29.000 de euro. Tabloul a fost realizat in perioada in care artistul s-a aflat in Japonia si surprinde ceremonia servirii ceaiului.

Citeste mai mult despre Licitatia dedicata regalitatii te asteapta saptamana viitoare, in Bucuresti pe Business24.ro. mai mult


Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 17:26

Care sunt cele mai scumpe tablouri vandute la licitatie in Romania in 2009?

Care sunt cele mai scumpe tablouri vandute la licitatie in Romania in 2009?

Peisaj de iarna, Compozitie, Costinesti si un autoportret facut de Corneliu Baba sunt cele mai scumpe tablouri care s-au vandut anul acesta in Romania.

Cel mai scump a fost "Peisaj de iarna", de Stefan Luchian. Lucrarea, realizata in ulei pe panza, a fost licitata de casa GoldArt, pretul de pornire fiind de 186.000 de lei si s-a vandut cu 200.000 de lei Capital.

Lucrarile "Compozitie" si "Costinesti" ale lui Ion Tuculescu s-au vandut cu 179.000 lei fiecare prin intermediul casei Artmark.

Un autoportret facut de Corneliu Baba s-a vandut in cadrul celui mai recent eveniment organizat de casa Alis, ce a avut loc la sfarsitul lunii martie, cu suma de 160.000 lei.

La licitatia organizata de casa GoldArt au mai fost adjudecata pentru suma de 145.000 de lei lucrarea "Nud", pictata de Iosif Iser, in timp ce pentru lucrarea "Interior", semnata de Gheorghe Petrascu s-au platit 142.500 de lei.

"Natura statica cu farfurie olandeza" de Eustatiu Stoenescu s-a vanduta pentru 130.000 de lei, iar "Madona cu pruncul" de Carlo Dolci si "Natura moarta cu carti si pere" de Gheorghe Petrascu, au fost adjudecate cu cate 114.000 de lei fiecare in cadrul evenimentului organizat de casa de licitatii Artmark.

Nu in ultimul rand, la casa Alis au mai fost adjudecate si opere precum "Flori", de Nicolae Darascu, sau "Casa atelier din Targoviste", de Gheorghe Petrascu. Pentru ambele pasionati de arta au platit cate 70.000 de euro. mai mult


Duminica, 11 Aprilie 2010, ora 11:11

"Car cu boi" scos la licitatie duminica

"Car cu boi" scos la licitatie duminica

Casa Goldart scoate duminica la licitatie o serie de opere de arta printre care si un tablou din seria "Car cu boi" semnat de Nicolae Grigorescu.

Panza "Car cu boi pe drum de tara" (foto), autentificata de Jean Steriadi, este scoasa la licitatie la pretul estimativ de 150.000-160.000 de lei, dupa cum se arata pe site-ul Casei Goldart.

In catalogul licitatiei de duminica se mai afla o serie de tablouri ale pictorilor Sabin Balasa, Samuel Mutzner sau Nicolae Vermont.

La capitolul carti, colectionarii vor mai putea achiziona la licitatia organizata duminica de Casa Goldart diverse lucrari de valoare, printre care volumul "Astronomicum Caesareum", de Petrus Apianus, estimat la 1.100-1.200 de lei.

Lucrarile vor fi expuse vineri si sambata la Galeria Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare.

C.B. mai mult


Marti, 05 Mai 2009, ora 16:39

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)