licitatie tablouri

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Tablouri de Tonitza si Grigorescu, la licitatie in Bucuresti

Tablouri de Tonitza si Grigorescu, la licitatie in Bucuresti

Licitatia de Impresionism si Postmodernism, care va avea loc la sfarisitul lui septembrie in Bucuresti, este o ocazie ideala sa "gusti" din arta romaneasca asa cum se cuvine.

Pe lista lucrarilor propuse se numara si tablouri semnate de Tonitza sau Grigorescu, al caror pret de pornire este cuprins intre 50.000-150.000 de euro, dar si cateva zeci de opere cu un pret de pornire situat sub 1.000 de euro, sustin oficialii casei de licitatii.

Licitatia de Impresionism si Postmodernism va avea loc marti, 25 septembrie, la Ateneul Roman, unde colectionarii si iubitorii de arta vor putea sa cumpere una dintre cele 157 de lucrari scoase la licitatie, adauga oficialii.

Citeste mai multe despre Prinde gustul artei la urmatoarea licitatie din Bucuresti pe Business24 mai mult


Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 23:16

Pregatit de licitatie? Operele lui Petrascu, Pallady si Bancila te asteapta

Pregatit de licitatie? Operele lui Petrascu, Pallady si Bancila te asteapta

Operele semnate de Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady si Octav Bancila sunt scoase la licitatie saptamana viitoare, asa ca, daca esti un impatimit al artei romanesti, acum ai ocazia sa "pui mana" pe o piesa cu adevarat valoroasa.

Pe lista marilor nume ale caror opere vor putea fi achizitionate la licitatia Goldart de joi, 7 iunie, se mai gasesc si Nicolae Vermont, Gheorghe Vanatoru, Alexandru Tipoia, Paul Scortescu, dar si Cornel Medrea. Cel din urma va fi prezent la licitatie printr-o sculptura rara, a carei valoare poneste de la suma de 5.000 de euro.

Pentru a-ti face o idee, poti face o vizita la expozitia dedicata licitatiei la sediul Goldart, sambata si luni, intre 11.00 si 15.00, si apoi, pana pe 7 iunie, de la ora 9.00 pana la 19.00, la sediul casei de licitatie.

Citeste mai multe despre Pregatit de licitatie? Operele lui Petrascu, Pallady si Bancila te asteapta pe Business24.ro. mai mult


Sambata, 02 Iunie 2012, ora 13:33

Licitatiile saptamanii: Fotografii vechi si manuscrise din perioada interbelica

Licitatiile saptamanii: Fotografii vechi si manuscrise din perioada interbelica

Licitatiile de saptamana viitoare iti aduc la indemana fotografii ale tramvaiului electric pe bulevardul Carol, din 1898, operele lui Gheorghe Petrascu, dar si manuscrise din perioada interbelica.

Licitatia intitulata "Simfonie cromatica" este organizata de Casa de Licitatii Goldart pe 24 mai, la ora 19.00, la sediul sau din Bucuresti.

Pretul de pornire pentru lucrarile care vor intra in licitatia 88 se ridica, in total, la peste 180.000 de euro, potrivit directorului Goldart, Luminita Ghildus.

Vedeta licitatiei este lucrarea "Cortile D'Abazzia" de Gheorghe Petrascu, din colectia compozitorului Gheorghe Dumitrescu, al carei pret de pornire este de 50.000 de euro.

"Cortile D' Abazzia" de Gheorghe Petrascu este un ulei pe panza, de mari dimensiuni. Lucrarea provine din colectia compozitorului Gheorghe Dumitrescu, iar o varianta a acesteia este reprodusa in catalogul "Gheorghe Petrascu", tiparit de editura Meridiane, in 1970.

Lucrarea este o capodopera a pictorului roman, iar piese de asemenea dimensiuni apar rar pe piata.

Daca esti pasionat de fotografie, vei putea achizitiona patru portrete executate in atelierul "Carol Szatmari", fotograf al Curtii Principelui Carol I, pretul de pornire fiind de 320 de euro. De asemenea, vei avea acces la o fotografie cu tramvaiul electric pe bulevardul Carol, din 1898, care va intra in licitatie pentru 160 de euro.

Citeste mai multe despre Licitatiile saptamanii: Fotografii vechi si manuscrise din perioada... mai mult


Sambata, 19 Mai 2012, ora 16:37

Cele mai scumpe tablouri din Romania

Cele mai scumpe tablouri din Romania

Tabloul "In iatac" de Nicolae Tonitza a fost vandut cu suma de 290.000 de euro, fiind cea mai scumpa pictura vanduta in Romania in 2011.

Tabloul a fost vandut la licitatia de iarna a casei Artmark, unde au fost vandute opere in valoare totala de 1,6 milioane de euro, un record in materie de vanzari de arta in Romania.

Rata de adjudecare a fost de 99%, cu 141 de opere vandute, din 142 oferite.

Vanzarea aduce totodata si un record de autor pentru opera lui Nicolae Tonitza. In urma cu trei ani s-a stabilit un alt record de piata pentru pictura "Fetita cu funda roz", cu valoarea de 120.000 de euro, se arata intr-un comunicat al casei de licitatii Artmark, remis Ziare.com.

Timp de mai bine de patru ore, 800 de colectionari de arta si investitori au licitat sustinut pentru operele de arta expuse la Ateneu.

In cadrul licitatiei s-au mai vandut si pictura "Tarancuta cu turma de oi, pe Valea Muscelului" de Nicolae Grigorescu, cu 90.000 de euro si "Care cu boi la Oratii" (165.000 de euro).

L.S. mai mult


Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 22:22

Licitatie de arta cu tablouri romanesti - s-a vandut de peste un milion de euro

Licitatie de arta cu tablouri romanesti - s-a vandut de peste un milion de euro

Lucrarea "Natura moarta cu gutui si narghilea" de Theodor Pallady a fost adjudecata la pretul cel mai ridicat la licitatia de toamna a Artmark, organizata joi seara in Capitala, fiind cumparata pentru suma de 65.000 de euro.

Tabloul lui Pallady a fost urmat in ordinea preturilor de achizitie de picturile "Portretul unui evreu galitian" de Nicolae Grigorescu, la 52.500 de euro, "Vedere in portul Chioggia" de Gheorghe Petrascu, "Peisaj din Costinesti" si "Ochii demiurgului" de Ion Tuculescu, fiecare la 48.000 de euro, "Natura statica cu pere verzi" tot de Petrascu si "Scherzzo" de Nicolae Tonitza, fiecare la 44.000 de euro.

La preturi mari au fost cumparate si alte lucrari semnate de Grigorescu, puse in vanzare la aceasta sesiune Artmark. Astfel, "Targ la Rucar" a fost adjudecata la 28.000 de euro, iar "Grota pescarilor la Granville", la 23.000 de euro. Cele doua picturi provin din colectia dr. Alexandru Obregia, medic psihiatru si profesor universitar, de al carui nume se leaga fondarea primului spital de neuropsihiatrie.

In plus, "Bordei in padurea de pe Paiu" tot de Grigorescu s-a vandut la 38.000 de euro, iar "Natura statica cu mere rosii', care a apartinut sotiei pictorului, Maria Danciu, la 23.000 de euro.

Printre lucrarile adjudecate la preturi ridicate s-au mai numarat "Dupa bal" de Theodor Aman, la 30.000 de euro, "Odalisca" de Theodor Pallady, la 26.000 de euro, "Dimineata la Balcic" de Nicolae Tonitza si "Compozitie cu taranci la rascruci" de Ion... mai mult


Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 07:17

3 comentarii
Tablouri de Nicolae Grigorescu, scoase la licitatie

Tablouri de Nicolae Grigorescu, scoase la licitatie

Trei tablouri semnate de Nicolae Grigorescu, "Intoarcerea de la targ", "Ciobanas pe Valea Doftanei" si "Tarancuta cu fuior coborand spre casa", vor fi scoase la licitatie, pe 28 septembrie.

Pretul, in cazul primelor doua tablouri, va porni de la 120.000 de euro si ar putea ajunge pana la 220.000, respectiv 200.000 de euro, relateaza Adevarul.

Cea de-a treia pictura este estimata la 60.000 - 120.000 de euro si provine din colectia doctorului Petru Groza.

In cadrul licitatiei, organizata de Artmark, vor fi puse in vanzare si alte tablouri, printre care se numara "La malul Marii", de Ion Tuculescu, "Faleza Venetiei, dinspre Piata San Marco", de Nicolae Darascu, si "Targ la Valeni", de Gheorghe Patrascu, cu preturi intre 25.000 si 50.000 de euro. mai mult


Joi, 25 August 2011, ora 20:19

2 comentarii
"Primul meu tablou", licitatie de sute de mii de euro

"Primul meu tablou", licitatie de sute de mii de euro

Licitatia "Primul meu tablou", care a inaugurat un nou cadru de cinci stele pentru licitatiile tematice Artmark s-a desfasurat pe tema copilariei, aleasa in consonanta cu Ziua Internationala a Copilului.

Autorii celebri precum si preturile accesibile au atras numerosi colectionari si investitori dar si multi copii. La finalul competitiei, totalul a fost de 221.785 euro, peste valoarea totala maxima estimata.

Principala vanzare de la eveniment a fost cea a picturii "Fiul padurarului" de Nicolae Tonitza, un portret de copil din cea mai importanta perioada a creatiei maestrului, se arata in comunicatul ArtMark.

Patru participanti din sala au concurat pentru cumpararea operei pana la pragul de 115.000 euro, deasupra estimarii maxime, cand sunetul ciocanului a validat adjudecarea lotului. Inca o pictura mult dorita, "Floarea din par", de Kimon Loghi, un portret de fetita estimat intre 6.000 si 8.000 euro, a fost licitat de nu mai putin de sapte participanti, atat din sala, cat si prin telefon, pana la valoarea de 13.500 euro.

Alte vanzari importante ale serii au fost inregistrate de picturile "Cumintica (Madalina)" si "Mihaita" de Corneliu Baba, adjudecate pentru 8.000 euro, respectiv 10.000 euro de catre acelasi cumparator. si "Micul violonist" de Rudolf Schweitzer-Cumpana a obtinut un pret semnificativ, de 11.500 euro, marcand debutul licitatiei. mai mult


Sambata, 04 Iunie 2011, ora 17:38

Tablouri de Monet si Picasso, scoase la licitatie la Christie\'s

Tablouri de Monet si Picasso, scoase la licitatie la Christie's

Casa de licitatii londoneza "Christie's" va organiza la sfarsitul lunii iunie un eveniment in cadrul caruia vor fi scoase la vanzare 46 de opere de arta, printre care si tablouri de Picasso si Monet.

"Seara Vanzarii de Arta Impresionista si Modernista" va avea loc pe 23 iunie la Christie's iar printre tablourile care vor fi vandute se afla si "Au Parc Monceau", realizat de Claude Monet, cu un pret estimativ de 4-5 milioane de euro, informeaza ArtKnowledgeNews.

Vor mai fi scoase la licitatie tablourile lui Picasso "Homme a l'epee" (pret estimativ de 6 - 8,2 milioane de euro) si "Nu assis et joueur de flute" (pret estimat intre 3,5 milioane de euro si 4,7 milioane de euro).

In cadrul evenimentului vor mai fi scoase la licitatie si tablouri de Joan Miro, Marcel Duchamp, Franz Marc, Camille Pissarro, Henri Matisse si alti pictori celebri.

(L.S.) mai mult


Vineri, 19 Iunie 2009, ora 13:30

1 comentariu
Tabloul "Romania Moderna", de Tattarescu, nu si-a gasit cumparator la licitatie

Tabloul "Romania Moderna", de Tattarescu, nu si-a gasit cumparator la licitatie

Tabloul "11 Februarie 1866 - Romania Moderna", pictat de Gheorghe Tattarescu si estimat la 115.000 de lei, nu s-a vandut la licitatia organizata, sambata, in Bucuresti, de casa Alis, potrivit reprezentantilor casei de licitatii.

La aceeasi licitatie nu si-a gasit cumparator o alta lucrare valoroasa, "Vas cu flori", de Nicolae Darascu, estimata la 65.000 de lei.

"Nu exista interes, deocamdata, pe piata de arta pentru aceste tablouri, din cauza crizei. Nu cred insa ca pretul cerut a fost unul foarte mare", a explicat, pentru NewsIn, Ion Rizea, administrator la casa Alis.

Tablourile de Tattarescu si Darascu nu vor mai fi scoase la licitatie si urmeaza sa fie inapoiate proprietarilor, ale caror nume nu au fost dezvaluite de reprezentantii casei Alis.

La licitatia de sambata s-au vandut foarte bine, in schimb, bijuteriile de la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX, pentru care cumparatorii au platit chiar si 8.000 de lei.

Pe 1 martie, la licitatia organizata de o alta casa bucuresteana, Goldart, alte doua tablouri valoroase nu si-au schimbat proprietarul. Este vorba despre "Nud", pictat de Nicolae Tonitza, si "Ciobanas", al lui Nicolae Grigorescu, estimate la 366.000 de lei si, respectiv, 143.000 de lei. "Cu siguranta, insa, vor veni oferte in viitor. Nu cred ca aceste tablouri nu s-au vandut din cauza crizei financiare. In Romania, piata nu e inca pregatita pentru arta, iar cei care cunosc valoarea lucrarilor au deja in colectie tablouri ale acestor... mai mult


Sambata, 14 Martie 2009, ora 16:30

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba