licitatii hoteluri litoral

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
RA-APPS incearca sa vanda ce n-a reusit in 2012 - vezi preturile

RA-APPS incearca sa vanda ce n-a reusit in 2012 - vezi preturile

RA-APPS a decis sa scoata din nou la vanzare, prin licitatie cu strigare, sase apartamente din zona centrala a Capitalei, un nou teren aferent complexului Magurele si trei vile din statiuni montane si pe litoral, dupa ce majoritatea licitatiilor organizate anul trecut au esuat din lipsa de ofertanti.

Pentru apartamentele din Bucuresti, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a organizat, de altfel, licitatii si anul trecut, dar fara succes. Chiar si in aceste conditii, regia pastreaza acelasi pret de pornire pentru apartamentele ofertate.

Astfel, in prima saptamana din luna februarie, regia va oferi din nou la vanzare un apartament cu 4 camere, de 107 metri patrati, de pe Bulevardul Nicolae Balcescu 9 (la acelasi pret de pornire ca si anul trecut, de 146.000 euro), un apartament cu 4 camere, de 138 metri patrati, de pe Bulevardul Nicolae Balcescu 35 (tot la pretul de pornire de 180.000 euro) si un apartament cu 3 camere, de 87 metri patrati, de pe Bulevardul Regina Elisabeta 25 (tot la acelasi pret de pornire de 98.200 euro).

La acestea se adauga un apartament cu 3 camere, de 83 metri patrati, de pe strada Luterana 5 (cu acelasi pret de pornire de 73.000 euro), un apartament cu 5 camere, de 196 metri patrati, de pe Calea Calarasilor 79 (tot la pretul de pornire de 286.000 euro) si un apartament de 82 metri patrati de pe strada Av. Teodor Iliescu (cu 124.300 euro).

RA-APPS va incerca de aceasta data sa vanda si vila Marul din statiunea Neptun (cu... mai mult


Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 18:57

Imobilele RA-APPS, scoase la licitatie - Vezi care este pretul de pornire

Imobilele RA-APPS, scoase la licitatie - Vezi care este pretul de pornire

Primele imobile scoase la vanzare de catre Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) vor fi licitate pornind de la preturi cuprinse intre 48.000 euro si 2,4 milioane euro, fara TVA, cele mai scumpe active ofertate fiind vilele cu caracter turistic si hotelurile de pe litoral si din Suceava.

Pentru Bucuresti, preturile primelor locuinte scoase la vanzare pornesc de la 52.000 euro pentru o mansarda, urca pana la 90.000 euro pentru un apartament si depasesc 280.000 euro pentru un apartament care dispune si de o suprafata importanta de teren.

Pentru toate aceste prime imobile care vor fi licitate, RA-APPS vrea sa obtina minimum 15,8 milioane euro, raportat la pretul de pornire al licitatiilor.

Pe lista primelor imobile RA-APPS pentru care au fost stabilite preturile de licitatie se afla vila Predeal din aceeasi statiune montana cu teren de 240 metri patrati (pret de pornire la licitatie de 240.300 euro), vila Agigea din Eforie Nord cu teren de 6.972 metri patrati (1,31 milioane euro), complexul-restaurant Dunarea din Neptun-Olimp cu teren de 6.808 metri patrati (1,33 milioane euro), hotelul Dacia din Neptun-Olimp cu teren de 7.990 metri patrati (2,43 milioane euro), vilele Egreta si Cerna din Mamia (302.100 euro, respectiv 301.200 euro), hotelul Gloria din Suceava cu teren de 5.021 metri patrati (2,17 milioane euro), casa de oaspeti Bradet din Suceava cu teren de 15.105 metri patrati (1,34 milioane euro).

Acestora li se adauga terenul de tenis al hotelui... mai mult


Marti, 21 Februarie 2012, ora 17:35

2 comentarii
Udrea vrea ca hotelurile RAAPPS sa fie scoase la vanzare

Udrea vrea ca hotelurile RAAPPS sa fie scoase la vanzare

Patrimoniul RAPPS ar putea fi scos la vanzare, prin licitatie publica, deoarece sunt foarte multe structuri turistice de cazare si de agrement care sunt abandonate, a anuntat, marti, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

"Ii invit pe toti cei care vor sa investeasca in turism sa se intereseze si sa li se puna la dispozitie lista cu aceste obiective, care vor fi scoase la vanzare prin licitatie publica. Astazi, un patrimoniu important si valoros turistic aflat in proprietatea statului este abandonat. Cunoastem cazurile celebre de hoteluri carora le-am mai dat o stea, asa .... ca sunt ale statului, sa nu le inchidem de tot, care sunt in paragina, sunt prost administrate si sunt surse de venituri pentru directorii temporari numiti in functie acolo. Nu fac decat rau turismului romanesc. Aceste structuri vor fi toate scoase la vanzare. Va trebui sa mediatizam foarte bine posibilitatea de a cumpara, pentru ca ne-am dori chiar sa existe interes pentru obiectivul respectiv", a spus Elena Udrea, in sedinta Consiliul Consultativ al Turismului.

Ea a oferit ca exemple Hotelul Bradul din Covasna sau Hotelul Triumf din Bucuresti, insa a subliniat ca, in administrarea RAPPS sunt cateva zeci de baze de turism.

"Astea sunt cele mai cunoscute doua obiective care imi vin in minte, dar lista este nesfarsita de hoteluri, vile turistice, obiective de agrement toate aflate in administrarea unuia sau altuia, care profita de pe urma lor", a precizat ministrul... mai mult


Marti, 13 Septembrie 2011, ora 14:14

14 comentarii
Udrea isi sfatuieste amicii, dar si pe Voiculescu, sa investeasca in turism

Udrea isi sfatuieste amicii, dar si pe Voiculescu, sa investeasca in turism

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, deplange "lipsa de apetit pentru investitiile in turism", drept urmare "sustine vanzarea, in modul cel mai transparent posibil si corect economic, a activelor pe care statul le mai detine, iar potentialii cumparatori sa aiba obligativitatea sa investeasca in modernizarea obiectivului si sa faca turism".

"Turismul are nevoie de investitii. Statul nu poate suplini aici sectorul privat. Il poate stimula, il poate sprijini. Dar problema este lipsa de apetit pentru investitiile in turism. Primul motiv este criza economica si modul drastic in care aceasta a afectat totate investitiile. Apoi dificultatile intampinate de potentialii investitori in raport cu autoritatile locale.

Si, nu in ultimul rand, politica gresita de privatizare a autoritatilor centrale. Guvernul PSD din 2000-2004 a privatizat fara sa tina cont de nevoile turismului. Zeci de hoteluri au fost luate pe nimic si folosite drept ipoteca pentru credite de zeci de milioane. Acum sunt intr-o stare avansata de degradare si nu pot primi turisti, fiind inchise de controalele MDRT", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Ministrul Turismului vrea privatizarea hotelurilor, deoarece in prezent acestea sunt manageriate dezastruos de directorii, pusi politic, care sunt interesati sa-si creeze avantaje proprii sau nu se pricep sa conduca o afacere in turism.

"Sustin categoric vanzarea, in modul cel mai transparent posibil si corect economic, a activelor pe... mai mult


Duminica, 03 Iulie 2011, ora 16:26

78 comentarii
Udrea ia inapoi hotelurile afaceristilor care n-au facut investitii

Udrea ia inapoi hotelurile afaceristilor care n-au facut investitii

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a anuntat intr-o conferinta de presa ca va incepe confiscarea hotelurilor afaceristilor care le-au luat de la stat si nu au facut investitii in ele, asa cum prevedeau contractele.

"Legea a intrat in vigoarea, asa ca acum putem sa-i expropriem pe toti cei care nu vor sa investeasca in proprietatile pe care le-au obtinut, prin privatizare sau altfel, si sa le introduca in circuitul turistic si le tin in paragina de ani de zile, o sa-i expropriem de utilitate publica", a declarat Elena Udrea, conform Gandul.

Confiscarile nu sunt singurele neplaceri pe care le vor avea de suportat oamenii de afaceri care nu si-au tinut cuvantul, ci ei ar putea fi pusi sa plateasca si despagubiri.

Elena Udrea a spus ca primele actiuni de confiscare vor avea loc pe litoral, unde au inceput deja confiscarile, urmate de cele din judetul Covasna.
Ea a anuntat si ca a luat masuri pentru ca hotelurile sa nu mai poata fi incredintate "cu dedicatie".

"Am conceput la minister un caiet de sarcini-tip, cu prevederi unice, care va limita posibilitatea autoritatii contractante de a face licitatii cu dedicatie, pentru anumite firme", a spus Udrea. mai mult


Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 21:27

9 comentarii
Hotelul de cinci stele din Mamaia nu a reusit sa gaseasca cumparatori

Hotelul de cinci stele din Mamaia nu a reusit sa gaseasca cumparatori

Hotelul de cinci stele Mamaia, din statiunea cu acelasi nume, nu a reusit sa-si gaseasca nici un cumparator la licitatia organizata de Ministerului Turismului si Dezvoltarii Regionale.

Pretul de incepere pentru hotel, care are 24 de camere, a fost de 3,7 milioane de euro, relateaza Ziarul Financiar.

Potrivit oficialilor Ministerului Turismului, licitatia nu a avut niciun castigator, deoarece nu a fost depusa nici o oferta.

De asemenea, ministerul a scos la vanzare si vila Mamaia si un teren de 2.415 metri patrati, pentru pretul de 1,1 milioane de euro, care, de asemenea, nu au primit nici o oferta.

Pentru mai multe active apartinand de firma Litoral (sediul administrativ al Hotelului Bucuresti B si o magazie) si societatii Neptun-Olimp (terenuri intravilane in statiunea Neptun), ministerul ar fi putut incasa minim 2,6 milioane de euro.

Singurele oferte, totusi, au fost depuse pentru sediul administrativ al Hotelului Bucuresti B, insa au fost respinse, ca fiind neconforme. mai mult


Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 10:23

3 comentarii
Udrea vrea sa privatizeze hotelurile falimentare

Udrea vrea sa privatizeze hotelurile falimentare

Guvernul afirma ca va castiga 10 milioane de lei (2,3 milioane de euro), din privatizarea companiilor aflate in portofoliul Ministerului Turismului.

Ministerul detine titluri, in numele statului, la 23 de societati comerciale, iar sapte dintre acestea sunt listate pe Bursa, informeaza Evenimentul Zilei.

Este vorba despre Predeal (unde statul detine 90% din actiuni), Litoral Constanta (82,27%), Mamaia (96,57%), Neptun-Olimp (52,22%), Athenee Palace (33,98%) si Robinson (21,59%).

Aceasta decizie a fost motivata de efectele crizei financiare si economice, care a dus la scaderea pretului actiunilor companiilor pe bursa.

Daca anul trecut se dorea vanzarea titlurilor prin intermediul bursei, in acest an Guvernul a hotarat ca pachetele de actiuni sa fie vandute prin licitatie cu strigare sau prin negociere.

Din cele 10 milioane de lei, pana la 250.000 de lei vor fi alocati pentru onorariile agentilor de privatizare si ale firmelor de avocatura care vor pregati procesul.

Totodata, 125.000 de lei vor fi platiti pentru rapoartele de evaluare in procesul de privatizare, iar o suma similara va fi folosita pentru reclama si publicitate. mai mult


Vineri, 27 Martie 2009, ora 08:09

3 comentarii
Bulgarii scot la vanzare hotelurile de pe litoral

Bulgarii scot la vanzare hotelurile de pe litoral

Turismul bulgaresc se afla intr-o situatie de criza, chiar daca milioane de turisti au ales plajele din Bulgaria, pentru a-si petrece concediile, vara trecuta.

Dupa ce au vandut proprietatile de la Nisipurile de Aur, hotelierii bulgari scot la licitatie peste 100 de unitati din Sunny Beach, cea mai importanta statiune de pe litoralul din Bulgaria, informeaza Antena 3.

Analistii economici considera ca afaceristii doresc sa scape cat mai repede de lanturile hoteliere, care necesita investitii mult prea mari.

Turistii romani au fost atrasi si ei de mirajul litoralului bulgaresc, care prezenta oferte mai bune decat in Romania, din punct de vedere al calitatii si al pretului. Totusi, anul trecut hotelierii bulgari au inregistrat primele pierderi, din cauza numarului mic de turisti.

"Acum incearca sa scape cat mai repede de bazele uriase, a caror intretinere este costisitoare. In doar catvea luni au scos la vanzare peste 100 de hoteluri, iar cel mai scump este de 25 de milioane de euro. mai mult


Sambata, 14 Februarie 2009, ora 18:36

4 comentarii
Afaceri pe litoral: Hotelurile de o stea, scoase la vanzare

Afaceri pe litoral: Hotelurile de o stea, scoase la vanzare

Societatea Turism, Hoteluri si Restaurante Marea Neagra scoate la vanzare mai multe unitati cu confort redus din statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Venus si Saturn, anunta Pro Tv.

Hotelurile au fost cumparate la scurt timp dupa Revolutie si abandonate cam in acelasi stadiu in care se aflau. Cum preturile au evoluat sensibil, nu-i greu de anticipat ca licitatia va fi extrem de profitabila pentru companie.

In urmatorii patru ani, societatea planuieste sa investeasca 70 de milioane de euro in cele 160 de unitati de cazare ramase in portofoliu. Intentia este ca standardele sa creasca, iar turistii straini sa uite Grecia si Bulgaria.

Pana acum, 11 oameni de afaceri si-au anuntat intentia de a cumpara unul dintre hotelurile societatii. Licitatia va avea loc pe 1 aprilie. mai mult


Sambata, 15 Martie 2008, ora 20:15

Alte articole despre: hoteluri, o stea, vanzare

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Dronele pot salva vieti, la propriu - Cum sunt folosite de salvamari (Video)
  2. Afacerea "chipul lui Iisus": Cati bani fac localnicii de pe urma pelerinilor (Foto)
  3. Romanii fac haz de necaz: "Vand mir testat de Sova - aducator de imunitate"
  4. Tara care te obliga sa iti dai amprentele daca mai vrei sa vorbesti la telefon
  5. O romanca socheaza presa britanica - ofera 500 de euro celui care o lasa gravida
  6. Culmea ironiei - incendiu urias la o fabrica de ... extinctoare
  7. Un nou animal face senzatie pe Internet. E o pisica sau o oaie? (Galerie foto)
  8. Parfum produs de un lant de restaurante fast-food. Ai folosi asa ceva?
  9. Secretul cuplurilor care fac mult sex e la indemana oricui
  10. Putin si Depardieu fac sex in Charlie Hebdo