limita viteza localitati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Viteza scade pana in 2020, rovinieta trebuie sa creasca - ce se schimba pe drumurile Romaniei

Viteza scade pana in 2020, rovinieta trebuie sa creasca - ce se schimba pe drumurile Romaniei

Viteza medie cu care vor circula soferii pe drumurile nationale sau locale va scadea pana in 2020, potrivit unui document al Master Planului de Transport.

Acesta indica o crestere a vitezei in cazul utilizarii autostrazilor si recomanda scumpirea rovinietei sau imbunatatirea colectarii.

Pe autostrada, viteza medie ar urma sa creasca de la 123,2 km/ora la 126,5 km/ora, dar pe drumurile nationale si locale sunt previzionate scaderi, de la 65,8 km/ora la 65,2 km/ora, respectiv de la 32,5 km/ora la 32 km/ora. In cazul drumurilor judetene se estimeaza o stagnare a vitezei medii la 45,6 km/ora.

Pe segmentul transporturilor rutiere de marfuri, tabelul din documentul aferent Master Planului indica scaderi pe toate categoriile de drumuri, cu exceptia autostrazilor, unde viteza medie ar urma sa creasca de la 88,9 km/ora la 92,7 km/ora.

Perioada de referinta luata in calcul este 2011-2020.

"Performanta operationala, in termeni de viteza medie si fiabilitatea timpilor de parcurs, este slaba si va continua sa se deterioreze pe viitor, pe masura ce creste cererea, in special pentru reteaua de drumuri nationale, care detine ponderea cea mai mare a calatoriilor efectuate", se arata in document, intitulat "Raport asupra definirii problemelor".

Peste 16.500 km de drumuri nationale, doar jumatate in stare buna

Drumurile nationale insumeaza peste 16.500 km, aproximativ 20% din total, insa doar jumatate dintre acestea sunt clasificate ca fiind in stare buna, iar potrivit... mai mult


Joi, 17 Aprilie 2014, ora 17:56

S-a propus cresterea limitei de viteza in localitati si pe drumurile expres - ce spune Politia Rutiera

S-a propus cresterea limitei de viteza in localitati si pe drumurile expres - ce spune Politia Rutiera

Mai multe comisii din Senat au aprobat, in luna februarie, o serie de amendamente care prevedeau cresterea limitei de viteza in localitati si pe anumite drumuri cu 10 kilometri pe ora, insa Politia Rutiera nu considera ca o astfel de masura ar fi necesara.

Amendamentele la proiectul de modificare a Codului Rutier ii apartin senatorului PSD Darius Valcov, presedintele Comisiei pentru Administratie Publica din Senat, care a propus ca limita de 50 de kilometri pe ora in localitati sa creasca la 60 de kilometri pe ora, iar limita de 100 sa ajunga la 110 kilometri pe ora in cazul drumurilor expres.

Prevederile, care se adreseaza soferilor cu permis pentru categoria B, au fost adoptate, pe 10 februarie, de Comisiile Juridica, pentru Aparare si pentru Administratie Publica.

Vesti bune pentru soferi: Ar putea creste limita de viteza in localitati

Contactati de Ziare.com, reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) au precizat ca limitele maxime admise in localitati si in afara acestora prevazute in actuala legislatie au fost stabilite tinand cont de reglementarile internationale.

Limitele existente, potrivite pentru tara noastra

Politistii rutieri sustin ca limitele de viteza existente sunt cele potrivite pentru tara noastra, deoarece ele au fost fixate "in functie de dotarile si caracteristicile tehnice ale drumurilor publice din Romania, astfel incat sa se asigure desfasurarea fluenta si in siguranta a circulatiei, precum si ocrotirea... mai mult


Marti, 25 Martie 2014, ora 21:17

11 comentarii
Vesti bune pentru soferi: Ar putea creste limita de viteza in localitati

Vesti bune pentru soferi: Ar putea creste limita de viteza in localitati

Limita maxima de viteza ar putea creste cu 10 kilometri pe ora in localitati, dar si pe drumurile expres, in cazul soferilor cu permise de conducere categoria B.

Comisiile juridica, pentru aparare si pentru administratie publica din Senat au adoptat, luni, mai multe amendamente la proiectul de modificare a Codului rutier propus de Guvern, care se refera la viteza maxima admisa in anumite cazuri, scrie Agerpres.

Amendamentele ii apartin senatorului PSD Darius Valcov si prevad ca limita de 50 de kilometri pe ora in localitati sa creasca la 60 de kilometri pe ora, iar limita de 100 sa ajunga la 110 kilometri pe ora in cazul drumurilor expres.

"Limita maxima de viteza in localitati sa creasca cu 10 km/ora, iar pe drumurile expres sa creasca fata de drumurile nationale la 110 de la 100 km/ora, pentru categoria B.

Drumurile expres sunt mult mai largi si mai permisive decat drumurile nationale si daca prin cele europene permitem 100 km/ora, nu vad de ce nu ne-am apropia de 130 km/ora, pentru ca pana la urma drumurile expres se apropie mai mult de autostrada, decat de drumurile europene", a precizat Valcov.

Limita de viteza, marita in mai multe localitati - vezi unde (Video)

Senatorul a explicat ca limita de 50 de kilometri pe ora in localitati este chiar intre viteze, fiind incomod pentru soferi sa conduca astfel. In plus, Valcov considera ca aceasta este mult prea mica.

"Cealalta (viteza pe drumurile publice - n.red.) este o problema pe care o am eu in... mai mult


Luni, 10 Februarie 2014, ora 15:18

16 comentarii
A fost ridicata limita de viteza pe A3 - cu cat poti circula si pe DN1

A fost ridicata limita de viteza pe A3 - cu cat poti circula si pe DN1

Politia Autostrazi a ridicat limita de viteza pe A3, iar acum se poate circula cu 130 km/h, in timp ce inainte se putea cu 100 lm/h.

Pana acum exista limita de 100 km/h intre Centura Capitalei si nodul rutier de la Moara Vlasie, arata Ziarul Financiar.

Cu toate acestea, trei din patru soferi prefera in continuare vechiul drum, pe DN1. Pe acest traseu, distanta de 41 de km dintre Otopeni si sensul giratoriu de la intrarea in Ploiesti poate fi parcursa in 32 de minute, in conditiile in care se respecta limitele de viteza de 100 km/h in afara localitatilor si 70 km/h in localitati.

Limita de viteza, marita in mai multe localitati - vezi unde (Video

Distanta dintre aceleasi puncte ajunge la 66 de km pe A3, iar timpul de parcurgere ajunge la 36 de minute. mai mult


Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 07:55

2 comentarii
Limita de viteza, marita in mai multe localitati - vezi unde (Video)

Limita de viteza, marita in mai multe localitati - vezi unde (Video)

Limita de viteza ar putea fi crescuta la 70 de kilometri pe ora in mai multe localitati pe drumurile europene E81, E58, E578, E581 si E70, in conditiile in care masura, instituita deja pe DN 1, a avut rezultate favorabile.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale si Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) vor demara discutii privind extinderea implementarii limitei de viteza de 70 kilometri pe ora in localitati, se arata intr-un comunicat de marti al MTI.

Potrivit reprezentantilor ministerului, vor fi analizate proiectele de semnalizare rutiera pentru drumurile europene aflate spre finalul lucrarilor de reabilitare.

Tronsoanele pe care se are in vedere ridicarea limitarii de viteza sunt E 81 (Halmeu - Livada - Satu Mare), E 58 (Livada - Baia Mare - Dej), E 578 (Saratel - Reghin), E 581 (Barlad - Albita) si E 70 (Craiova - Caracal - Alexandria).

"In anii care au trecut de la ridicarea limitei de viteza la 70 kilometri pe ora in localitatile de pe DN 1, intre Bucuresti si Predeal, soferii romani au dat dovada de maturitate si nu au abuzat, in marea lor majoritate, de aceasta prevedere. Daca in localitati precum Comarnic, Azuga sau Busteni se circula in conditii bune cu limita de 70 km/h, nu vad de ce nu am putea extinde aceasta prevedere si pe alte drumuri", sustine ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, citat in comunicat.

MTI are in vedere implementarea acestei... mai mult


Marti, 14 August 2012, ora 18:07

10 comentarii
Primarul Chereches are permisul suspendat, dupa ce a circulat cu 150 de km pe ora

Primarul Chereches are permisul suspendat, dupa ce a circulat cu 150 de km pe ora

Primarul Catalin Chereches se afla la un pas de a ramane fara permis de conducere, dupa ce a fost surprins de radar cu 150 de kilometri la ora, in masina sa, un Porsche Cayenne.

Primarul municipiului Baia Mare a atacat decizia suspendarii permisului si se va prezenta la tribunalul din Satu Mare, pe data de 13 ianuarie 2012, informeaza Adevarul.

Chereches a depasit limita de viteza in afara localitatii Apa, din judetul Satu Mare, cand a fost surprins de polisti, care i-au dat amenda si i-au suspendat permisul.

"Mie nu mi s-a prezentat nicio dovada sau vreo imagine in care as fi avut viteza precizata de dansii. Am atacat in instanta procesul verbal intocmit in aceea zi si sunt convins ca nu voi ramane fara permis. De acest caz se ocupa avocatul meu si n-as putea sa va dau mai multe detalii. Ce e sigur este ca eram in afara localitati si nu am depasit cu mult viteza legala", a spus Catalin Chereches. mai mult


Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 22:33

2 comentarii
A crescut limita de viteza in 88 de localitati. Vezi pe unde poti circula cu 70 km/h

A crescut limita de viteza in 88 de localitati. Vezi pe unde poti circula cu 70 km/h

In 88 de localitati din tara, limita legala de viteza creste de la 50 la 70 de kilometri pe ora, anunta Directia Rutiera din cadrul IGPR.

Masura se aplica pentru autovehiculele din categoriile A si B.

Astfel, potrivit Directiei Rutiere pe DN1, noua limita de 70 km/h se aplica in localitatile: Otopeni, Saftica, Ciolpani si Tancabesti (judetul Ilfov), Oiejdea (judetul Alba), Sabolciu, Grosi si Bors (Bihor), Copaceni si Tureni (Cluj), Puchenii Mari, Puchenii Mosneni, Potigrafu, Baicoi, Barcanesti, Romanesti, Breaza, Posada, Sinaia, Busteni, Comarnic si Azuga (Prahova), Cristian (Sibiu)

DN 2 - Oniscani si Harlesti (Bacau), Posta Calnau si Caldarusanca (Buzau)

DN 69 - Vinga (Arad)

DN 7 - Paulis, Cicir si Mandruloc (Arad)

DN 79 - Zimandcuz (Arad)

DN 17 - Ciceu Mihaiesti, Bata, Reteag, Uriu, Cristestii Ciceului, Coldau, Beclean, Sieu Sfantu, Podirei, Crainimat, Unirea, Livezile, Rusu Birgaului, Susenii Birgaului Mijlocenii Birgaului, Josenii Birgaului, Tiha Birgaului, Tureac, Muresenii Birgaului, Piatra Fininele (Banat)

DN 11- Brasov

DN 13 - Brasov

DN 73 - Brasov

DN 3 - Valu lui Traian si Murfatlar (Constanta)

DN 22 C- Poarta Alba, Castelu, Medgidia, Faclia, Stefan cel Mare (Constanta)

DN 7 - Tartasesti (Dambovita)

DN 6 - Craiova - Filiasi (Dolj)

DN 66 - Branesti, Cursaru, Ceplea, Izvoarele, Valeni, Sardanesti, Cocoleni, Vladuleni si Moi (Gorj)

DN 67 - Campu Mare (Gorj)

DN 67 D - Rachiti (Gorj)

DN 13 A - Vlahita si Lupeni... mai mult


Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 22:41

2 comentarii
Spaniolii vor sa limiteze viteza in localitati la 30 de kilometri pe ora

Spaniolii vor sa limiteze viteza in localitati la 30 de kilometri pe ora

Directia Generala de Trafic si Federatia Spaniola a Municipiilor si Provinciilor au convenit sa aprobe o initiativa legislativa care prevede ca viteza maxima cu care sa se circule in localitati sa fie de 30 de kilometri pe ora.

De exemplu, in timpul unui singur an s-au produs 49.000 de accidente rutiere care s-au soladat cu 634 de morti si 5.000 de raniti, iar reducerea vitezei inseamna o masura de prevenire, informeaza PR Noticias.

Ana Ferrer, directorul Centrului National pentru Siguranta Rutiera in Trafic, a declarat vineri ca initiativa urmeaza sa fie discutata in curand.

"Obiectivul nostru este sa reducem numarul accidentelor rutiere. Trebuie sa facem o analiza si sa vedem in ce zone ale oraselor se va impune masura de 30 de kilometri pe ora", a mai declarat Ferrer.

Specialistul Andres Monzon a declarat ca rata de supravietuire este mult mai mare daca viteza este mica. mai mult


Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 14:26

5 comentarii
Politia vrea sa scada limita de viteza pe DN1

Politia vrea sa scada limita de viteza pe DN1

Politia Rutiera vrea sa reduca limita de viteza pe DN 1 din cauza numarul mare de accidente soldate cu victime.

Mai ales pe drumul din Bucuresti spre statiunile de pe Valea Prahovei sunt din ce in ce mai multe evenimente rutiere neplacute, asa incat politistii vor sa limiteze viteza la 90 km/h de la 100, iar in localitati la 50 km pe ora de la 70 cat e in prezent, relateaza EVZ.

Politistii vor prezenta solicitarile lor Ministerului Transportului, care poate schimba limitarea de viteza pe anumite drumuri.

Limitele de viteza pe DN 1 au fost marite, acum trei ani, pentru a evita aglomeratia si a oferi soferilor posibilitatea de a ajunge mai repde la munte sau mai departe pana la Oradea si granita de vest.

Masura insa se pare ca a adus mai multe accidente, asa incat oamenii legii vor sa o schimbe. mai mult


Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 12:09

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae