linie metrou noua

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Aberatia zilei: Cartita Sfanta Parascheva sapa la metrou

Aberatia zilei: Cartita Sfanta Parascheva sapa la metrou

Dupa Varvara si Filofteia, a venit si randul Sfintei Parascheva sa sape la metrou. Nu e nicio eroare, asa au fost botezate cele trei utilaje imense, asa-numitele "cartite", care sapa tunelurile prin care vor trece viitoarele linii de metrou.

Sfintirea cladirilor, incaperilor, masinilor, bicicletelor, monumentelor, navelor a devenit in ultimii ani o practica uzuala.

Joi dimineata, un sobor de preoti (dotat cu ustensilele necesare si un cos de oua rosii) a sfintit si botezat noua "cartita" a Metrorex, inainte ca mastodontul sa inceapa lucrarile la tronsonul de metrou Parc Bazilescu - Straulesti din Magistrala 4 de metrou, care se vor intinde pe 1,3 kilometri.


La ceremonie au fost invitati si reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Ministerului Finantelor.


Constructorii trebuie sa termine pana in 2018 doua statii de metrou, un depou si o parcare, valoarea totala a proiectului fiind de 1,115 miliarde de lei, informeaza Digi24.

Intr-un comunicat de presa al Metrorex se precizeaza ca numele Sfintei Parascheva a fost ales pentru "protejarea metroului si a oamenilor care il vor utiliza", fara sa se precizeze impotriva cui sau a ce.

Anterior, cartitele Varvara si Filofteia au sapat tunelurile Magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei - Eroilor.

Dezvoltarea retelei Metrorex a cunoscut multe piedici, nu doar financiare, termenele de dare in folosinta fiind deseori amanate, astfel ca o buna parte dintre bucuresteni si-au pierdut deja speranta ca vor... mai mult


Joi, 16 Aprilie 2015, ora 12:53

5 comentarii
Cat costa paza de la metrou

Cat costa paza de la metrou

Metrorex a incheiat la finele anului trecut cu firma Nei Guard un acord-cadru in valoare de 55,9 milioane lei (12,4 milioane euro), inclusiv TVA, cu o durata de doi ani si jumatate, pentru servicii de paza, monitorizare si interventii la metrou.

Acordul a fost atribuit la 29 decembrie prin licitatie deschisa, unde s-au inscris doi ofertanti, potrivit unui anunt al administratorului metroului bucurestean.

Serviciile vor viza statiile, trenurile si depourile metroului.

"Asigurarea serviciilor de paza, monitorizare si interventie se va face dupa un program astfel stabilit incat sa acopere atat intervalul orar in care statiile si trenurile de metrou sunt disponibile (conform orarului/ graficului de circulatie) accesului publicului pentru efectuarea calatoriei, precum si pe timpul noptii, acolo unde analiza de risc la securitate fizica si planurile de paza impun acest lucru", potrivit caietului de sarcini aferent procedurii de achizitie.

Linie noua de metrou in Bucuresti si vesti despre magistrala din Drumul Taberei

Durata acordului este de 30 de luni, Metrorex estimand ca va incheia minim 3 si maxim 30 de contracte subsecvente.

Proiectul este finantat din subventie de la bugetul de stat si veniturile proprii ale companiei Metrorex. mai mult


Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 11:33

Linie noua de metrou in Bucuresti si vesti despre magistrala din Drumul Taberei

Linie noua de metrou in Bucuresti si vesti despre magistrala din Drumul Taberei

Oficialii Metrorex au anuntat cand vor fi finalizate segmente ale tronsonului care leaga Drumul Taberei de Pantelimon, precum si magistrala dintre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni.

In plus, compania are de gand sa prelungeasca magistrala 2 Pipera - IMGB si sa lege printr-o linie noua orasul Voluntari de comuna Bragadiru.

In ceea ce primeste metroul din Drumul Taberei, termenul de finalizare pentru segmentul Eroilor - Raul Doamnei este a doua jumatate a anului 2016. Va intra in lucru urmatoarea sectiune, Iancului - Pantelimon, care ar trebui sa fie gata in 2018, a declarat directorul de investitii al Metrorex, Catalin Homor, potrivit Ziarul Financiar.

Metroul din Drumul Taberei, o veste proasta si una buna

"Tronsonul Pantelimon - Drumul Taberei este impartit in trei sectiuni. Sectiunea 1, Eroilor - Raul Doamnei, este in executie si avem un termen realist de finalizare. Anul viitor 'cartitele' vor iesi la capat si vor fi apoi readuse la Academia Militara, de unde pleaca pe tronsonul spre Eroilor", a explicat el.

Segmentul Eroilor - Raul Doamnei are sase kilometri si zece statii, iar Metrorex estimeaza ca drumul va fi parcurs in 15 minute. Se asteapta ca, in prima faza, fluxul de calatori sa fie de 70.000 - 80.000 pe zi.

"Tronsonul Eroilor - Iancului, sectiunea 2 in proiect, va fi executat ultimul, pentru ca traverseaza zona centrala a orasului, inclusiv Centrul Vechi, si din acest motiv este o lucrare mai complicata", a spus Homor.

Linia care leaga... mai mult


Joi, 11 Decembrie 2014, ora 10:04

3 comentarii
Noua linie de metrou din Sofia va fi deschisa in mai 2012

Noua linie de metrou din Sofia va fi deschisa in mai 2012

Linia de metrou care va lega districtul Mladost 3 cu artera principala a capitalei Bulgariei, Sofia - Tsarigradsko Shosse Boulevard, va fi deschisa pentru calatori pana in luna mai 2012.

Vestea a fost anuntata, joi, de primarul Yordanka Fandakova, care a spus si ca linia va fi de 2,6 km lungime si ca se astreapta ca aceasta sa descongestioneze foarte mult traficul din oras, scrie Novinite.

Lucrarile la constructia statiilor de metrou sunt acum pe deplin terminate, inclusiv toate tunelurile din segment. Lucrarile implica, in prezent, montarea de echipamente electrice, ascensoare si scari rulante.

Intre timp, lucrarile de reparatii pe linia Tsarigradsko Shosse se vor incheia in urmatoarele doua saptamani, iar trafic din zona va fi complet reluat. mai mult


Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 20:02

Metrorex da peste 36 de milioane de lei pentru servicii de consultanta

Metrorex da peste 36 de milioane de lei pentru servicii de consultanta

Metrorex va plati 36,2 milioane de lei pentru consultanta specializata pentru realizarea in parteneriat public-privat a noii linii de metrou Bragadiru - Voluntari.

Contractul va fi atribuit asocierii PwC, Metroul SA si Salans Moore, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, remis joi Ziare.com.

Metrorex a semnat pe 23 august contractul privind servicii de proiectare, asistenta si consultanta tehnica, economico-financiara si juridica pentru pregatirea si derularea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public - privat pentru Magistrala 7 Bragadiru - Voluntari cu firmele PricewaterhouseCoopers Management Consultants, Pricewaterhouse Coopers Audit, Metroul SA, Salans Moore si Asociatii SCA.

"Obiectivul principal al contractului este de a furniza consultanta specializata pentru stabilirea solutiei optime atat din punct de vedere tehnico-economic cat si cu asigurarea incadrarii in timpul si in bugetul previzionat", precizeaza documentul.

Contractul are o valoare de 36,2 milioane lei, durata derularii fiind de 36 luni.

Proiectul de executie a Magistralei 7 Bragadiru - Voluntari vizeaza realizarea unui nou coridor de transport public pe traseul Alexandriei - Rahova - Piata Unirii - Mosilor - Colentina - Voluntari. Linia de metrou va asigura legatura zonei centrale cu cartierele Alexandriei-Rahova si Obor-Colentina. Magistrala 7 va avea o lungime de 25 km, 30 statii, un depou si o parcare.

Durata pentru realizarea lucrarilor si... mai mult


Joi, 25 August 2011, ora 14:21

4 comentarii
Ierusalim: Asteptarea a luat sfarsit - s-a inaugurat metroul (Galerie foto)

Ierusalim: Asteptarea a luat sfarsit - s-a inaugurat metroul (Galerie foto)

Dupa o indelungata asteptare, cand locuitorii Ierusalimului aproape ca renuntasera la orice speranta de a mai calatori cu metroul, iata ca a fost inaugurata reteaua de trenuri rapide a orasului.

Entuziasmati, locuitorii Ierusalimului s-au inghesuit sa faca o plimbare cu noul mijloc de transport in comun, aglomerand peste masura statiile si vagoanele deopotriva, informeaza La Stampa.

Unii s-au prezentat inarmati cu aparate de fotografiat pentru a surprinde primele imagini cu "locomotiva inaugurala", altii si-au adus cu ei copiii pentru a lua parte la aceasta experienta inedita si a admira panorama orasului dintr-o noua perspectiva.Dupa multi ani de tergiversare a lucrarilor si perioade de intrerupere efectiva a acestora odata demarate, prima linie de metrou din Ierusalim a fost pusa la dispozitia calatorilor, orasul devenind astfel cel de-al doilea din Israel, dupa Haifa, care ofera aceasta oportunitate.

Noua linie din Ierusalim prezinta particularitatea calatoriei la suprafata, oarecum asemanatoare celor de tramvai, dar cu un traseu mai lung, care leaga principalele puncte ale orasului, punand la dispozitia calatorilor trenuri moderne, de mare viteza.mai mult


Sambata, 20 August 2011, ora 14:28

13 comentarii
Opinii: Ce este nou la metrou

Opinii: Ce este nou la metrou

Din pacate, nimic nu este nou la metrou. Magistralele noastre sunt vechi, toate construite rapid, cu sula-n coaste, intr-un interval de zece ani.

In urmatorul interval de douazeci de ani, n-am mai avut sula-n coaste. Ca urmare, s-a terminat o linie veche (Nicolae Grigoescu-Angel Saligny) si o jumatate de linie veche (Gara de Nord-1 Mai). In rest, tacere.

Cealalta jumatate, prevazuta sa fie terminata acum douazeci de ani, nu s-a putut ispravi acum cinci ani, lucrarile au avansat acum trei ani, au cam stagnat acum doi ani, iar, in prezent, s-a amanat terminarea din 2010 in 2011.

Pe hartie, avem de toate

Linii noi nu avem, cele vechi nu sunt inca toate terminate dar, pe hartie, avanseaza rapid retelele viitorului, care vor face sa misune metrourile in subteranele capitalei. In 2009, s-a prelungit, bineinteles pe hartie, o magistrala de la statia Laromet (statie care inca nu exista), pana la gara Progresul (care exista, pentru trenuri).

Mai este pusa pe hartie o magistrala noua, M5, din Drumul Taberei la Universitate si inca una, de la Universitate la Pantelimon, plus inca o magistrala, din piata Victoriei la Aeroportul Otopeni.

Pe hartie mai figureaza si autostrada suspendata a doctorului Oprescu, despre care nu stim in prezent daca s-a prelungit, s-a prescurtat sau porneste de la un punct care nu exista si duce la altul care nici nu va exista vreodata.

Poate toate acestea sunt proiectele Guvernului Boc pentru anii urmatori sau poate prevederile pentru... mai mult


Duminica, 07 Noiembrie 2010, ora 20:24

3 comentarii
In Dubai se deschide cea mai lunga linie de metrou automatizata din lume

In Dubai se deschide cea mai lunga linie de metrou automatizata din lume

Cea mai lunga linie de metrou complet automatizata din lume, prima de acest gen din Emiratele Arabe Unite, se deschide miercuri in Dubai.

Denumita linia rosie, aceasta va lega punctele cheie ale orasului, printre care Aeroporul International, Burj Dubai, Burj Al Arab si Emirates Towers, informeaza TTG Live.

Este de asteptat ca linia de metrou sa transporte in medie circa 600.000 de pasageri in acest an, iar numarul calatorilor sa creasca la 1,8 milioane pe zi pana in 2020.

Linia rosie a metroului din Dubai va avea o lungime de 52 de kilometri, 29 de statii si va fi circulata de 62 de garnituri de metrou.

O noua linie de metrou, linia verde, va fi deschisa in luna martie. Aceasta va avea o lungime de 23 de kilometri, 18 statii, si va traversa centrul de afaceri al metropolei. mai mult


Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 09:40

Alte articole despre: linie metrou Dubai, metrou automatizat
Boc: Guvernul cauta un miliard de euro pentru o noua linie de metrou

Boc: Guvernul cauta un miliard de euro pentru o noua linie de metrou

Guvernul cauta finantare pentru realizarea tronsonului de metrou intre Piata Victoriei si Otopeni, ce va costa aproximativ un miliard de euro, potrivit prim ministrului Emil Boc.

"Miza este ca, in perioada urmatoare, sa incepem lucrarile, incepand prin asigurarea finantarii, pentru a asigura legatura directa intre Gara de Nord, Piata Victoriei si Otopeni", a declarat Boc, sambata, la deschiderea liniei Pantelimon, Dristor, Preciziei, Anghel Saligny.

Potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, vineri, s-au finalizat detaliile privind un imprumut de 300 de milioane de euro din partea Japoniei, ce vor fi folositi pentru tronsonul Piata Victoriei - Otopeni.

"In legatura cu Drumul Taberei - Universitate, am discutat cu Banca Europeana de Investitii, care a aprobat o transa de 370 de milioane de euro, si dorim sa extindem pentru anii urmatori aceasta suma, astfel incat sa ajunga pentru acest tronson, una dintre axele foarte asteptate de metrou, care ar rezolva multe probleme de circulatie", a adaugat Berceanu.

Directorul Metrorex, Gheorghe Udriste, a anuntat ca, de doua zile, pe linia 2 de metrou trenurile pot fi operate de un singur mecanic, datorita automatizarilor si lucrarilor de modernizare efectuate.

El a adaugat ca, pentru finalizarea tronsonului 1 Mai - Parc Bazilescu, ar fi nevoie de 50 de milioane de euro, termenul fiind de un an si jumatate.

Alte proiecte includ finalizarea lucrarilor de compatibilizare a instalatiilor de siguranta a... mai mult


Sambata, 04 Iulie 2009, ora 10:25

28 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ce-a patit un preot gay care a scris pe Facebook un mesaj pro-homosexuali
  2. "O catastrofa" - Masura extrema luata impotriva ursilor koala
  3. Viral: Maimuta machiata care a indignat Internetul (Video)
  4. Prima crima din istoria omenirii
  5. Mai ceva ca-n Star Trek: Oamenii vor deveni cyborgi super-puternici, fara Dumnezeu
  6. Obama, oferta ... greu de refuzat: 50 de vaci, 70 de oi si 30 de capre pentru mana fiicei sale Malia
  7. De ce sunt plini de haine unii copaci din Marea Britanie (Galerie foto)
  8. Locul unde femeile isi lasa sutienul pe gard (Galerie foto)
  9. Oferta incredibila in SUA: ce primesc americanii care-si cumpara o masina
  10. Campanie electorala la americani: Hillary Clinton da lectii de... selfie