lista europarlamentari psd

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Lista finala a europarlamentarilor - cine sunt acestia

Lista finala a europarlamentarilor - cine sunt acestia

Cea mai mare parte a europarlamentarilor care ne vor reprezenta in urmatorii cinci ani la Bruxelles si-au preluat mandatele, joi. Printre eurodeputatii din viitoarea legislatura a PE se numara un independent si un candidat norocos, care a beneficiat de retragerea unei colege.

Biroul Electoral Central a anuntat, joi, rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare. Potrivit acestora, Alianta electorala PSD-UNPR-PC a obtinut jumatate din mandate - 16 -, in timp ce PNL are 6, PDL are 5, PMP si UDMR cate doua, iar cel de-al 32-lea mandat este al independentului Mircea Diaconu.

Alegeri europarlamentare: BEC a anuntat rezultatele finale

Cel mai tanar dintre europarlamentarii trimisi la Bruxelles este si cel mai norocos dintre ei - Victor Negrescu, in varsta de 28 de ani, care a inlocuit-o pe Ecaterina Andronescu, dupa ce aceasta a preferata sa ramana senator al Romaniei. Aflat pe pozitia a 17-a a listei PSD-UNPR-PC, Victor Negrescu este urmat, in ce priveste varsta europarlamentarilor romani, de colega sa social-democrata, Ana Claudia Tapardel, care are 30 de ani.

Noii europarlamentari romani si-au primit mandatele: Cine a lipsit, cine s-a pupat si ce rivali si-au dat mana

Cel mai varstnic dintre eurodeputati este democrat-liberalul Theodor Stolojan, in varsta de 70 de ani. Acesta este singurul fost sef de Guvern din Romania prezent in Parlamentul European. El este urmat de social-democratul Ioan Mircea Pascu, in varsta de 65 de ani.

Rezultate... mai mult


Vineri, 30 Mai 2014, ora 20:26

3 comentarii
Alegeri europarlamentare 2014: Viorica Dancila vrea un nou mandat in PE pe lista PSD

Alegeri europarlamentare 2014: Viorica Dancila vrea un nou mandat in PE pe lista PSD

Europarlamentarul PSD Viorica Dancila ocupa pozitia a noua a listei aliantei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 50 de ani, Viorica se afla in Parlamentul European din anul 2009, fiind aleasa de pe ultima pozitie eligibila a listei PSD.

PSD a stabilit lista pentru europarlamentare: Doi ministri si alte surprize, in cursa pentru PE (Video)

Scurta cariera politica

Viorica Dancila, originara din judetul Teleorman, a ocupat mai multe functii in interiorul PSD, incepand cu anul 2000, insa nu a fost niciodata parlamentar al Romaniei, iar in Parlamentul European a fost aleasa dupa ce a candidat si in anul 2007, insa pe o pozitie neeligibila.

Lista PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare: Un candidat de 24 de ani si unul din Chisinau (Video)

Ea ocupa functia de vicepresedinte al Organizatiei Nationale de Femei a PSD (din anul 2010) si pe cea de presedinte al organizatiei Teleorman de Femei a PSD (din anul 2005).

De asemenea, a fost si lider de grup al europarlamentarilor PSD din cadrul PE (martie 2010 - martie 2011), consilier judetean PSD (2008-2009), membru in Consiliul National al PSD (2005-2009), vicepresedinte al Organizatiei Judetene PSD Teleorman (2005 - 2011), presedinte al Organizatiei de Femei PSD Videle (2000-2003), consilier local Videle (2004-2008) si presedinte al Organizatiei PSD Videle (2003-2011).

De profesie inginer, a lucrat pana in anul 2009 la Petrom. In plus, a fost profesor la Liceul... mai mult


Marti, 20 Mai 2014, ora 17:10

4 comentarii
Alegeri europarlamentare 2014: Ioan Mircea Pascu, fostul ministru PSD aflat de 7 ani in PE

Alegeri europarlamentare 2014: Ioan Mircea Pascu, fostul ministru PSD aflat de 7 ani in PE

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu ocupa pozitia a opta a listei aliantei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 65 de ani, Ioan Mircea Pascu se afla deja de sapte ani in Parlamentul European, fiind printre primii eurodeputati romani trimisi in PE, apoi ales in prima legislatura dupa aderarea Romaniei, in anul 2007, dar si in anul 2009.

PSD a stabilit lista pentru europarlamentare: Doi ministri si alte surprize, in cursa pentru PE (Video)

Fost ministru al Apararii si deputat timp de 11 ani

Europarlamentarul PSD a fost deputat in Parlamentul Romaniei in trei legislaturi consecutive, in perioada 1996-2007, din partea social-democratilor. In fiecare dintre ele a facut parte din Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, al carui presedinte a fost in prima legislatura. Si-a dat demisia din Parlament in luna decembrie 2007, fiind ales pentru in mandat in Parlamentul European.

Lista PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare: Un candidat de 24 de ani si unul din Chisinau (Video)

A fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu si, ulterior, ministru al Apararii Nationale in perioada 2000-2004 in Cabinetul Adrian Nastase, in timpul mandatului sau Romania aderand la NATO. Anterior, a fost secretar de stat la MApN, din martie 1993 pana in noiembrie 1996. A intrat in politica in 1989, ca membru al FSN, cu functia de vicepresedinte, mai apoi membru al CPUN, primul Parlament post-decembrist. De asemenea,... mai mult


Duminica, 18 Mai 2014, ora 15:22

4 comentarii
Alegeri europarlamentare 2014: Corina Cretu, liderul listei PSD-UNPR-PC

Alegeri europarlamentare 2014: Corina Cretu, liderul listei PSD-UNPR-PC

Europarlamentarul PSD Corina Cretu ocupa prima pozitie a listei aliantei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 46 de ani, Corina Cretu se afla deja de sapte ani in Parlamentul European, fiind aleasa in prima legislatura dupa aderarea Romaniei, in anul 2007, dar si in anul 2009.

Lista PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare: Un candidat de 24 de ani si unul din Chisinau (Video)

Cariera politica fulminanta

Corina Cretu a fost, in perioadele 1992-1996 si 2000-2004, consilier prezidential si purtator de cuvant al presedintelui Romaniei, Ion Iliescu.

Totodata, ea a fost deputat in Parlamentul Romaniei in legislatura 2000-2004 si senator in legislatura 2004-2008, pana in luna decembrie 2007, cand a plecat la Parlamentul European.

Actualmente este si vicepresedinte al PSD.

PSD a stabilit lista pentru europarlamentare: Doi ministri si alte surprize, in cursa pentru PE (Video)

Activitatea in Parlamentul European, in cifre

Eurodeputatul are 676 de activitati in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu, in actuala legislatura. Ea are 427 de luari de cuvant in plenul Parlamentului, precum si 125 de intrebari parlamentare.

De asemenea, are un raport in calitare de raportor, referitor la autoritatile locale si societatea civila: "Angajamentul Europei fata de sprijinirea dezvoltarii durabile", depus pe 23 septembrie 2013. In plus, are trei rapoarte in calitate de raportor alternativ, precum si 45 de propuneri de... mai mult


Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 14:27

6 comentarii
Ce spune unul dintre cei mai activi eurodeputati romani, inlocuit de Grapini pe lista

Ce spune unul dintre cei mai activi eurodeputati romani, inlocuit de Grapini pe lista

Europarlamentarul PC Sabin Cutas nu a fost inclus pe lista aliantei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, in locul sau fiind preferat fostul ministru Maria Grapini.

Sabin Cutas are, potrivit site-ului MEPranking.eu, o prezenta de 99 la suta la sedintele din actuala legislatura a Parlamentului European, fiind pe primul loc la acest capitol, in randul europarlamentarilor romani, alaturi de Cristian Preda si Iosif Matula, si intre primii din PE.

De asemenea, europarlamentarul PC are 474 de activitati in PE, dintre care 17 rapoarte - 6 in calitate de raportor si 11 in calitate de raportor alternativ -, fiind al cincilea dintre europarlamentarii romani, din acest punct de vedere, si primul din delegatia romana a social-democratilor, potrivit paginii sale de pe site-ul Parlamentului European.

Lista PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare: Un candidat de 24 de ani si unul din Chisinau (Video)

Intrebat de Ziare.com de ce nu a fost inclus pe lista PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare, Sabin Cutas a raspuns: "Nu stiu sa va raspund, asta e adevarul. Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebati la partid. Eu mi-am aratat interesul, dar mai departe nu stiu ce s-a intamplat".

De asemenea, reprezentantul PC a spus ca nu i s-a explicat in vreun fel faptul ca nu a fost inclus pe lista.

"Nu sunt eu omul care sa umble dupa explicatii. Asta e, au decis intr-o directie, respect decizia, sunt un membru de partid care isi vede de treaba si cu asta basta. O... mai mult


Sambata, 29 Martie 2014, ora 18:10

14 comentarii
PSD declara venituri mai mici decat PD-L si PNL, pe 2010 - Vezi lista donatorilor

PSD declara venituri mai mici decat PD-L si PNL, pe 2010 - Vezi lista donatorilor

Cativa membri ai PSD sector 1 au contribuit prin cotizatii si donatii cu cele mai mari sume pentru partid in 2010, peste 30.000 lei, donatii similare in cuantum provenind de la persoane ce figureaza ca membri ai organizatiei de tineret, contributori importanti fiind si unii pesedisti argeseni.

Potrivit unei centralizari publicate vineri in Monitorul Oficial, PSD a incasat in 2010 din cotizatii 3.584.858 lei. PSD mai raporteaza si un cuantum al veniturilor din alte surse in valoare de 269.381 lei.

Intrucat nu a raportat o suma separata reprezentand donatiile (cum au facut cei de la PD-L si PNL) este de inteles ca donatiile au fost incluse de pesedisti la capitolul alte surse.

Astfel, pe 2010 rezulta ca PSD a avut venituri totale de 3. 854.239 lei (aproape 950.000 euro), substantial mai mici decat veniturile PD-L (9.125.585 de lei) si PNL (6.501.186 de lei).

Deputati, lideri de filiala si europarlamentari, pe lista principalilor sponsori

La capitolul membri de partid care au platit cotizatii a caror valoare depaseste 10 salarii minime brute pe economie, figureaza cateva persoane din Bucuresti sectorul 1. Astfel, Ioan Arnautu, vicepresedintele PSD sector 1, a cotizat cu 32.500 lei, Mariana Stan, secretar executiv al PSD sector 1, a cotizat 13.000 lei.

Cotizatii substantiale figureaza si in dreptul pesedistilor argeseni, toti apropiati ai sefului CJ Arges, Constantin Nicolescu.

Astfel, deputatul Mircea Draghici a cotizat cu 17.000 lei, omul de afaceri (si... mai mult


Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 17:31

4 comentarii
Alte articole despre: donatii PSD, lista sponsori PSD 2010
Eurodeputatii PSD spun ca nu ei au pus-o pe Macovei pe "lista celor 12"

Eurodeputatii PSD spun ca nu ei au pus-o pe Macovei pe "lista celor 12"

Eurodeputatii PSD spun ca nu ei au dat referinte negative despre Monica Macovei, inclusa de PES intr-un top al celor mai proaste candidaturi la PE.

Totusi, surse apropiate delegatiei romane social-democrate sustin ca unii dintre europarlamentari au stiut si au contribuit la scrierea textului respectiv.

Europarlamentarii Adriana Ticau si Ioan Mircea Pascu spun ca nu au auzit de raportul cu cele mai proaste 12 candidaturi intocmit de PES.

"Nu am auzit, deci nu pot comenta", a precizat Adriana Ticau.

"Nu am auzit de raportul respectiv, insa parerea mea despre doamna Macovei nu este stralucita. Avem nevoie in PE de oameni care sa critice Romania? Deci, din punctul asta de vedere, chiar si fara raportul respectiv, eu tot am o parere negativa despre candidatura Monicai Macovei. Cum poti sa spui ca tara ta nu trebuie sa primeasca fonduri?", a declarat Ioan Mircea Pascu.

El a mai spus ca nu eurodeputatii PSD au trimis la PES referinte despre fostul ministru.

Nimeni nu a parat, dar toata lumea e de acord

Daciana Sarbu spune insa ca a auzit de acest clasament, dar neaga ca PSD a alcatuit partea referitoare la Macovei.

"Sunt convinsa ca nu din partea Romaniei au pornit aceste lucruri, nu noi de la PSD am trimis acele date. Declaratiile doamnei Macovei sunt bine cunoscute acolo de socialisti, au si ei informatiile lor", a spus Sarbu.

Fostul europarlamentar, senatorul Titus Corlatean, spune si el ca nu crede ca cei de la PSD au trimis informatiile despre... mai mult


Joi, 28 Mai 2009, ora 22:14

19 comentarii
PNL si PSD isi anunta luni candidatii la europarlamentare

PNL si PSD isi anunta luni candidatii la europarlamentare

Liberalii isi definitiveaza luni lista pe care vor cere votul romanilor pentru Parlamentul European, in conditiile in care conducerea centrala a decis, miercuri, ca Norica Nicolai sa fie pe prima pozitie, iar "capul de lista" din 2007, Daniel Daianu, ar putea sa nu intre in cursa.

Lista pe care conducerea PNL a votat-o in cadrul sedintei de miercuri a Biroului Politic Central propune urmatoarea ordine pentru primii 11 pe lista lileralilor pentru Parlamentul European: Norica Nicolai, Adina Valean, Renate Weber, Ramona Manescu, Cristian Busoi, Ardelean Ben-Oni, Ovidiu Silaghi, Adrian Cioroianu, Catalin Turliuc, Radu Surugiu, Magor Csibi.

Presedintele PNL Crin Antonescu nu a dorit sa confirme decat informatia ca lista va fi deschisa de vicepresedintele partidului, Norica Nicolai, dar a refuzat sa dea mai multe detalii.

"In fruntea listei se va afla vicepresdintele PNL Norica Nicolai si pe aceasta lista se vor afla toti actualii europarlamentari ai partidului", a declarat Antonescu.

Totusi, pe lista votata in cadrul Biroului Politic Central de miercuri nu era inclus Daniel Daianu, cel care a fost primul ales la euroscrutinul din 2007. Informatia nu a fost public confirmata de Antonescu, in ideea ca presedintele PNL ar mai urma sa aiba discutii cu europarlamentarul inaintea unei decizii definitive.

"Domnul Daianu face parte dintre europarlamentari, toti europarlamentarii sa gasesc in prima parte a listei", a fost singurul comentariu oficial al lui Antonescu.... mai mult


Duminica, 29 Martie 2009, ora 19:41

14 comentarii
Lista candidatilor PSD la europarlamentare, finalizata la 25 martie

Lista candidatilor PSD la europarlamentare, finalizata la 25 martie

Lista candidatilor social-democrati la alegerile europarlamentare va fi finalizata de conducerea PSD pana la 25 martie, a declarat purtatorul de cuvant al partidului, Bogdan Niculescu-Duvaz.

Candidatii PSD vor fi validati intr-o sedinta a Consiliului National, care va avea loc pana la sfarsitul acestei luni, arata Agerpres.

Pe primul loc al listei ar putea fi liderul europarlamentarilor PSD, Adrian Severin, iar pe urmatoarele doua locuri ar putea fi europarlamentarii Rovana Plumb si Victor Bostinaru. mai mult


Luni, 09 Martie 2009, ora 21:40

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Misterul craterelor din Siberia: Rasuflarea dragonului, ce ne poate aduce sfarsitul
  2. Descoperire misteriosa sub ruinele World Trade Center
  3. Stimati pasageri, ne pregatim sa aterizam. Aruncati drogurile la toaleta!
  4. Declaratie socanta a unui politician: Femeile nu ar trebui sa rada in public
  5. Politia, alertata de cetateni la Toronto: OZN-uri filmate pe cer (Video)
  6. Un actor de top a luat masa cu Bear Grylls: viermi si alte taratoare (Video)
  7. Situatii extreme incredibile pe care oamenii le-au suportat
  8. Avertisment al NASA: Pamantul ar putea fi lovit catastrofal din spatiu (Video)
  9. Un copil de trei ani s-a urcat in jeep-ul familiei si a plecat cu el... pana in primul zid
  10. Adevarul despre asteroidul care a ucis dinozaurii: Daca n-ar fi lovit atunci, oamenii n-ar fi existat