locotenentul gheorghe alexandru

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Locotenentul protestatar, sanctionat de MApN, a fost reangajat in Armata

Locotenentul protestatar, sanctionat de MApN, a fost reangajat in Armata

Locotenentul Alexandru Gheorghe, care a aparut imbracat in uniforma la protestele de la Universitate, din 2012, fiind ulterior trecut in rezerva, a fost reangajat, dupa ce a castigat procesul cu Ministerul Apararii.

Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat, pentru Mediafax, ca a fost reangajat in vechea sa functie, din care a fost exclus in urma cu doi ani.

"Am fost reangajat pe vechea mea functie, la Campia Turzii, asa cum a dispus instanta de judecata. Nu mai vreau sa fac niciun fel de comentariu public, voi face ceea ce mi se va ordona sa fac. Pot sa spun ca totul este in regula", a precizat Alexandru Gheorghe.

Locotenentul protestatar isi recapata postul din Armata, a decis ICCJ: Uniforma a fost visul meu

Locotenentul care a protestat in Piata Universitatii a castigat, la inceputul lunii iulie, procesul cu Ministerul Apararii Nationale (MApN) la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), urmand sa isi recapete postul.

Astfel, curtea suprema a admis recursul formulat de Alexandru Gheorghe impotriva sentintei civile data de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) pe 2 octombrie 2012.

De asemenea, ICCJ a decis ca Ministerul Apararii sa plateasca cheltuieli de judecata de 1.000 de lei, sentinta fiind irevocabila.

Locotenentul protestatar trebuie sa dea statului 30.000 de lei - vezi de ce

Alexandru Gheorghe a protestat in uniforma militara in timpul manifestatiilor din ianuarie 2012 din Piata Universitatii. A fost sanctionat pentru acest gest, fiind dat... mai mult


Marti, 05 August 2014, ora 08:37

6 comentarii
Locotenentul protestatar isi recapata postul din Armata, a decis ICCJ: Uniforma a fost visul meu

Locotenentul protestatar isi recapata postul din Armata, a decis ICCJ: Uniforma a fost visul meu

Alexandru Gheorghe, locotenentul care a protestat in Piata Universitatii, in ianuarie 2012, fiind ulterior exclus din Armata, a castigat procesul cu Ministerul Apararii Nationale (MApN) la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), urmand sa isi recapete postul.

Astfel, curtea suprema a admis recursul formulat de Alexandru Gheorghe impotriva sentintei civile data de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) pe 2 octombrie 2012, potrivit Adevarul.

Locotenentul care a protestat in Piata Universitatii a fost trecut in rezerva

Judecatorii ICCJ au anulat ordinul MApN din 22 februarie 2012, prin care locotenentul a fost sanctionat cu trecerea in rezerva. Instanta a inlocuit aceasta masura cu cea a amanarii inaintarii in grad in urmatorii doi ani.

In plus, magistratii au decis repunerea in drepturi a lui Alexandru Gheorghe, astfel incat acesta va fi reintegrat in randul cadrelor militare active ale Ministerului Apararii.

Totodata, institutia este obligata sa ii plateasca acestuia salariile incepand cu data la care a fost trecut in rezerva si pana in momentul in care va fi reintegrat efectiv.

Locotenentul protestatar trebuie sa dea statului 30.000 de lei - vezi de ce

De asemenea, ICCJ a decis ca Ministerul Apararii sa plateasca cheltuieli de judecata de 1.000 de lei, sentinta fiind irevocabila.

Locotententul le-a multumit magistratilor pentru decizia luata, spunand ca uniforma a fost visul lui, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

"Nu consider ca am pierdut... mai mult


Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 21:33

24 comentarii
Tortionarul Alexandru Visinescu a fost lucrator al Securitatii, au decis judecatorii

Tortionarul Alexandru Visinescu a fost lucrator al Securitatii, au decis judecatorii

Alexandru Visinescu, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a fost lucrator al Securitatii, au decis, miercuri, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, in urma unei actiuni formulate de CNSAS.

Decizia judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a solicitat Curtii de Apel Bucuresti, in 4 octombrie 2013, sa constate calitatea de lucrator al fostei Securitati in cazul lui Alexandru Visinescu, fost comandant al inchisorii Ramnicu Sarat.

CNSAS anunta atunci ca a constatat ca Alexandru Visinescu a avut calitatea de lucrator al Securitatii, acesta fiind verificat in baza dreptului persoanelor urmarite de a solicita verificarea celor care le-au instrumentat dosarul.

Colegiul CNSAS a constatat, pe baza documentelor identificate in arhiva institutiei, ca Visinescu, in calitate de angajat al fostei Securitati, avand gradele de locotenent (1952, 1957), locotenent major (1957, 1959), capitan (1960 - 1963) si functiile de sef Birou Inspectii - Penitenciarul Jilava (1952), comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat din cadrul Directiei Generale a Penitenciarelor (1960 - 1963), a desfasurat activitati prin care a ingradit drepturi si libertati fundamentale ale omului.

Potrivit Legii CNSAS, "lucrator al Securitatii" nu este orice fost angajat al acesteia, ci "orice persoana care, avand calitatea de ofiter sau de subofiter al Securitatii sau al Militiei cu... mai mult


Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 16:15

4 comentarii
Locotenentul din Piata Universitatii isi cauta de munca

Locotenentul din Piata Universitatii isi cauta de munca

Alexandru Gheorghe, locotenentul care a participat la protestele din Piata Universitatii din ianuarie, si-a pus CV-ul pe mai multe site-uri de recrutare, in speranta ca isi va gasi un loc de munca dupa ce a fost dat afara din armata.

Fostul cadru militar noteaza in CV ca isi doreste un job part time, full time sau project based, departamentele mentionate in CV fiind Servicii Secrete/Servicii Paza Protectie, Militar, Traduceri, Finante/Contabilitate, Banci, Sport/Fitness/Aerobic/Wellness, arata Adevarul.

In ceea ce priveste aptitudinile, Alexandru Gheorghe sustine ca stie limba engleza la nivel avansat si franceza la nivel de incepator, ca are cunostinte de calculator iar despre el spune ca este "o persoana comunicativa si deschisa, capabila de a sustine un program de efort prelungit, rezistent la stres si ma adaptez usor oricarui mediu de lucru. Familiarizat cu munca in echipa si perfectionist pana in cele mai mici detalii, ma consider un bun organizator dar si un bun coleg si imi indeplinesc toate sarcinile cu rigurozitate si seriozitate. De asemenea, am foarte bune aptitudini sportive, datorate pregatirii mele militare".

Alexandru Gheorghe a declarat ca isi doreste sa castige procesul intentat Armatei Romane, pentru reintegrarea sa in randul militarilor, sustinand trebuie sa redevina ofiter.

Acesta a fost data afara din armata pentru faptul ca in data de 23 ianuarie a participat la mitingul organizat in Piata Universitatii, desi acest lucru era interzis.... mai mult


Joi, 27 Septembrie 2012, ora 20:17

11 comentarii
Locotenentul protestatar candideaza din partea unui partid cu 40 de membri

Locotenentul protestatar candideaza din partea unui partid cu 40 de membri

Locotenentul protestatar Alexandru Gheorghe candideaza pentru Primaria Sibiu din partea Partidului National Democrat Crestin, care numara 16 membri in municipiul Sibiu si 40 in tot judetul.

Chiar daca Partidul National Democrat Crestin nu este foarte numeros, toti cei 16 membri din Sibiu sunt pe lista depusa pentru Consiliul Local Sibiu, informeaza Adevarul.

"L-am ales pentru ca in cazul lui nu s-au gasit niciodata cazuri de coruptie", a motivat Alexandru Gheorghe, potrivit caruia formatiunea politica are drept simbol electoral crucea, iar unul din sloganurile sale de campanie va fi "Votezi, contezi".

Locotenentul trecut in rezerva spune ca in campanie mizeaza pe "tineretul sibian care a inceput sa se destepte si nu mai are incredere in aceleasi figuri, pe tineretul care mai are sperante si nu a plecat inca din Romania, pe toate categoriile sociale".

Alexandru Gheorge a refuzat sa dezvaluie deocamdata ce-si propune sa faca pentru Sibiu, daca ar fi ales, si a spus ca, in calitate de simplu cetatean, il deranjeaza mai multe lucruri, cum ar fi "diferenta vizibila dintre centrul nou si cel vechi".

MRU, la lansarea candidatilor PDL: Stati cu fruntea sus si fiti ungurenii mei!

Candidatul a spus ca nu are un buget de campanie, si ca pana acum a cheltuit 1.200 de lei "din fondul partidului", bani cu care s-au tiparit 700 de afise.

Alexandru Gheorghe spune ca isi va face campanie prin "mesaje scrise concrete, ziare, fluturasi, site-uri", dar ca va merge si in... mai mult


Miercuri, 09 Mai 2012, ora 23:45

3 comentarii
Locotenentul-protestatar a fost trecut in rezerva - Oprea a semnat ordinul

Locotenentul-protestatar a fost trecut in rezerva - Oprea a semnat ordinul

Locotenentul Alexandru Gheorghe de la Flotila 71 din Campia Turzii, care a protestat la Bucuresti in uniforma militara, a fost trecut in rezerva printr-un ordin semnat de ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, ordin care i-a fost adus la cunostinta, joi, fostului militar.

Conform sursei citate, locotenentul Alexandru Gheorghe are la dispozitie doua zile sa predea cele peste 1.000 de documente pe care le gestiona. Avocatul sau, Ion Panaitescu, a spus ca va ataca ordinul in contencios.

"Decizia ministrului Apararii Nationale de excludere a lui Alexandru Gheorghe din armata va fi contestata in contencios, la Curtea de Apel Cluj. Daca va fi nevoie, vom merge si la instantele internationale pentru a se face dreptate", a afirmat Panaitescu.

Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii a confirmat, in 15 februarie, ca in Consiliul de judecata al apelului, reunit in sedinta, s-a decis cu unanimitate mentinerea hotararii initiale referitoare la locotenentul Gheorghe Alexandru, respectiv "vinovat, cu propunerea de trecere in rezerva".

"Consiliul de judecata al apelului din Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii, intrunit in sedinta miercuri, 15 februarie, pentru solutionarea cererii de apel formulata de locotenentul Gheorghe Alexandru, impotriva Hotararii Consiliului de judecata al ofiterilor, pronuntata la data de 6 februarie, a decis mentinerea hotararii initiale - vinovat, cu propunerea de trecere in rezerva", se arata intr-un comunicat al Flotilei 71 Aeriana.

Conform... mai mult


Joi, 23 Februarie 2012, ora 15:24

5 comentarii
Locotenentul care a protestat in Piata Universitatii a fost trecut in rezerva

Locotenentul care a protestat in Piata Universitatii a fost trecut in rezerva

Locotenentul Gheorghe Alexandru, cel care a protestat in Piata Universitatii, a fost judecat de consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii si gasit vinovat. Drept urmare, acesta a fost trecut in rezerva.

Gheorghe Alexandru a fost gasit vinovat pentru faptul ca in data de 23 ianuarie a participat la mitingul organizat in Piata Universitatii, desi acest lucru era interzis, informeaza Pro TV.

Conducerea Statului Major, consternata de activitatile locotenentului protestatar

Locotenentul s-a mai facut vinovat de purtarea uniformei militare pe timpul participarii la miting si de faptul ca nu si-a instiintat comandantul despre plecarea si in alte localitati pe timpul parasirii garnizoanei.

El a refuzat sa ia la cunostinta, prin semnatura, de continutul hotararii, iar acest lucru a fost consemnat intr-un proces-verbal. mai mult


Marti, 07 Februarie 2012, ora 08:12

23 comentarii
O lovitura de stat dintr-o Romanie in stare de urgenta (Opinii)

O lovitura de stat dintr-o Romanie in stare de urgenta (Opinii)

Cunoasteti cazul locotenentului Gheorghe Alexandru, militarul care si-a facut aparitia in Piata Universitatii inaintea gerului si care apoi a devenit vedeta nationala pentru ca si-a manifestat solidaritatea cu protestatarii.

Daca lucrurile s-ar fi oprit aici, ai fi putut sa il intelegi pe bietul om. Nu a mai putut sa suporte nedreptatile. Nu a mai indurat mizeria sistemului, care exista si o simtim cu totii, si a iesit in strada, dincolo de orice risc. As fi putut sa-l privesc cu simpatie, pentru ca asta merita oricine se ridica impotriva ticalosiei care ne inconjoara.

Dar bunul nostru militar revolutionar nu s-a oprit aici. Nu s-a limitat nici la o simpla aparitie la Antena 3, avanpostul luptei impotriva actualului regim, nici la cateva declaratii mai mult sau mai putin aiuritoare si conspirationiste. Omul si-a dezvolat propria lovitura de stat. Si a prezentat-o apoi cu fiecare aparitie publica intermediata marinimos de aceeasi antena revolutionara voiculesciana. Devenind un simbol al revolutiei de cateva sute de protestatari de la Universitate, locotenentul Gheorghe Alexandru a inceput sa expuna o adevarata lovitura de stat.

Astfel, printre solutiile militarului Alexandru pentru situatia actuala din Romania se remarca o serie de masuri pacifiste precum - cererea de dizolvare sau desfiintare a Parlamentului, invocarea starii de urgenta in tara, conducerea tarii si administrarea statului roman de catre Armata. Nu am niciun dubiu ca pentru unii aceste bazaconii... mai mult


Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 20:47

104 comentarii
Conducerea Statului Major, consternata de activitatile locotenentului protestatar

Conducerea Statului Major, consternata de activitatile locotenentului protestatar

Conducerea Statului Major General se declara "consternata" de activitatile si "solutiile pentru administrarea tarii" ale locotenentului-protestatar Gheorghe Alexandru, intr-un comunicat MAPN remis redactiei Ziare.com.

"Locotenentul Gheorghe Alexandru a fost primit, miercuri, la raportul comandantului unitatii militare in care este incadrat, pentru a-i expune gestul participarii sale la mitingul de protest organizat in Piata Universitatii si pentru a-i prezenta 'viziunea sa asupra administrarii statului roman' si 'solutiile sale pentru situatia actuala'", se arata in comunicatul de presa.

Gheorghe Alexandru a solicitat ca, potrivit regulamentelor militare, aceasta problematica sa fie considerata un raport, sa fie inaintata ierarhic conducerii Statului Major General si sa i se raspunda pana la data de 26 ianuarie, ora 16:00.

Textul aminteste si "solutiile" prezentate de locotenentul Gheorghe Alexandru si facute publice de catre acesta:

"1. Dizolvarea sau desfiintarea Parlamentului;

2. Invocarea starii de urgenta in tara;

3. Conducerea tarii si administrarea statului roman de catre Armata; locotenentul Gheorghe Alexandru sa faca parte din Consiliul Militar care, in viziunea sa, ar urma sa gestioneze destinele tarii, iar ofiterului sa ii revina 50% din puterea de
decizie;

4. Aducerea regelui ca sef al statului si instaurarea monarhiei constitutionale; Monarhia constitutionala este o solutie, avand Armata ca garant al democratiei si
suveranitatii,... mai mult


Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 19:40

83 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  2. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  3. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  4. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  5. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  6. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  7. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  8. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  9. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  10. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)