locuinte anl vanzare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Locuintele ANL se vand ca painea calda - vezi ofertele

Locuintele ANL se vand ca painea calda - vezi ofertele

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a vandut din octombrie pana in prezent 380 de locuinte prin "Prima Casa", in valoare de 37 milioane de lei, aproape cat vanzarile totale realizate de Agentie intre anii 2009 si 2013.

"Vanzarile prin 'Prima Casa' au mers foarte bine. In perioada de cand programul 'Prima Casa' a inceput sa se adreseze si cumparatorilor de locuinte de la ANL si pana in prezent, am vandut 380 de locuinte pentru tineri de pana la 35 de ani, bugetul obtinut fiind de 37 milioane de lei.

Spre comparatie, in patru ani, 2009-2014, ANL a vandut 413 locuinte, care au adus un buget de 45 de milioane de lei", a declarat Dumitru Nancu, directorul general al ANL, la conferinta de lansare a targului imobiliar national - tIMOn.

Pentru achizitia de locuinte construite de ANL, plafonul de garantii de la stat se ridica la 497 milioane de lei, circa 40% din bugetul pentru "Prima Casa".

"Sumele obtinute din vanzarile de locuinte sunt utilizate pentru constructia altora in cadrul aceluiasi proiect. Pentru impulsionarea vanzarilor am inceput o campanie 'door to door' (din usa in usa), prin care consilierii ANL incearca sa prezinte oferta pentru tinerii care stau cu chirie", a adaugat Nancu.

El a mentionat ca pana la 31 de iulie, locuintele ANL pot fi cumparate cu 326 de euro pe metru patrat, astfel ca pentru o garsoniera pretul total este de 81.000 de lei (circa 18.000 de euro), pentru un apartament cu doua camere de 113.200 de lei (25.000 euro), iar pentru... mai mult


Joi, 24 Aprilie 2014, ora 15:07

Seful ANL: Nu putem vinde case in pierdere de dragul de a incasa 2-3 lei

Seful ANL: Nu putem vinde case in pierdere de dragul de a incasa 2-3 lei

Agentia Nationala pentru Locuinte isi indreapta atentia serios catre mediul privat dupa ce bugetul de investitii i-a fost redus aproape la jumatate in acest an, iar seful ANL spune ca nu poate vinde in pierdere doar pentru cativa lei.

In prezent, ANL are in executie 4.400 de locuinte pentru tineri si 1.259 de unitati contractate prin credit ipotecar, insa cu 13,4 milioane euro, suma ramasa dupa rectificarile bugetare, va reusi sa livreze doar 800 de unitati locative destinate inchirierii, arata Capital.

Seful ANL: Ce ii impiedica pe dezvoltatori sa construiasca mai ieftin

"Cereri de achizitie exista. Sunt 4.025 de cereri. Ei ar vrea sa le cumpere, dar cand se duc la banca, exista o problema de solvabilitate. Nu putem, de dragul de a incasa 2-3 lei, sa vindem aceste locuinte in pierdere. Exista in continuare in privat multe unitati locative goale, pentru ca preturile sunt prohibitive.

Favorizam o anumita categorie in conditiile in care oricum a beneficiat deja de niste avantaje, in timp ce altii, care nu au avut sansa sa intre in fata pe listele primariilor, sunt in imposibilitate de a cumpara de pe piata libera tocmai pentru ca pretul este mai mare", a declarat noul director al ANL, Cosmin Ilina.

Din cauza lipsei fondurilor, agentia nu a pus in aplicare un proiect ce presupunea dezvoltarea a 10.000 de locuinte in Ghencea.

Un alt proiect blocat este "Renasterea satului romanesc", care promitea construirea a cate zece case pentru profesorii, medicii si... mai mult


Marti, 18 Septembrie 2012, ora 07:49

1 comentariu
Ridzi scoate la vanzare locuintele ANL din Petrosani

Ridzi scoate la vanzare locuintele ANL din Petrosani

Autoritatile locale de la Petrosani au hotarat sa scoata la vanzare cele 16 locuinte din blocul ANL, sens in care au convocat la discutii pe toti chiriasii sa le puna in vedere ca pot sa isi cumpere locuintele.

Decizia administratiei de a vinde locuintele ANL vine ca urmare a faptului ca in aceasta luna s-a implinit un an de cand blocul a fost dat in folosinta si legal pot fi tranzactionate pe piata.

"Blocul de locuinte ANL implineste in data de 16 noiembrie un an de la data la care pot fi cumparate de chiriasi. Banii care vor rezulta din vanzarea acestor locuinte vor fi folositi de ANL tot pentru construirea de locuinte tinerilor din Petrosani", declara viceprimarul municipiului Petrosani Claudiu Cornea.

Pretul de vanzare al locuintelor se calculeaza conform Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), respectiv dupa o formula extrem de complicata in functie de valoarea de inlocuire pe metru patrat multiplicata cu suprafata construita efectiva, inclusiv cotele indivize, diminuata cu amortizarea calculata de la data punerii in functiune a locuintei pana la data vanzarii acesteia.

Valoarea de inlocuire reprezinta valoarea medie ponderata pe metru patrat, calculata pe baza valorii contractelor de antrepriza incheiate, in conditiile legii, in cursul anului anterior de catre ANL cu antreprenorii, care se majoreaza cu un coeficient rezultat din raportul intre valoarea... mai mult


Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 16:43

Primariile nu vor sa vanda locuintele ANL

Primariile nu vor sa vanda locuintele ANL

Primariile locale nu mai vor sa vanda apartamentele ANL catre chiriasi, intrucat se plang ca nu isi recupereaza banii de pe teren. Autoritatile locale sustin ca in urma acestei tranzactii municipalitatii i-ar reveni doar 1% din suma.

Mai mult, impozitele pe care le vor plati pe apartamente viitorii proprietari sunt mai mici decat chiriile pe care le platesc acum.

"Exista cereri de la chiriasi care stau de cinci ani in locuintele ANL. Anul acesta s-a modificat legislatia si pot cere cumpararea si numai dupa un an. Noi avem o retinere pentru ca primim doar 1% din suma de vanzare, iar cu banii acestia nu ne acoperim nici macar contravaloarea terenului si a utilitatilor, pe care noi am fost obligati sa le punem la dispozitie.

In plus, impozitul incasat anual este insignifiant prin comparatie cu chiria incasata lunar", a explicat viceprimarul de Cluj, Laszlo Attila, citat de Capital.

Potrivit viceprimarrului de Cluj, pana in momentul de fata s-au inregistrat 104 cereri de cumparare pe care le-au depus tinerii care locuiesc in blocurile ANL. In ultimii zece ani aici fost construite, de primarie, 168 de apartamente ANL, care au fost date in folosinta in 2003 si in 2007.

Consiliul Judetean a construit intr-o localitate limitrofa municipiului, Floresti, alte 200 de apartamente. Municipalitatea din Cluj Napoca intentioneaza sa mai inceapa patru proiecte privind construirea de locuinte pentru tineri. mai mult


Luni, 21 Iunie 2010, ora 10:27

4 comentarii
Alte articole despre: ANL vanzare, locuinte ANL vanzare
Elena Udrea: Ne asteptam sa vindem in acest an 22.000 de locuinte ANL

Elena Udrea: Ne asteptam sa vindem in acest an 22.000 de locuinte ANL

Elena Udrea se asteapta ca Ministerul Dezvoltarii Regionale sa vanda in acest an, chiriasilor, aproximativ 22.000 de locuinte ANL.

"Noi ne asteptam sa vindem in acest an 22.000 de locuinte ANL. Pana in acest moment avem solicitari pentru aproximativ sase mii de locuinte si vor veni si altele in continuare pentru ca se astepta decizia de calculare a pretului", a declarat luni la Cluj-Napoca ministrul Elena Udrea, informeaza Mediafax.

Ea a precizat ca abia saptamana trecuta a fost publicat ordinul prin care s-a decis pretul pe metrul patrat pentru locuintele ANL care se vor vinde in 2010.

"Pretul este de 347 de euro pe metrul patrat, fara TVA, pentru 2010, urmand ca anul viitor pretul sa fie din nou calculat. Primariile au trimis catre toti beneficiarii si chiriasii ANL adrese prin care acestia pot sa faca solicitari, iar noi am comunicat primariilor ca pot sa vanda locuintele", a afirmat ministrul Dezvoltarii Regionale.

Elena Udrea a tinut sa precizeze ca in bugetul ministerului pentru acest an exista sumele necesare continuarii constructiei de locuinte ANL.

"Bani in bugetul ministerului pentru locuinte ANL exista. Am scos la licitatie circa trei mii de locuinte ANL. In total, in afara de proiectele pe care le vom face in parteneriat cu Ministerul Apararii, avem pregatite sa scoatem la licitatie 12.000 de locuinte ANL in acest an. Totul depinde de felul in care vor merge vanzarile", a mai declarat Udrea

Ea s-a aflat luni pe Valea Garbaului, la marginea... mai mult


Luni, 26 Aprilie 2010, ora 16:04

1 comentariu
ANL a scos la vanzare 2.300 de case pentru tineri

ANL a scos la vanzare 2.300 de case pentru tineri

Agentia Nationala pentru Locuinte scoate la vanzare alte 2.300 de case pentru tinerii care au locuit cu chirie in aceste locuinte pentru mai mult de trei ani.

Guvernul a adoptat o Hotarare prin care 2.338 locuinte ANL au fost trecute din proprietatea publica in proprietatea privata a statului, a anuntat Purtatorul de Cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, potrivit unui comunicat al Guvernului Romaniei.

"Aceasta masura raspunde solicitarilor care vin din partea consiliilor locale, administratori ai acestor locuinte, si care vor avea astfel posibilitatea sa le vanda actualilor chiriasi", a declarat Purtatorul de Cuvant al Executivului.

Locuintele se situeaza in localitati din judetele: Arad, Arges, Botosani, Caras-Severin, Constanta, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Suceava, Teleorman, Tulcea si Vaslui.

Pana in prezent, 6.963 de locuinte au fost trecute deja in proprietatea statului prin alte acte normative adoptate in acest an de Guvern. mai mult


Joi, 10 Decembrie 2009, ora 07:42

S-a vandut prima locuinta ANL destinata inchirierii

S-a vandut prima locuinta ANL destinata inchirierii

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei a reusit sa vanda prima locuinta construita de ANL prin programul de constructii locuinte pentru tineri.

Locuinta a fost vanduta in judetul Buzau, orasul Nehoiu. Apartamentul are doua camere si a fost vandut in data de 13 noiembrie, la pretul de 62.137,79 lei, informeaza Capital.

Senatul a decis in luna octombrie ca locuintele construite prin ANL sa poata fi vandute la un pret de inventar, pret ce reprezinta costul de constructie, la care se adauga costurile suportate de primarii pentru asigurarea utilitatilor.

Chiriasii au in continuare prioritate la achizitia acestor locuinte. Pretul de inventar al unei garsoniere construite de ANL in Bucuresti este de circa 20.000 de euro, iar in tara variaza intre 14.000 si 17.000 euro, in functie de suprafata.

ANL are in prezent scoase la vanzare 6.983 de locuinte, sumele obtinute urmand sa fie utilizate numai pentru finantarea acestui proiect.

Evaluarea locuintelor si vanzarea lor sunt realizate de autoritatile publice locale. mai mult


Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 21:28

2 comentarii
Alte articole despre: locuinta ANL, vanzare ANL, chirie ANL
Statul vinde garsoniere ANL cu 20.000 de euro

Statul vinde garsoniere ANL cu 20.000 de euro

Persoanele care locuiesc in cateva case ANL din Titu, Nehoiu, Timisoara si din Curtea de Arges le vor putea achizitiona in conditii preferentiale.

Un apartament cu doua camere intr-un bloc construit inainte de 2004, din cele patru localitati, a fost evaluat intre 20.000 si 30.000 de euro, iar o garsoniera la mai putin de 20.000 de euro, dupa cum a declarat pentru NewsIn secretarul de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Ioan Andreica, informeaza Cotidianul.

"Cu cat blocurile sunt mai noi, cu atat preturile vor urca, insa pentru un apartament cu doua camere intr-un bloc construit inainte de 2004, intr-un oras de provincie, preturile sunt undeva intre 20.000 si 30.000 de euro", a declarat Andreica.

Potrivit lui Andreica, in acest mod vor putea fi achizitionate aproximativ 235 locuinte ANL.

Pentru a putea cumpara locuinta, o persoana trebuie sa fi locuit neintrerupt trei ani in apartamentul sau garsoniera respectiva, iar contravaloarea trebuie achitata integral. mai mult


Luni, 03 August 2009, ora 08:00

1 comentariu
Boc: 14.700 de locuinte ANL vor putea fi vandute tinerilor

Boc: 14.700 de locuinte ANL vor putea fi vandute tinerilor

Un numar de aproximativ 14.700 de locuinte ANL vor fi vandute catre tinerii care le detin cu titlu de inchiriere, a anuntat marti premierul Emil Boc dupa sedinta de Guvern.

Prin vanzarea acestor locuinte se vot incasa 590 de milioane de euro, care vor fi folositi pentru construirea altor imobile de acest gen, a adaugat Emil Boc.

Potrivit premierului, valoarea unei astfel de locuinte s-ar situa la 40.000 de euro, dar valoarea de vanzare va fi stabilita de primarii, totusi, fara a scadea sub valoarea actuala de inventar. mai mult


Marti, 28 Aprilie 2009, ora 20:37

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Incaltamintea inteligenta, care iti controleaza mersul prin Bluetooth
  2. Un superstar din wrestling a surprins doi hoti in propria casa. Vezi ce a urmat
  3. Descoperire socanta: Un barbat insurat de 10 ani a aflat ca este femeie!
  4. Vinde lamai pentru ursii din Romania
  5. Premiera mondiala: talciocul matrimonial din Shanghai
  6. Ceva misterios se intampla in spatiu: S-au detectat mesaje extraterestre pe Pamant
  7. Transformare inexplicabila a unui rau din China - ce i-a speriat pe localnici
  8. A uitat un vibrator in vagin timp de 10 ani
  9. Fotografia zilei: Aparitie ciudata pe cerul Spaniei
  10. Rebeli prorusi au furat un tanc si doua tunuri dintr-un muzeu din Donetk