locuri de munca strainatate

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Locuri de munca pentru romani in strainatate - salarii de pana la 84.000 de euro anual

Locuri de munca pentru romani in strainatate - salarii de pana la 84.000 de euro anual

Mai multe tari europene, printre care Norvegia si Germania, pun la bataie locuri de munca ce sunt accesibile si cetatenilor romani, la salarii ce ajung si la 84.000 de euro pe an, adica 7.000 de euro pe luna.

Astfel, in Norvegia se cauta un inginer structural la o companie internationala de energie, iar candidatul trebuie sa aiba studii superioare tehnice, dar si cel putin sapte ani de experienta relevanta, transmite Mediafax.

De asemenea, este necesara cunoasterea limbii engleze sau a uneia din Scandinavia, iar salariul este cuprins intre 64.000 si 84.000 de euro anual, plus bonusuri si asigurari, iar contractul este pe o perioada nedeterminata.

Reteaua europeana de ocupare Eures arata ca in Germania sunt disponibile 10 locuri de manager restaurant si personal serviciu banchet, la un hotel cu 588 de camere si apartamente. Pentru aceste posturi se cere calificare si experienta profesionala, dar si aspect ingrijit si bune maniere. In plus, este nevoie de cunoasterea limbilor engleza si germana, iar programul de lucru este de 40 de ore saptamanal.

Vrei sa muncesti in strainatate? Care sunt cele mai primitoare tari pentru romani

Si in Belgia este disponibil un loc de munca - expert senior sofer inteligent si sisteme de trafic, in domeniul vehiculelor ecologice si eficiente energetic. Salariul este cuprins intre 45.000 si 60.000 de euro si se cere si cunoasterea limbii engleze. Un salariu asemanator este oferit unui expert curatare si eficienta energetica a... mai mult


Luni, 05 August 2013, ora 22:56

6 comentarii
Austria ofera slujbe de "drujbisti" romanilor interesati

Austria ofera slujbe de "drujbisti" romanilor interesati

Austria ofera sapte posturi de "drujbisti" romanilor care vor sa lucreze in strainatate, informeaza Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti, care precizeaza ca, in prezent, sunt disponibile 45 de locuri de munca in diverse tari din UE, prin reteaua EURES.

Astfel, in Danemarca sunt disponibile 25 posturi de stagiar-lucrator calificat in ferme de crestere a animalelor, sere, ferme de cultivare legume/fructe; in Italia sunt patru posturi pentru medic recuperare medicina fizica sau medic neurolog.

Austria pune la dispozitie sapte posturi de drujbist, Germania are vacante cinci posturi de inginer in aeronautica, in timp ce Lituania ofera doua posturi, de inginer constructor si inginer in domeniul energetic. Malta are vacante doua posturi, de manager restaurant si personal de asteptare restaurant.

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pot accesa site-ul national EURES (www.eures.anofm.ro) unde pot afla detalii despre locurile de munca vacante din Spatiul Economic European si Elvetia special oferite cetatenilor romani, datele de contact ale consilierului EURES responsabil de oferta respectiva, precum si datele de contact ale angajatorului respectiv.

Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti reaminteste ca ofera servicii gratuite persoanelor cu domiciliul in Bucuresti, aflate in cautarea unui loc de munca, referitoare la conditii de munca si de viata in toate tarile Uniunii Europene/Spatiului Economic European (SEE).... mai mult


Joi, 13 Octombrie 2011, ora 18:04

1 comentariu
Ce profesii sunt platite cu cel putin 3.500 de euro pe luna si unde le gasesti

Ce profesii sunt platite cu cel putin 3.500 de euro pe luna si unde le gasesti

Doar medicii si inginerii romani sunt ofertati cu salarii lunare de cel putin 3.500 de euro in strainatate, in aceasta perioada, potrivit anunturilor de recrutare in care salariul este mentionat de recrutori.

Salariul unui medic in Marea Britanie poate ajunge si la 5.000 de euro pe luna, in vreme ce un inginer roman castiga, lunar, in Germania, maximum 4.700 de euro, relateaza MONEY.ro.

Marea Britanie: medici platiti cu minimum 3.500 de euro pe luna

Un spital din Marea Britanie cauta, in aceasta perioada, 10 medici anestezisti, pe care ii remunereaza lunar cu 5.000 - 6.000 de lire.

O agentie de recrutare din Romania cauta 37 medici rezidenti si specialisti pentru spitale din Marea Britanie, care au cunostinte medii de limba engleza si pe care ii remunereaza cu 3.500 - 4.000 de lire pe luna.

Medicii specializati in medicina de urgenta care vor sa munceasca in strainatate trebuie sa stie ca un spital din Marea Britanie cauta 10 specialisti, pe care ii remunereaza cu 4.500 - 5.000 de lire pe luna. Candidatii selectati vor lucra 40 de ore saptamanal, iar orele suplimentare vor platite diferit.

Cititi mai mult despre Ce profesii sunt platite cu cel putin 3.500 de euro pe luna si unde le gasesti pe Money.ro. mai mult


Marti, 27 Septembrie 2011, ora 11:06

Cum te poate ajuta limba romana sa obtii un job in strainatate

Cum te poate ajuta limba romana sa obtii un job in strainatate

Pe site-urile de recrutare din strainatate exista joburi disponibile pentru vorbitorii de limba romana. Astfel, posibilitatea de a te angaja in unul dintre statele membre UE, daca esti vorbitor nativ de limba romana.

Nu este singura conditie pe care trebuie sa o indeplinesti, desigur, dar poti avea un atu in fata altor candidati doar pentru ca esti vorbitor nativ de romana, precizeaza Incont.ro.

Trebuie sa ai si experienta web design, de exemplu, sa te pricepi la contabilitate sau finante ori sa fii autorizat ca traducator. O conditie absolut necesara este sa stii limba engleza.

Site-ul de recrutare Toplanguagejobs.co.uk contine anunturi de joburi de secretara in Marea Britanie pentru vorbitorii unei limbi din Uniunea Europeana, printre care si limba romana.

Daca esti web designer cu experienta, ai cunostinte manageriale si vrei sa castigi 70.000 de lire sterline pe an, iti poti incerca norocul la o companie din Londra, unde vei coordona si vei dezvolta sistemul informatic. Pe langa limba romana, trebuie sa vorbesti fluent si limba engleza si sa ai cunostinte avansate in Actionscript, Photoshop, Dreamweaver, Illustrator sau XHTML.

Pentru a castiga pana la 25.000 de lire sterline pe an, trebuie sa ai experienta in marketingul online, sa fii pasionat de sporturi, pariuri sau de poker. De asemenea, trebuie sa stii sa te descurci si in HTML, Photoshop si Dreamweaver. Cunoasterea limbii engleze este obligatorie. mai mult


Joi, 09 Septembrie 2010, ora 10:23

1 comentariu
Alte articole despre: locuri de munca strainatate
Romanii isi cauta un loc de munca chiar si in Congo, Afganistan si Iran

Romanii isi cauta un loc de munca chiar si in Congo, Afganistan si Iran

Peste 70.000 de romani si-au gasit un loc de munca in prima jumatate a anului 2010. Cei mai multi au plecat la munca in Occident, insa unii au preferat sa plece si in tari precum Afganistan, Iran sau Congo.

In perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2010 au fost semnate 72.462 de contracte de munca in strainatate, contracte de munca incheiate pentru o perioada de 3, 6, 9 si 12 luni, potrivit statisticilor site-ului de recrutare Tjobs.ro.

Cei mai multi romani si-au gasit un loc de munca in Germania (10.636), Grecia (6.898), Cipru (5.772), Anglia (5.008) si Italia (4.680). Totusi, multi dintre cei care aplica pe Tjobs.ro sunt dispusi sa riste si sa lucreze in zone mai putin prietenoase ale lumii. 585 de romani au plecat la munca in Congo si 390 in Nigeria. De asemenea, 45 si-au gasit serviciu in Afganistan, iar 15 vor lucra in Iran.

In total, in perioada 1 ianuarie - 30 Iunie 2010 au fost 426.443 aplicari pentru locurile de munca in strainatate. In unele cazuri au fost peste 250 de persoane care au concurat pentru un singur loc de munca, iar media concurentei pentru un loc de munca in strainatate este de 5,85 persoane.

Site-ul de recrutare Tjobs mai informeaza si ca cei 72.462 romani care lucreaza in strainatate prin contracte semnate prin intermediul Agentiilor de Recrutare castiga lunar 97.823.700 Euro, salariul mediu combinat este de 1.350 euro/luna.

Cei mai multi aplicanti, potrivit statisticilor, sunt barbati cu varste cuprinse intre 26 si 35 de ani, fara copii... mai mult


Vineri, 09 Iulie 2010, ora 20:05

10 comentarii
90.000 de romani au vrut sa se angajeze in strainatate in mai. 6.000 au reusit

90.000 de romani au vrut sa se angajeze in strainatate in mai. 6.000 au reusit

Aproximativ 90.000 de romani au incercat, in luna mai, sa obtina un job in afara tarii, in timp ce oferta de locuri de munca pentru lunile iunie-iulie este de doar 18.000.

Conform datelor Tjobs.ro, portal cu locuri de munca in strainatate, 84.348 de romani au apelat la recrutorii profesionisti din Romania pentru a obtine un job intr-o alta tara. Ce mai multi dintre aplicati si-au depus candidaturile in domeniul constructiilor.

Sectoarele cu pozitii in activitatile de sezon au suscitat cel mai mare interes: constructiile - 19,62%, hotelurile / turismul - 13,15%, agricultura / silvicultura - 11,83% si restaurantele - 8,99% cumuland 54% din totalul CV-urilor trimise de aplicantii activi in luna mai 2010.

De o atentie constanta se bucura domeniile: industrie - 7,32%, transport - 5,94%, ingrijire batrani - 5,16%, personal medical si sanitar - 4,21%, vase de croaziera - 4,10%, necalificat - 3,35%, intretinere / curatenie - 3,26% si au pair / ingrijire copii - 2,96%.

Intr-un top al celor mai cautate tari, romanii au aratat un interes crescut pentru joburile propuse in special in Germania, Marea Britanie si Spania.

Numarul total al contractelor de munca in strainatate, semnate in intervalul 01.05-31.05.2010, este de 6030, ceea ce inseamna ca 6030 de romani au plecat la lucru peste hotare. Domeniul "hoteluri / turism" se pozitioneaza detasat in topul clasamentului, cu 20% din contractele incheiate in mod oficial, se arata in comunicatul portalului Tjobs.ro.

A.T. mai mult


Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 12:50

1 comentariu
Ce joburi isi pot gasi romanii in strainatate

Ce joburi isi pot gasi romanii in strainatate

In lipsa perspectivelor pe piata interna a muncii, strainatatea devine din nou pentru romani singura speranta pentru un trai mai bun. Specialistii estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, peste 350.000 de romani si-ar putea gasi de munca in alte tari.

Potrivit portalului de recrutare Tjobs, care reuneste oferta de locuri de munca in strainatate de la recrutorii din Romania, peste 134.000 de romani si-au exprimat dorinta de a munci in afara tarii. Acestora li se adauga cei 100.000 de romani care si-au cautat un job in strainatate in februarie, scrie Incont.ro.

Tari precum Franta, Norvegia sau Germania angajeaza medici romani, pentru salarii cuprinse intre 4.500 si 5.000 de euro, in timp ce asitentele medicale se pot angaja in Italia, pentru salarii cuprinse intre 1.600 si 1.800 de euro.

In Germania se pot castiga din agricultura 1.200 de euro, iar farmacistii se pot angaja in Marea Britanie, pe salarii de pana la 3.500 de lire sterline.

Oferta de joburi pentru strainatate se adreseaza unei categorii largi de lucratori, fiind disponibile chiar si slujbe pentru persoane peste 50 de ani. Conditiile pentru a primi jobul pentru care aplica sunt sa aiba experienta in domeniul respectiv si sa aiba o stare de sanatate buna. mai mult


Joi, 08 Aprilie 2010, ora 11:08

2 comentarii
Ce parere au angajatorii straini despre romani

Ce parere au angajatorii straini despre romani

Majoritatea angajatorilor straini care au angajat anul trecut romani sunt multumiti de aptitudinile profesionale ale acestora, potrivit unui studiu Tjobs.ro, site care reuneste oferta a peste 400 de firme de recrutare specializate in plasarea fortei de munca in afara tarii.

Aproape 60% dintre firmele din strainatate care au angajat romani in 2009 au o parere buna, iar peste 25% una foarte buna in ceea ce priveste pregatirea profesionala a acestora, informeaza Realitatea TV.

Romanii conving mai degraba dupa angajare, decat in momentul cand sunt chemati la interviu, unde doar 45% dintre angajatori isi fac o parere pozitiva despre romani.

Pentru romanii care doresc sa munceasca in strainatate se estimeaza ca vor fi disponibile in 2010 aproximativ 513.600 de locuri de munca. mai mult


Joi, 04 Februarie 2010, ora 19:51

2 comentarii
Vestul e in criza. Unde si cum iti mai gasesti un job in strainatate?

Vestul e in criza. Unde si cum iti mai gasesti un job in strainatate?

Un loc de munca in strainatate este ceva la care se gandeste orice tanar din Romania. Totusi, din cauza crizei de pe piata muncii din Occident, economiile emergente din Asia si Orientul Mijlociu sunt cele care ii atrag acum pe absolventii din intreaga lume.

Daca un loc de munca oriunde in Occident nu reprezenta o provocare prea mare, plecarea in Orientul Mijlociu sau in Asia necesita o pregatire temeinica pentru a rezista diferentelor culturale, potrivit Forbes.

Oricine vrea sa lucreze intr-una din aceste zone trebuie mai intai sa se documenteze foarte bine cu privire la aspectele economice, politice si mai ales culturale. Securitatea locului este un alt aspect care trebuie luat in calcul, dar si legile, care sunt in general diferite de cele cu care suntem obisnuiti.

Efectele pe care le va avea asupra vietii personale sunt, insa, cele mai importante. Cei care vor sa lucreze in China trebuie sa stie ca s-ar putea sa lucreze chiar si 90 de ore pe saptamana, iar in Orientul Mijlociu, vor lucra si duminica pentru ca zilele de weekend sunt vineri si sambata.

Vizele, permisele de munca si alte acte necesare la angajarea intr-o alta tara trebuie obtinute din timp. Este indicat ca viza sa fie obtinuta din timp pentru majoritatea companiilor le dau prioritate celor care au toate actele in regula si ii ignora pe ceilalti.

Cele mai multe informatii despre conditiile de munca si viata din Asia sau Orientul Mijlociu sunt gasite in ziarele de limba engleza scrise pentru... mai mult


Luni, 28 Septembrie 2009, ora 23:32

13 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)