locuri munca eures

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Liber la munca in 10 tari cu salarii minime de mii de euro. Care sunt costurile de trai Harta interactiva

Liber la munca in 10 tari cu salarii minime de mii de euro. Care sunt costurile de trai Harta interactiva

Din 2014, 10 tari din Europa vor fi obligate sa elimine toate restrictiile pentru muncitorii romani.

In unele cazuri, salariile minime garantate de aceste tari se apropie de 2.000 de euro. In acelasi timp, costurile vietii in multe dintre statele care isi vor deschide in curand granitele pentru romani sunt pe masura.

Cele zece tari sunt Austria, Belgia, Elvetia, Franta, Germania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda si Spania.

Exemplele de preturi pentru diferite produse si servicii prezentate in continuare au fost preluate de pe site-ul EURopean Employment Services (EURES) si au caracter orientativ.

Austria

Austria nu are un salariu minim pe economie. Ca idee, potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), castigul mediu anual brut in 2011 a fost de 29.502 euro.

Preturi orientative 2012/2013:

o paine de 500 de grame: intre 0,75 euro si 1,50 de euro
un litru de apa minerala: de la 0,17 euro
jumatate de litru de bere: 0,88 euro
un bilet la cinematograf: intre 6 si 10 euro
o calatorie cu metroul: 2,10 euro
o masa completa la restaurant: 20 de euro
chiria pentru un apartament cu o camera: 458 de euro
Belgia

Belgia acorda unul dintre cele mai ridicate salarii minime brute din Uniunea Europeana, de aproximativ 1.500 de euro pe luna.

Potrivit site-ului Study in Belgium, preturile estimative sunt:

o paine 800 de grame: 2 euro
un pahar cu bere 0,85: 1 euro
un fel de mancare la restaurant: 9 euro
un bilet la film:... mai mult


Marti, 10 Decembrie 2013, ora 07:08

16 comentarii
Locuri de munca pentru romani in strainatate - salarii de pana la 84.000 de euro anual

Locuri de munca pentru romani in strainatate - salarii de pana la 84.000 de euro anual

Mai multe tari europene, printre care Norvegia si Germania, pun la bataie locuri de munca ce sunt accesibile si cetatenilor romani, la salarii ce ajung si la 84.000 de euro pe an, adica 7.000 de euro pe luna.

Astfel, in Norvegia se cauta un inginer structural la o companie internationala de energie, iar candidatul trebuie sa aiba studii superioare tehnice, dar si cel putin sapte ani de experienta relevanta, transmite Mediafax.

De asemenea, este necesara cunoasterea limbii engleze sau a uneia din Scandinavia, iar salariul este cuprins intre 64.000 si 84.000 de euro anual, plus bonusuri si asigurari, iar contractul este pe o perioada nedeterminata.

Reteaua europeana de ocupare Eures arata ca in Germania sunt disponibile 10 locuri de manager restaurant si personal serviciu banchet, la un hotel cu 588 de camere si apartamente. Pentru aceste posturi se cere calificare si experienta profesionala, dar si aspect ingrijit si bune maniere. In plus, este nevoie de cunoasterea limbilor engleza si germana, iar programul de lucru este de 40 de ore saptamanal.

Vrei sa muncesti in strainatate? Care sunt cele mai primitoare tari pentru romani

Si in Belgia este disponibil un loc de munca - expert senior sofer inteligent si sisteme de trafic, in domeniul vehiculelor ecologice si eficiente energetic. Salariul este cuprins intre 45.000 si 60.000 de euro si se cere si cunoasterea limbii engleze. Un salariu asemanator este oferit unui expert curatare si eficienta energetica a... mai mult


Luni, 05 August 2013, ora 22:56

6 comentarii
Ce locuri de munca sunt disponibile in Germania si la cat ajung salariile

Ce locuri de munca sunt disponibile in Germania si la cat ajung salariile

Reteaua europeana de servicii pentru ocuparea fortei de munca (EURES) dispune de 145 de posturi pentru lucratorii calificati in domeniul hotelier-gastronomic, care doresc sa desfasoare o activitate sezoniera in Germania, salariile brute oferite ajungand pana la 2.100 euro/luna.

Astfel, Centrala de Mediere a Strainilor si Specialistilor (ZAV) din Bonn, impreuna cu Marriott Hotel Frankfurt si compania Europa Park Rust, ofera locuri de munca pentru urmatoarele meserii: barman (30 posturi), ospatar (60 posturi), bucatar (45 posturi) si manager restaurant a la carte/personal serviciu organizare banchet (10 posturi), se arata intr-un comunicat al Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM).

In ce tari isi cauta de munca romanii - Care sunt domeniile preferate

Pentru ocuparea posturilor de barman, ospatar si bucatar, angajatorii germani solicita persoane care au calificare profesionala incheiata, experienta in domeniu si cunostinte bune/foarte bune de limba germana (nivel A2 - B1/B2).

Locuri de munca pentru care sa nu aplici - cum recunosti ofertele false

Angajarea se face pe o perioada de sase luni, incepand cu octombrie 2013 sau aprilie 2014, in functie de angajator.

Salariul oferit este de 1.500 - 2.000 euro brut/luna pentru ospatar, 1.850 - 1.950 euro brut/luna pentru barman si 1.500 - 2.100 euro brut/luna (in functie de calificare si experienta profesionala) pentru bucatar.

Timpul de lucru este de 40 - 45,5 ore/saptamana, se lucreaza in... mai mult


Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 21:20

7 comentarii
In ce tari isi cauta de munca romanii - Care sunt domeniile preferate

In ce tari isi cauta de munca romanii - Care sunt domeniile preferate

Numarul romanilor care si-au cautat de munca in strainatate a crescut in ultimul an, iar domeniul-vedeta a ramas agricultura.

Intre 1 iunie 2012 si 31 mai 2013 au fost inregistrate 2.638 persoane, un avans semnificativ fata de perioada similara din anul anterior (1.928 persoane) si chiar mai mare decat in intervalul 1 iunie 2010-31 mai 2011, cand au fost 2.573 persoane, potrivit statisticilor remise Ziare.com de catre ANOFM.

Dinamica romanilor care isi cauta de munca in afara este centralizata de institutie prin serviciul EURES, care reprezinta o retea de cooperare intre serviciile publice de ocupare europene si a fost creata pentru facilitarea liberei circulatii a lucratorilor in cadrul Spatiului European si Elvetia.

Parteneri ai serviciilor publice de ocupare in cadrul acestei retele sunt sindicatele, organizatiile patronale si alti actori implicati in piata muncii.

Cati romani au vrut sa plece in strainatate la munca, in primele 6 luni din 2013

In primul trimestrul al anului 2013 au fost mediati 568 cetateni romani prin reteaua EURES, iar 522 dintre ei sunt muncitori necalificati in agricultura, care au optat fie pentru un contract sezonier in Spania, unde remuneratia ajunge la 38,68 euro/zi, fie in Danemarca, tara care ii plateste cu 0,5-0,8 euro net/kg, sau chiar Finlanda, pentru 1.250 euro brut/luna (aproximativ 40 euro pe zi).

Alte domenii care au prezentat interes pentru concetateni au fost industria hoteliera sau ingineria.

Statistica... mai mult


Joi, 11 Iulie 2013, ora 07:12

16 comentarii
Romanii se pot angaja in Norvegia ca electricieni, ingineri si tamplari, prin reteaua Eures

Romanii se pot angaja in Norvegia ca electricieni, ingineri si tamplari, prin reteaua Eures

Angajatorii norvegieni au scos la concurs mai multe posturi de electricieni, dulgheri, tamplari, ingineri si patiseri, pentru care pot aplica si cetatenii romani daca vorbesc limba engleza, locurile de munca vacante fiind disponibile pe reteaua europeana de ocupare Eures.

In reteaua Eures sunt anuntate sase posturi de electricieni in Norvegia. Candidatii trebuie sa aiba calificare ca electrician, experienta in prestari servicii si in constructii, certificat de comert, precum si doi-trei ani experienta.

De asemenea, candidatii trebuie sa aiba cunostinte de limba engleza sau de norvegiana, suedeza ori daneza. Experienta anterioara de lucru in Norvegia constituie avantaj.

Salariul oferit de angajatori este 22-28 de euro brut pe ora, in functie de experienta si calificari. Aplicatiile pot fi depuse pana in 13 octombrie, angajatorul precizand ca ajuta la inchirierea unui apartament, iar daca persoana se muta cu familia, si in gasirea scolii sau gradinitei pentru copii.

Tot in Norvegia sunt disponibile si zece posturi de dulgher sau tamplar, iar pentru a aplica cei interesati trebuie sa aiba cel putin doi-trei ani de experienta, munca anterioara in strainatate constituind un avantaj. Si pentru ocuparea acestor posturi se cer cunostinte bune de limba engleza sau norvegiana, suedeza ori daneza, salariul oferit variind intre 21 si 24 de euro brut pe ora, in functie de experienta si calificari.

O alta companie norvegiana cauta un inginer sau manager de proiect pentru... mai mult


Luni, 08 Octombrie 2012, ora 20:10

Call-center pentru somerii care cauta un loc de munca

Call-center pentru somerii care cauta un loc de munca

Somerii vor putea suna la un call-center al Serviciului Public de Ocupare pentru a afla ce locuri de munca sunt oferite in zona in care locuiesc. Prin acelasi call-center, somerii vor afla si de ce acte au nevoie pentru indemnizatia de somaj sau ce programe de calificare exista pentru ei.

Serviciul urmeaza sa fie infiintat printr-un proiect european de peste 10 milioane de lei si ar putea sa fie functional din luna martie a anului viitor, potrivit Money.ro.

De asemenea, prin call-center vor putea fi obtinute si informatii despre locurile de munca disponibile la nivel european, prin reteaua Eures.

"Proiectul Call center SPO (Serviciul Public de Ocupare) vizeaza cresterea calitatii si eficientei serviciilor furnizate de catre ANOFM. Prin dezvoltarea acestui sistem inovativ de furnizare de informatii se urmareste cresterea oportunitatilor de orientare, formare si dezvoltare profesionala si de integrare socio-profesionala pe piata muncii a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca", a declarat, marti, la lansarea proiectului, managerul de proiect Elena Baboi.

250 de persoane vor fi instruite pentru a a-i orienta pe someri inainte ca acestia sa ajunga la sediile agentiilor de ocupare. mai mult


Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 17:55

1 comentariu
Unde pot munci tinerii pe timp de vara, in strainatate?

Unde pot munci tinerii pe timp de vara, in strainatate?

Tinerii care doresc sa lucreze pe timpul vacantei de vara in strainatatea pot alege si in acest an un program "Work&Travel". Locurile de munca disponibile pentru vata 2010 sunt in industria turismului si a serviciilor, in tari precum Grecia, Spania sau Cipru, dar si dincolo de Atlantic.

"Programul a fost conceput pentru studentii care doresc sa calatoreasca, sa faca schimb cultural cu studentii si locuitorii altei tari in timp ce muncesc pentru a se sustine financiar pe durata lui", explica Luana Cosma, coordonator de programe Zip Travel, pentru Romania Libera.

Castigurile pentru cei care pleaca la munca prin aceste programe pot fi destul de mari, De exemplu, un tanar care a lucrat ca bucatar in SUA, a venit dupa trei luni si jumatate de munca cu suma de 4.000 de dolari.

"Am lucrat ca bucatar si castigam 7,25 dolari pe ora, cam o medie de noua ore pe zi, dar au fost zile cand am lucrat si 14 ore.La cinci zile lucrate pe saptamana, am ajuns acasa cu 4.000 de dolari in buzunar", sustine George Handuc.

Inscrierea pentru un program "Work&Travel" se face prin aducerea unor acte in functie de tara gazda si de programul ales, cat si prin plata unei taxe de mediere. Taxele de mediere reprezinta problema principala a tinerilor, pentru ca multi dintre ei se imprumuta, iar la final restituie suma datorata.

In acest sens, unele banci comerciale au credite speciale, care vin in sprijinul tinerilor care nu dispun de resurse financiare. Taxele difera in functie de program,... mai mult


Luni, 07 Iunie 2010, ora 09:05

Peste o mie de romani si-au gasit locuri de munca in straintate prin reteaua EURES

Peste o mie de romani si-au gasit locuri de munca in straintate prin reteaua EURES

Peste o mie de persoane au reusit sa gaseasca un loc de munca in strainatate la bursele de joburi organizate de ANOFM prin reteaua EURES, in februarie si martie.

La cele patru burse burse organizate de Agentia Nationala pentru ocuparea Fortei de Munca in Calarasi, Teius, Bistrita si Ploiesti, s-au prezentat peste 2.000 de persoane, se arata intr-un comunicat al ANOFM.

Solicitarile au venit din Spania, Danemarca si Marea Britanie, iar lucratorii cautati urmeaza a presta diferite munci agricole. Au fost declarate admise 1.160 de persoane.

Dintre ofertele pentru perioada urmatoare se remarca 100 de locuri de munca in specializarea operator macara mobila in industria forestiera si alte 100 de muncitor forestier, toate in Austria.

Mai sunt cautati medici si farmacisti - in Danemarca si Marea Britanie. mai mult


Joi, 18 Martie 2010, ora 13:41

1 comentariu
Locuri de munca in Europa

Locuri de munca in Europa

In conditiile in care guvernul a anuntat concedieri masive, romanii se pot reorienta catre piata locurilor de munca din afara granitelor tarii, mai ales ca oferta este in crestere.

Zeci de mii de joburi sunt oferite in tarile dezvoltate din UE, pentru toate meseriile, de la agricultori pana la sudori, specialisti IT sau medici, relateaza Evenimentul Zilei.

Romanii se pot astepta la un salariu de cel putin 1.000 de euro, dar se pot castiga si sume mult mai mari, pe masura ce creste gradul de calificare al profesiilor solicitate.

Aproximativ 20.000 de locuri de munca au fost propuse in 2009, atat in agricultura, cat si in medicina sau IT. Desi reprezentau doar 32% din nivelul anilor 2008 si 2007, tot s-au dovedit prea multe pentru solicitarile concetatenilor care ar fi putut scapa de criza in strainatate. In tarile nordice, romanii sunt apreciati in mod deosebit.

Oficialii Agentiei Nationale de Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) si Patronatul agentilor economici acreditati pentru plasarea fortei de munca in strainatate (ACORD), spun ca exista foarte multe cereri de afara.

"Deja avem solicitari pentru organizarea mai multor burse de munca in strainatate, pe agricultura - pentru 200 de joburi in Spania, alte 200 in Danemarca si cateva zeci in Marea Britanie. Ne asteptam in continuare si la alte oferte", afirma Camelia Mihalcea, directorul directiei EURES din cadrul ANOFM.

Ea mai precizeaza ca exista locuri de munca in Germania pentru zeci de medici si... mai mult


Duminica, 17 Ianuarie 2010, ora 08:57

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)